Zasto lazes za google translate da koristeArgentina je napisao/la: ↑25 nov 2025, 20:14To ti govori kakvo je novinarstvo kod nas, nula bodova, ma minus (google translate im ostane kad prevode).Vorovus je napisao/la: ↑24 nov 2025, 12:00Ja sam jednom nasao neki stari intervju sa Ogijem Vranjesom (u tom trenutku star preko godinu i po), isjekao njegovu izjavu od 20ak sekundi gdje govori da BiH vise nikad nece otici na veliko takmicenje i okacio taj video na forum (u svrhu zajebancije i prepucavanja). Poslije pola sata Ganibegovic napravio clanak sa tim videom, a isti su onda prenijeli mnogi portali iz zemlje i regiona (Klix, hrvatski Index, crnogorski Mondo itd.)![]()
https://sportsport.ba/fudbal/ognjen-vra ... sna/460691
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ja o fenomenu radnickog kluba kojem drzava pravi infrastrukturu a privatnik ulaze u sportski segment uz pomoc drzave. To je za izucavanja. Jako interesantna tema. To sto ste slucajno se vi potrefili u tom fenomenu nije do mene.Argentina je napisao/la: ↑25 nov 2025, 20:13I danas ti o Zelji. Svaka cast.jurisicduska je napisao/la: ↑25 nov 2025, 19:28Kontam ja da ti mislis da si pametniji od ovih svojih kolega pa imas potrebu da repliciras.BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 nov 2025, 19:19
De nam ti to obijasni oko identiteta i parazitskog nacina funkcionisanja.
De mi obijasni taj princip fuzije,gdje ugasis 2 kluba da bi ti nesto stvorio. Pa ti se ne svidja i to sto si stvorio,pa haj i to malo da mijenjamo. Trazimo najbolji nacin kako da se asimiliramo.
De mi reci taj identitet,sto ba ne napravite neke retro dresove Slobode i Udarnika. Trebalo bi da je to vas identitet. Sigurno su vam dede navijale za Slobodu i Udarnik.Ili je taj identitet nastao na neki americki nacin. Podavi indijance i crnce i sad su samo bijelci orginalni Amerikanci. Ti bolan takve gluposti valjas u zadnje vrijeme,da Djipke ispada gospodin pored tebe.
Sreca nasa pa vi taj identitet njegujete na pravi nacin,znate ko ste i sta ste. Sta god da kazete necete pogrijesiti.
Haj duska malo zakotrljaj oko ovih retro dresova Slobode i Udarnika,to bi bas bum bio. Sto bi Zrinjski bio bolji od vas.
Postoji samo jedan odgovor oko kojeg mogu s tobom uci u dijalog.
Drzava infrastruktuta
Sportski segment privatnik
Filozofija Radnicki klub
Hajd evo razmisli 20 dana odgovori kako ide to jedno s drugim pa cemo nastaviti dijalog. Kad to napišeš mozemo na temu nečeg drugog.
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Pa bar tebi ne treba objasnjavati kako to funkcionise,ta relacija rezim-drzava-privatnik-carsija..jurisicduska je napisao/la: ↑25 nov 2025, 19:28Kontam ja da ti mislis da si pametniji od ovih svojih kolega pa imas potrebu da repliciras.BarbareZeljin je napisao/la: ↑25 nov 2025, 19:19De nam ti to obijasni oko identiteta i parazitskog nacina funkcionisanja.jurisicduska je napisao/la: ↑25 nov 2025, 16:13
Da nema interneta i pisanog traga vi bi za 50 godina pričali kako je Jaberov dedo radio u željeznicama i da je on iz ljubavi došao da igra. A ne da su ga doveli ljudi okrenuli milion u džep na njemu a vi poslužili kao poligon.
Kad nemate kakav odgovor neko će na kliničkom završiti. Zbog čega ? Olimpic ima isto trofeja kao vi zadnjih 15 godina i bolju perspektivu da osvoji prije vas.
Nego me zanima ta evolucija od šatro radničkog kluba do tog da se klub podijeli na dva segmenta.
Infrastruktura - država
Sportski segment - privatnik
Gubitak identiteta se plaća čim ono ?
Jedino sto vam skidam kapu cega ste se dosjetili. I drzava i privatnik. I pri tom cete ostat i radnicki klub. Vidi se da vam SDA vedri i oblaci klubom.
De mi obijasni taj princip fuzije,gdje ugasis 2 kluba da bi ti nesto stvorio. Pa ti se ne svidja i to sto si stvorio,pa haj i to malo da mijenjamo. Trazimo najbolji nacin kako da se asimiliramo.
De mi reci taj identitet,sto ba ne napravite neke retro dresove Slobode i Udarnika. Trebalo bi da je to vas identitet. Sigurno su vam dede navijale za Slobodu i Udarnik.Ili je taj identitet nastao na neki americki nacin. Podavi indijance i crnce i sad su samo bijelci orginalni Amerikanci. Ti bolan takve gluposti valjas u zadnje vrijeme,da Djipke ispada gospodin pored tebe.
Sreca nasa pa vi taj identitet njegujete na pravi nacin,znate ko ste i sta ste. Sta god da kazete necete pogrijesiti.
Haj duska malo zakotrljaj oko ovih retro dresova Slobode i Udarnika,to bi bas bum bio. Sto bi Zrinjski bio bolji od vas.
Postoji samo jedan odgovor oko kojeg mogu s tobom uci u dijalog.
Drzava infrastruktuta
Sportski segment privatnik
Filozofija Radnicki klub
Hajd evo razmisli 20 dana odgovori kako ide to jedno s drugim pa cemo nastaviti dijalog. Kad to napišeš mozemo na temu nečeg drugog.
Ti si bar dovoljno pametan da znas kako se u tom buckurisu pliva.
Mi tek treba da te relacije uspostavimo.
Reci cu ti kad do toga dodje.
Do tada nam ti objasni kako i zasto su ugasena 2 kluba da bi vi nastali,kako je i na koji nacin drzava stala iza vas,kako i na koji nacin novi rezim ta famozna SDA koju nama kacis,pomaze da kao klub sirite istinu o Bosni po svijetu kao Fazla,pa onda kako je biti privatni klub,o trosenju novca i koje kolicine su spiskane,ipak nemas pravo da komentarises jer vlasnici trose koliko im je volja.
I da jos jedna jako bitna stvar,ko je obnovio stadion Kosevo,koji ste obilato koristili. Da li ga je obnovila drzava. Meni evo pada na pamet da lokalna zajednica prepoznaje ono sto narod voli pa im pomaze oko infrastrukture. Da nisi postao tako ogranicen,shvatio bi infrastrukturnu pomoc drzave.
Evo kad ti nama sve ovo objasnis,onda vjerujem da ce i nama biti lakse kako da sve ovo uvezemo. Ipak ti kao vrsni poznavalac identiteta FK Sarajevo i njegove "nezavisne" historije,mozes i nama pukim preletacima pomoci da uvjezbamo to.
-
Hordas1990
- Kontakt:
A koji to privatnik tacno ulaze u Zeljkana? Racunaju li se pozajmice?
-
jurisicduska
- Kontakt:
A onda je svitac zamotao čokoladu.
Formula vrlo jednostavna :
Infrastruktura(država) + sportski segment (privatnik) = radnički klub
Kako ?
Formula vrlo jednostavna :
Infrastruktura(država) + sportski segment (privatnik) = radnički klub
Kako ?
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Njegove pare ce biti investicije, a ismirove su posudbe.Hordas1990 je napisao/la: ↑25 nov 2025, 20:45A koji to privatnik tacno ulaze u Zeljkana? Racunaju li se pozajmice?
Jer oni su filozofija. Ko ce s njima.
Ali ipak nikom te ne damo.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Koliko ja njih kontam frajer će uložiti u kadar i sve pare od transfera sebi uzimati.ErosViverosViv je napisao/la: ↑25 nov 2025, 20:54Njegove pare ce biti investicije, a ismirove su posudbe.Hordas1990 je napisao/la: ↑25 nov 2025, 20:45A koji to privatnik tacno ulaze u Zeljkana? Racunaju li se pozajmice?
Jer oni su filozofija. Ko ce s njima.
Ali ipak nikom te ne damo.
Kod nas je investitor kod njih je kamatar.
- maroonGiant
- Kontakt:
Frajer prica o ugasena dva kluba 1946, koja su nastala pazi sad 1945. Kakvi mitomani majko mila, izmisljaju lazne izjave, guraju svoje lazi i mitomaniju. Sve dobili od drzave, a dice se da su sami. Dede, pradede, nam sigurno nisu navijale za tadasnji prigradski klub, pored nekih drugih mnogo uspjesnijih klubova. Sam pokojni Osim je izjavio da je Sarajevo osnovano da bi carsija imala za koga navijati. Sve pokusavate ukrasti, spinovati al djaba.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Ovdje standardno shizobrigada ispoljava opsjednutost, spinove i kompleks romanima o Zelji. Nevjerovatni su. Nekad me bude pomalo i stid koliko su oni opsjednuti Zeljom. Nije bas svejedno, zajebancija odavno nije.
Mozda su samo gori od njih ovi koji ulaze u bilo kakve rasprave sa istim.
Mozda su samo gori od njih ovi koji ulaze u bilo kakve rasprave sa istim.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Samo budala moze ulaziti u raspravu s duskom. Kompleksas teski. Osim nekih zajebancija usput ne znam ko bi me mogao natjerati da svaki bogovetni dan pisem o Sarajevu. To moras biti s dobrom dijagnozom.
Al nije mi to opet toliko cudno. Sve raje sto imam a pitari su ozbiljni sizofrenicari Al svaki. Nesto slicno kao duska.
Al nije mi to opet toliko cudno. Sve raje sto imam a pitari su ozbiljni sizofrenicari Al svaki. Nesto slicno kao duska.
- DoSmrtiOdani87
- Kontakt:
Bravo mongoloidu
- Hrammm1921
- Kontakt:
Ne zanima njihA sto nema 95% Hrvata tamo, Kraljevica su ubili jer je bio pravi Bosanski Hrvat za jednu jedinu domovinu. Njima to nije odgovaralo, zeli hdz za sebe entitet, iako ih nema 8% u cijeloj BiH, imaju veca prava od Bosnjaka kojih je 5 puta vise
HDZ je ubio Blaza Kraljevica!
HDZ izrael
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.