Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kupus army
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la kupus army » 15 feb 2012, 18:09

Par puta sam gledao Siroki ove godine,moram reci da apsulutno nisam inpresioniran tim Ramljakom,jedan prosjecan igrac,ne vidim ni jedan razlog da nesto tugujemo ako nece da igra za BiH.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 15 feb 2012, 19:03

neno#4 je napisao/la:
Izvini, ali pretjerujes. Jesmo li dobili utakmicu? Jesmo. I? Sta sada. Omalovazavas nasu repku, a mi dobili tu istu Hrvatsku. Sto se tice playmakera ne moras da se brines, naturalizovat ce se igrac na tom mjestu, nemoj da se brines. Nema tu mjesta Naletilic. Ne bih ja bas ni rekao da ce Ramljak da se naigra u Hrvatskoj repki, ali eto vidjet cemo. Ne zbog njegove kvalitete.
Svaka ti cast ,ako si ti u ovom svemu naso omalovazavanje ekipe
Ako se tebi svidila ona ekipa na Euru koja pusi 30 razlike od velesile Finske ,onda se zapitaj jel partiotizam zamutio tvoju objektivnost
Ako se naturalizira play,tko će onda na bekovskoj poziciji igrat ,Ikonić(32 g)?????
Mi mozemo mastrubirat po tastaturi al Aco je taj koji ce sastavit ekipu i veci je strucnjak od Mensura i Sabita zajedno ,a ti isto koda ne mozes se pomirit s tim da Hrvat vodi repku :?
kupus army je napisao/la:Par puta sam gledao Siroki ove godine,moram reci da apsulutno nisam inpresioniran tim Ramljakom,jedan prosjecan igrac,ne vidim ni jedan razlog da nesto tugujemo ako nece da igra za BiH.
Jesi ti siguran da si Široki gledo????Decko s 21 godinom i onakvom igrom tebi prosjecan igrac???
Mozda nisi iMpresioniran s njim jer imam osjecaja da nisi skonto koji je Ramljak
Evo ti statistika obrati pozornost skokove,osv/izg lopte,blokade s obzirom
U Posusju je igrao playa (jer nitko nije bio u stanju prevest lopte )imao je odlican sut za 3 ,ali posto igra trenutno za poz 3 ,pokvario ga je ,ali ima odlican ulaz i zakucavanja " onclick="window.open(this.href);return false;

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 15 feb 2012, 20:04

Ti Felixe lupas, a nista ne citas sta sam napisao. Pa bolan jesam li u postu na prethodnoj stranici napisao da je Aco bolji dva puta od Sabeta i Mense..Evo sta sam napisao, procitaj..
P. S. Nadam se da ce mu Sirokobrijezani prirediti fin docek, i pustiti da prica sa Ramom ..Iako ja nisam Acin fan, cak naprotiv, ali u odnosu na Sabeta i Mensu je..Ipak trener.
Ali jok, ti si meni brze bolje napakovao da sam nerealan, da stvari gledam patriotski, da je meni krivo jer je selektor Hrvat :o :o ...A vecina navijaca Sirokog zna sta mislim o Sirokom, a velika vecina me i licno poznaje, tako da ne bih trosio tastaturu na to.

Eh, bili smo kanta za napucavanje Finskoj, ali smo onda raspucali Hrvatsku. I ko je bolji bio? Joke, mozda. Ali, ti si brze bolje odmah nasao statistiku i rekao da smo sutirali trice 13/29.

Da, naturalizovat ce se play vjerovatno, jer ce se Henri vjerovatno povuci iz repke. Na beku ces imati Djedovica, Ikonica, vjerovatno cemo na krilu imati neka druga rjesenja. Cak mozda na beku i ispomoc moze Pasalic da bude, kako ovo cudno zvuci.

A ti i dalje misli kako ja mrzim Hrvatsku, Siroki i ostalo..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 15 feb 2012, 20:27

Znam i ja da si jedan od rijetkih navijaca Bosne(mozda i jedini) na ovom forumu koji simpatiziraju Široki,al zacudilo me kad si reko da omalovazavam BH repku ,s ribljom kosti u ruci trazio singal BHT-a da bi pogledo utakmicu
Aco hoce povijesni uspjeh s BiH,slaze novu ekipu ,tako da ne mislim da ce Ikonic nac mjesta u toj reprezentaciji

pustiti da prica sa Ramom ??? Što mu ne bi pustili ,ne odlucujemo mi ,Ramljak i njegova obitelj ce odluciti ,mi cemo ga podrzat kakvu god on odluku donese

Živio

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 15 feb 2012, 20:33

mozda je ovo i glupo sto cu sad rec, al meni nije...zasto se u repku ne poziva dzenan rahimic iz kk bosne ? vidim da je jedan od najboljih, ustvari najbolji kosarkas bosne, cesto daje preko 20 p, a igra centra gdje mi nemamo bas puno rjesenja...ako nista, moze barem biti rezervni centar...kada se jazvin onoliko vremena gurao u repku, moze vala i rahimaga, barem na pripreme ga dovesti, pa vidit ima li hajra od njega :D al opet, to je samo moje misljenje...
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 15 feb 2012, 20:35

Limuntos je napisao/la:mozda je ovo i glupo sto cu sad rec, al meni nije...zasto se u repku ne poziva dzenan rahimic iz kk bosne ? vidim da je jedan od najboljih, ustvari najbolji kosarkas bosne, cesto daje preko 20 p, a igra centra gdje mi nemamo bas puno rjesenja...ako nista, moze barem biti rezervni centar...kada se jazvin onoliko vremena gurao u repku, moze vala i rahimaga, barem na pripreme ga dovesti, pa vidit ima li hajra od njega :D al opet, to je samo moje misljenje...

Ma ne sali se druze..
ne moze on,on moze gurati dupetom one po10,5 kg lakse od sebe u nasoj ligi,ali za ozbiljnu kosarku on odavno nije.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 15 feb 2012, 20:44

felix123 je napisao/la:Znam i ja da si jedan od rijetkih navijaca Bosne(mozda i jedini) na ovom forumu koji simpatiziraju Široki,al zacudilo me kad si reko da omalovazavam BH repku ,s ribljom kosti u ruci trazio singal BHT-a da bi pogledo utakmicu
Aco hoce povijesni uspjeh s BiH,slaze novu ekipu ,tako da ne mislim da ce Ikonic nac mjesta u toj reprezentaciji

pustiti da prica sa Ramom ??? Što mu ne bi pustili ,ne odlucujemo mi ,Ramljak i njegova obitelj ce odluciti ,mi cemo ga podrzat kakvu god on odluku donese

Živio

Ne mozes po godinama sve gledati,nego po formi..
Nije ni pop najmladi pa igra za hrvatsku,vujcic je igrao dok je mogao..
Nema bih mogucnosti takve,pa da se rijesi ikonica tek tako..
Petrovic je naravno bolji,ali nece ni on imati sada extra bolji izbor..

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 15 feb 2012, 20:47

kupus army je napisao/la:Par puta sam gledao Siroki ove godine,moram reci da apsulutno nisam inpresioniran tim Ramljakom,jedan prosjecan igrac,ne vidim ni jedan razlog da nesto tugujemo ako nece da igra za BiH.
x ko kuća.ako već želite nekog iz Širokog,Naletilić je puno bolji izbor...on bi trebao biti Acin prvi pick :)

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 feb 2012, 03:17

Limuntos je napisao/la:mozda je ovo i glupo sto cu sad rec, al meni nije...zasto se u repku ne poziva dzenan rahimic iz kk bosne ? vidim da je jedan od najboljih, ustvari najbolji kosarkas bosne, cesto daje preko 20 p, a igra centra gdje mi nemamo bas puno rjesenja...ako nista, moze barem biti rezervni centar...kada se jazvin onoliko vremena gurao u repku, moze vala i rahimaga, barem na pripreme ga dovesti, pa vidit ima li hajra od njega :D al opet, to je samo moje misljenje...
fiba ga ne vodi kao bh. igraca
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 17 feb 2012, 04:09

felix123 je napisao/la:Znam i ja da si jedan od rijetkih navijaca Bosne(mozda i jedini) na ovom forumu koji simpatiziraju Široki,al zacudilo me kad si reko da omalovazavam BH repku ,s ribljom kosti u ruci trazio singal BHT-a da bi pogledo utakmicu

Živio
Felix, ima puno više navijača KK Bosne koji simpatišu Široki nego što misliš. Postoji jedan zdrav rivalitet između ova dva kluba (dobro KK Bosna je sad u nekoj stvari, ali će se vratiti). Gledaj ovako. Recimo u nogometu, ja navijam za Želju i svaki put kad se igra gradski derbi naravno da mi je poseban ugođaj i da očekujem pobjedu, ali ne daj Bože da se FCS raspadne ili ispadne ili ode na totalno niske grane. Ode onda i derbi.

Široki Brijeg je malo mjesto i imati jak klub i u košarci i u nogometu je ogromna stvar. I onda kad klub iz tog mjesta pobijedi klubove iz Beograda, Zagreba itd ne može biti nespimpatično (nemam ništa ni protiv BG ni ZG, čisto ih pominjem kao nekakve metropolove sa klubovima koji imaju milionske proračune). Meni je za vrijeme druge Jugoslavije, poslije Bosne, najdraži klub bio Zadar, A u Zadru sam bio jednom na deset minuta (natočio gorivo). Baš što je manje mjesto sa moćnim klubom i njima je svaka uspijeh puno veći nego ljudima iz velikih gradova.

Na kraju krajeva, Široki je bh klubi svaka njegova pobjeda u Jadro ligi povećava bh koeficijent i vodi ka dodatnom klubu u toj ligi (znači samim time i većoj šansi da Bosna zaigra, prembda je ne bih ni volio da se Bosna kvalifikuje prije neko ponovo postane dovoljno jaka da ne bude tamo za nabijanje koš razlike)

Oprostite na off topicu, ali mi je malo zaparalo to da bih ja kao Bosnaš, Bosanac i Bošnjak morao automatski imati antipatije prema Širokom.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 17 feb 2012, 06:18

levat je napisao/la:

Živio
Felix, ima puno više navijača KK Bosne koji simpatišu Široki nego što misliš. Postoji jedan zdrav rivalitet između ova dva kluba (dobro KK Bosna je sad u nekoj stvari, ali će se vratiti). Gledaj ovako. Recimo u nogometu, ja navijam za Želju i svaki put kad se igra gradski derbi naravno da mi je poseban ugođaj i da očekujem pobjedu, ali ne daj Bože da se FCS raspadne ili ispadne ili ode na totalno niske grane. Ode onda i derbi.

Široki Brijeg je malo mjesto i imati jak klub i u košarci i u nogometu je ogromna stvar. I onda kad klub iz tog mjesta pobijedi klubove iz Beograda, Zagreba itd ne može biti nespimpatično (nemam ništa ni protiv BG ni ZG, čisto ih pominjem kao nekakve metropolove sa klubovima koji imaju milionske proračune). Meni je za vrijeme druge Jugoslavije, poslije Bosne, najdraži klub bio Zadar, A u Zadru sam bio jednom na deset minuta (natočio gorivo). Baš što je manje mjesto sa moćnim klubom i njima je svaka uspijeh puno veći nego ljudima iz velikih gradova.

Na kraju krajeva, Široki je bh klubi svaka njegova pobjeda u Jadro ligi povećava bh koeficijent i vodi ka dodatnom klubu u toj ligi (znači samim time i većoj šansi da Bosna zaigra, prembda je ne bih ni volio da se Bosna kvalifikuje prije neko ponovo postane dovoljno jaka da ne bude tamo za nabijanje koš razlike)

Oprostite na off topicu, ali mi je malo zaparalo to da bih ja kao Bosnaš, Bosanac i Bošnjak morao automatski imati antipatije prema Širokom.

Sve je to fino sto si napisao....
Ali puno veca mrznja,antipatija"" stize iz sirokog prema nama..
Sama cinjenica sta je se izdesavalo na gostovanjima,bio to fudbal ili kosarka ti govori sve..
Ehh sada,nisu svi isti jasno mi je,ali eto vecina je nazalost takva,pa se desavaju te stvari..
Sad da ne spominjem kada su se palile bh zastave,sto je naravno ispod svakog nivoa,jer ipak ti ljudi zaborave gdje vade rodni list.
Meni licno ne smetaju,fin gradic koji zivi za sport a takvih je malo u bih!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 feb 2012, 11:14

doe78 je napisao/la:
levat je napisao/la:

Živio

Sve je to fino sto si napisao....
Ali puno veca mrznja,antipatija"" stize iz sirokog prema nama..
Sama cinjenica sta je se izdesavalo na gostovanjima,bio to fudbal ili kosarka ti govori sve..
Ehh sada,nisu svi isti jasno mi je,ali eto vecina je nazalost takva,pa se desavaju te stvari..
Sad da ne spominjem kada su se palile bh zastave,sto je naravno ispod svakog nivoa,jer ipak ti ljudi zaborave gdje vade rodni list.
Meni licno ne smetaju,fin gradic koji zivi za sport a takvih je malo u bih!!
Hajde da se drzimo kosarke. Fudbal opet prati svako, ali sto se tice kosarke ne bih se slozio da je veca mrznja stizala iz Sirokog prema KK Bosni. Ovo govorim kao neko ko prati Bosnu od 98-e godine i ko je prosao omladinski pogon. Sta je bilo, bilo je. Trebamo da zivimo zajedno i na kraju krajeva i moramo. Siroki je uradio velik posao u zadnjih par godina i jedini dostojno predstavljaju drzavu. Uskoro ce nadam se i za reprezentaciju poceti da rade. Potrebno je samo uspostaviti zdrav dijalog i to je to. Na obje strane vladaju stereotipi, a narod kao narod, ne razlikuje se u necemu. Od odrzavanja tih stereotipa politicari zive. Sto prije shvatimo to, lakse ce nam biti da pruzimo ruku jedan drugom.
Pozdrav iz Sarajeva.
Sport je lijek za tijelo i duh.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 17 feb 2012, 20:06

Ti razdvajaj kosarku i fudbal ,ja necu ,jer skripari prate i jedno i drugo..
Oprostit im mogu,ali zaboraviti nikada,dole je momak poginuo" jer je isao da gleda tekmu..
Nenad ja ispljuvan bio..
Ali nema veze,opet idemo dalje,nadajmo se da ce biti bolje u budocnosti..

Sto se tice sirokog kao sportskog kolektiva tu se nema sta reci,extra!!
Necu vise o ovoj temi,jer nije ovdje mjesto tome,niti zelim o tome!!

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 17 feb 2012, 20:30

doe78 je napisao/la:Ti razdvajaj kosarku i fudbal ,ja necu ,jer skripari prate i jedno i drugo..
Oprostit im mogu,ali zaboraviti nikada,dole je momak poginuo" jer je isao da gleda tekmu..
Nenad ja ispljuvan bio..

Nadam se da ti 78 nije godiste
Košarkaska i nogometna publika,bar u Širokom,su 2 totalno razlicite publike ,vjerovao ti meni ili ne
A poenta svega je da pripadnik Škripara nije ubio Vedrana Puljica

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 17 feb 2012, 21:56

felix123 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:Ti razdvajaj kosarku i fudbal ,ja necu ,jer skripari prate i jedno i drugo..
Nenad ja ispljuvan bio..

Nadam se da ti 78 nije godiste
Košarkska i nogometna publika,bar u Širokom,su 2 totalno razlicite publike ,vjerovao ti meni ili ne
A poenta svega je da pripadnik Škripara nije ubio Vedrana Puljica

ne,nije mi to godiste..
>Dobro eto skripari ne bodre kosarkase..
Nije poenta tko je ubio momka,poenta je da su ih docekali skripari i pretukli, ko je na kraju povukao pistolj za mene ne bitno.Ako ja sada lazem,meni je raja slagala koja je bila tu..
Bio sam ja 2 puta u brigu,jednom gledao fudbal,jednom basket,ali ne kk bosnu!!
Nisam ni isao na to ,da ne valjate,nego sam usporedio dvije navijacke skupine,ruku na srce, ali bolje vi prodete u sarajevu kada dodete..
p.s navijam za vas u kupu!!

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 17 feb 2012, 23:49

Ja se svima izvinjavam za skretanje sa teme i pozivam sve da se vratimo na reprezentativce i potencijalne reprezentativce.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 feb 2012, 05:59

Nenad ja ispljuvan bio..

To je tvoje puno pravo da ne razdvajas kosarku, ja pak, to radim i ovaj forum to radi. Cak i na ovom forumu je posebna kosarkaska atmosfera, a posebna fudbalska. Uplitanjem fudbala iskacemo iz okvira podforuma koji je namjenjen za kosarku. Te stvari koje ti spominjes i ne trebaju i ne smiju da se zaborave, a oprost je ipak licno pitanje i izbor. O tim stvarima treba otvoreno pricati i treba da se spominju.
Mi smo ovdje pricali o necemu drugom, o odnosu Sirokog i o pozitivnim vibracijama koje dolaze u posljednje vrijeme. Takodjer i ja se izvinjavam kao i moj prethodnik i da ne bude da je ovaj post totalni offtopic, nadam se Ramljaku i da klinci iz omladinskog pogona Sirokog uskoro krenu njegovim stopama.
Sport je lijek za tijelo i duh.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 18 feb 2012, 09:43

Da,u pravu ste idemo nazad na temu!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 feb 2012, 21:16

A moje je pravo brišem svaki post koji pomene fudbal
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 18 feb 2012, 23:25

Nedžad Sinanović, član Unicaje: Moj nastup za BiH nije upitan

- Jedini razlog zašto me neko vrijeme nisu uspjeli kontaktirati bilo je to što sam boravio u Italiji, a telefon mi je bio isključen. Mislim da ćemo se uskoro čuti. Nadam se da neće biti problema, ako budem zdrav, sigurno dolazim - kaže 222 centimetra visoki Sinanović te dodaje da je KSBiH imenovanjem čuvenog hrvatskog stručnjaka za selektora povukao pravi potez.

- To je pozitivna stvar za reprezentaciju i košarku u BiH. Petrović ima značajno iskustvo, nadam se da ćemo i mi, igrači, uz njega biti još bolji - kaže Sinanović.

Todorović je veoma talentiran

O preostaloj dvojici igrača Unikahe, koji su, također, kandidati za nastup u reprezentaciji BiH, Sinanović kaže:

- Dejan Todorović je mlad igrač, veoma talentiran i sigurno je perspektiva za budućnost. No, o reprezentaciji s njim nisam pričao. S Ognjenom Kuzmićem jesam i, koliko znam, on će se odazvati pozivu našeg selektora.

Inače, krilo Todorović (18 godina, 197 centimetara) nastupa za juniore Unikahe, dok centar Kuzmić (21, 215) uglavnom igra u dresu Unikahine filijale Rinkona u drugoj ligi Španije.
#samoRudar #zauvijek

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.