Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

emir18
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la emir18 » 30 dec 2022, 16:52

Finn je napisao/la:
30 dec 2022, 16:44
emir18 je napisao/la:
30 dec 2022, 15:54
Hebo Mac, sve zaleđeno, odem Vanni i pojedene Burger ko čovjek.
Blind Tiger je najbolji ovdje što sam probao.
U vanniju daju pljeskavicu, a ne hamburger. Sah mat i jedi me od ovih sa vecom cijenom su najbolji.
Nisam odavno jeo u Vanni, prije je bio burger klasični.
šah mat je ok ništa specijalno za te pare.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 30 dec 2022, 17:02

alemsa je napisao/la:
30 dec 2022, 16:11
slika
511 hiljada lajkova na tweetu za 5 sati :bow:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 dec 2022, 17:12

alemsa je napisao/la:
30 dec 2022, 16:29
Bundesliga je napisao/la:
30 dec 2022, 16:09
Nit će ljudi prestati jesti brzu hranu jer ima milion fast foodova u državi :lol:
Pa imas i dobrih realno, ovi u SA imaju finog izbora sto se tice hrane. Onaj sah-mat je bolji (licno misljenje), nego bilo koji Mc. Ili onaj doner kod Kurte. U Usa je fast food kvalifikovan kao poor-people's food, i vecina je smece osim Chick-fil-A, oni koriste kvalitetno meso, ovi ostali prodaju plastiku, dok u BiH i u ff je meso dobro. Barem iz mog iskustva dole. Naravno nek jede ko sta hoce i gdje hoce, ovo je vise komentarisanje nego nametanje.
Ma govorim jer ljudi valjda misle ako se ukine Mc da ce svi prestati jesti brzu hranu sto je smijesno. Ovdje prije McDonaldsa fast fooda bilo na svakom koraku, a ima ih i sad. Jednostavno takvo podneblje gdje se brza hrana cesto jede, a i nezdrava. I ako odes u restoran ljudi jedu cevape recimo. Zavisi gdje jedes, negdje je meso dobro, negdje da Bog sacuva. Dosta ih se i pokvari, valja jedno vrijeme i onda odjednom katastrofa. A sve zbog pohlepe, vlasnici gledaju kako da sto vise zarade a sto manje potrose. U McDonaldsu se tesko mozes najesti, oni burgeri isto zrak da jedes. U Bosni imas i loseg mesa vjeruj sto se uvozi iz Brazila, Argentine pa stoji smrznuto Bog dragi zna koliko vremena. A ima stvarno finog mesa u mesnicama, ali je i cijena sad paprena.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 30 dec 2022, 18:53

harden je napisao/la:
30 dec 2022, 15:34
alemsa je napisao/la:
30 dec 2022, 15:26
KFC ce biti drugaciji, jer vam nije popularna pohovana piletina, jos je bolje meso nego u Usa, tako da je to pogodak.
KFC je ocajan u Sarajevu, ono nema veze sa KFCom u drugim drzavama
U SCC-u jest očajan, ne znam kako je tolika razlika, ali je onaj kod Binga isti kao i oni u Splitu, Beogradu i Zadru, gdje sam jela. Identična piletina.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 30 dec 2022, 18:59

slika
Don't believe the hype.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 dec 2022, 19:03

Jeftini mesni otpad pomjesan dijelom sa normalnim mesom se uvozio cak i iz Svabije. U razvijenim zemljama postoje klase te granica najlosije kvalitete i sunda. Ovo drugo se salje po divljim trzistima jer eto nije instant opasno po zdravlje.

Domaci mesari su nekada obilazili stocne pijace diljem BiH, gdje su se telad prodavala za finu svotu. Pa ovce npr. pramenke su isle preko 150 KM po komadu itd.

Danas su pomenute pijace vecinom izumrle jer se mesarima ne isplati toliko placati obzirom da sada dobije ovcu iz uvoza i ispod stoje, te svoje police opremaju robom iz Srbije, Madjarske etc, koja je duplo jeftinija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 dec 2022, 19:13

30 dec 2022, 17:12
alemsa je napisao/la:
30 dec 2022, 16:29
30 dec 2022, 16:09
Nit će ljudi prestati jesti brzu hranu jer ima milion fast foodova u državi :lol:
Pa imas i dobrih realno, ovi u SA imaju finog izbora sto se tice hrane. Onaj sah-mat je bolji (licno misljenje), nego bilo koji Mc. Ili onaj doner kod Kurte. U Usa je fast food kvalifikovan kao poor-people's food, i vecina je smece osim Chick-fil-A, oni koriste kvalitetno meso, ovi ostali prodaju plastiku, dok u BiH i u ff je meso dobro. Barem iz mog iskustva dole. Naravno nek jede ko sta hoce i gdje hoce, ovo je vise komentarisanje nego nametanje.
Ma govorim jer ljudi valjda misle ako se ukine Mc da ce svi prestati jesti brzu hranu sto je smijesno. Ovdje prije McDonaldsa fast fooda bilo na svakom koraku, a ima ih i sad. Jednostavno takvo podneblje gdje se brza hrana cesto jede, a i nezdrava. I ako odes u restoran ljudi jedu cevape recimo. Zavisi gdje jedes, negdje je meso dobro, negdje da Bog sacuva. Dosta ih se i pokvari, valja jedno vrijeme i onda odjednom katastrofa. A sve zbog pohlepe, vlasnici gledaju kako da sto vise zarade a sto manje potrose. U McDonaldsu se tesko mozes najesti, oni burgeri isto zrak da jedes. U Bosni imas i loseg mesa vjeruj sto se uvozi iz Brazila, Argentine pa stoji smrznuto Bog dragi zna koliko vremena. A ima stvarno finog mesa u mesnicama, ali je i cijena sad paprena.
Moguce, meni je bilo ok, gdje god sam jeo. Nisam dobio zgaravicu nakon (ili kako se vec kaze heart-burn), cim pojedem nesto ne kvalitetno to mi se desi, i to je samo slucaj sa ff. Dok mi se i u BiH to nije desavalo nigdje. A jeo sam samo vani kad sam prije isao sam u BiH, od ff, do restorana pa nadalje. Kulin Dvor, gore na Ilidzi onaj Kilim, na carsiji sam sve isprobo, Cheers ona pizzeria isto dobra. Mislim da bolje uzgajate zivotinje za razliku od ovoh, gdje su dokazali da im pile bude jednako kao da ljudska beba ima 150 kila (pumpaju sterodima i cim sve ne). Znam da i po BiH daju koncetrat ali barem ono sto je dostiglo do mene he bilo ok. Jedino sto nisam probo je sushi u Sarsjevu, ovdje odem u Japanski restoran gdje su ono bukvalno iz Japana (slabo pricaju Eng), dole nisam probo.

Zoze19
Kontakt:

Post Postao/la Zoze19 » 30 dec 2022, 20:01

baboedindzeko09 je napisao/la:
30 dec 2022, 17:02
alemsa je napisao/la:
slika
Otac

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 dec 2022, 20:29

Mek je uvijek meni bio solidan (dosta bolji od KFCa u Sarajevu) ali dok je Pirpinog donera od 5.5 maraka nema sekiracije. Jedini koji koriste komadice mesa, ostalima su "meso" one trakice bog zna sta sve ima u tome. Ne mere teleci doner od prave teletine bit ispod 7-8 maraka a 90% je 5 maraka onaj mali
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 30 dec 2022, 20:31, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 30 dec 2022, 20:30

Saurman je napisao/la:
30 dec 2022, 15:07
Mc Donald's prodaje smeće od hrane neka su ga zatvorili.Vjerujem da će teško pasti ublehama sa Instagrama i sl jer će im biti uskraćeno fotkanje iz restorana i takmičenje ko će napraviti gluplji izraz lica.
To mozda jos praktikuju jedino oni koji imaju poremecaj u razvoju tkz.Saurman sindrom :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 dec 2022, 20:48

Primače se kraj godine bgm, vrijeme kada se pravi rekapitulacija urađenog te planovi i želje za narednu :mrgreen:
Pa dragi moji forumaši kako vama prođe ova 2022?

Meni iskreno nije loša, vratio se treningu, uzelo se auto, neki poslovi se izmjenjali, zaradilo se pofino al se bgm i crnčilo ljetos :rol:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 30 dec 2022, 20:54

FoSte95 je napisao/la:
30 dec 2022, 20:48
Dok god je dobrog zdravlja mene i porodice, Elhamdulillah :thumbup:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 dec 2022, 20:55

Počela loše, završava se veoma dobro. A između je svašta bilo. I dobrog i lošeg. Sve u svemu, nije loše :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 30 dec 2022, 21:00

FoSte95 je napisao/la:
Primače se kraj godine bgm, vrijeme kada se pravi rekapitulacija urađenog te planovi i želje za narednu :mrgreen:

Meni iskreno nije loša, vratio se treningu, uzelo se auto, neki poslovi se izmjenjali, zaradilo se pofino al se bgm i crnčilo ljetos :rol:
Jesi mi još u mahali ili si odletio :kafa:

Ja ne znam šta bih ti rekao vala. Što se tiče posla tu i tamo, moglo bi bolje da se ulizujem ali ja nisam taj tip. Mene ubije nepravda i onda sam zaratio sa svima, sam protiv svih iako sam kao neki vođa jednog tima. Najradije bih promjenio posao ali gdje :mrgreen: Čekam nešta ne bi li upao na jedan fakultet, ali to ćeš pitati kada bude kraj 2023. abd :mrgreen:

Što se tiče ljubavnog života, tu sam negdje na granici sa Maršal mode-om. Nešta započnem pa stanem onda, nije mi to to, nemam volje ni živaca na milion strana, postao sam sebičan, samo gledam na sebe, a godine odoše. Ako ne nađem uskoro šta u Pazaru mogu komotno skočiti sa Memićevog mosta jer nije duboko :mrgreen:

Jedino pozitivno što sam se kutarisao Golfa i što sam iskoristio godišnji da obletim do Bg-a i Sandžaka. Uzeo ga na silu, i džaba ti je, kad ti auto ne legne na prvu nije to to :mrgreen:

Na kraju krajeva edindzeko je upravu. Sve je dobro dok je porodica živa i zdrava. Sve bude i prođe, ali eto, " Čovjek ti je, Foste, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže" :D

Nego, šta li ono malo legende radi ? Jel živo ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

bhpremijerliga12
Kontakt:

Post Postao/la bhpremijerliga12 » 30 dec 2022, 21:02

Zoze19 je napisao/la:
30 dec 2022, 20:01
baboedindzeko09 je napisao/la:
30 dec 2022, 17:02
alemsa je napisao/la:
slika
Otac
Evo dodijelise im pritvor 30 dana

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 dec 2022, 21:14

Derdiyok je napisao/la:
30 dec 2022, 21:00
FoSte95 je napisao/la:

Jesi mi još u mahali ili si odletio :kafa:

Ja ne znam šta bih ti rekao vala. Što se tiče posla tu i tamo, moglo bi bolje da se ulizujem ali ja nisam taj tip. Mene ubije nepravda i onda sam zaratio sa svima, sam protiv svih iako sam kao neki vođa jednog tima. Najradije bih promjenio posao ali gdje :mrgreen: Čekam nešta ne bi li upao na jedan fakultet, ali to ćeš pitati kada bude kraj 2023. abd :mrgreen:

Što se tiče ljubavnog života, tu sam negdje na granici sa Maršal mode-om. Nešta započnem pa stanem onda, nije mi to to, nemam volje ni živaca na milion strana, postao sam sebičan, samo gledam na sebe, a godine odoše. Ako ne nađem uskoro šta u Pazaru mogu komotno skočiti sa Memićevog mosta jer nije duboko :mrgreen:

Jedino pozitivno što sam se kutarisao Golfa i što sam iskoristio godišnji da obletim do Bg-a i Sandžaka. Uzeo ga na silu, i džaba ti je, kad ti auto ne legne na prvu nije to to :mrgreen:

Na kraju krajeva edindzeko je upravu. Sve je dobro dok je porodica živa i zdrava. Sve bude i prođe, ali eto, " Čovjek ti je, Foste, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže" :D

Nego, šta li ono malo legende radi ? Jel živo ?
A upravo tako zdravlje je pod broj jedan jer bez njega ništa drugo ne možeš ganjati.
Jesam još sam tu, biću sigurno do proljeća onda kontam komercijalu ganjati hahahah

A ljubavno nisam ni ja ništa bolje al yebi ga to je dns kocka postala može da ti se posreći a i ne mora.

Što se mene tiče još sutra izgurati na benču 125-130 zadovoljsn ću se uništiti od alkohola naveče :kafa:

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 30 dec 2022, 21:18

FoSte95 je napisao/la:

Konto se podebljao, mnogo putovanja, mnogo odrađenih pripadnica ljepseg pola...

Valjda bude bolje sledece godine :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 30 dec 2022, 21:27

FoSte95 je napisao/la:

sta bih ti rekao na nekom privatnom nivou ocajno , sto se tice poslovna promjenio dva posla u ovoj godini , uzeo fabiju ljutu masinu 2013 godiste prije dva mjeseca, trosim kesh na sebe jer nemam male sa kojom bi se skrasio , jer su mi draze sjebane u glavu nego normalne i et , uzelo se dosta dobrih stvari, napilo se dosta i sto imam osjecaj da od svih ova je najbrze prosla

i sto covjek sad konta gdje ce i sta ce u budućnosti jos tri godine i trideseta niti stana sa ovakvim cijenama , niti normalne zene ima jedna koju bih vcrs ozenio al ta nece nikoga logy :urnebes: gleda samo karijeru :lolno:

i da dao sam boga oca za novu skijasku opremu a snijega ji za glave :rol:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 30 dec 2022, 21:44

Ma znamo svi da je Mek smece od hrane, ali po drugoj strani barem meni u toliko vremena zapase onaj njihov miris pomfrija ili burgera, da ih odem pojesti pa taman me odmah hercuka opali :mrgreen:
Yebat ga kad bi covjek gledao danas sta nam je sve stetno iskreno ne bi nista jeli ni pili.
Mada najgore je u svemu ovome sto ce dosta ljudi ostati bez posla.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 dec 2022, 22:00

FoSte95 je napisao/la:

Ekstra godina, promjenio posao iako ni na starom nije bilo loše ali sam našao dosta bolji. I svašta još na poslovnom planu se dešavalo dobrog. :mrgreen: Zdravlje ekstra, ostalo sve ostalo po starom, znači i to dobro. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.