RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jul 2013, 10:46

O dugovima - Zeljo drugi najzaduzeniji klub u BiH.
O platama - pitaj Amara sto prijeti otkazom.
O "trofejnijem" - kad Zeljo bude igro 1/4 finale kupa UEFA, kad Zeljo dostigne UEFA ranking 43eg najjaceg kluba, onda mozemo pricati o priznanjima. Trofeji u BiH pa i u YU su uvijek bili pod upitnikom politickih radnji i namjestanja, jedino na internacionalnoj sceni se vidi ko je ko - a tu je Velez (realno) dosegao nivo koji Zeljo nece nikad, a pogotovo ne pod Amarom Osimom.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 29 jul 2013, 11:05

MostaracVelezovac je napisao/la:O dugovima - Zeljo drugi najzaduzeniji klub u BiH.
O "trofejnijem" - kad Zeljo bude igro 1/4 finale kupa UEFA, kad Zeljo dostigne UEFA ranking 43eg najjaceg kluba, onda mozemo pricati o priznanjima. Trofeji u BiH pa i u YU su uvijek bili pod upitnikom politickih radnji i namjestanja, jedino na internacionalnoj sceni se vidi ko je ko - a tu je Velez (realno) dosegao nivo koji Zeljo nece nikad, a pogotovo ne pod Amarom Osimom.
Pa Zeljo je igrao polufinale Kupa Uefa.... O cemu ti pises, meni nije jasno.... Samo se brukas dzaba... A i uostalom zna se ko je najveci i najpopularniji klub u BiH.... ustani kad spomenes ime FK Zeljeznicar....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jul 2013, 11:11

@MostaracVelezovac

ovo nije tema FK ŽELJEZNIČAR, nego RSD VELEŽ...

i sve što se dešava u Želji, je njihova stvar, a ne naša, zato ne treba navlačiti bezveze gnjev manijaka, pa da počnu glupe svađe....

na Željinoj stranici nikada se ne komentariše situacija u Veležu, pa nemojmo i mi to raditi, nekorektno je, jer mi je Željo isuviše drag kao klub...

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 29 jul 2013, 12:22

MV libo nas taki i za Zelju i za petog i za desetog ali ako cemo o tome nebi mi bilo drago da propadne ni jedan nas klub a tu mislim na Z,S,C i S. Sami su krivi i sami ce snositi posljedice za ne placanja i nisu vrijedni diskusije na nasoj temi. Nama je vazan Siroki sada i da pokusamo uzet cijeli plijen jer se tim raspletom i pobjedom protiv Leotara budi Crvena Armija i krecu kolone ka Zenici
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jul 2013, 12:33

moRAja je napisao/la:MV libo nas taki i za Zelju i za petog i za desetog ali ako cemo o tome nebi mi bilo drago da propadne ni jedan nas klub a tu mislim na Z,S,C i S. Sami su krivi i sami ce snositi posljedice za ne placanja i nisu vrijedni diskusije na nasoj temi. Nama je vazan Siroki sada i da pokusamo uzet cijeli plijen jer se tim raspletom i pobjedom protiv Leotara budi Crvena Armija i krecu kolone ka Zenici
upravo to...neka svaki klub brine svoje brige...svako ima dovoljno svojih problema, pa i velež...

vfcmostar
Kontakt:

Post Postao/la vfcmostar » 29 jul 2013, 12:55

Da li neko zna zasto su na semaforu preko Velezovog amblema gdje su stajali Stari most i ispod petokraka stavili Velezov grb gdje je samo zvijezda. Inace, na svim mjestima to isto rade. Velez je prije rata, npr. kada je osvojen kup svi su na odijelima imali Velezov amblem sa Starim mostom i zvijezdom u sredini, korsitio i jedan i drugi znak. Na dersovima bila je samo petokraka sa znakom RŠD, a na mnogim drugim obiljezjima i Stari most sa petokrakom u sredini. E pa sada mi djeluje stvarno iritantno da na svim mjestima gdje je amblem Stari most sa petokrakom stavljaju samo grb sa petokrakom. Cija je to ideja i s kojim pravom?!

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 29 jul 2013, 13:41

OKIĆ: OHRABRUJUĆI POČETAK, NAPAST ĆEMO I ŠIROKI
Najavljeno – ostvareno. Velež je u prvenstvo krenuo važnom domaćom pobjedom nad Slavijom. Tim iz Istočnog Sarajeva načeo je Ševko Okić, koji vjeruje da Rođeni ove sezone zaista mogu igrati na razini novih, visokih ambicija kluba.
Prve utakmice nikada nisu lake, posebno ako su domaće. Stoga su prva tri boda Veleža u novoj sezoni bila vrlo, vrlo važna.
- Vrućina je bila nesnošljiva, ali najvažnije da smo na kraju pobijedili, rekao je Okić, koji smatra da ofenziva njegovog tima zaista dosta efektnija od one prošlosezonske.
- Mislim da je to pokazala već ova prva utakmica. Stvorili smo dosta prilika, na žalost, sve ih nismo iskoristili.
Ipak, sve nije bilo sjajno – trener Ibro Rahimić žalio se na “crnu rupu” na početku drugog dijela, kada je Slavija izjednačila. Velež je nakon toga smogao snage za drugi gol, i sve je ispalo dobro...
- Da, to je bio jedini period utakmice u kojoj smo pali. Slavija je preuzela inicijativu na nekih petnaestak minuta, postigla gol, ali nakon toga mi smo se ponovno digli i pobijedili. Osim tog razdoblja, ostatak utakmice smo imali pod kontrolom.
Ševko smatra da je Slavija dijelom i dobro mjerilo snage Veleža.
- Imali smo informacije prije utakmice da im je otišlo nekoliko važnih igrača, ali moram priznati da su me ugodno iznenadili. Spremni su, dobra ekipa koja će praviti probleme mnogima.
Zabiti u prvoj utakmici bilo je vrlo važno za Okića, kao što je to slučaj i sa Sabahudinom Jusufbašićem, koji je u debiju za Rođene zabio pobjednički gol.
- Da, odlično za samopouzdanje napadača. Ali, ponavljam, najvažnije da smo pobijedili i osvojili tri vrlo važna boda.
U sljedećem kolu Velež ide na noge Širokom, našem jedinom preostalom protivnikom u Europi.
- Smatram da tu imamo dobru šansu. Vjerujem da su igrači Širokom u svojim glavama već u utakmici s Udineseom, a možda će biti i umorni. Sigurno da su uz Željezničar najjača ekipa u BiH, ali mi se na Pecari nećemo braniti. Bilo bi dobro ostati neporažen, a ne odustajemo ni od pobjede.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 29 jul 2013, 14:06

Ono sto me zanima odkud info da ce Velez do sredine avgusta da napravi jos tri kabine za tv/radio kuce? I ako neko ima vise informacija o ovome? Kada se pocinje sa izgradnjom i kako to treba da izgleda? Bilo bi jako pametno da se ona postojeca skela zamjeni sa necim boljim i da se malo vise u visinu digne jer ako ste primjetili kamera stoji jako nisko, gotovo da i ne mozes imati normalan pregled utakmice.
Koliko se ja sijecam prvobitni plan je bio da se to napravi na centralnoj tribini gdje su oni stubovi. Zato i jesu napravili onoliko prostora.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 jul 2013, 14:10

Lijepo je vidjeti kako se i na ovoj temi brinu za Osima i Želju.
Pogotovo ovaj MostaracVelezovac koji je izgleda desna ruka Amaru, Memiću jesi to ti ? :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 29 jul 2013, 14:21

I zivi bili prestanite sa raznim prepiranjima. Sto se tice stadiona u SL. Na zalost nije se imalo dovoljno pameti nakon rata. Sanjali smo svi o povratku pod BB tako da se nije ni razmisljalo o tome. Danas je to vec malo teze i dosta sporije odraditi medjutim polako ali sigurno treba to osmisliti. Meni nije jasno da Mostar kao grad bez obzira na sve ne shvati koliko bi korisno bilo imati jedan takav stadion gdje bi lova sama od sebe dolazila. Klubovi iz Hercegovine koji se takmice u Evropi nebi isli igrati utakmice u SA ili u ZE vec bi svi igrali u MO. To samo po sebi vec donosi novac. Reprezentacija bi sigurno dosla da igra bar jednu ili dvije tekme sto bi znacilo opsti bum u gradu jer bi na dan utakmice Mostar bio prepun navijaca. Da ne govorim o klimi koja je pogodna i gdje nisu velike hladnoce i gdje nema snijega. A siguran sam da bi mnogi klubovi dolazili u Mostar na pripreme. Znaci grad Mostar treba da ovo odradi i da ulozi nesto novac da se to pokrene. Necu sada da ulazimo u politiku ali na politickom planu se moze dosta toga uraditi.
Velez na zalost nema nikoga ko stoji politicki iza njega ali ja bih trazio kompenzaciju za BB i za nanesenu stetu tokom i poslje rata. I naravno dozvolu o koristenju novoga stadiona na 99 g. za isti iznos novca koji je dao i Zrinjski za BB ( s svi znamo da je to nelegalno uradjeno). Kao sto rekoh necemo sada o politici jer tu postoji niz faktora i niz stvari koji bi se mogli odraditi. Malo su to ipak veliki zalogaji a mi ipak nemamo nikakvo jako politicko tijelo ili covjeka koji ce lupiti sakom od stol i koji bi to mogao da odradi na pravi nacin.

Almir9
Kontakt:

Post Postao/la Almir9 » 29 jul 2013, 14:26

MostaracVelezovac je napisao/la: O "trofejnijem" - kad Zeljo bude igro 1/4 finale kupa UEFA...jedino na internacionalnoj sceni se vidi ko je ko - a tu je Velez (realno) dosegao nivo koji Zeljo nece nikad
Hvala i prijatno gospodine "uvijek dajem tačne informacije", živio ti meni(iako u zabludi doduše). ;)

Pozdrav za ostale Rodjene ;)

Adma
Kontakt:

Post Postao/la Adma » 29 jul 2013, 14:28

Nisam bio prije aktivan na ovome forumu pa sam se zato malo raspisao.
Mislim da je Velez na putu do neke stabilizacije i mislim da je inace prerano govoriti o evropi ili bilo cemu slicnome.
Ja cu biti zadovoljan sa sredinom tabele bez strijepnje da cemo ispasti.
Mi prvo treba da skockamo malo stadion u Vrapcicima da se naprave bolji uslovi za igrace a i navijace.
Po meni nama trebaju pod hitno reflektori, pokrivanje tribine i pomocni teren.
Treba vratiti raju na stadion i stvoriti jedan zdrav ambijent tek onda kada to ostvarimo mozemo da ciljamo na nesto vise. Ako Velez daj Boze bude svake godine se borio za jedno mjesto koje vodi u Evropu e tek cemo onda imati puno pravo da trazimo i od grada i od drzave novac za novi stadion.

Samo lagano i hrabro. Prvo Siroki a onda idemo lagano redeom :-)

RdS
Kontakt:

Post Postao/la RdS » 29 jul 2013, 14:48

[quote="vfcmostar"]Da li neko zna zasto su na semaforu preko Velezovog amblema gdje su stajali Stari most i ispod petokraka stavili Velezov grb gdje je samo zvijezda. Inace, na svim mjestima to isto rade. Velez je prije rata, npr. kada je osvojen kup svi su na odijelima imali Velezov amblem sa Starim mostom i zvijezdom u sredini, korsitio i jedan i drugi znak. Na dersovima bila je samo petokraka sa znakom RŠD, a na mnogim drugim obiljezjima i Stari most sa petokrakom u sredini. E pa sada mi djeluje stvarno iritantno da na svim mjestima gdje je amblem Stari most sa petokrakom stavljaju samo grb sa petokrakom. Cija je to ideja i s kojim pravom?![/quote
Prvi grb Veleža je bio bez Starog mosta, most se kasnije dodao na grb. Ne znam šta te ima tu iritirati odlučeno je da se koristi prvi i pravi grb Veleža, većina navijača je to sa oduševljenjem prihvatila.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jul 2013, 14:52

Yebo vas Željo. Koga boli qrac za njim. Idite se hvalit' tim titulama negdje drugo.
Rek'o je @Muscle činjenično stanje i fajrunt, neću glumljenja velikana na kolektivnom smetljištu u obliku BH Premijer lige.

On topic : Šta očekivati protiv Širokog ? Mnogi od nas pišu i nadaju se umoru Širokog od Evrope. To je tačno. Nadu u dobar rezultat nam daje i činjenica da je protiv pridošlice u ligu Široki odigrao " samo " neriješeno.

P.S. mnogi daju jako dobre ideje o uređivanju stadiona u Vrapčićima. Pogotovo mi se svidjela ideja o pravljenju određenog tipa kafića / restorana u sklopu kompleksa Veležovog stadiona. Kako reče forumaš čiji nick sam zaboravio, to bi bila jako dobra i isplativa ideja.

Također još jedna činjenica, ko voli Velež, ići će pješke na utakmice, samo da dođe. Ko hoće nađe način, ko neće, nađe razlog. ( jedna iz potpisa @Titova - juga )
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 29 jul 2013, 16:06

Kakvi kafici moj zizu veci su prioritet reflektori i parking mjesta a to nije losa ideja+ fan shop+ kladionica da mozemo na popravni na poluvremenu :lol: :lol:
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jul 2013, 16:09

Ja napisah nešto što je sada bliže, realno, itd. A reflektori su neminovnost, i nešto najpotrebnije stadionu u Vrapčićima, u tome se svakako slažem.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 29 jul 2013, 16:48

Jao seljovaca sto su navalili ko krpelji - samo sto sam iznio da im Amar ode radi zakasnjelih plata - sto je istina - mada mozda se covjek i predomisli. Ko zna.

Ok, ovaj momak je bio u pravu - ja sam zaboravio za 1/2 finale UEFA kupa, ali ne podrzavam ono "najtrofejnije" iz milion razloga, najmanji od kojih je to sto u BiH se zna kako se trofeji osvajaju. Na kraju krajeva, gdje su ostali argumenti koje sam iznio? Jeli im to tesko preci preko cinjenice da je u istoriji svih fudbalskih klubova Bosne i Hercegovine Velez jedini koji je dostigao taj najveci rang po UEFAinoj i nasao se medju prvih 50, dok Zeljeznicar nikad nije ni bio medju prvih 100 klubova na UEFAinoj listi.

Nebitno ... poenta orginalnog posta je bila to da je stabilizacija Veleza bila kljuc povratka - a da klubovi koji nisu stabilizovali svoje finansije ce prolazit kroz teske godine ispred sebe. Neki se ne slazu - zivi bili pa vidjeli.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 16:55

MostaracVelezovac je napisao/la:O dugovima - Zeljo drugi najzaduzeniji klub u BiH.
Sampioni :lol: kad bude Zeljo igro 1/4 kupa UEFA hehehehh e **** ti internet i kad svaki papak sebi da za pravo da nesto napise pa bar pitaj nekoga oko sebe ima sigurno jos ljudi pametnih od tebe koji su zajeno sa tobom sljegli u mostar.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 jul 2013, 17:14

Pile sibri beri baje jadan nebio
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 29 jul 2013, 17:16

Titova-Juga je napisao/la:Pile sibri beri baje jadan nebio
vidi mu sepe ne avataru **** bosnu juga je tvoja drzava, jesi ti jedan od onih sto je bacao cvijece na tenkove, samo jel i ti pises iz dijaspore :lol: krepo tito krepo velez
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.