Jako, jako značajna pobjeda, protiv nezgodnog protivnika, protiv loše tradicije iz zadnjih 5 godina....To smo sve prevazišli i došla nam je ekipa do bitne pobjede, koja je jako važna na psihološkom planu...A pogotovo bitno se sad približit na 3 boda Dortmundu, sad bi faktički možda nakon sljedečeg kola mogli biti prvi, ako Wolfsburg savlada BVB. Ali naravno opet je moguće da Bvb odigra sjajno i dođe do pobjede, a njihov novi kiks bi nam sjajno sjeo, jer imamo utakmicu kući protiv Augsburga, gdje smo jasno favorit.
Mislim da kad dobijamo ove utakmice, da bi onda sve do kraja mogli dobit, nakon sljedečeg kola ćemo znati s kakvom situacijom ulazimo u derbi protiv Dortmunda. Mnogo tu ima mogućnosti i mnogo kalkulacija, jer naravno Dortmund ima poslije nas teške utakmice sa Schalkeom i Gladbachom, a nam neće biti tamo kasnije lako sa Kolnom i Bremenom. Ta 2 gostovanja neće biti laka, iako se te 2 ekipe trenutno pokazuju u lošim izdanjima.
Međutim ova situacija je sjajna, nikad nisam gubio nadu i kod -7, tako da sad još više vjerujem u titulu, jer rekao sam i još jednom ponavljam, znamo odigrat dobro, lepršavao, lijepo, kompaktniji smo u odbrani, a znamo dobit i šugavo utakmice.

Pravi FC Bayern se vratio, onaj koji volim....
Dusel Bayern sind zurück....
Moram spomenut i ono što mi je danas jako zasmetalo, to je onaj ofside, kada smo trebali zabit čist gol, nigdje ofsidea i sudije stvarno su u zadnje vrijeme donijeli par dosta diskutabilni odluka protiv nas.
Druga stvar, ona ležernost naših igrača kod slobodnog udarca Nurnberga, kada je Cohen neometano napravio par koraka i šutirao, a svi naši stoje tako ležerno u šesnaestercu, pa to ne ide nikako...Tako da ono bi vrlo malo išlo na dušu Neuera, jer kiša je već počela padat, lopta mokra, a drugo suigrači mu mirno puštaju Cohena da šutira....
Al na kraju Happy end i to je najbitnije....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland