FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bayo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bayo » 21 feb 2025, 19:38

Saurman je napisao/la:
21 feb 2025, 18:43
Sad nam idu najvažnije utakmice sezone a imamo povrijeđenog Kanea i pitanje je koliko čovjek može izdržati.
Znaju da je Kim ozlijeđen i frajer opet igra svaku utakmicu, ali ajde sad stiže ključni dio sezone, nebitni kup je prekrižen, u ligi stoje dobro i sad se treba pripremiti za LP, sve je poznato i sad samo treba koncentracije i prave pripreme. Prošle sezone su u LP na kraju odigrali kako treba, sad je vrijeme da to ponove i da nekim čudom ne popuše domaću ligu.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 21 feb 2025, 19:46

To što načeti, bolesni i nedovoljno spremni igraju je velika glupost.
Konačno imaš širok kadar, pa makar i po nekoliko polovnjaka, ali ne moraju ti igrati oni koji nisu spremni.
Musiala je od polovine januara pod gripom i opet se stalno gura u igru, mada se vidi da ne ide kako treba.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 21 feb 2025, 23:05

Ovaj novi format CL bez veze, prvi dio nista ne znaci...npr finale ce igrati timovi koji nisu bili u prvih osam, a vrlo je moguce da ce u prvom kolu ispasti ubjedljivi "prvak" regularnog dijela i to od tima koji je strepio do zadjeg kola da uopste udje u 24. Liverpool u velikom padu forme, PSG u velikom usponu, moze tu svasta biti. Leverguzen dobijamo sa dvije lagane pobjede, malo teze ce biti protiv Intera, a onda ove cigojle iz Spanije da posamaramo.

Da covjek padne sneba na ove diskusije nema sanse da bi zakljucio da tim za koji se ovdje "navija" uopste igra u prvoj ligi, a kamoli da u jednoj od najacih na svijetu u drugom djelu sezone ima 8 bodova prednosti. Yebote kuruz, pa po ovom strucnjacima tim je pun hadalja. Nit' odbrane, nit' sredine, a i napad sve slabiji...taman zreli za termina, a da ovi nase serpe, kante i tevsije uskoce.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 21 feb 2025, 23:33

Odličan format, dosta bolji od dosadnih grupa, gdje se dosta timova provuče sa bezveze timovima u grupi. U ovom novom formatu ima puno više jačih utakmica i svaka utakmica je bitna za plasman u nokaut fazu. Za osvajanje treba konstanta, a ne odličan si u ovom prvom dijelu, a kasnije raspad. E ne može tako.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 22 feb 2025, 02:19

Ovaj kao da je vazda navijen kontra za 180 stepeni. Sve suprotno od onoga sto prica, Cuj svaka utakmica bitna za plasman???? Eto bitna bila nama protiv Fejenorda i Astona Vile, bitna bila Realu protiv Milana kuci?? Jedan od ova dva, a veoma moguce je i oba ce igrati u finalu, a u grupi otaljavali...toliko o konstanti. Toliko su nam te utakmice bile bitne za plasman da imamo laksi put od Loverpoola koji je haman sve pobjedio. Ne pisu ljudi uzalud o nespremnim igracima, koji igraju pod laksim povredima i virusima. Sa navijacke strane gledano, ja bi volio da Bayern igra svaki dan, ali kao neko ko je na svaki nacin bio uklucen u fudbal, znam sta znaci jedna utakmica, koliko se potrosi, a bas svake sedmice igrati dvije utakmice nije bas za pozeljeti. Em pola tima ti bude umorno, povredjeno, zasiceno, bolesno, em nemas prostora za treninge i pripreme detalja. Ovako masovna CL, prvenstvo, kup, reprezentacija u raznim takmicenjima kojih je sve vise. Uefu i Fifu boli k, njima je bitno da kaplje, a u sadasnjim uslovima nema tima koji moze imati prilicno jednakih 20-ak igraca. Mi sto smo sad potrosili za Musialu i Davisa, pa cemo za Kimicha, a Bogami i za Upu, ako znas sta odnosi Hari i jos neki....daj Boze da cemo i solidnih 13-14 moci priustiti, da o Wirtzu ne pricamo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 feb 2025, 06:37

Ma Kane 1 sedmica i kao nov ce bit

CrvenoCrnaArmija
Kontakt:

Post Postao/la CrvenoCrnaArmija » 22 feb 2025, 06:52

**** ti dana kad si se registrovao na ovaj forum.

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 22 feb 2025, 09:25

Neznam zasto se ovdje pojedini ne slažu sa produženjem Upamecana.
Pa zar vi mislite da smo toliko u parama da mozemo zamjeniti sve igrače i sve sadašnje otjerati.
Kimich pod upitnikom.
Sane trenutno kako stoji odlazi
Coman Ganabry jedan a mozda i obadvojica odlaze
Upamecano je znatno popravio formu i u ovom rosteru je najbolje sto imamo u odbrani.
Ako se bude dovodio Wirtz mislim da za ostatak tima nece ostati nista i bice zadrzi sta imas.
Uostalom koga dovesti ako vi ne želite Upamecana sa ovim cijenama igraca trebalo bi nam 80-100 mil za kvalitetnog stopera.
Sto se tiče LP mislim da nam se bas posložilo sve da idemo do kraja i realno sad je sve na nama.
Leverkuzen po meni tezi protivnik nego Inter...ali sve u svemu sigurno se mogu proci i jedni i drugi.
A akbd polufinale sa Barcom bi bilo top top.realno ako dignemo formu i njih saljemo kuci i onda mozda karma odradi svoje pa da u Minhenu docekamo Real da naplatimo sve one studijske lakrdije i nepravde....mislim da bolje finale ne bi mogli poželjeti.
Mada u ovoj formi Leverkuzen ce biti bas nezgodan protivnik i moracemo odigrati mnogo bolje realno pobjeda u Minhenu ce nam znatno olakšati revans.
Ove povrede nas ozbiljno sputavaju i bez drugog napadaca je bas ludo uci u najvažniji dio sezone...ali iskreno i gdje naci napadaca koji ce pristati sjediti na klupi cekati da se Kejn smiluje i pusti mu koji minut.
Musiala,Kejn,Davies kada budu 100 posto fit daju potpuno drugu dimenziju ovom timu i ako budu spremni za Leverkuzen mislim da pobjedjujemo sigurno.
Sad tek vidimo koliko nam Davies znaci i koliko je Guereiro daleko od njegovog nivoa.
Ja bi sad potpisao i Sanea bar na dvije godine a prodao Comana i Ganabrya ako nista s ekonomske strane on bi otisao bez naknade dok bi ova dvojica ipak donijela klubu odredjeni novac.
A brat bratu Sane je i ovakav bolji od njih.
Neznam sta je sa Istom jeli spreman ali ja bih odmorio Kima i jos par igrača u narednim utakmicama da dočekaju spremni Leverkuzen....jer realno kako nam se posložilo u zrijebu ovo bi se moralo iskoristiti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 feb 2025, 10:13

Bild :
After Bayern's 1:1 against Celtic: Kompany celebrates family party in the locker room

slika

Here come coach Vincent Kompany and his dad Pierre from the family party in the Bayern locker room.

Good atmosphere for a bad game!

After the 1:1 draw in the Champions League playoff second leg against Celtic Glasgow (first leg 2:1), the mood among many Bayern fans was very mixed. The Munich team had indeed qualified for the round of 16 with the result – but their performance was so weak that until Alphonso Davies' (24) goal in the fourth minute of stoppage time, an embarrassing exit was looming.

All the more noticeable: Coach Vincent Kompany (38) was in great spirits after the final whistle. The Belgian even celebrated a small private party in the catacombs of the Allianz Arena!

After the press conference – when all the players had already left the arena except for Celtic star Nicolas Kühn (25) – BILD observed how the coach's family, including his father Pierre (77), headed towards the Bayern locker room around 0:35 AM.

When Kompany led his friendly entourage back from the catacombs towards the parking lot around 0:55, the coach's relief over the narrow advancement against Celtic was clearly noticeable. With a grin, he asked the BILD reporters: "What are you still doing here?"

The good mood is surprising, but understandable: After all, the 1:1 against the Scottish club was the most important Bayern game for Kompany so far. If his team had also been eliminated early in the Champions League after the round of 16 exit in the DFB-Pokal against Leverkusen (0:1), the criticism and pressure on the coach would have increased massively.
Kompany poslije utakmice protiv Celtica otišao na party sa babukom i njegovom klapom. :crazy:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 feb 2025, 10:35

Naravno da su bile bitne utakmice protiv Feyenoorda i Aston Ville, te Realu protiv Milana. Jedni od glavnih razloga zašto se Bayern i Real nisu plasirali direktno u nokaut fazu, nego su morali igrati playoff i te dodatne nepotrebne utakmice o kojima prdiš čitavo vrijeme. I prije ovog formata su klubovi znali osvajati provlačeći se kroz grupe, ala Chelsea, pa kasnije uzmu Ligu Prvaka. Nije to ništa novo. Ovaj format ili sličan je btw godinama zastupljen u nekim od najjačih takmičenja kao što je košarkaška Euroliga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 22 feb 2025, 10:39

Bayern111 je napisao/la:
22 feb 2025, 09:25
Neznam zasto se ovdje pojedini ne slažu sa produženjem Upamecana.
Jer je frajer kikser koji je više puta koštao klub ispadanja ili gubitka utakmica, njegova pomračenja uma su i više nego kvalitetno dokumentirana i takvome vjerovati je onako, naivno da ne kažem nešto teže.
Bayern111 je napisao/la:
Pa zar vi mislite da smo toliko u parama da mozemo zamjeniti sve igrače i sve sadašnje otjerati.
Bez problema, to što to zahtjeva promišljanje, planiranje, drastične rezove ne znači da je ispravno ostavljati trolove, mrcine i vucibatine koji su i doveli klub do toga da se strahuje od Villarreala i Celtica.
Bayern111 je napisao/la:
Kimich pod upitnikom.
Što konkretno bi klub izgubio ako on ode?
Bayern111 je napisao/la:
Sane trenutno kako stoji odlazi
Također što klub gubi tim odlaskom?
Bayern111 je napisao/la:
Coman Ganabry jedan a mozda i obadvojica odlaze
Trolovi koji ne znaju loptu ubaciti...
Bayern111 je napisao/la:
Upamecano je znatno popravio formu i u ovom rosteru je najbolje sto imamo u odbrani.
I moj susjed više ne pije dok vozi, slučajno je u zatvoru zbog 3 promila, veli da su ga prevarili policajci.
Bayern111 je napisao/la:
Ako se bude dovodio Wirtz mislim da za ostatak tima nece ostati nista i bice zadrzi sta imas.
Tako je, zato treba prodavati sve što valja, jedini problem je što nije ostalo puno takvih...
Bayern111 je napisao/la:
Uostalom koga dovesti ako vi ne želite Upamecana sa ovim cijenama igraca trebalo bi nam 80-100 mil za kvalitetnog stopera.
Te cifre nisu jamac da će nešto kvalitetno dovesti, pogotovo kad struka zna nabavljati samo robu za prodaju.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 22 feb 2025, 10:47

Saurman je napisao/la:
22 feb 2025, 10:13
Bild :
After Bayern's 1:1 against Celtic: Kompany celebrates family party in the locker room

slika

Here come coach Vincent Kompany and his dad Pierre from the family party in the Bayern locker room.

Good atmosphere for a bad game!

After the 1:1 draw in the Champions League playoff second leg against Celtic Glasgow (first leg 2:1), the mood among many Bayern fans was very mixed. The Munich team had indeed qualified for the round of 16 with the result – but their performance was so weak that until Alphonso Davies' (24) goal in the fourth minute of stoppage time, an embarrassing exit was looming.

All the more noticeable: Coach Vincent Kompany (38) was in great spirits after the final whistle. The Belgian even celebrated a small private party in the catacombs of the Allianz Arena!

After the press conference – when all the players had already left the arena except for Celtic star Nicolas Kühn (25) – BILD observed how the coach's family, including his father Pierre (77), headed towards the Bayern locker room around 0:35 AM.

When Kompany led his friendly entourage back from the catacombs towards the parking lot around 0:55, the coach's relief over the narrow advancement against Celtic was clearly noticeable. With a grin, he asked the BILD reporters: "What are you still doing here?"

The good mood is surprising, but understandable: After all, the 1:1 against the Scottish club was the most important Bayern game for Kompany so far. If his team had also been eliminated early in the Champions League after the round of 16 exit in the DFB-Pokal against Leverkusen (0:1), the criticism and pressure on the coach would have increased massively.
Kompany poslije utakmice protiv Celtica otišao na party sa babukom i njegovom klapom. :crazy:
Ovo se desi kad za trenera dovedes covjeka koji je trenirao **** Burnley.

Dobro rece neki dan @Bundesliga, dovoljno je pogledati kako je lik skakao i slavio nakon 1:1 kao da smo zabili Realu u finalu LP a ne Celticu koji je nedavno primio 7 komada od Dortmunda :crazy:

Svaki trener koji zna sta znaci trenirati bavarskog giganta bi nakon onog "performansa" odmah pobjegao u svlacionicu....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 feb 2025, 12:11

Ja cu biti vjecni optimista pa pokusati malo opravdati losu predstavu ali ipak prolaz dalje kontra Škota.

Tokom utakmice sam u jednom momentu napisao da smo izgubili mnogo ovakvih utakmica a prva misao mi je bila na Villarrealu pa na Atletiko Madridu iako taj mec nismo izgubili ali smo ispali zbog gola u gostima...

Naime, Bayern skoro svake sezone ima ovakve momente, gdje se čupa i vadi i na kraju pognute glave napusta teren. Ovaj put smo uspjeli izgurati taj psihološki momenat i napraviti pozitivnu stvar kada je prolazak dalje u pitanju.

Ekipa je do primljenog gola jako lose stojala na terenu no poslije je to bilo sasvim korektno te je taj gol dosao kao nagrada za konstantne napade.

Ipak, treba biti realan i priznati da ako ne dodje do dizanja forme cijele ekipe, tesko da mozemo ocekivati prolazak protiv Leverkusena koji nam je ocitao lekciju neki dan a pogotovo se nemamo cemu nadati za eventualno cetvrtfinale.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 feb 2025, 12:17

Postoji optimizam, pesimizam al' i realizam.

Bolje ispast' časno od Levera jer oni, po meni, mogu dalje od nas u LP. Druga stvar, čak i ako prodjemo rizikujemo veliku sramotu k'o birvaktile sa Pepom.

Svi oni jedva čekaju da ponize Bayern, a kako i ne bi, jer to je cijena kad si veliki.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 feb 2025, 12:22

E to je već pesimizam, kolega.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 feb 2025, 12:26

armando je napisao/la:
22 feb 2025, 12:22
E to je već pesimizam, kolega.
Naginje ka njemu, slažem se. Ja sam jednostavno poželio jednu utakmicu Bayerna u kojoj ću da uživam.

Kako starim, malo me sve to pušta. Malčice je sve to sporo, mislio sam da će brže teći taj proces.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 22 feb 2025, 13:01

Ja mislim da u susretu vas i kusena nema favorita i da je sve potpuno otvoreno. Isto tako bih rekao da je dobro da ste izbjegli Atletico, to je vrlo zeznuta momčad koja bi vrlo lako mogla izbacit i favoriziranog Reala, nedavno su s njima igrali egal, a podsjetimo se i kako su okrenuli protiv Kusena sa igračem manje.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 22 feb 2025, 13:20

Otvoreno je, problem je što ih nisu dobili otkad je Alonso preuzeo klupu:

On 30th September 2022, #FCBayern beat Leverkusen 4-0. The "null-vier" jokes ensued, in reference to the "04" in Leverkusen's name.

The joke, however, was on Bayern. Only five days later, the head coach Gerardo Seoane was fired from his job and replaced by Xabi Alonso.

Since Xabi Alonso took over, Bayern have met Leverkusen 6 times, losing 3 times and drawing 3.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 22 feb 2025, 20:35

Problem postoji da se riješi, ništa vječno nije (vol2 :mrgreen: ).

Nešto kontam je li za nas bolje što imamo dva jaka protivnika pred meč sa Leverom u CL, ili nas to može dodatno iscrpiti...
Ipak mislim da je bolje, "olovku" dobro naoštriti protiv ne toliko slabijih ekipa od 'kuzena, podići formu i spremu pa onda vidjeti u kojem smjeru idemo i da li možemo uspješno izgurati na dva fronta.

Osim tih mečeva, mart nam je jako pogodan i imaš praktično prijateljske utakmice ako se ovo izgura kako treba.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 22 feb 2025, 21:26

Ma mi od te pobjede 4-0 konstantno srljamo u propast, a oni se dižu, e sad smo došli do toga da je Leverkusen vjerovatno na svom historijskom vrhuncu, a mi smo haman pa na dnu i opet naše dno je nečiji plafon.

Očekujem da ih uz iskustvo i malu pomoć sudija možemo izbaciti.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.