RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

moRAja
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la moRAja » 30 jul 2013, 12:07

Adma je napisao/la:To treba klub i RA da se dogovore bar 2 autobusa da se obezbjede. Medjutim moguce da ce biti kao i do sada polazak zajedno sa malim autima i to je to. Ja sam svakako planirao da idem u svojoj reziji. Ako bude ista organizovano onda jos bolje 8-)

A kada smo vec kod ovoga saranja po brdima. Bilo bi jako lijepo organizovati jednu akciju pa na Fortici malo osvjeziti onaj stari most i natpis BiH volimo te ;-)
Ma bola treba na fortici odradit Velezov grb dimenzija jedno 300 X 300 s natpisom iznad grba MOSTAR U SRCU a ispod grba VELEZ DO GROBA. Siguran sam da bi se odazvalo u prvom naletu 1000 djavola dobrovoljaca. Nama ne trebaju nacionalna dokazivanja po brdima jer smo mi kao sto kaze tepsija na 50 m n v odmah pored Neretve ali jedini mostarski klub je zasluzio jedno takvo remek djelo za koji bi bilo potrebno godina/dvi da se odradi ali to bi ostalo vjekovima poslje nas kao dar Velezu od mostarske RAje za sve radosti kojim nas je pocastio kao i sljedecim narastajima navijaca koji se radjaju iz dana u dan
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 jul 2013, 13:09

moRAja je napisao/la:
Adma je napisao/la:To treba klub i RA da se dogovore bar 2 autobusa da se obezbjede. Medjutim moguce da ce biti kao i do sada polazak zajedno sa malim autima i to je to. Ja sam svakako planirao da idem u svojoj reziji. Ako bude ista organizovano onda jos bolje 8-)

A kada smo vec kod ovoga saranja po brdima. Bilo bi jako lijepo organizovati jednu akciju pa na Fortici malo osvjeziti onaj stari most i natpis BiH volimo te ;-)
Ma bola treba na fortici odradit Velezov grb dimenzija jedno 300 X 300 s natpisom iznad grba MOSTAR U SRCU a ispod grba VELEZ DO GROBA. Siguran sam da bi se odazvalo u prvom naletu 1000 djavola dobrovoljaca. Nama ne trebaju nacionalna dokazivanja po brdima jer smo mi kao sto kaze tepsija na 50 m n v odmah pored Neretve ali jedini mostarski klub je zasluzio jedno takvo remek djelo za koji bi bilo potrebno godina/dvi da se odradi ali to bi ostalo vjekovima poslje nas kao dar Velezu od mostarske RAje za sve radosti kojim nas je pocastio kao i sljedecim narastajima navijaca koji se radjaju iz dana u dan
To je odlična ideja,ne samo što je kreativno već je i simbolično,a i jako dugo bi trajalo.
Ipak,problem je okupiti raju,tj. organizovati sve to.
''Neka me mrze samo da me se boje''

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 jul 2013, 14:07

da li je TANA još direktor kluba, ili se čeka sastanak tog UO?

vidim da još nema nikakvih vijesti u vezi toga...

moram još jednom da pohvalim ove najave da uskoro kreću novi radovi na stadionu... 8-)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 jul 2013, 16:30

Igrači sa klupe dali poseban ton
Zolj: Euforija nam nakon jedne pobjede nije potrebna
Piše: A. Demić
Jučer, 13:58
Očekivano je Velež pred svojim navijačima upisao trijumf na otvaranju nove sezone. Slavija se pokazala kao neugodan protivnik, a bod su igrači iz Istočnog Sarajeva ispustili deset minuta pred kraj, kada je nakon odlične akcije Amira Zolja i Bojana Letića pogodio Sabahudin Jusufbašić.
Nakon utakmice Ibro Rahimić istakao je kako je izmjenama podigao ritam igre što se Veležu u rezultatskom smislu isplatilo. Amir Zolj ušao je na poziciju stopera i svoj dio posla odradio bez najmanje greške. Pri tome je još uspio začeti akciju iz koje se izrodio pobjedonosni pogodak.

“Ušao sam u momentu kada se utakmica lomila i kada je pritisak na igrače postajao sve veći. Bilo je 1:1, niko nije bio zadovoljan tim rezultatom. Dobro je zbog samopouzdanja što smo novu sezonu otvorili trijumfom,” kaže Zolj, te dodaje:

“Slavija je kvalitetna ekipa koja će mnogima u novoj sezoni biti tvrd orah. Nama euforija nakon jednog trijumfa nije potrebna. Tek je krenulo prvenstvo, idemo od utakmice do utakmice, sada mislimo samo o Širokom Brijegu.”

ss.ba

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2013, 17:17

U zadnje vrijeme, Velezove legende su sve cesce na domacim tekmama.

Velez - Slavija tekma - Mara i Dusko.

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=720
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 30 jul 2013, 19:03

MostaracVelezovac je napisao/la:U zadnje vrijeme, Velezove legende su sve cesce na domacim tekmama.

Meho Kodro je bio i protiv Širokog prijateljsku i sad protiv Slavije.Isto tako Mili Hadziabdic je bio sa Mehom protiv Širokog.Dosta ih bude na tribinama, ne ulaze u službene prostorije.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2013, 20:00

anel81m je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:U zadnje vrijeme, Velezove legende su sve cesce na domacim tekmama.

Meho Kodro je bio i protiv Širokog prijateljsku i sad protiv Slavije.Isto tako Mili Hadziabdic je bio sa Mehom protiv Širokog.Dosta ih bude na tribinama, ne ulaze u službene prostorije.
Pa zasto bi ulazili u sluzbene prostorije? Ta nisu dosli da rade, nego da pogledaju tekmu. Mada ima vise prilika gdje jesu bili u prostorijama.

Kod nas se, izgleda, samo trazi izgovor da se kaze da "nesto nevalja". Ako su legende kluba dosle na tekmu - e nisu dosle u prostorije. Ako su dosle u prostorije, e nisu pozdravili Zgembu. Ako su pozdravili Zgembu, e nisu Zgombu. Ako su dali kompliment klubu - e nisu treneru. Ako su treneru - e nisu rasporedu stolica u sluzbenim prostorijama.

Nemojmo mi izmisljat problem ako ga nema. Da Dusko ili Mara ili Kodro ili Hadzijabdic imaju problema sa ljudima u klubu - oni su javne licnosti sa pristupom medijima i valjda bi jednom izasli u javnost i rekli sta imaju reci. Sjeti se da je Kodro pljunuo na FSBiH lopove kad su ga iznervirali - pa nema razloga mislit da Kodro to isto nebi uradio i na bilo koga u Velezu da ga iznervira. Dusko je znao prijetit onima koji mu smetaju dok je harao Grckom, nema razloga da bi sutio bilo kome u Mostaru. Mara isto tako. Radi cega onda da im mi stavljamo rijeci u usta ako ti ljudi nista lose ne govore na klub. Cak sta vise, situacije se cini obratnom.

Evo na primjer sta je rekao Mara na FaceTV "mogu reci da to nije tako lose ko sto ja znam procitat na internetu ili medijima. Mislim, mogle bi se malo i pozitivnije stvari spomenut a ne samo negativne."

Pogledaj video od 5:40 pa na dalje, on se osvrce na negativnosti (najvise na clanarinu za djecu) ali podvlaci da ima tu dosta dobroga. Ja iz ovog ne vidim da Enver Maric izbjegava sluzbene prostorije:
[youtube][/youtube]

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 jul 2013, 20:15

E vidiš,moram se i ja nekad složiti sa MV-om.
Da,ne vidim razloga zašto bi ulazili u službene prostorije ili u svlačionicu.
Ja sam počašćen time što su sve više i više na tribini,nekad ih nisi mogao ni tu vidjeti.
Sve su to naše legende koje će uvijek imati mjesto u našim srcima.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 30 jul 2013, 20:21

Nek su Velezove legende tu s nama,skoro na svakoj utakmici i ja sam zadovoljan. Njihovo prisustvo nam daje snagu da smo ono sto smo uvijek bili i da imamo istoriju i svoje fudbalske velicine. Neka ih tu radi ovih novopecenih klubova koji nemaju svoju istoriju i legende i koji misle da nismo isto sto smo bili. Moze se bacit Velezov pehar u smece ali nemoze Mara,Dusko,Vaha,Tuce i ostali. Zato bujrum i uvijek ste dobrodosli da gledate SVOJ I NAS VELEZ

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 30 jul 2013, 20:31

moRAja je napisao/la:Nek su Velezove legende tu s nama,skoro na svakoj utakmici i ja sam zadovoljan. Njihovo prisustvo nam daje snagu da smo ono sto smo uvijek bili i da imamo istoriju i svoje fudbalske velicine.
neka ih u, na, iza, iznad, i ispod prostorija, neka ih sto vise i sto cesce, oni su ono sto nama fali vec godinama.
onaj **** sjaj koji je krasio nas klub, oni su motivacija za nove generacije koje sada(ili ce uskoro nositi) nose sveti dres naseg kluba. mnogi od danasnjih igraca nemaju pojma o kakvim se tu velicinama radi, kakvi su to asovi koji su nekad nosili i ginuli za taj isti dres koji oni danas bore se!!!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 30 jul 2013, 21:39

MostaracVelezovac je napisao/la:
anel81m je napisao/la:

Pa zasto bi ulazili u sluzbene prostorije? Ta nisu dosli da rade, nego da pogledaju tekmu. Mada ima vise prilika gdje jesu bili u prostorijama.

Kod nas se, izgleda, samo trazi izgovor da se kaze da "nesto nevalja". Ako su legende kluba dosle na tekmu - e nisu dosle u prostorije. Ako su dosle u prostorije, e nisu pozdravili Zgembu. Ako su pozdravili Zgembu, e nisu Zgombu. Ako su dali kompliment klubu - e nisu treneru. Ako su treneru - e nisu rasporedu stolica u sluzbenim prostorijama.

Nemojmo mi izmisljat problem ako ga nema. Da Dusko ili Mara ili Kodro ili Hadzijabdic imaju problema sa ljudima u klubu - oni su javne licnosti sa pristupom medijima i valjda bi jednom izasli u javnost i rekli sta imaju reci. Sjeti se da je Kodro pljunuo na FSBiH lopove kad su ga iznervirali - pa nema razloga mislit da Kodro to isto nebi uradio i na bilo koga u Velezu da ga iznervira. Dusko je znao prijetit onima koji mu smetaju dok je harao Grckom, nema razloga da bi sutio bilo kome u Mostaru. Mara isto tako. Radi cega onda da im mi stavljamo rijeci u usta ako ti ljudi nista lose ne govore na klub. Cak sta vise, situacije se cini obratnom.

Evo na primjer sta je rekao Mara na FaceTV "mogu reci da to nije tako lose ko sto ja znam procitat na internetu ili medijima. Mislim, mogle bi se malo i pozitivnije stvari spomenut a ne samo negativne."

Pogledaj video od 5:40 pa na dalje, on se osvrce na negativnosti (najvise na clanarinu za djecu) ali podvlaci da ima tu dosta dobroga. Ja iz ovog ne vidim da Enver Maric izbjegava sluzbene prostorije:
[youtube][/youtube]

Juče sam te branio od moRAja ali ti moram reć da sereš ko grlica.Kad sam rekao da nisu ulazili u službene prostorije nisam ništa loše mislio, već da ih zbog toga nije uslikao fotograf.Neznam koji **** ti svakom loncu moraš bit poklopac????

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 30 jul 2013, 21:45

anel81m je napisao/la:

Mislio sam da ih nije uhvatio fotograf, ništa drugo nisam ni pomislio.Neka ih, na tribinama, u prostorijama, bilo gdje, samo nek dolaze gledati i biti oko Veleža!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 30 jul 2013, 22:53

Anele ne ljuti se a izvini ako sam te uvrijedio - nije mi bila namjera ozbiljno.
Samo sto sam u proslosti vidio 1000 postova upravo ove vrste (doduse drugi ljudi, ne ti) sto bi kad se spomene legenda kluba cjepidlacili i trazili probleme gdje ih nema - upravo na ovakvom primjeru, kao "jes dosao, ali bjezi od kluba" ili "jes pratio Velez ali bjezi od uprave" ili "jes gledao trening, ali nije se pozdravio s trenerom" itd... gluposti te vrste.

Vjerovatno je ovo bila slucajnost da si spomenuo istu stvar, pa mene podsjetilo na te diskusije od ranije - i vjerovatno ti nisi tako mislio. Zato izvini - stvarno nisam mislio da ispadne protiv tebe, i ako sam tebe citirao, vise se odnosilo na opcenitu negativnost koja se siri u vezi Veleza.

A po meni, bespotrebno. Stvari nisu crne uopste.
PS... i drago mi je da mislimo isto o ovom.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 31 jul 2013, 00:06

Mozda sam se ja pogrešno izrazio.Namjera mi je bila samo da istaknem da je i Meho Kodro tu kao i mnogi drugi, nije važno gdje, na tribinama, u loži, u prostorijama.Hvala Bogu, imamo legenda kao niko u BiH!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 jul 2013, 00:53

Koliko je kostala ona velika tribina u vrapcicima? Zna li ko ?

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 31 jul 2013, 10:03

Danas Velež igra sa Igmanom u Konjicu

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 jul 2013, 12:34

dobar posao Ibre, ne da da momci padnu u euforiju...ova praksa odigravanja prijateljskih utakmica između prvenstvenih utakmica je dobar potez, da bi igrači imali konstantu u formi, bez padanja... ;)

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 31 jul 2013, 12:48

AlemC85 je napisao/la:dobar posao Ibre, ne da da momci padnu u euforiju...ova praksa odigravanja prijateljskih utakmica između prvenstvenih utakmica je dobar potez, da bi igrači imali konstantu u formi, bez padanja... ;)
Sve je to ok moj Aleme ali koliko valja toliko i ne valja. Sumnjam da je kod Igmana teren u dobrom stanju. Jos nam samo treba da se ozljede Sevkija ili Jusuf Beg Basagic ili da ih neko polomi

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 31 jul 2013, 12:55

tu si upravu, jest rizik, ali pošto su ova dva kluba u dobrim odnosima, valjda neće doći do neželjenih posljedica...

nonda_83

Post Postao/la nonda_83 » 31 jul 2013, 13:15

vjerovatno navedeni nece ni igrati..nego ce igrati igraci koji nisu trenutno u prvoj postavi..tj oni koji su u prvoj utakmici ili pripremnim utakmicama imali manju minutazu..a kako bi drzali kakav takav nivo takmicarske forme...nije Ibro toliko lud da rizikuje glavne igrace bezveze...

to je on uvijek naglasavao i prosle sezone da ce pokusavati organizovati sto veci broj utakmica u toku sezone u kojima ce igraci koji nisu u prvom planu dobijati sansu da se eventualno nametnu...

FORZA VELEZ

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.