FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ne znam koji **** ovim pobjeguljama sa 100 nickova dozvoljavate da pisu na forumu.
Ti bas uporan sam tim nekim sistemom. Izvoli drug dodji i napravi sistem i ulozi svoje pare. Svi neki menadzeri i privrednici a niko pojma nema. Ima vas ovde koji serete ako hocete da nesto mjjenati uclanite se prvo u klub pa onda pricajte i mjenjaj te sta hocete.amazon je napisao/la:Pa logično da je cifra za dječaka od 18 god. Ugovor se može pobljsati. Tebi je isto 500 i 3.000. Aferim momcino. Bajić je talenata a ti ga prodao za manje od 500k. Zato sto je igrao za 150 maraka mjesečno nemoj samo misliti bukvalno. Tako da pusti tu šuplju. Ne mogu svi zaraditi ko Bajić. Ispravna politika prodaje djece i sistem se pravi godinama. Kod nas je prica i realnost da daju djetetu 500 maraka a hoće milion. Hoćes rinaku. Dok ti talenti budu igrali za stoji odnosno sjedili na klupi a tamo neki Djermanovic igrao logicno je da hoće da ide. Isto je logično ako dovedes nekog igrača i daš mu ugovor toliki i toliki i onda za 6 mjeseci kažeš nemamo mi para mora biti.manji ugovor. Logično da ce biti nezadovoljan. A kad imaš nezadovoljan tim nema rezultata. Mi navijači.trpimo a drugi.uzimaju lovu. Sve neki stručnjaci, pravnici, kur.ci palci a loptu nisu nikad sutnuli. Popusti nas s tom pričom, svake godine isto.Možeš pravdati ovu tezu ako imaš koristi od kluba, a ako nisi i razmisljas ovako od nas nikad klub neće biti. Samo kukuaj, pricaj kako se ne.može a od 2000 godine prošlo miliona kroz klub.
A prica da talenti igraju za stoju negdje drugo probaj gurat jer ko god iole zna stanje u klubu i poznaje tu djecu zna kakve su im plate i kako se krecu.
Imas 2 igraca takvog tipa. Nema logike za trecim. I da trolas ovakvo nesto ne bi trebao napisati. Zvuci glupo.samoplavi je napisao/la:Polako, prelazni rok jos nije ni poceo, a kako je igrao u drugom dijelu bolje da odustanemo.
Burekovic bio je zanimljiv i imao je volje doci, nije uspio raskinuti ugovor nikome nista. Neka sada trazi angažman vani ako misli da ima kvalitete.
Veze ti nemas cim tvrdis ovo sto tvrdis. Kao sto je Burekovic bio zanimljiv tako je i Ahmetovic bio zanimljiv. Sta se sad desava to znaju ovi bojkotasi. Vjerovatno je propalo jer nije slucajno ovaj sa sto nickova dosao pametovati.Muerte je napisao/la:Imas 2 igraca takvog tipa. Nema logike za trecim. I da trolas ovakvo nesto ne bi trebao napisati. Zvuci glupo.samoplavi je napisao/la:Polako, prelazni rok jos nije ni poceo, a kako je igrao u drugom dijelu bolje da odustanemo.
Burekovic bio je zanimljiv i imao je volje doci, nije uspio raskinuti ugovor nikome nista. Neka sada trazi angažman vani ako misli da ima kvalitete.
Samo kazem da lazes ko i sve dosad sto si slagao.A vidi registraciju nicka bijednice bijedni sa Koseva.samoplavi je napisao/la:Veze ti nemas cim tvrdis ovo sto tvrdis. Kao sto je Burekovic bio zanimljiv tako je i Ahmetovic bio zanimljiv. Sta se sad desava to znaju ovi bojkotasi. Vjerovatno je propalo jer nije slucajno ovaj sa sto nickova dosao pametovati.Muerte je napisao/la:Imas 2 igraca takvog tipa. Nema logike za trecim. I da trolas ovakvo nesto ne bi trebao napisati. Zvuci glupo.samoplavi je napisao/la:Polako, prelazni rok jos nije ni poceo, a kako je igrao u drugom dijelu bolje da odustanemo.
I ko mi brise postove ili si ti Admine pod ovim nickom

Einigkeit und Recht und Freiheit
Veze ti nemassamoplavi je napisao/la:Veze ti nemas cim tvrdis ovo sto tvrdis. Kao sto je Burekovic bio zanimljiv tako je i Ahmetovic bio zanimljiv. Sta se sad desava to znaju ovi bojkotasi. Vjerovatno je propalo jer nije slucajno ovaj sa sto nickova dosao pametovati.Muerte je napisao/la:Imas 2 igraca takvog tipa. Nema logike za trecim. I da trolas ovakvo nesto ne bi trebao napisati. Zvuci glupo.samoplavi je napisao/la:Polako, prelazni rok jos nije ni poceo, a kako je igrao u drugom dijelu bolje da odustanemo.
Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem

Tek s kim ja ulazim u diskusiju. Ti ocito ne znas koji igraci igraju za Zelju.samoplavi je napisao/la:Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem![]()
![]()
Izbrisi postove da ih sto manje raje vidiMuerte je napisao/la:Tek s kim ja ulazim u diskusiju. Ti ocito ne znas koji igraci igraju za Zelju.samoplavi je napisao/la:Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem![]()
![]()

- Thetraphak1921
- Kontakt:
Nisam ja nista rekao, niti sta znam.samoplavi je napisao/la: Veze ti nemas cim tvrdis ovo sto tvrdis. Kao sto je Burekovic bio zanimljiv tako je i Ahmetovic bio zanimljiv. Sta se sad desava to znaju ovi bojkotasi. Vjerovatno je propalo jer nije slucajno ovaj sa sto nickova dosao pametovati.
Ti si rekao da je SIGURNO ZAVRSEN, tako da ga ja ocekujem u ekipi cim mu istekne ugovor. Znaci, kroz par dana.
Nisi valjda takav da siris neistine po forumu.

Jako duhovito. Evo keksic, zasluzio sisamoplavi je napisao/la:Izbrisi postove da ih sto manje raje vidiMuerte je napisao/la:Tek s kim ja ulazim u diskusiju. Ti ocito ne znas koji igraci igraju za Zelju.samoplavi je napisao/la:Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem![]()
![]()
-
- Kontakt:
Jeste druže moj kad ne bi pametnjavići pričali "**** klub kad nam je Mujagić napadač; kome mi dajemo pare; kakav on, nema konstituciju; Mujagić nije napadač za Želju", ... sve komentari kojih sam se naslušao i ovdje na forumu kad god je Mujagić ušao a nisamo riješili utakmicu u svoju korist.amazon je napisao/la:Ovo mi je najjače kad ti znaš da bi on ovdje propao, VI ste vidoviti. Prica anamo onih, svi isto razmišljate ko da vas je kolektivno pravio jedan čovjek. Medjutim, logično je da djeca jedva čekaju da idu prvo jer igraju za kilo graha. Uzet ćemo primjer Mujagica kojeg je gurao Oda, koji je zabio 7 golova u toliko utakmica ili malo vise. Igra dečko za 500 maraka, dok neki rahljavi Djermanovic kojeg je.doveo ko zna ko dobija vise minuta od njega, i taj Djermanovic igra za 2 hiljada maraka. Najlakše je stati na djecu. Tražiti izgovore. Jel Mujagic talenata. Jest. Ugovor na 5 godina i 3 hiljada plata. Igrat ćeš i prodati ćeš se. Lahko je mijenjati teze da nešto nije moguće da bi opravdao neke ljude. Vrlo smiješna prica. Djeca igraju za stoju, dok oni milone vrte po klubu. Ne bi ni ti igrao. Kod nas se nista ne može, daj da se mi skupimo iz mahala isto nećemo moći nista.
Za šta bi se ti lično odlučio - forsiranje naše djece (tipa Mujagić - davanje ugovora na 5 godina kako kažeš i plate 3000) i rezultatskog prosjeka ili dovođenje zvučnih imena i osvajanje titula?
|***Against Modern Football***|
@Muerte ne znam sta se raspravljas sa trolom koji ovde pise protiv uprave jer su mu nekoga najurili jer je taj bio lopov i lazov ko i on sam tako da ne vidim razloga da mu ista pises... Druga stvar taj isti Burekovic cim nije doveden na polusezone odustalo se od njega, a umjesto njega je Husic doveden... Sa doticnim Ahmetovicem se nije ni pregovaralo ali eto on zna da jeste...Muerte je napisao/la:Tek s kim ja ulazim u diskusiju. Ti ocito ne znas koji igraci igraju za Zelju.samoplavi je napisao/la:Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem![]()
![]()
Dok je ovakvih kao on znam da zeljo sam ide naprijed jer dok su njegovi pajdasi orkestrirali klub znam gdje je klub bio i u kakvim dugovima...
A to da doticni veze ima uvjerili smo se kad je najavljivao prosle sedmice da ce biti izabran trener... Bolje bi ti bilo da malo izadjes vani ili da se uclanis u klub, a ne da seres ovde konstantno i lazes raju
-
- Kontakt:
Alleenn je napisao/la:@Muerte ne znam sta se raspravljas sa trolom koji ovde pise protiv uprave jer su mu nekoga najurili jer je taj bio lopov i lazov ko i on sam tako da ne vidim razloga da mu ista pises... Druga stvar taj isti Burekovic cim nije doveden na polusezone odustalo se od njega, a umjesto njega je Husic doveden... Sa doticnim Ahmetovicem se nije ni pregovaralo ali eto on zna da jeste...Muerte je napisao/la:Tek s kim ja ulazim u diskusiju. Ti ocito ne znas koji igraci igraju za Zelju.samoplavi je napisao/la:Kaze strucnjak imamo dva ista spica tipa Ahmetovica. S kim ja ulazim u diskusiju. Ne mogu da vjerujem![]()
![]()
Dok je ovakvih kao on znam da zeljo sam ide naprijed jer dok su njegovi pajdasi orkestrirali klub znam gdje je klub bio i u kakvim dugovima...
A to da doticni veze ima uvjerili smo se kad je najavljivao prosle sedmice da ce biti izabran trener... Bolje bi ti bilo da malo izadjes vani ili da se uclanis u klub, a ne da seres ovde konstantno i lazes raju

Mislio sam da ja jedini to primijetim.
- amazon
- Kontakt:
Dobro, neka bude tako. On ne igra. Ok. Sta smo mi uradili dobro osim ovo oko stadiona, znaci sportski segment?zaboljegzelju je napisao/la:Jeste druže moj kad ne bi pametnjavići pričali "**** klub kad nam je Mujagić napadač; kome mi dajemo pare; kakav on, nema konstituciju; Mujagić nije napadač za Želju", ... sve komentari kojih sam se naslušao i ovdje na forumu kad god je Mujagić ušao a nisamo riješili utakmicu u svoju korist.amazon je napisao/la:Ovo mi je najjače kad ti znaš da bi on ovdje propao, VI ste vidoviti. Prica anamo onih, svi isto razmišljate ko da vas je kolektivno pravio jedan čovjek. Medjutim, logično je da djeca jedva čekaju da idu prvo jer igraju za kilo graha. Uzet ćemo primjer Mujagica kojeg je gurao Oda, koji je zabio 7 golova u toliko utakmica ili malo vise. Igra dečko za 500 maraka, dok neki rahljavi Djermanovic kojeg je.doveo ko zna ko dobija vise minuta od njega, i taj Djermanovic igra za 2 hiljada maraka. Najlakše je stati na djecu. Tražiti izgovore. Jel Mujagic talenata. Jest. Ugovor na 5 godina i 3 hiljada plata. Igrat ćeš i prodati ćeš se. Lahko je mijenjati teze da nešto nije moguće da bi opravdao neke ljude. Vrlo smiješna prica. Djeca igraju za stoju, dok oni milone vrte po klubu. Ne bi ni ti igrao. Kod nas se nista ne može, daj da se mi skupimo iz mahala isto nećemo moći nista.
Za šta bi se ti lično odlučio - forsiranje naše djece (tipa Mujagić - davanje ugovora na 5 godina kako kažeš i plate 3000) i rezultatskog prosjeka ili dovođenje zvučnih imena i osvajanje titula?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Samo da pitam jesu li Lendric i Ahmetovic isti tipovi napadaca. Samo pitam 

-
- Kontakt:
@amazon
Uradili smo mnogo toga dobrog, a evo krenut ću nekim redom, bez da spominjem stadion, iako, samo ovo oko stadiona što se uradilo nakon toliko godina čekanja je za mene veliko, preveliko, i razlog da imamo povjerenje u upravu.
Isto tako, važno je znati da sportski segment, ukoliko se potencira prije nekih drugih stvari (finansija, dugova, stabilizacije kluba, infrastrukture, itd), nema nikakvog smisla, odnosno to je kratkoročni bljesak, nakon kojeg slijedi povratak 3 koraka unazad, kao što smo već nekoliko puta iskusili, upravo zbog toga što ostali segmenti rada kluba nisu mogli da prate sportski segment.
1. uvezan je radni staž ljudima, na što su čekali 20 godina
2. napravljena je konsolidacija radnih mjesta, te se više u klubu ne nalaze ljudi koji ništa ne doprinose, a primaju plate
3. isplaćena su brojna dugovanja prema bivšim uposlenicima, igračima, firmama, itd.
4. zaključeni ugovori sa nekoliko eminentnih kompanija
5. dug se konstantno smanjuje - troši se onoliko koliko se ima - ne ide se u nova zaduženja
6. klub se "riješio" tzv. "poluigrača" za koje je procijenjeno da se ne uklapaju u viziju budućeg Želje
7. Uprava je omogućila dolazak nekoliko provjerenih i veoma "zvučnih" imena, što prije nije bio slučaj
Mogu nabrajati još, ali ovo je glavnina, s tim da sporstki segment po svim pravilima ide POSLIJE svega ovoga! Pored toga, veoma mali vremenski period ova Uprava vodi klub, i itekako je rano da ih se nakon jedne sezone, konačno ocijeni, a pogotovo vezano za sportski segment.
Tek nakon dobro konsolidovanih nabrojanih i mnogih drugih, sličnih, segmenata funkcionisanja kluba, možemo očekivati da sportski segment bude u punom fokusu, a nakon toga možemo tek donijeti konačan sud.
***ja beskrajno volim Želju, ali to je moja jedina veza sa njim - nemam ličnih interesa, niko moj ne radi u Želji, nemam razlog da stvari uljepšavam ako su crne - niti da kukam ako sve ide kako treba, nastojim biti realan, nadajući da mojim pisanjem mogu 1% pomoći u bilo kojem segmentu, ako ništa - stvaranju realne atmosfere među navijačima.
S druge strane, mogu zamjeriti Upravi mijenjanje trenera ali ne mogu o tome pričati jer nemam adekvatne činjenice. Bio sam za Odovića, ali ako trener izgubi autoritet - onda je to teško popraviti. Nisam imao ništa protiv Mulalića, ali ako je bio "začetnik" hajke na Odovića, onda mu nije ni trebala biti pružena prilika. I bez toga, odradio je katastrofalan kraj sezone, i mogao je i ostati i dobiti otkaz, ali nije trebalo onda u javnost izlaziti sa izjavama da je on "dugoročno rješenje". Nisam bio zadovoljan ni sa Sabljinim pomoćnicima, ne krijem ni to.
Tako da, ima i grešaka, ali i strašno lijepih stvari. Mislim da je omjer 80:20 u korist dobrih, i to je zasigurno nešto što samo može da se popravlja u budućnosti, ukoliko budemo dali podršku onima koji vode klub.
Uradili smo mnogo toga dobrog, a evo krenut ću nekim redom, bez da spominjem stadion, iako, samo ovo oko stadiona što se uradilo nakon toliko godina čekanja je za mene veliko, preveliko, i razlog da imamo povjerenje u upravu.
Isto tako, važno je znati da sportski segment, ukoliko se potencira prije nekih drugih stvari (finansija, dugova, stabilizacije kluba, infrastrukture, itd), nema nikakvog smisla, odnosno to je kratkoročni bljesak, nakon kojeg slijedi povratak 3 koraka unazad, kao što smo već nekoliko puta iskusili, upravo zbog toga što ostali segmenti rada kluba nisu mogli da prate sportski segment.
1. uvezan je radni staž ljudima, na što su čekali 20 godina
2. napravljena je konsolidacija radnih mjesta, te se više u klubu ne nalaze ljudi koji ništa ne doprinose, a primaju plate
3. isplaćena su brojna dugovanja prema bivšim uposlenicima, igračima, firmama, itd.
4. zaključeni ugovori sa nekoliko eminentnih kompanija
5. dug se konstantno smanjuje - troši se onoliko koliko se ima - ne ide se u nova zaduženja
6. klub se "riješio" tzv. "poluigrača" za koje je procijenjeno da se ne uklapaju u viziju budućeg Želje
7. Uprava je omogućila dolazak nekoliko provjerenih i veoma "zvučnih" imena, što prije nije bio slučaj
Mogu nabrajati još, ali ovo je glavnina, s tim da sporstki segment po svim pravilima ide POSLIJE svega ovoga! Pored toga, veoma mali vremenski period ova Uprava vodi klub, i itekako je rano da ih se nakon jedne sezone, konačno ocijeni, a pogotovo vezano za sportski segment.
Tek nakon dobro konsolidovanih nabrojanih i mnogih drugih, sličnih, segmenata funkcionisanja kluba, možemo očekivati da sportski segment bude u punom fokusu, a nakon toga možemo tek donijeti konačan sud.
***ja beskrajno volim Želju, ali to je moja jedina veza sa njim - nemam ličnih interesa, niko moj ne radi u Želji, nemam razlog da stvari uljepšavam ako su crne - niti da kukam ako sve ide kako treba, nastojim biti realan, nadajući da mojim pisanjem mogu 1% pomoći u bilo kojem segmentu, ako ništa - stvaranju realne atmosfere među navijačima.
S druge strane, mogu zamjeriti Upravi mijenjanje trenera ali ne mogu o tome pričati jer nemam adekvatne činjenice. Bio sam za Odovića, ali ako trener izgubi autoritet - onda je to teško popraviti. Nisam imao ništa protiv Mulalića, ali ako je bio "začetnik" hajke na Odovića, onda mu nije ni trebala biti pružena prilika. I bez toga, odradio je katastrofalan kraj sezone, i mogao je i ostati i dobiti otkaz, ali nije trebalo onda u javnost izlaziti sa izjavama da je on "dugoročno rješenje". Nisam bio zadovoljan ni sa Sabljinim pomoćnicima, ne krijem ni to.
Tako da, ima i grešaka, ali i strašno lijepih stvari. Mislim da je omjer 80:20 u korist dobrih, i to je zasigurno nešto što samo može da se popravlja u budućnosti, ukoliko budemo dali podršku onima koji vode klub.
- amazon
- Kontakt:
Jarane fudbal se igra za trofeje. Od kad je otišao Amar mi ne znamo kako izgleda trofej. To su cinjenice , a sve ostalo je šuplja prica. Ja nikad nisam rekao da ova upravo nista ne radi, ali oni nemaju nikakav sistem. Osim sto laprdaju koliko su zaradili, kad je tender, kad se lijepe pločice. Igrači se prodaju ko na traci. Mijenjaju po 10 igrača, dovode nove, rezu im ugovore kako se piše ovdje itd. Igrači na emisijama ne znaju hoće li ostati. To nije fudbalski tim,to nije nikakav sistem. To je čisto uzimanje para na prodaji igrača. Milion sam puta ponovio i opet cu da dzaba proširuju kapacitet s stolicama na Grbavici ako politika bude da ne možeš napraviti okosnicu tima i držati je par godina. Svakako u svemu tome se može prodati jedan ili dva igrača. To se ne radi, to je poenta svega. A tebi ako je to 80% dobrog onda mi ne pratimo isti klub. Ali dobro imaš pravo na svoje mišljenje.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Uzimanje para na prodaji igrača?
Igrači se prodaju kao na traci?
Koji to (ne računajući Amira i Baju)?
- amazon
- Kontakt:
Pa sta hoćeš vise? To su 2 miliona jbt. Nije 5 maraka. Pored toga otjerali 10 igrača. Doveli nove. Sad ce opet otjerati pola, doveli neke pozdere, spance, husice, sumnjivog kvaliteta. Možda ce pustiti Lendric jer insajderi znaju da traži bolji ugovor satro i tako dalje i tako bliže. Ti majke mi ko da Barsu pratiš. Znaš li ti o kojem mi klubu pišemo uopće?zaboljegzelju je napisao/la:Uzimanje para na prodaji igrača?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, avalPacidoroP, Hamagara, Hrammm1921, Napaceni87, ristagrad, tiagofaria25 i 72 gosta.