Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Došao bih na master kod vas da imate normalan univerzitet.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovdje mozes samo poderat guzicu od ucenja.Kanye je napisao/la:Došao bih na master kod vas da imate normalan univerzitet.

Ne bih ja. Pametan sam.tuzlak1987 je napisao/la:Ovdje mozes samo poderat guzicu od ucenja.Kanye je napisao/la:Došao bih na master kod vas da imate normalan univerzitet.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.
Pa upiši na Kallosu. Tu je to u rangu tvog sadašnjeg.Kanye je napisao/la:Došao bih na master kod vas da imate normalan univerzitet.

The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
Esketit idemo zajedno u stan kavaje
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
- tuzlak1987
- Kontakt:
Odes vani radis i master. Master i jeste predvidjen nekako za ljude sa iskustvom kao titula za prestiz kod nas. Ali je postalo tako da cim se zavrsi 3 ili 4 godine ljudi idu odmah na master jer mozda i nema posla.Kanye je napisao/la:Ne bih ja. Pametan sam.tuzlak1987 je napisao/la:Ovdje mozes samo poderat guzicu od ucenja.Kanye je napisao/la:Došao bih na master kod vas da imate normalan univerzitet.
A trebalo bi biti da neko ima iskustva pa da temu za master rasturi, a ne samo bubanje i titula.
Pa i ići ću vani vjerovatno. Na masteru i treba tema jedino biti bitna. Doktorat je za ljude za iskustvom i nekim postignućem. Ja se ospem kad vidim da neko odmah nakon mastera radi doktorat.tuzlak1987 je napisao/la: Odes vani radis i master. Master i jeste predvidjen nekako za ljude sa iskustvom kao titula za prestiz kod nas. Ali je postalo tako da cim se zavrsi 3 ili 4 godine ljudi idu odmah na master jer mozda i nema posla.
A trebalo bi biti da neko ima iskustva pa da temu za master rasturi, a ne samo bubanje i titula.

- tuzlak1987
- Kontakt:
Isao na biro gore ima sada sa Kallosa inzinjera gradjevine. Nekako mi zao ovih sa drzavnog RGGF-a, znam da ljudi ginu.Aerials je napisao/la: Pa upiši na Kallosu. Tu je to u rangu tvog sadašnjeg.
- tuzlak1987
- Kontakt:
To za doktorat bi trebalo zabranitiKanye je napisao/la:Pa i ići ću vani vjerovatno. Na masteru i treba tema jedino biti bitna. Doktorat je za ljude za iskustvom i nekim postignućem. Ja se ospem kad vidim da neko odmah nakon mastera radi doktorat.tuzlak1987 je napisao/la: Odes vani radis i master. Master i jeste predvidjen nekako za ljude sa iskustvom kao titula za prestiz kod nas. Ali je postalo tako da cim se zavrsi 3 ili 4 godine ljudi idu odmah na master jer mozda i nema posla.

Znam da kod mene idu na master godinu i slusaju ali 2-3 godine rade teme jer moraju nesto svoje uraditi. Eno prije mjesec je magistrirala asistentica koja radi na faxu 4 godine. Profe postanu nekad za 35 godina.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Mom rođaku na ETFu mentor bio profa koji je moje godište, odradio doktorat u Češkoj i vratio se ovamo da predaje na faksu.Kanye je napisao/la:Pa i ići ću vani vjerovatno. Na masteru i treba tema jedino biti bitna. Doktorat je za ljude za iskustvom i nekim postignućem. Ja se ospem kad vidim da neko odmah nakon mastera radi doktorat.tuzlak1987 je napisao/la: Odes vani radis i master. Master i jeste predvidjen nekako za ljude sa iskustvom kao titula za prestiz kod nas. Ali je postalo tako da cim se zavrsi 3 ili 4 godine ljudi idu odmah na master jer mozda i nema posla.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Završiti tri godine i ići odmah raditi, koji će ti đavo masteri i zajebancije. Za dvije godine rada u struci naučit ćeš više (onoga što je aktuelno i što ti treba) nego u 17 godina mastera i tamo nekakve teorije koja ne postoji u realnosti.
A dobro za master zavisi šta radiš i koliko radiš. Nezgodno je kod nas jer ljudi još ne shvataju da te ne trebaju mučiti na masteru. Budimo realni bez mastera si prdimahovina. Fino ukinuti diplomske i fino ostaviti za mastera to.tuzlak1987 je napisao/la: To za doktorat bi trebalo zabraniti
Znam da kod mene idu na master godinu i slusaju ali 2-3 godine rade teme jer moraju nesto svoje uraditi. Eno prije mjesec je magistrirala asistentica koja radi na faxu 4 godine. Profe postanu nekad za 35 godina.
Ma nebitno gdje je završio, nema smisla. Doduše, možda je nešto postigao.rio_Ferdy88 je napisao/la:Mom rođaku na ETFu mentor bio profa koji je moje godište, odradio doktorat u Češkoj i vratio se ovamo da predaje na faksu.Kanye je napisao/la:Pa i ići ću vani vjerovatno. Na masteru i treba tema jedino biti bitna. Doktorat je za ljude za iskustvom i nekim postignućem. Ja se ospem kad vidim da neko odmah nakon mastera radi doktorat.tuzlak1987 je napisao/la: Odes vani radis i master. Master i jeste predvidjen nekako za ljude sa iskustvom kao titula za prestiz kod nas. Ali je postalo tako da cim se zavrsi 3 ili 4 godine ljudi idu odmah na master jer mozda i nema posla.

- tuzlak1987
- Kontakt:
Istina jest, pogotovo ako si programer. Mada sada svi idu u programere, a primaju ljudi. Tako da onda kako rade i odebu ljudi master, vide da nabiju platu ako su efikasniji na poslu, a ne titulom.sljivo je napisao/la:Završiti tri godine i ići odmah raditi, koji će ti đavo masteri i zajebancije. Za dvije godine rada u struci naučit ćeš više (onoga što je aktuelno i što ti treba) nego u 17 godina mastera i tamo nekakve teorije koja ne postoji u realnosti.
Zavisi šta završiš. Negdje titula dosta znači.sljivo je napisao/la:Završiti tri godine i ići odmah raditi, koji će ti đavo masteri i zajebancije. Za dvije godine rada u struci naučit ćeš više (onoga što je aktuelno i što ti treba) nego u 17 godina mastera i tamo nekakve teorije koja ne postoji u realnosti.
Ja sam u Tuzli (s bratom) placao fiksno 520 KM stan sa rezijama, bez da sam uopste i dobivao racune. Tako se dogovorio s gazdom, ali naravno nisam mogao trositi do mile volje. U odnosu na cijene koje se uglavnom krecu, ovo je mozda puno, ali meni je bilo bitno samo da je novogradnja. Starije zgrade su haos lose uredjene, necisto, staro, a ja sam poprilicno gadljiva osoba.
Kad su se oni otvorili znaš li?tuzlak1987 je napisao/la: Isao na biro gore ima sada sa Kallosa inzinjera gradjevine. Nekako mi zao ovih sa drzavnog RGGF-a, znam da ljudi ginu.
Nekako mi se čini k'o da su skoro.
Ma realno kod nas na par fakulteta profesori ubijaju nekim svojim stavovima i ponašanjem. Nije na svim, i nisu svi, al' imaš ih par koji se sile nenormalno.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Bez rezija naravno.Aerials je napisao/la:Bez ili sa režijama?
Kad tako vidim cijene stanova po Sarajevu, kod nas su džaba.
Zato ne kontam price "Joj lako je vama Sarajlijama". A sto nam je to lako?
Sve je ovdje skupo. U centru mozes biti presretan ako nadjes parking za 2 KM/h. Negdje je 2.50, negdje 3.
Koliko su plate vece u prosjeku u odnosu na TK npr., ne znam (treba odbiti plate parlamentaraca i sl.). Dakle mislim prosjek raje sa prosjekom raje

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Meni je covjek iz Tesla Eriksona rekao kao u Hr kod njih idu svi master jer su vece plate i bolja radna mjesta. Ali ne mogu ja njemu objasniti da mi u Tuzli jos uvijek radimo po Jugo sistemu. Tamo to ide kao po loju, ovdje u pola slucaja sa ovim zestokim fakultetima izganjaj 4 godine i sretan si. Kad malo olabave bez da imas ljude koji obnavljaju i gube zivce to ce i biti neki standard.
A opet mu ne mozes objasniti da ni na fakultetima gdje lakse ide nema posla ni za master vec ljudi pocnu raditi nesto drugo. Tamo ipak lakse nadjes mjesto i kada je slabiji fax.
A opet mu ne mozes objasniti da ni na fakultetima gdje lakse ide nema posla ni za master vec ljudi pocnu raditi nesto drugo. Tamo ipak lakse nadjes mjesto i kada je slabiji fax.
Najgore je što ne izađete s nekim znanjem. Bubanje je kontraproduktivno. A to profesori od vas traže.tuzlak1987 je napisao/la:Meni je covjek iz Tesla Eriksona rekao kao u Hr kod njih idu svi master jer su vece plate i bolja radna mjesta. Ali ne mogu ja njemu objasniti da mi u Tuzli jos uvijek radimo po Jugo sistemu. Tamo to ide kao po loju, ovdje u pola slucaja sa ovim zestokim fakultetima izganjaj 4 godine i sretan si. Kad malo olabave bez da imas ljude koji obnavljaju i gube zivce to ce i biti neki standard.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma krs znanje. Nista nisi rukama opipao. Da ti se smiju oni sa srednjom skolom sto su se naradili.Kanye je napisao/la:Najgore je što ne izađete s nekim znanjem. Bubanje je kontraproduktivno. A to profesori od vas traže.

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 33 gosta.