BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Irska (Baraž)
1:0 Begovic glavom
Ja se samo nadam da necemo primiti gol jer ovi Iric su bunkeraska ekipa ako dođe do toga, 0:0 ne bih volio jer u revansu i mi previse rizikujemo naglim napadaom tj. otvaranjem a odbrana nam je krhka kad se brzo vracamo nazad.
1:0 bih sad prihvatio, ali imam neki predosjecaj da cemo u prvoj utakmici rjesiti pitanje prolaska sto znaci jos povoljniji rezultat.
Realno gledajuci mi smo kvalitetnija ekipa, imamo sve igrace na broju i zdrave u mnogo boljoj formi nego protiv Velsa i Kipra, a Irici oslabljeni i u problemima, to treba iskoristiti na nasem terenu, navijaci da budu 12. igrac i mozemo ih odmah rjesiti.
Siguran sam da Mesa ima plan za njih, vidjet cete nesto posebno.
1:0 bih sad prihvatio, ali imam neki predosjecaj da cemo u prvoj utakmici rjesiti pitanje prolaska sto znaci jos povoljniji rezultat.
Realno gledajuci mi smo kvalitetnija ekipa, imamo sve igrace na broju i zdrave u mnogo boljoj formi nego protiv Velsa i Kipra, a Irici oslabljeni i u problemima, to treba iskoristiti na nasem terenu, navijaci da budu 12. igrac i mozemo ih odmah rjesiti.
Siguran sam da Mesa ima plan za njih, vidjet cete nesto posebno.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Elegantni ne odustaje 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Brate ne yebe ljep nego uporan, a bice i Irci ako Bog da.Virtu4l je napisao/la:Elegantni ne odustaje
Svaka pobjeda u Zenici je dobro dosla!
Jaci smo u toj utakmici za Kolasinca i Dzeku,a Irska bez 3-4 glavna igraca! to je nasa velika prednost, pogotovo u odnosu na utakmicu protiv Velsa proslog mjeseca.
U revansu ce biti puno teze,njima se neki igraci vracaju,a mi opet imamo opasnost od 3 zutog kartona kod nekoliko igraca... sve to treba imati u vidu.... Igraci su nam u dobroj formi,svi zdravi i spremni,uz navijace mozemo do dobrog rezultata u Zenici,a on je po meni bilo kakva pobjeda!
Jaci smo u toj utakmici za Kolasinca i Dzeku,a Irska bez 3-4 glavna igraca! to je nasa velika prednost, pogotovo u odnosu na utakmicu protiv Velsa proslog mjeseca.
U revansu ce biti puno teze,njima se neki igraci vracaju,a mi opet imamo opasnost od 3 zutog kartona kod nekoliko igraca... sve to treba imati u vidu.... Igraci su nam u dobroj formi,svi zdravi i spremni,uz navijace mozemo do dobrog rezultata u Zenici,a on je po meni bilo kakva pobjeda!
Plan, odnosno ocekivam ovakav tok utakmice....
a) Napasti blitz kriegom Pape Susic style prvih 15min i iznenaditi Irce, uz konacno masivnu podrsku ZE grotla
b) Ne uspijemo li ih "naceti" prvih 15ak min, povuci se i drzati sredinu, 65% posjed lopte Medo-Pjanic. Probati nekim genijalnim potezom naci rupu
c) Bude li 0-0 do 70min slijedi Djuric, visoke lopte stopera u njihov 16erac
Povedemo li, svakako se povuc, prepustiti njima inicijativu (jer ne znaju puno sa loptom) i trehnut kontru, cim se ukaze prilika. Bice gusto, max 1 razlike za nas a mozda najrealniji remi u ZE.
U nasu korist ide; Igramo u punom sastavu u ZE, no trebamo se cuvat zutih kartona. Ocekivam da ostanemo bez jednog ili dvojice igraca, ili zbog zutih ili zbog preostrih Iraca, skontajte koji pacijent im je asistent, Roy f*cking Keane, divljak. Njima se vracaju 2-3 igraca za revans, a imaju dosta fanaticne domace navijace i to daleko ih vise nego mi u ZE.
a) Napasti blitz kriegom Pape Susic style prvih 15min i iznenaditi Irce, uz konacno masivnu podrsku ZE grotla
b) Ne uspijemo li ih "naceti" prvih 15ak min, povuci se i drzati sredinu, 65% posjed lopte Medo-Pjanic. Probati nekim genijalnim potezom naci rupu
c) Bude li 0-0 do 70min slijedi Djuric, visoke lopte stopera u njihov 16erac
Povedemo li, svakako se povuc, prepustiti njima inicijativu (jer ne znaju puno sa loptom) i trehnut kontru, cim se ukaze prilika. Bice gusto, max 1 razlike za nas a mozda najrealniji remi u ZE.
U nasu korist ide; Igramo u punom sastavu u ZE, no trebamo se cuvat zutih kartona. Ocekivam da ostanemo bez jednog ili dvojice igraca, ili zbog zutih ili zbog preostrih Iraca, skontajte koji pacijent im je asistent, Roy f*cking Keane, divljak. Njima se vracaju 2-3 igraca za revans, a imaju dosta fanaticne domace navijace i to daleko ih vise nego mi u ZE.
Treba pobijediti bilo kojim rezultatom, natjerati ih da moraju napadati u drugoj utakmici. Važnije je pobijediti u Zenici nego ne primiti gol.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najgore bi bilo da bude 1-1, ako već mora biti neriješeno neka bude 0-0. Bilo koji drugi rezultat u kojem nema pobjednika nas tjera da ih moramo napasti u Dublinu.
Ja sam sanjao davno nekad, prije 2-3 sedmice, da je Medo dao gol odmah na početku u prvoh 5 min, gol sličan Raktićevom protiv Batea.
Ja sam sanjao davno nekad, prije 2-3 sedmice, da je Medo dao gol odmah na početku u prvoh 5 min, gol sličan Raktićevom protiv Batea.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ja bih iskreno volio da nas Irska napadne

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Goalgetter
- Kontakt:
@Virtu4l zagonetan.Virtu4l je napisao/la:Ja bih iskreno volio da nas Irska napadne![]()

Ne znam koliko je pametno krenuti sa medunjaninom, možda je bolje stavit djuru od prve minute.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Potpuno se slazem sa Virtualom u vezi s nacinom na koji trebamo igrati odnosno postaviti se pred ove dvije utakmice.
Ovdje je sve do nas jer ako odigramo kako treba Irci nemaju nikakve sanse. Nema potrebe ponavljati koje su nase (i njihove) slabosti i prednosti, ali kada se sve sabere jednostavno smo bolji i ispadanje nakon 180 minuta bi definitivno znacilo lose odradjen posao i trenera i igraca.
Ulog je jednostavno prevelik da bismo mogli naci bilo kakvo drugo opravdanje za eventualno ispadanje, igraci moraju shvatiti kakva je situacija, a Mesa ih treba "naloziti". I Dzeko je jasno rekao sta misli o utakmicama.
Ja bih se pojeo da igram na jednom takvom nivou i gdje je ulog takav kakav jeste, a da me ekipa kao sto je Irska izbaci.
Jasno je i da se moze desiti da se Irci odbrane u Zenici (sto bi opet bila nasa krivica), ali ima brate i druga utakmica u kojoj ce se igrati barem malo drugacije. Takodjer je moguce da Mesa postavi previse ziherasku taktiku i da se ista na kraju pokaze kao losa, ali to bi opet bila njegova greska.
Nasa pozicija je slicna onoj u kojoj su Portugalci bili protiv nas, i iako smo se mi nadali prolazu bez obzira na sve, bilo je jasno da su ljudi bolji i da je sve do njih sto se na kraju i ispostavilo kao tacno (i to prilicno lahko rekao bih).
S druge strane, ako odigramo lose kao sto je cesto bio slucaj u ovim kvalama i bez pravog zalaganja onda ne vidim
kako bi i Slovenija bila imalo laksi protivnik od Iraca.
Ovdje je sve do nas jer ako odigramo kako treba Irci nemaju nikakve sanse. Nema potrebe ponavljati koje su nase (i njihove) slabosti i prednosti, ali kada se sve sabere jednostavno smo bolji i ispadanje nakon 180 minuta bi definitivno znacilo lose odradjen posao i trenera i igraca.
Ulog je jednostavno prevelik da bismo mogli naci bilo kakvo drugo opravdanje za eventualno ispadanje, igraci moraju shvatiti kakva je situacija, a Mesa ih treba "naloziti". I Dzeko je jasno rekao sta misli o utakmicama.
Ja bih se pojeo da igram na jednom takvom nivou i gdje je ulog takav kakav jeste, a da me ekipa kao sto je Irska izbaci.
Jasno je i da se moze desiti da se Irci odbrane u Zenici (sto bi opet bila nasa krivica), ali ima brate i druga utakmica u kojoj ce se igrati barem malo drugacije. Takodjer je moguce da Mesa postavi previse ziherasku taktiku i da se ista na kraju pokaze kao losa, ali to bi opet bila njegova greska.
Nasa pozicija je slicna onoj u kojoj su Portugalci bili protiv nas, i iako smo se mi nadali prolazu bez obzira na sve, bilo je jasno da su ljudi bolji i da je sve do njih sto se na kraju i ispostavilo kao tacno (i to prilicno lahko rekao bih).
S druge strane, ako odigramo lose kao sto je cesto bio slucaj u ovim kvalama i bez pravog zalaganja onda ne vidim
kako bi i Slovenija bila imalo laksi protivnik od Iraca.
Onda gubiš igrača u veznom redu, gdje će se ova utakmica odlučivati. Medo može biti pun pogodak, ima sve ono što irci ne vole, kontrolu lopte, zadnji pas i voli igrati po zemlji.adoo11 je napisao/la:Ne znam koliko je pametno krenuti sa medunjaninom, možda je bolje stavit djuru od prve minute.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znam druže, ali nije hare u formi zbog toga se bojim, ne znam ne mogu bit pametan kad je on u pitanju. Mislio sam počet sa djurom pa u slučaju dobrog rezultata uvesti medu da smiri igru.Virtu4l je napisao/la:Onda gubiš igrača u veznom redu, gdje će se ova utakmica odlučivati. Medo može biti pun pogodak, ima sve ono što irci ne vole, kontrolu lopte, zadnji pas i voli igrati po zemlji.adoo11 je napisao/la:Ne znam koliko je pametno krenuti sa medunjaninom, možda je bolje stavit djuru od prve minute.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
Vi ste ponos nacije!!!
#Sejad Salihovic
# Zvjezdan Misimovic
- JohnCleese
- Kontakt:
Jok Medo, samo Salihovic, u najbitnijoj tekmi treba najbolji izbor
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Hare nije u formi, pa je riješio Izrael i Kipar.adoo11 je napisao/la:Znam druže, ali nije hare u formi zbog toga se bojim, ne znam ne mogu bit pametan kad je on u pitanju. Mislio sam počet sa djurom pa u slučaju dobrog rezultata uvesti medu da smiri igru.
Medunjanin je beskoristan kad smo mi u podređenom položaju, kao protiv Belgije, u svim ostalim kombinacijama je odličan, posebno zato što je počeo da se razumije sa Pjanićem.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Đe je onaj da napiše usitnilo frajer odbrojava ko zvono na katedrali
zgembo89 je napisao/la:Đe je onaj da napiše usitnilo frajer odbrojava ko zvono na katedrali

Ja koliko znam Rakitić je BATE-u dao oba gola nogom.Unofficialpage je napisao/la:Najgore bi bilo da bude 1-1, ako već mora biti neriješeno neka bude 0-0. Bilo koji drugi rezultat u kojem nema pobjednika nas tjera da ih moramo napasti u Dublinu.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.