RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

zizu1991
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la zizu1991 » 27 jul 2013, 20:42

Kako smo krenuli u drugom poluvremenu, dobro je završilo. Utakmica kao utakmica ... može se kazati da je Velež više pokazao, al' kako neko reče, kad dadnemo gol, zaustavimo se, i to je najveći problem.
Većina je rekla ono što sam ja mislio napisati, tako da nema razloga ponavljati.

Okić MOTM IMO, pored gola koji je postigao, 2 puta je poslužio Ćemalovića, al je ovaj izgleda izgubljen u vremenu i prostoru. Ne mogu da vjerujem da onako nizak igrač ima onako sporo ubrzanje, i na početku sezone onako slab motiv za igru. Nevjerovatno.

Bitno je da se pobjedom otvorila sezona, idemo utakmicu po utakmicu. Forza Velež
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 27 jul 2013, 20:57

Cestitke na pobjedi ali moze li mi neko reci u kakvom se svjetlu pokazala Slavija!!!!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 27 jul 2013, 20:59

lovcen16 je napisao/la:Cestitke na pobjedi ali moze li mi neko reci u kakvom se svjetlu pokazala Slavija!!!!
Nisu bili loši, mada po ovakvoj vrućini i sparini danas nije se moglo relano ni ocijeniti ekipe.Uslovi su bili nehumani.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 27 jul 2013, 21:18

Jako tesko vrijeme za igru, dobro su ista uspjeli. Sevko odigrao maestralno, driblao njihove igrace cijelu utakmicu, prolazio s krila, sve super. Jusufbasic je malo sebican, ali bitno je da je zabio za pobjedu. Letic nastavio gdje je stao prosle sezone, majstorska asistencija kod pobjednickog gola. Slavija je zilava, dosta tvrd protivnik i izgledaju dosta fizicki jaci u odnosu na nase igrace. Kao sto rekoh prije utakmice, dovoljna je minimalna pobjeda za pocetak sezone, ekipa se jos uigrava, sve ce to Ibro sredit. :D 8-)

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 27 jul 2013, 21:26

lovcen16 je napisao/la:Cestitke na pobjedi ali moze li mi neko reci u kakvom se svjetlu pokazala Slavija!!!!
Slavija nije losa ekipa samo onaj centarfor 9ka ko da je u ribarskim cizmama igrao :lol: :lol:
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 27 jul 2013, 21:50

Zadovoljan sam, vidi se da je Ibro radio sa njima. Ima svoj način rada i postavio je određeni cilj. Akcije liče na nešto, proradila krila i može ovo biti pravo dobro.

Iznenadio me Dino Hajdarević kojem je ovo najbolja utakmica otkako je u Veležu i nije bilo potrebe da ga se mijenja. Ševko kao da je vratio onu staru formu, trči, dribla, dao gol i sigurno najbolji naš igrač. Jusuf presebičan a Ramović ima smisla ali malo pogubljen na ovoj vrućini i ono definitivno ne smije promašiti. Sa 5 metara je lakše dati gol nego prebaciti. Još je smiri i namjesti se a onda preko gola, neće mi onaj promašaj nikad biti jasan. Majkić i Kodro pravo dobro odigrali, Kodro nije odavno ovakvu utakmicu odigrao a kasnije ga dobro Zvonić zamijenio. Zolj puno bolje stoji u odbrani od ostalih i volio bih, iako mu je neprirodna pozicija, da ostane tu. Pronalaskom dugom loptom Letića na lijevoj strani pri postizanju gola riješio utakmicu. Letić standardno dobar, same pohvale a na drugoj strani Hebibović drama odigrao pa mislim bez greške. Zlaja u prvom pravo siguran ali kasnije se malo gubio, griješio više a njegova borba kao i svaku utakmicu, stvarno za primjer. Merzić se konačno probudio i čistio je sve visoke lopte pred golom, dobro pratio igru i pravovremeno intervenisao. Mirza loše, isto kao da preko neke stvari igra. Dok ga publika ne naloži da trči, on stoji. Kod jedne situacije fino ga Okić uposlio a on se spetljao s loptom umjesto da je opali iz prve a na kraju je trebao penal na njemu biti kada je jednog stopera Slavije uhvatio na krivoj nozi ali sudija ništa nije svirao.

Sasvim dobra igra, i Slavija ima finu ekipu, tako da možemo biti zadovoljni. U prvom poluvremenu trebali barem još dva gola dati a početkom drugog se pogubili, mogla Slavija i preokrenuti ali srećom stabilizovala se ekipa na vrijeme i dala još jedan gol te riješila utakmicu na vrijeme.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 jul 2013, 22:54

Ma najbitnije je da smo krenuli sa pobjedom,vjerujem da je Ibro uočio greške i da će skrenuti pažnju igračima na iste.Na žalost nisam bio na utakmici,al' vidim bila je lijepa posjeta po ovom ćelopeku(**bem ti reflektore)!
Tri boda su tu i sada se treba okrenuti Širokom,jer tu možemo odigrati dobru utakmicu i izvući povoljan rezultat.Izgleda da ćemo ove sezone manje trošiti živce gledajući rođene :D !Pozdrav za naše legende koje su bile na utakmici:Duško Bajević i Enver Marić.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

baloteli18
Kontakt:

Post Postao/la baloteli18 » 27 jul 2013, 23:03

anel81m je napisao/la:
arius je napisao/la:je li ovo sastav bio koliko sam upratio?

.....................ostrakovic...................
hebibovic...merzic...kazazic.........letic
.................majkic......kodro............
okic...............ramovic.......hajdarovic
..................jusufbasic.................

usli zolj,zvonic i cemalovic
I ja sam vidio isto. :D
Ramović se malo pogubio bio, prepo se šta li.Jusufbegović malo sebičan, treba to malo promijeniti.Teška pobjeda, kao što sam i očekivao.Mogli smo prije sve riješiti ali eto, na kraju je sve dobro ispalo.
što sebičan, tko je bio Okiću asistent :-)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 jul 2013, 23:54

moj goodison kakav cist penal,ono jedino moze biti cist start na loptu. da je ono sviro prvi bi se sa stadiona pokupio
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jul 2013, 00:03

zaboravili ste napisati da je i Fitilj Kajtaz bio, normalno i N.N....

bio je Branko Karačić i Maka Ivanković...

EDIT: Jole Bevanda je također bio, mada sam primjetio dan on češće dolazi na veležove utakmice...

e sad da dodam ovo: bog me ne ubio, ako Ibro neće u dogledno vrijeme napraviti od pojedinaca super igrače, i da ćemo zahvaljujući njemu početi ostvarivati velike transfere, samo ako se čovjeku dopusti da radi, a kako vidim, za sad je sve ok!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jul 2013, 00:52

Mi ne znamo šta imamo. Čovjek u miru radi, zna svoj posao, nadam se da se nećemo kajati u budućnosti zbog naših odluka koje bi mogle njega udaljiti od Veleža.

Puna podrška također i sa moje strane.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 28 jul 2013, 00:55

Nek su se 3 boda upisala , dramica u siroki po bodove !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 jul 2013, 01:24

uh j e b o te,skuho sam se na stadionu,jos me malo posoliti i spreman za jelo :lol:

Sto se tice igre i rezultata zadovoljan sam,narocito prva 3 boda.Malo me je Slavija poizitivno iznenadiila(s obzirom da je dosta mjenjala sastav)po meni su odigrali vrlo dobru utakmicu i nimalo nisu losi.Sto se tice nas,odigrali smo dobru utakmicu i borbenu ali sa periodima kada su stagnirali i kada smo mozda mogli i izgubiti utakmicu :o .Sto se tice igraca, Sevko je Sevcenko nema se tu sta pricati,bio je nezaustavljiv za igrace Slavije,svaki put je prosao i stvorio sansu 8-) ,svaka mu cast.Od ostalih igraca ja bih izdvojio Dinu kao najagilnijeg igraca(fali mu jos malo iskustva,ali bice nesto od njega),Merzica koji je odigrao veoma solidno,Letica koji je odigrao dobro ali moze jos bolje,Jusuf je iskusan i vidi se da ce nam valjati u napadu ali u momentima malo i sebican(mora to popraviti),Ramovica koji se trudio i nije bio los(necu mu zaboraviti onaj promasaj zicera koji se tesko promasuje) ali u pojedinm momentima nije bio na visini zadatka.Ani je bio dobar,trudio se,isao i u napad,Zlaja veoma dobar u prvom,u drugom znatno slabije odigrao(cini mi se da je to posljedica onoga sto je bio malo nagnjecen u jednom duelu pa ga Ibro povuko kad je vidio da ne moze dati maksimum).Zvonic je meni odigro dobro kad je usao mjesto Zlaje,dobar bio u skoku pravo,a Mirza veoma los,on po meni mora ici negdje na posudbu(gdje ce igrati stalno) da malo proradi,ovako ce samo propasti. :roll: Ostali igraci odigrali solidno.

I ja se slazem da se mora ispraviti taj nedostatak,kada damo gol malo se opustimo i povucemo i tada protivnik pocne stvarati sanse.Treba nagrnuti jos jace da se da i drugi gol i onda poslije igrati "srijede" na sredini terena do kraja utakmice.
Cestitke igracima i rukovodstvu na osvojenim bodovima 8-) ,idemo sada u Siroki da ih pobjedimo pa sta bude ;) (nemoj stare ti samo da se ono ko uvijek "nadigravaju" pa ga uvijek positpu)

P.S.Hebo te koliki su oni igraci Slavije,oni nasi igraci isto djeca prema njima :lol:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 jul 2013, 01:29

Panjevi mrtvi bola ahah, pogotovo 11 I 9ka :lol: 0
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jul 2013, 01:39

a šta reći za onog spikera danas iz Mostara koji radi prenose za bhradio 1, kaže frajer mrtav hladan pred kraj utakmice, da ima negdje od 700-800 gledalaca, a na stranici kluba piše 2000... :lol: :lol: :lol: :lol:

e brate debiluka, samo to kod nas ima da slaže neko za 1200-1300 ljudi, što je puno, puno je... :oops: :oops:

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jul 2013, 02:03

AlemC85 je napisao/la:a šta reći za onog spikera danas iz Mostara koji radi prenose za bhradio 1, kaže frajer mrtav hladan pred kraj utakmice, da ima negdje od 700-800 gledalaca, a na stranici kluba piše 2000... :lol: :lol: :lol: :lol:

e brate debiluka, samo to kod nas ima da slaže neko za 1200-1300 ljudi, što je puno, puno je... :oops: :oops:
Ma ti s BH Radia su bar malo realniji, ovi s oficijalne nisu normalni :lol: Cuj 2000 ljudi :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jul 2013, 02:11

vm22 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:a šta reći za onog spikera danas iz Mostara koji radi prenose za bhradio 1, kaže frajer mrtav hladan pred kraj utakmice, da ima negdje od 700-800 gledalaca, a na stranici kluba piše 2000... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma ti s BH Radia su bar malo realniji, ovi s oficijalne nisu normalni :lol: Cuj 2000 ljudi :lol:
znaš li na osnovu čega su oni napisali 2000? na osnovu prodatih karata, jer drugačije nisu mogli napisati podatak, zato što na svakoj prodanoj karti piše serijski broj... ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 jul 2013, 02:12

1300 max

Smrt nacionalizmu !!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jul 2013, 02:22

AlemC85 je napisao/la:
vm22 je napisao/la:

znaš li na osnovu čega su oni napisali 2000? na osnovu prodatih karata, jer drugačije nisu mogli napisati podatak, zato što na svakoj prodanoj karti piše serijski broj... ;)
Ali opet nema sanse da je bilo 2.000 ljudi ;)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jul 2013, 02:46

Eto ga izvjestaj na VeležTV, pa ko nije bio na utakmici da ne mora cekat ono sranje od izvjestaja sa BHT-a

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.