FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

fico
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fico » 06 maj 2017, 23:59

Ovo mi je draga generacija i ujedno i najluđa, zato što sam hiljadu puta odustao od svega, al su nas opet vratili u život. Odustao sam kad smo kasnili 11 bodova, kad su nam i Radnik i Krupa uzeli po bod, ni sada baš pretjerano ne vjerujem u titulu, al u odnosu na prošlu sezonu, razlika je evidentna.

Znam i ja da nema vizije, doduše makar imamo SŠ koji neće dopustiti pranje para sa raznim stepanovima, konstatno sam pljuvao po Ihtijareviću, po neznalicama koje rade u Akademiji, al šta drugo mogu uraditi? Evo fakat ne znam.
SARAJEVO

bordoakapitar

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordoakapitar » 07 maj 2017, 00:02

ado-hz je napisao/la:Svako od nas gleda na svoj nacin i ima pravo i da sanjari i da bude realan, ma kako god zeli i hoce. Ja sam od onih koji ne vole da sanjare i time nikako nisam manji navijac naseg kluba od nekog ko sanjari i ima snove. Imao sam ja davno snove al su se davno i rasuli kao glineni golubovi. Tako da ja mislim da mi ove godine nista necemo osvojiti. Titulu sanse nemamo osim matematicke, a ko voli matematiku i statistiku neka ceka kiks nekoga koji se nece desiti. Dobiti Madjare, a prije toga odigrati dobru utakmicu i izvuci povoljan rezultat u kupu, a onda dobiti derby ne moze u tih 10dana ni Man Utd da dodje u nasu poziciju sada.
Ako se osvoji taj kup to ce biti utjesna nagrada ili glavna nagrada kako ko zeli da gleda Cali sa ovim polu igracima koje ima. Ja odavno razmisljam o tome gdje nas klub ide u narednom periodu. Hoce li biti pojacanja, kakva ce to biti pojacanja, iz Bratstva, TOSK-a ili ce se odrijesiti kesa konacno da se pravi tim neki. Opet i tu znam odgovor al eto ako imam neki san to je taj da se pocne graditi ekipa na duze staze. Akademija, nastavak gradnje ili je to to sto imamo, treneri u omladinkim pogodima i jos 1001 neki problem koji imamo.
Kako vratiti ljude na stadion, kako imati u ekipi 5 igraca kao sto su Skoro, Hota, Sasivarevic, Benko, Cimi, Zeka, da li je to moguce napraviti.
Sta ako i narednih 10god mi ovako budemo pisali iz godine u godinu nekad manje nekad vise a ekipa nam stagnira.
Jesmo li napredovali ista od recimo 2000god, mislim u fudbalskom znaju ekipe. Valjda je cilj doci do neke razine i samo nju odrzavati, doci do neke kvalitete i samo nju nadopunjavati. Napraviti igraca, jednog, dva....prodati ga, pa onda ubaciti iz mladog tima opet nova 2, pa njih gurati. Zar je tesko prepisati barem formulu Dinama recimo koji pravi mlade igrace. Pa ja sam laik u fudbalu, navijac, pa imam osjecaj da bih sportski dio vodio bolje i pametnije od nasih ljudi. Ili neko ne zeli da mi napredujemo, ili nas neko koci, ili smo negdje dobro nagazili pa sam treba saliti stravu kolektivu.
@ado jako pametan post. Samo bih dodao da sva ta neizvjesnost sta ce biti dalje dolazi od cinjenice da se nigdje ne nazire jasna strategija kluba. Sve se radi stihijski i u zadnji cas po sistemu "ima li sta dzaba". Svako ima pravo da se nada, ali za mene je ovo bila i ostala jedna od najgorih generacija Sarajeva ikad. Dulja nema s kim da igra a ono par igraca sto znaju nesto je totalno fudbalski neinteligentno i ne znaju da ga prate. Radovac me pozitivno iznenadio i bio je najbolji na terenu od ulaska do kraja-bez greske. Neko gore napisa da je Ahmetovic klasa. Pa ljudi moji, to je najsmjesniji napadac u cijeloj ligi i od kako je pocela LZP, potpuno beskoristan. Da ne s.e.r.e.m vise, bio bih prezadovoljan osvajanjem kupa (sumnjam) i pobjedom u derbiju (jako,jako tesko) a sve drugo je utopija.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 maj 2017, 00:04

Koga ba ljudi sad briga za plate, sistem i ostale stvari to se u pauzama rijesava . imamo 15 dana 5 utakmica gdje vodimo bitku za dva trofeja . hajmo se angazovat da dodje sto vise raje u srijedu podrzat momke.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 maj 2017, 00:04

Da bi bio sampion ekipu kao zrinjski i zeljeznicar moras pobjedit bar jednom od 4 puta mi smo madzare otresli jednom sad ovijem porazom su izgubili sansu za titulu sto nama dosta olaksava posao, sto se tice vase miskina tu imamo mec loptu ako ih uzmemo zasluzujemo da budemo prvi isto ti vazi za njih uz to da ce njima najvjerovatnije i bod donijet titulu. Ubjedzen sam da u ovom trenutku igramo bolje od ove dvije ekipe.

Mi igramo finale kupa to ce nas dosta potrosit al sa dobrim rezultatom u prvoj utakmici moze se desit da dobijemo krila jos veca. Citam ovde da je pistolj pokazivo znake zivota i on ako bude na nivou to bi mogla bit prevaga.

Ja imam osjecaj da ce vaso poginut u borbi na vrbasu a zato ce vukotic bit osudzen u hagu nsbih
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 07 maj 2017, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 07 maj 2017, 00:05

Ma vjerujte vi u direkoricu, budu, allaha, koga hocete, ja vjerujem svojim ocima ;) al nemoj kasnije kad ispliva nesto o toj istoj direktorici da je poserete ovdje kao sto ste dizali u nebesa dinu i kustu pa ste se popisali po njima :D

FrancescoTotti
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 maj 2017, 00:06

Sabinho je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:ko nas vozi na sampionsko gostovanje u Krupu? :cool:
Almir Bekic

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Obzirom da doticni u 90% situacija prebaci ciljeve, zavrsicemo negdje u Omarskoj
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 07 maj 2017, 00:07

FrancescoTotti je napisao/la:ko nas vozi na sampionsko gostovanje u Krupu? :cool:
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 maj 2017, 00:10

belosevic28 je napisao/la:
hahaahhahahaah e jesi lud babemi :mrgreen:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 07 maj 2017, 00:12

belosevic28 je napisao/la:
pobjeda u lizi i osiguran opstanak :kafa:

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 07 maj 2017, 00:22

Ko ne ide s Centrotursom, ide s Mirsotursom :D
Tobe, ja i abu zabijamo samo, sta je reci :P
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 07 maj 2017, 00:22

bordobijeli je napisao/la:Koga ba ljudi sad briga za plate, sistem i ostale stvari to se u pauzama rijesava . imamo 15 dana 5 utakmica gdje vodimo bitku za dva trofeja . hajmo se angazovat da dodje sto vise raje u srijedu podrzat momke.
Shvatamo se stari.
Kada se u "rat" ide moze biti slaganja i neslaganja ali svi su ko jedan.
Nikada se ne prica na svog a ovdje se toga neki ne drze i pravdaju to iskazima koji im sluze kao paravan za sakrivene namjere.
Polemika se siri bezveze, nekolicini je to navika i namjera.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 07 maj 2017, 00:26

I dalje se jedini mi pitamo za sve (sudije necu spominjat :tralala: :tralala: ) i titulu i kup naravno.Svi su nas otpisivali pa i mi sami, ova ekipa moze pobjediti svakog a i podbaciti protiv svake ekipe tako da je do kraja sve moguce. Zasto ne uzeti oboje uz srecu koja je Calu zaobilazila u proslim mandatima..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 maj 2017, 00:26

bordospartanac je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Koga ba ljudi sad briga za plate, sistem i ostale stvari to se u pauzama rijesava . imamo 15 dana 5 utakmica gdje vodimo bitku za dva trofeja . hajmo se angazovat da dodje sto vise raje u srijedu podrzat momke.
Shvatamo se stari.
Nikada se ne prica na svog a ovdje se toga neki ne drze i pravdaju to iskazima koji im sluze kao paravan za sakrivene namjere.
Ti nisi bankar i nemas pravo da pricas o tome.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 maj 2017, 00:31

ado-hz je napisao/la:Ma vjerujte vi u direkoricu, budu, allaha, koga hocete, ja vjerujem svojim ocima ;) al nemoj kasnije kad ispliva nesto o toj istoj direktorici da je poserete ovdje kao sto ste dizali u nebesa dinu i kustu pa ste se popisali po njima :D
Ajd zaboli me taki za direktoricu,laznog papeta i sve njih,al znam da im je sve isplaceno,a da mi nije informacija lik sa saltera,uostalom sve si rekao idemo putevima Toska i slicnih boli nas neka stvar za plate imamo pametnije stvari tj imamo tri kola do kraja,od sad vjerujemo Adi on zna sve

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 maj 2017, 00:33

Sabinho je napisao/la:
Shvatamo se stari.
Kako se zvao onaj ublehas kad je rekao da igrac ceka vizu nekakvu i da on radi u ministarstvu i da mu nece dati haha tako i ovaj Ado drug sa saltera

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 07 maj 2017, 00:34

Sabinho je napisao/la:
Shvatamo se stari.
Aha.
A o cemu se ti brines, mozda o istim tim bankarskim poslovima, pa da nam se pohvalis kako mozda imas vise informacija pa da popadamo od istih?

Mozda ti znas cime se ja ili neki drugi ovdje bavi, hajde molim te upoznaj nas i usput nam na brzinu rijesi ove "vecerasnje probleme." Bas bi volio da nam otkrijes svoja saznanja.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 maj 2017, 00:36

Ja sam bankar, gospodar ove teme. Imam sve informacije i cuvam ih za sebe.

@zagor sjecam se tog lika, ali ne tacno nicka. Mozda mirel :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 07 maj 2017, 00:37

Shvatamo se stari.
Polemika se siri bezveze, nekolicini je to navika i namjera.[/quote]
Ti nisi bankar i nemas pravo da pricas o tome.[/quote]
Kako se zvao onaj ublehas kad je rekao da igrac ceka vizu nekakvu i da on radi u ministarstvu i da mu nece dati haha tako i ovaj Ado drug sa saltera[/quote]

Da ta ista direktorica kaze jeste kasnile su plate al sad im sve isplaceno ti bi rekao ne kasne, Husara rekao da ne kasne. Pa da Husara kaze kasne ti bi rekao ma ne kasne igraju 200% bore se. Sve samo u kontru i tako nam i klub pociva. Da nije smijesno bilo bi tuzno.

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 07 maj 2017, 00:38

ne znam je li istina,ali sam čuo da čala stanuje u ulici asima ferhatovića što mi je prejako☺,joj da mi ga je vidjeti negdje u gradu da ga zamolim da izvede juniore protiv lištice sigurno bi izvukli dobar rezultat,pokušati iskoristiti lošu atmosferu kod mađara i profurati se 7 dana pred derbi samo tako,eto,da podijelim svoje vlažne snove

VVVBK

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 maj 2017, 00:40

Sabinho je napisao/la:Ja sam bankar, gospodar ove teme. Imam sve informacije i cuvam ih za sebe.

@zagor sjecam se tog lika, ali ne tacno nicka. Mozda mirel :lol:
Kaze pojma vi nemate,ja imam ja sam tito i partija u ministarstvu Kallasi nikad nece doci haha. ADO meni Husare,Ihtijarevici,i slicni nisu informacije i mjerila vec ljudi sa kojim sjedim svaki dan pa mozda i cak neke igrace znam tako da me popusti,ti bankar bolje znas od licno igraca da ga ne imenujem i eto ti direktorica koga boli aki za nju?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, stokastoka23 i 38 gostiju.