Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Šta je ovo, od igrača poniklih u Hercegovini samo jedan na Horvatovom spisku, Josip Šarac ?!
Meni godra ... grohotom se smijem ... valja sad razmatrat' rezervne opcije ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- EastwichTown
- Kontakt:
Navodno savez dobio 700 000 od bh telecoma , možda sljedeće godine bude i neko okupljanje omladinskih selekcija...
Vrhunski golman a nikakve prevage repka od njega nema ... koji waist of space ... 

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Ko je ovo pao,na dopimg testu od nasih rukometasa kaze 4g suspenzije ako,bude B nalaz pozitivan
I ja sam na njega pomislio odmah
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nema ih,a samo iz Ljubuškog četvorica.
Šarac,Musa,Kraljević i Jelinić.
Jaču ekipu može skupit Ljubuški nego ostatak BiH.
Dali ljudi iz saveza planiraju da vrate suljakovica pod nasu zastavu? Momak igra standardno za hsg wetzlar u bundesligi.
Po meni pozicija goomana u reprezentaciji bi morala da izgleda ovako:
1. Buric
2. Hodzic
3. Suljakovic
4. Bojic/Ahmetasevic
Po meni pozicija goomana u reprezentaciji bi morala da izgleda ovako:
1. Buric
2. Hodzic
3. Suljakovic
4. Bojic/Ahmetasevic
- EastwichTown
- Kontakt:
Seniorska muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u Tešnju od 16. do 20. januara.
Selektor Irfan Smajlagić je za ovo okupljanje pozvao igrače iz BH Telecom Premijer lige BiH i nekolicinu njih iz Slovenije.
Tu su neka poznata imena, koji su već standardni reprezentativci naše zemlje, kao i igrači sa posljednjeg šireg spisak objavljenog u oktobru prošle godine, te neka nova imena.
Okupljanje rukometnih Zmajeva završit će se utakmicom koja će se odigrati u petak 20. januara 2023. godine i SC Tešanj, a protivnik našoj selekciji bit će RK Krivaja.
Službeni i tehnički partner Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za okupljanje u Tešnju je Ženski rukometni klub Bosna Tešanj, te se ovom prilikom zahvaljujemo domaćinu na saradnji i na podršci, kao i na pomoći.
Na spisku za ovo okupljanje su:
Berin Brkić (Borac m:tel) - Golman
Bekir Čordalija (Vogošća) - Golman
Ahmed Čabaravdić (Konjuh) - Golman
Nikša Petrović (Borac m:tel) - Srednj bek
Milan Vukšić (Izviđač CO) - Srednji bek
Adi Klopić (Konjuh) - Srednji bek
Adnan Isaković (Vogošća) - Srednji bek
Luka Knežević (Borac m:tel) - Lijevi bek
Vladan Lončar (Krka) - Lijevi bek
Omer Mehmedović (Gračanica) - Lijevi bek
Nemanja Peštić (Sloga Doboj) - Lijevi bek
Krešimir Krešić (Trimo Trebnje) - Desni bek
Nedim Hadžić (Maglaj) - Desni bek
Azer Musić (Gračanica) - Desni bek
Amir Muhović (Celje PL) - Pivot
Ensar Mehić (Gračanica) - Pivot
Ermin Ombaša (Vogošća) - Pivot
Haris Buljina (Sloboda) - Pivot
Vlado Draganić (Borac m:tel) - Lijevo krilo
Adi Mehmedčehajić (Gračanica) - Lijevo krilo
Luka Perić (Borac m:tel) - Desno krilo
Amar Kendić (Maglaj) - Desno krilo
Selektor Irfan Smajlagić je za ovo okupljanje pozvao igrače iz BH Telecom Premijer lige BiH i nekolicinu njih iz Slovenije.
Tu su neka poznata imena, koji su već standardni reprezentativci naše zemlje, kao i igrači sa posljednjeg šireg spisak objavljenog u oktobru prošle godine, te neka nova imena.
Okupljanje rukometnih Zmajeva završit će se utakmicom koja će se odigrati u petak 20. januara 2023. godine i SC Tešanj, a protivnik našoj selekciji bit će RK Krivaja.
Službeni i tehnički partner Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za okupljanje u Tešnju je Ženski rukometni klub Bosna Tešanj, te se ovom prilikom zahvaljujemo domaćinu na saradnji i na podršci, kao i na pomoći.
Na spisku za ovo okupljanje su:
Berin Brkić (Borac m:tel) - Golman
Bekir Čordalija (Vogošća) - Golman
Ahmed Čabaravdić (Konjuh) - Golman
Nikša Petrović (Borac m:tel) - Srednj bek
Milan Vukšić (Izviđač CO) - Srednji bek
Adi Klopić (Konjuh) - Srednji bek
Adnan Isaković (Vogošća) - Srednji bek
Luka Knežević (Borac m:tel) - Lijevi bek
Vladan Lončar (Krka) - Lijevi bek
Omer Mehmedović (Gračanica) - Lijevi bek
Nemanja Peštić (Sloga Doboj) - Lijevi bek
Krešimir Krešić (Trimo Trebnje) - Desni bek
Nedim Hadžić (Maglaj) - Desni bek
Azer Musić (Gračanica) - Desni bek
Amir Muhović (Celje PL) - Pivot
Ensar Mehić (Gračanica) - Pivot
Ermin Ombaša (Vogošća) - Pivot
Haris Buljina (Sloboda) - Pivot
Vlado Draganić (Borac m:tel) - Lijevo krilo
Adi Mehmedčehajić (Gračanica) - Lijevo krilo
Luka Perić (Borac m:tel) - Desno krilo
Amar Kendić (Maglaj) - Desno krilo
Steta sto nema I. Pavlovica i Alihodzica iz Izvidjaca, kao i Njezica iz Borca. Gracic i Lukic iz Borca su povrijedjeni ili?
- EastwichTown
- Kontakt:
Raduje što su na spisku većinom momci od oko 20god.
Ovakvih nam treba okupljanja makar jednom mjesečno , sljedeće okupljanje novih 5-6 igrača isprobati i tako čitavu godinu ...
Na sljedećem okupljanju možda treba isprobati Kondića (srednjeg beka) iz Iskre , Miličevića (lijevi bek) iz Sloge , Đorđevića (srednji bek) iz Gradačca , Dželilovića (desno krilo) iz Gradačca , Pirića (lijevi bek) - Sloboda , Čolakovića (desni bek) - Krivaja , Alihodžića (golman) - Izviđač ...
Berin Keso je izgleda otišao za parama u neke egzotične zemlje. .
Lukić je i dalje povrijeđen , a Gračić tek izlazi iz povrede i polako se vraća .
Ovakvih nam treba okupljanja makar jednom mjesečno , sljedeće okupljanje novih 5-6 igrača isprobati i tako čitavu godinu ...
Na sljedećem okupljanju možda treba isprobati Kondića (srednjeg beka) iz Iskre , Miličevića (lijevi bek) iz Sloge , Đorđevića (srednji bek) iz Gradačca , Dželilovića (desno krilo) iz Gradačca , Pirića (lijevi bek) - Sloboda , Čolakovića (desni bek) - Krivaja , Alihodžića (golman) - Izviđač ...
Berin Keso je izgleda otišao za parama u neke egzotične zemlje. .
Lukić je i dalje povrijeđen , a Gračić tek izlazi iz povrede i polako se vraća .
Zadnja izmjena: EastwichTown, dana/u 17 jan 2023, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
Oba nasa igraca koja su isla na test za doping su pala, Ovcina i Herceg. Kako tek posteno igramo ako ovako igraju dopingovani.
Znaci doping test nas pojaca u nastavku kvala ... gdje bio sve ove godine ...

Ko još od od igrača porijeklom iz BiH igra na svijetskom
Ova četvorica za Hr ,Suljaković,Memisrvic i drugi golman za Katar, Amitovic za USA, Kos za Srbiju imali ih još?
Lepenica Bilal, Igor Karacic, Martinovic,…
- EastwichTown
- Kontakt:
Da li će ljudi oko Reprezentacije pokušati dovesti 1-2 beka koji nam prijeko trebaju pogotovo sada kada nema Prceta , za Tim Sutona se pričalo , ali se više po tom pitanju niko ne oglašava , mislim da je njemu istekao period od kada je zadnji put igrao za Njemačku ...
- EastwichTown
- Kontakt:
Igrači iz Premijer Lige se okupili u Tešnju, Nemanja Peštić se nije odazvao , sa Slogom iz Doboja je trenutno u Hrvatskoj ,
lično ga ja ne bi više moljakao , ionako su mu bitnije političke poruke ispred rukometa...
"U Tešnju se okupila rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine"
Muška rukometna reprezentacija BiH, u okviru redovnih priprema, okupila se u Tešnju. Riječ je o igračima iz Premijer lige BiH i slovenske lige. Pokrovitelj priprema je Općina, a domaćin Ženski rukometni klub Bosna iz Tešnja.
Predvođeni selektorom Irfanom Smajlagićem, dvadesetak rukometaša u Tešnju će boraviti do petka.
“Prvi utisci su vrlo dobri. Hotel je fantastičan. Dvorana nam je već poznata i mislim da ćemo imati sve uslove za rad i nadam se da će sve proteći u dobroj radnoj atmosferi”, kazao je Nedim Arnautović, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.
Ovo okupljanje nije u okviru IHF-a i ima za cilj popularizaciju rukometa u manjim sredinama, kao i to da se potencijalni reprezentativci upoznaju.
“Namjera je da selektor vidi čime mi raspolažemo ovdje u našoj ligi, a isto tako da momci pokušaju da se dokažu. U narednom periodu očekuju nas i kvalifikacije tako da vjerujem da će dosta momaka biti na sljedećem okupljanju”, ističe pomoćni trener Damir Doborac.
U četvrtak će se u Tešnju odigrati prijateljska utakmica sa ekipom Krivaje iz Zavidovića. Za petak, posljednji dan priprema, planiran je jutarnji trening i zajednički brifing.
lično ga ja ne bi više moljakao , ionako su mu bitnije političke poruke ispred rukometa...
"U Tešnju se okupila rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine"
Muška rukometna reprezentacija BiH, u okviru redovnih priprema, okupila se u Tešnju. Riječ je o igračima iz Premijer lige BiH i slovenske lige. Pokrovitelj priprema je Općina, a domaćin Ženski rukometni klub Bosna iz Tešnja.
Predvođeni selektorom Irfanom Smajlagićem, dvadesetak rukometaša u Tešnju će boraviti do petka.
“Prvi utisci su vrlo dobri. Hotel je fantastičan. Dvorana nam je već poznata i mislim da ćemo imati sve uslove za rad i nadam se da će sve proteći u dobroj radnoj atmosferi”, kazao je Nedim Arnautović, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH.
Ovo okupljanje nije u okviru IHF-a i ima za cilj popularizaciju rukometa u manjim sredinama, kao i to da se potencijalni reprezentativci upoznaju.
“Namjera je da selektor vidi čime mi raspolažemo ovdje u našoj ligi, a isto tako da momci pokušaju da se dokažu. U narednom periodu očekuju nas i kvalifikacije tako da vjerujem da će dosta momaka biti na sljedećem okupljanju”, ističe pomoćni trener Damir Doborac.
U četvrtak će se u Tešnju odigrati prijateljska utakmica sa ekipom Krivaje iz Zavidovića. Za petak, posljednji dan priprema, planiran je jutarnji trening i zajednički brifing.
Kako bi u tesnju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.