plavanacija je napisao/la:Znate sta bih ja volio, da se odigra neka prijateljska tekma na Grbavici, ili tipa neki turnir. Dovede se par klubova iz regiona, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Crna Gora (klubovi koji nisu izborli Evropu), napuni se Grbavica, mi odgledamo tekmu, Zeljo nesto i zaradi, svi sretni... Hajmo malo ovo zahtjevati, duga je pauza u pm...
Jako lijepa ideja ali iz vise razloga tesko izvodljiva u vidu turnira.
Prvi razlog je sto bi morao obezbjediti ili nagradni fond, ili platiti ekipama ako nista prevoz i smjestaj. Hajmo realno neces ti samo tako prekinuti svoje pripreme i otkazati vec zakazane prijateljske utakmice, da odes na neki izmisljeni turnir jer se to nekome cefnulo. Dakle ovo kad bi se izvodilo trebalo bi se bar pola godine unaprijed zakazati i pozvati ekipe, a opet ostaje problem finansija.
Druga stvar, moras obezbjediti sigurnost gostujucih navijaca, a i sam znas kakav je rizik pogotovo ako neka iole jaca skupina bude dolazila. Ponovno odose silne pare, a rizikujes da ti se desi isto sto i protiv Hajduka.
Treci problem je sto raja ode na more, nece biti toliko ljudi i sumnjam da bi se neka lova izvukla od prodaje karata. Pade mi napamet da ima nas bolesnika koji bi i dosli s mora i otkazali ga zbog Zelje, ali realno, cak ni ja to ne bi uradio zbog nekog turnira gdje cemo igrati sa cobanskim klubovima, kad mogu otici u Split, Zagreb, Rijeku, Podgoricu, Ljubljanu, Maribor... dok sam na moru i odgledati utakmicu EL ili LP.
I posljednje, ovo su timovi iz regiona koji igraju u europskim takmicenjima: Dinamo, Lokomotiva, Hajduk, Rijeka, Zvezda, Vojvodina, Cukaricki, Partizan, Olimpija, Domzale, Nova Gorica, Maribor, Vardar, Shkendija, Rabotnicki, Sileks, Mladost, Rudar Pljevlja, Buducnost. Dakle, od ekipa koje ne igraju Europu, a da su bar neka imena, ostaju: Osijek, Split, Rad, OFK, Novi Pazar i Rudar Velenje.