FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 24 avg 2011, 23:19

Da , baš su dosadili ovi istočnjaci.
Slažem se sa @Željom , znači dobiti tri ekipe koje su tu negdje sa kvalitetom i onda lagano uzeti prvo mjesto u grupi :D

Što se tiče utakmice sa Portom , volio bih vidjeti Alexisa i Pedra od prve minute u napadu ( naravno uz Messija ) ;)
Što se tiče Cesca on će vjerovatno biti na klupi , ako se Pep ne odluči za ekstremno ofanzivnu formaciju.
Iskreno , volio bih vidjeti kako igramo sa Cescom , Xavijem i Iniestom na terenu :D

EDIT : Kopenhagen je ispao , Viktorija Plzen vjerovatno ide u četvrtu skupinu , a neko iz četvrte će preći u treću.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 24 avg 2011, 23:37

Barca
Lyon
Ajax
Dinamo

Ocekujem sutra Cesca od pocetka, da vidimo kako ce to izgleda u jacoj utakmici.

Nesto ovako:
-----------------Valdes----------------

Alves----Masche------Abidal---Adriano

-----------------Busquets---------------

Iniesta---------------------------Cesc

------------------Messi------------------

Pedro------------------------Alexis

Ili mozda da Messi odmori, da Cesc ide vise naprijed kao protiv Napolia,a Thiago uskoci na njegovu poziciju.
Don't hate what you don't understand.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 00:12

xaviesta je napisao/la:
Nesto ovako:
-----------------Valdes----------------

Alves----Masche------Abidal---Adriano

-----------------Busquets---------------

Iniesta---------------------------Cesc

------------------Messi------------------

Pedro------------------------Alexis
Apsolutno se slažem sa ovim. ;)
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 25 avg 2011, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 avg 2011, 00:12

Nakon što su pretprošle sezone doveli Yayu Tourea, šeici Mancshester Citya rado bi u svojim redovima vidjeli još jednog veznjaka Barcelone, Seydoua Keitu.

Kako navodi britanski tisak, Građani su spremni ponuditi 13 miliona eura Kataloncima za usluge ovog veznjaka. Također spremni su isplatiti odmah u gotovini.

Trener Cityija, Roberto Mancini, smatra kako bi Keita idealno pojačao njihovu sredinu kao nadoupuna Toureu. Ono što ovaj transfer koči je činjenica da Pep Guardiola prijeko vjeruje Keiti koji dobija sve više minutaže u klubu. Pep je izjavio kako na njega svakako računa u predstojećoj sezoni, jer je Keita predan i požrtvovan igrač. Također i sam Seydou Keita je sretan u Barceloni. No, znamo da je trenutno "gužva" u Barceloninom veznom redu, tako da nećemo isključiti Keitin mogući odlazak na Ostrvo.

****.com

ja bih ostavio Keitu dokle god on hoce da igra za nas...on je klasa...ni za 50 miliona ga ne bih dao...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 00:20

Ma nipošto davati Keitu , on se savršeno uklapa u naš sistem i veliki je borac , a zna i da zakuca - drama :D

[youtube][/youtube]

8-) 8-)

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 00:53

Barcelona je ukupno zaradila 9 miliona eura od dvije domaće utakmice ove sezone, protiv Real Madrida u Superkupu i Napolija u Gamper Kupu!

Marek Hamšik: "Barcelona je najbolji tim na svijetu“

Keirrison ide na novu posudbu! Ovaj put u Cruzeiro do 31. decembra 2011. godine. Otkada je došao u Barcelonu, bio je na posudbama u Benfici, Fiorentini i Santosu.

Kakvo je ovo seljakanje , sa posudbe na posudbu , ovog momka treba pustit negdje, nema on talenta ni za Barcu B. :?

slika

Ovaj Pique nije normalan :lol:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 avg 2011, 00:59

pa ja koliko znam on je bio ocjenjen kao jedan od najalentovanijih igraca Brazilske lige, trpo ih je tamo ko lud, ono bio prava masina za golove...i dodje u Evropu i nista...
ne kontam zasto, al jbg...

a koliko smo samo imali glupih transfera, koliko se love potrosilo nizasta...
definitvno najlosija karika nam je to bila...
a sad odkako je Rosell predsjednik, neda lovu za gluposti...to cjenim...
potrosili smo puno, vidi se da nije skrt, al neda za tamo neke Cacerese, Henrique, Keirsone...
to je dobra stvar...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 01:08

Pa znam i ja za to , ali momak definitivno nije za Evrope , a ako nisi za Evrope nisi nizašta :D

Ali definitivno jedan od najgorih dovođenja je bilo dovođenje Chygrynskog , tu smo najviše bacili para , mada i Zlatan može komotno u tu kategoriju , ali on je bar opravdao jedan dio uloženog novca , dok ovaj kloc eura nije opravdao.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 25 avg 2011, 01:25

messilla je napisao/la:Pa znam i ja za to , ali momak definitivno nije za Evrope , a ako nisi za Evrope nisi nizašta :D

Ali definitivno jedan od najgorih dovođenja je bilo dovođenje Chygrynskog , tu smo najviše bacili para , mada i Zlatan može komotno u tu kategoriju , ali on je bar opravdao jedan dio uloženog novca , dok ovaj kloc eura nije opravdao.
Baš tako, Chygrinsky je doveden za 25 miliona eura, a prodan za 15 miliona, a igrao je jednu sezonu, i to možda 10-ak utakmica.
A i Ibro je doveden za 40 miliona eura + Eto, a prodan je za 25 miliona, al' on je bar dao i neki gol (između ostalih, jedini gol u jednom od El Clasica).
Ima još tih flopova: Keirisson, Henrique, Caseres,..., ali, sudeći po trenutnoj situaciji, više ih neće biti, dok je Rossel na čelu kluba.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 avg 2011, 01:31

Ma kakve Čigre i sl., najgora 2 poteza kluba su prodaja Y. Toure-a i Eto'o-a. ;)

Neću im to nikad halalit' :mrgreen:

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 avg 2011, 01:33

Cygrynski kad je doveden cinio se kao veliko pojacanje na stoperskoj poziciji, bas onakav igrac kakav treba Barci, sem klasicnih atributa jednog stopera, imo je odlican pas, dobru tehniku...ja sam konto, evo ga, san snova...
kad ono kako je odmicala sezona, nista, totalno razocarenje...samo na stopere je baceno 50 miiona, a od svega cemo izvuci 20, daj Boze i toliko...Caceres i Cygrynski su odigrali koju utakmicu, dok Henrique nista, i na kraju ce vjerovatno dzaba otici, pa onda Hleb...
ma strasno losi smo bilo sto se transfera tice dok Rosell nije doso...

a evo jos jedan primjer...
Ibrahimovic, jedan od najbolji napadaca je kupljen za 60 miliona, 20 Eto i kesa 40...to je to..
Cesc, jedan od najboljih veznjaka svijeta kupljen za nekih 30-ak miliona...
velika razlika..
svaka cast ljudima u klubu koji su zaduzeni za ove stvari...

mandraX je napisao/la:Ma kakve Čigre i sl., najgora 2 poteza kluba su prodaja Y. Toure-a i Eto'o-a. ;)

pa dobro, moze se i tako reci...
meni je Yaye pravo zao...koja klasa od igraca...al opet dobili smo fine pare, a imamo isto tako dobrog, ako ne i boljeg zadnjeg veznog u liku Sergia Busquetsa...
a prodaja Etoa je realan potez, Eto je meni jedan od najdrazih nasih igraca (bivsih i sadasnjih), al realno on se ne uklapa u ovaj sistem...Pep cim je doso htjeo ga je prodati, al nije bilo realne ponude cini mi se...cim je uhvatio priliku da ga se rijesi, odma je Eto dobio nogu...
al Yaya Toure, koja je to klasa...mozemo ovdje danima pisati, al opet se to ne moze objasniti...

a hajmo sad malo drugacije, koja je najbolja prodaja odkako je Pep doso na klupu??? :D :D :D :D
Zadnja izmjena: ZELJO DO GROBA, dana/u 25 avg 2011, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Meho Kodro
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 01:36

Bio sam skeptičan kad je Rosell došao na mjesto predsjednika , ali sad vidim da čovjek zna i svaka mu čast za dosada obavljeno.
Treba tu i potpredsjednika Bartomeua spomenuti , čovjek je sjajan pregovarač i jedan je od najzaslužnijih što smo tako dobro prošli u ova dva trasfera ( Cesc i Alexis ).

Ne zaboravimo da je dao dva gola ( Zlatan ) Arsenalu (u Londonu) u prvoj utakmici osmine finala LP kad je bilo 2-2 :mrgreen:
mandraX je napisao/la:Ma kakve Čigre i sl., najgora 2 poteza kluba su prodaja Y. Toure-a i Eto'o-a. ;)

Slažem se sa tobom , ali smo spominjali najgore poteze kod dovođenja igrača :D
Ni ja neću prežaliti Eto'oa , ali šta da se radi kad ga Pep nije gotivio. :D
Yaya je sam zatražio odlazak u City , tu klub ništa nije mogao uraditi , ali smo dobro zaradili na njemu. :D

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 avg 2011, 02:02

Ma Chyngrinskiy je skroz lose odradjen posao.25 miliona za njega je previse,lik nije ni igrao nesto puno,a i kad je igrao,pravio je glupe greske i bio skroz nesiguran da bi na kraju otisao za 15 miliona.

Kad skontas,on je placen 25 mil.,a za Fabregasa(jedan on najboljih svjetskih veznjaka) ce cijena najvise ici do 34 mil :D

Ibrahimovic totalni promasaj,skupo placen,a nije nista posebno odradio.Sjeticu ga se po golovima Arsenalu i Realu.Jednostavno,nije se uklapao u ovaj sistem.

Yaya je bio strasan,totalno su uklapao u sistem,ali takav igrac ne moze sjediti tek tako na klupi,tako da je prodaja bila realna opcija,a Barca je u Busquetsu dobila fantasticnog igraca.Eto'o-a su svi voljeli,uvijek je davao sve od sebe,golova k'o na traci,a pamtice se uvijek sigurno njegovi golovi u finalima LP,Arsenalu i Unitedu.
Zao mi je sto su ova 2 otisla,ali sta je tu je,dosli su neki novi igraci koji cine vazan dio sadasnje Barce.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 25 avg 2011, 02:04

cigra je meni bio idol..

coek nas izbaci u kupu protiv sevilje....necu mu nikad to halalit :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 avg 2011, 02:11

Kad smo vec kod flopova,posto nema zainteresovanih za Hleba, ovaj bi se mogao zadrzati u Barceloni do januara. Procitah sad na Sport.es :D
Don't hate what you don't understand.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 25 avg 2011, 02:16

ZELJO DO GROBA je napisao/la:Cygrynski kad je doveden cinio se kao veliko pojacanje na stoperskoj poziciji, bas onakav igrac kakav treba Barci, sem klasicnih atributa jednog stopera, imo je odlican pas, dobru tehniku...ja sam konto, evo ga, san snova...
kad ono kako je odmicala sezona, nista, totalno razocarenje...samo na stopere je baceno 50 miiona, a od svega cemo izvuci 20, daj Boze i toliko...Caceres i Cygrynski su odigrali koju utakmicu, dok Henrique nista, i na kraju ce vjerovatno dzaba otici, pa onda Hleb...

Ibrahimovic, jedan od najbolji napadaca je kupljen za 60 miliona, 20 Eto i kesa 40...to je to..
velika razlika..

meni je Yaye pravo zao...koja klasa od igraca...al opet dobili smo fine pare, a imamo isto tako dobrog, ako ne i boljeg zadnjeg veznog u liku Sergia Busquetsa...
a prodaja Etoa je realan potez, Eto je meni jedan od najdrazih nasih igraca (bivsih i sadasnjih), al realno on se ne uklapa u ovaj sistem...Pep cim je doso htjeo ga je prodati, al nije bilo realne ponude cini mi se...cim je uhvatio priliku da ga se rijesi, odma je Eto dobio nogu...
al Yaya Toure, koja je to klasa...mozemo ovdje danima pisati, al opet se to ne moze objasniti...

a hajmo sad malo drugacije, koja je najbolja prodaja odkako je Pep doso na klupu??? :D :D :D :D
ako se eto'o nije uklapao u ovaj sistem, kako je onda pepe pomislio da ce se ibra uklopiti ??? :roll: :roll: samuel se fantasticno uklapao u sistem igre barcelone i steta je sto su ga prodali. bolji je igrac i od ville i od zlatana.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 avg 2011, 02:25

Meni nikad nece biti jasno dovodjenje Ibrahimovica. Mislim, ako iko nije tip igraca za ovu danasnju Barcelonu, to je on. Jos dat onolike pare i najboljeg strijelca za njega. Razumijem da je Eto'o bio pred posljednjom godinom ugovora i da je trazio pare koje mu Barca nije zeljela dati, te da bi na godinu otisao kao slobodan igrac, ali ipak...

Takodjer mi nikada nece biti jasno dovodjenje Keirisona, pogotovo ako ga Pep nije imao u nekim ozbiljnijim planovima, a ocito nije, inace bi mu dao priliku.

Sto se Yaye tice, to je igrac kojeg nikada prezalit necu. Prvo, nikada necu prezalit forsiranje Busquesta ispred njega, mislim obojica su savrsen fit za Barcu, ali je Yaya neuporedivo bolji igrac od ovoga, i u napadu i u odbrani. Ali eto, Busquets je bio domaci pa je imao prednost.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 avg 2011, 02:29

xaviesta je napisao/la:Kad smo vec kod flopova,posto nema zainteresovanih za Hleba, ovaj bi se mogao zadrzati u Barceloni do januara. Procitah sad na Sport.es :D
Pa nije ni čudo što nema zainteresovanih za tu flopinu. :x
Čovjek ne zna više ni lpotu šutnuti.
Ma on je bio ono baš totalni promašaj , vazda je bio prosječan igrač , stvarno mi nije jasno zašto je uprava mislila da on može pomoći Barci. :?
Ma onaj Begiristain je flop pravi ,čovjek imao više promašaja nego pogodaka , što se tiče transfera :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 25 avg 2011, 02:34

jasmin10 je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:Cygrynski kad je doveden cinio se kao veliko pojacanje na stoperskoj poziciji, bas onakav igrac kakav treba Barci, sem klasicnih atributa jednog stopera, imo je odlican pas, dobru tehniku...ja sam konto, evo ga, san snova...

velika razlika..

ako se eto'o nije uklapao u ovaj sistem, kako je onda pepe pomislio da ce se ibra uklopiti ??? :roll: :roll: samuel se fantasticno uklapao u sistem igre barcelone i steta je sto su ga prodali. bolji je igrac i od ville i od zlatana.
ma Eto nema tolike tehnicke mogucnosti kao sto Ibra ima, mada kad je doso pokazalo se da mu te tehnicke mogucnbosti nista ne znace ako se nece kretati i otvarati po terenu, sto on nije radio...dok je Villa po meni najbolja opcija izmedju ove trojice...
a sto se Eta tice, on ne moze igrati povucenog spica, treba dosta tehnike za to...a i pravio je probleme cini mi se u svalcionici, na bilo koji nacin...mislim da se nesto tako spominjalo...uglavnom, Villa je po meni dosta dobra opcija...samo mi nije jasno sto ga odma nisu doveli,

a sto se Yaye tice, on je definitvno klasa...a ne mislim da je Busquets nesto losi od njega...Sergio je jedan od nasih najboljih igraca, a tako je mlad..definitivno ce dobiti s godinama, jer sto igras defanzivniju ulogu iskustvo ti vise znaci...vec sad je najbolji zadnji vezni na planeti, a moze jos napredovati...svidja mi se kao igrac, samo sto on nece nikad moci jednu stvar uradit, a Yaya je tu bio car...
uzeti loptu na svoj polovici, predriblati 3-4 igraca i zabiti gol...to je vise puta u karijeri uradio...
stvarno je covjek car...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 25 avg 2011, 02:48

Ma Yaya zvijer,odlican i u defanzivi i ofanzivi,bas se uklapao u sistem,ali eto,neke stvari su dovele do toga da napusti klub.

Busquets je forsiran s razlogom(izmedju ostalog,i zato sto je skola Barce.)

Moramo priznati da je ovo ispalo fantasticno.Momak napreduje iz godine u godinu nevjerovatno.Kod njeg' nema komplikovanja,fascinira njegova smirenost na sredini,igra na prvu i postao je vazna karika u igri Barce.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.