BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Principatus » 12 dec 2010, 11:31

Taj tip ga je vidio nekih 10 minuta kako igra, dakle ne mnogo. Kaze da izgleda jos dosta "djetinjasto", dakle dosta mrsav za Bundesligu, da bi morao jos da nabije kilaze. Inace nije sad niti veoma pozitivno niti negativno se pokazao u toj kratkoj igri, vjerovatno se vise koncentrisao da ne pravi greske. Ali kaze da se definitivno trudio, to jest da je vrijedan i mnogo trci. Jasno se zeli nametnuti, dakle nije bio suzdrzan ili rezervisan kao sto su to mnogi igraci na probi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 18 dec 2010, 12:50

Sta bi sa Cajica,da li je ostao u Wolsburgu :?
Evo jos jedan klasican slucaj,ni prvi ni posljedni :twisted:
Ivan Barišić, junior Zrinjskog, (17), bit će novi mladi reprezentativac Hrvatske do 19 godina. Iako su ga željeli i u reprezentaciji BiH, Barišić se ipak odlučio zaigrati za Hrvatsku nakon čega je i uslijedio poziv u juniorsku selekciju Hrvatske.

Barišić je dvije godine zaredom najbolji strijelac juniorskog prvenstva BiH. Zabio je 50-ak golova za Zrinjski iz Mostara.

Napadač je i odlično igra s obje noge, a nedavno je bio i na probi u dva kluba u Njemačkoj. Najprije u Stuttgartu, a zatim i u Hoffenheimu, gdje je oduševio trenere.

U Hoffenheimu je bio zajedno s hrvatskim reprezentativcem Josipom Šimunićem, a čelnici ovog kluba su ga pozvali na pripreme u martu.Ivan će sad igrati za prvu momčad Zrinjskog, ali brzo se može očekivati njegov transfer.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 18 dec 2010, 16:13

a jeste velika steta sto ovaj skutor nece da igra za BiH :roll: , dzaba da je i igrao kad mu srce ne kuca za ovu drzavu
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 18 dec 2010, 17:39

Steve je napisao/la:a jeste velika steta sto ovaj skutor nece da igra za BiH :roll: , dzaba da je i igrao kad mu srce ne kuca za ovu drzavu
hebat ga taman da bude i najbolji igrač svijeta nije mi i neće mi biti nimalo žao, makar smo rahat znamo šta je odabrao i tu smo čisti sami pred sobom ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Steve
Kontakt:

Post Postao/la Steve » 18 dec 2010, 17:55

brazzo je napisao/la:
Steve je napisao/la:a jeste velika steta sto ovaj skutor nece da igra za BiH :roll: , dzaba da je i igrao kad mu srce ne kuca za ovu drzavu
hebat ga taman da bude i najbolji igrač svijeta nije mi i neće mi biti nimalo žao, makar smo rahat znamo šta je odabrao i tu smo čisti sami pred sobom ;)
naravno. uvijek ce mi biti drazi jedan besic ili bicakcic koji su odrasli u INO a ipak vole BiH s svim srcem nego ove lokalne s.eronje poput ovog barisica koje bi najradje sjedili na dvije stolice..
Everyone knows deep down that there's only one intimidating ground left in the country....The Den. The only place for big matches where it could go off big scale inside & outside...where over half the crowd would proper fight the oppo...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 dec 2010, 18:23

Steve je napisao/la:
brazzo je napisao/la:
naravno. uvijek ce mi biti drazi jedan besic ili bicakcic koji su odrasli u INO a ipak vole BiH s svim srcem nego ove lokalne s.eronje poput ovog barisica koje bi najradje sjedili na dvije stolice..
Vecina ih nakon dvije stolice,sjednu na.........khm,khm.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 dec 2010, 19:28

Sead Hajrovic iz Arsenala za Sa-x
"Od našeg prošlog razgovora stvari se nisu promijenile. Ja imam bh. papire i mogao bih nastupati za državni tim. No, nikada me niko nije kontaktirao. Vjerovatno pojedinici misle da nisam potreban reprezentaciji. Ja sam se stavio na raspolaganje", kaže Hajrović za Sarajevo-x.com

Podvlači da je izborio mjesto u udarnoj postavi.

"U posljednje vrijeme počinjem u prvih jedanaest 'B' selekcije. To me veseli i daje mnogo motiva da još više radim na treninzima. Sa dosta optimizma gledam na budućnost".

Kaže da u skorije vrijeme očekuje debi u Wengerovom timu.

"Često me pitaju kada bih mogao zaigrati sa Fabregasom, Nasrijem, Songom, Walcottom i društvom. Mislim da će se to desiti veoma brzo, iako se ne opterećujem previše. Ono što mogu reći jeste da su treneri zadovoljni mojim zalaganjem. Vrlo često treniram sa prvim timom. Svi su korektni i dosta mi pomažu".

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 18 dec 2010, 21:56

calcio je napisao/la:Sead Hajrovic iz Arsenala za Sa-x
"Od našeg prošlog razgovora stvari se nisu promijenile. Ja imam bh. papire i mogao bih nastupati za državni tim. No, nikada me niko nije kontaktirao. Vjerovatno pojedinici misle da nisam potreban reprezentaciji. Ja sam se stavio na raspolaganje", kaže Hajrović za Sarajevo-x.com

"U posljednje vrijeme počinjem u prvih jedanaest 'B' selekcije. To me veseli i daje mnogo motiva da još više radim na treninzima. Sa dosta optimizma gledam na budućnost".

"Često me pitaju kada bih mogao zaigrati sa Fabregasom, Nasrijem, Songom, Walcottom i društvom. Mislim da će se to desiti veoma brzo, iako se ne opterećujem previše. Ono što mogu reći jeste da su treneri zadovoljni mojim zalaganjem. Vrlo često treniram sa prvim timom. Svi su korektni i dosta mi pomažu".
Mislim da bi imao mjesta u našoj U21 reprezentaciji sigurno, isto kao i Seferović, a kad bi zaigrali par utakmica za prvi tim obavezno bi ih trebali pozvati.Ali valja razgovarati sa njima, gdje će to naši "foteljaši" uraditi !!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 dec 2010, 23:22

Dylan Dog je napisao/la:Sta bi sa Cajica,da li je ostao u Wolsburgu :?
Cajic je proveo citavu sedmicu u Wolfsburgu.
Kaze da mu je Dzeko bio sve vrijeme veoma pri pomoci i da mu je zahvalan za to.

E sad je pitanje sta ce se desiti, ako je neki jaci potencijalni talenat Wolfsburgu nije tesko izvaditi novcanik. Sigurno ga nisu zvali da gleda grad i voza se u nekom od VW test auta. :D
calcio je napisao/la:"Od našeg prošlog razgovora stvari se nisu promijenile. Ja imam bh. papire i mogao bih nastupati za državni tim. No, nikada me niko nije kontaktirao. Vjerovatno pojedinici misle da nisam potreban reprezentaciji. Ja sam se stavio na raspolaganje", kaže Hajrović za Sarajevo-x.com
To je to sto govorim i ponavljam 100 puta, isto tako i sa Avdicem, ali se uvjek nadju neki koji su misljenja da nam ne treba ili da nas nece. Ti mladici zele igrati za nas, ali bez poziva i razgovora...nisu ludi da sebi uniste drugu mogucnost samo zato sto se Munibu i Torabiju ne hvaca za telefon.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 dec 2010, 13:43

Sead Hajrović, Arsenal
"Vjerovatno nisam potreban bh. reprezentaciji, jer me niko ne zove"
Odbrambeni igrač londonskog Arsenala, Sead Hajrović, postao je standardan u drugom timu "topnika". To je veliki uspjeh ako uzmemo u obzir da mu je tek sedamnaest godina.
Piše: Edin Isanović
Sead Hajrović
Sead Hajrović
Relevantni nogometni stručnjaci opisuju ga kao nogometaša koji je izuzetno pouzdan u odbrambenim zadacima. Impresionira hrabrošću u odlučujućim trenucima. U narednom periodu trebao bi zaigrati za prvi tim. To neće nikoga iznenaditi. Ipak, ono što nas zabrinjava jeste činjenica da Seada koji igra za U-17 reprezentaciju Švicarske (sa kojom je postao i prvak svijeta) nikada niko nije kontaktirao iz NSBiH, iako napominje da mu je naša zemlja najdraža.

Rekli bismo da je on samo jedan u nizu talenata kojem se ponavlja ista priča.

Prokomentarisao je aktuelno stanje u Arsenalu.

"Iako smo trenutno u vrhu, teško je očekivati borbu za titulu. Nedostaje nam realizacija, a tek se na travnjak vratio Van Persi. Itekako bi dobro došao neki klasični gol-igrač. Možda nešto više napravimo u kupu".

Igrač koji svojim izgledom pomalo podsjeća na Andreja Aršavina za kraj napominje da se na početku najviše družio sa Eduardom da Silvom.

"Bilo mi je mnogo lakše kada je Dudu bio tu. Pričali smo na našem jeziku. Sada mi je Eboue jedan od najboljih prijatelja", zaključio je razgovor za naš portal Hajrović.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 21 dec 2010, 17:00

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /101220153

evo nisam znao na koju temu da se obratim..
Da predstavim najvecu nadu BiH ..

poznajem ga licno jer mi je bio suigrac ...

"Ovaj mali ce biti bolji od Messia"-

PROCITAJ TE!!!!
-RIVALDO-

Zavidovićanin
Kontakt:

Post Postao/la Zavidovićanin » 21 dec 2010, 18:06

Bicakcic iz Stuttgarta, odigro protiv Bayerna cijelu, ne znam o njemu nista posebno ali onaj pregled sto sam gledo je odigrao dosta solidno uz par pocetnickih gresaka ali jbg trema radi svoje :lol:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 21 dec 2010, 18:26

cuo sam za jednog momka,,,iz okoline Srebrenika (duboki potok) ili tako nesto,,momak ima oko 14-15 god otkrio ga jedan stariji covjek koji je sudija,,sportski radnik i novinar rodom iz (velika kladusa),, koji inace ide po bosni i trazi mlade igrace,, ponudio je snimke od momka FC Barceloni i oni su odmah prihvatili da decko dode na pripreme u njihov kamp,,,, mislim da se zove Elvedin Atletic,,, ako neko zna nesto vise neka sta napise,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 22 dec 2010, 00:24

Bahrudin Atajic, 17, Celtic Glasgow

slika

http://san.ba/index.php?id=15541
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 22 dec 2010, 00:34

senad_flamin je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /101220153

PROCITAJ TE!!!!

Da ,da bice bolji:)

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 22 dec 2010, 11:37

senad_flamin je napisao/la:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /101220153

PROCITAJ TE!!!!
Ja nebih volio da bude kao Messi jer on u reprezentaciji nepruza nista...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 22 dec 2010, 13:24

PROCITAJ TE!!!!
to ti ozbiljno? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
sine,slagali su te!!takvih barcelona dovede 100 godisnje iz cijelog svijeta,a samo ih 0,1% uspije uci u prvi tim.
zivi bili,pa vidjeli...
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 22 dec 2010, 13:43

Dakle od tih 100, ne "prezivi" ni jedan, nego samo 10% od tog jednog uspije u prvi tim? :P :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 dec 2010, 15:40

Mene podsjeca na Mullera. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

crnaguja

Post Postao/la crnaguja » 23 dec 2010, 09:15

Principatus je napisao/la:Dakle od tih 100, ne "prezivi" ni jedan, nego samo 10% od tog jednog uspije u prvi tim? :P :)
tako je!ako i to... :D
"Ako nekoga ne smatras za svoju drzavu kao i repku i igrace.A na ovom forumu se vecinom pise o BIH igracima i repci.Onda svaka ptica svome jatu leti." by harishp :)
Podržite akciju "Vratimo Hareta u osnovnu školu"!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Edincapitano, greenwood, tale07 i 19 gostiju.