To bi izgleda trebao biti stari komplet strucni stab.A sta ce biti bog sami znaTikTak je napisao/la:Dakle da zakljucimo. Po mahali su tri imena u opticaju. Barbarez, Djurbuzovic i Osim. E da nece ni jedan volio bih samo radi mahale.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- plavousrcu
- Kontakt:
Trebamo prvo odraditi utakmicu u subotu i nakon toga u sto kracem roku imenovati strucni stab. Psuza ce brzo proletiti, novi strucni stab treba napraviti transfer listu. Siguran sam da ce biti desetak igraca iz trenutnog igrackog kadra na koje se nece racunati pa cak i onih koji su trenutno u prvom timu. Ali to treba biti odluka struke jer oni su ti koji ce na kraju odgovarati za ucinjeno na terenu.
Malo da se i ja nadovežem na ovu situaciju. Prije svega iskreno mi je žao što je otišao Mulalić. Ipak je on pravi Manijak htio to neko priznati ili ne. Vodio je srcem ekipu i niko mu ništa ne može zamjeriti. Dati mu otkaz na ovakav način nije primjereno jednom klubu kao što je Željo. Ali da gledam u budućnost. 99 % Dolazi Amar Osim! Kakvu će imati funkciju u klubu ne znam, ali ako bude šef stručnog štaba biće to super. Ne bih volio stranog trenera ili nekog ko nije iz naše škole. Rezultati su pokazali da su oni koji su bili u Želji, bili i najbolji treneri po nas. Stranac ili neko drugi ne dolazi u obzir.
Pojačanja: Za mene bi najveće pojačanje bio Kožulj iz Širokog. Takav nam treba u sredini. Vidim da je Rijeka za njeg zainteresovanai da ga sada žele dovesti. Ali Rijeka ima dobar vezni red pa je pitanje koliko bi on igrao tamo. Kod nas bi sigurno igrao i mogao bi se bolje prodati nego iz Rijeke iz razloga što Rijeci iduće sezone treba reziltat a to je titula koju dugo ganjaju, tako da se tamo greške nebi praštale. Iskreno bih ga volio vidjeti u Želji.
Toliko od mene.
Pojačanja: Za mene bi najveće pojačanje bio Kožulj iz Širokog. Takav nam treba u sredini. Vidim da je Rijeka za njeg zainteresovanai da ga sada žele dovesti. Ali Rijeka ima dobar vezni red pa je pitanje koliko bi on igrao tamo. Kod nas bi sigurno igrao i mogao bi se bolje prodati nego iz Rijeke iz razloga što Rijeci iduće sezone treba reziltat a to je titula koju dugo ganjaju, tako da se tamo greške nebi praštale. Iskreno bih ga volio vidjeti u Želji.
Toliko od mene.
"Truth begins in lies."
Edis se nakon otkaza ponasa kao uvrijedjena mlada. Jeste otak bio supacki i klub kao sto je Zeljo nesto tako sebi ne smijev vise dozvoliti ali brate nisu Fabio Capello. Bio si, probao, vidjeli smo svi da jos nisi za klupe najveceg bh. kluba i idemo dalje.
- plavousrcu
- Kontakt:
Sutra je sjednica Disciplinske komisije na kojoj ce biti donijete odluke o suspenzijama nasih igraca koji su ucestvovali u incidentu u Zenici. Dusmani vrse presing i svim silama se trude da kazne budu rigorozne. Nadam se da ce clanovi komisije odoljeti pritiscima i da ce imati u vidu da ti momci prije nisu imali slicnih ispada. Sutra je vazan dan za Zelju jer ne bi valjalo da kazne budu od nekoliko mjeseci. Bila bi to velika mrlja za klub.
Mrlja je svakako nanešena samim ispadima koji su se desili, ovo sto nas sutra sljeduje je kolateralna šteta..
-
- Kontakt:
- amazon
- Kontakt:
Sta je bilo na press-u, osim predstavljanja ovog igraca? Malo je ovo debilno. Predstavljas igraca a nemas trenera. Ko je doveo igraca neko onako vidio na klipu da je dobar.A trenera niko nista ne pita 

Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Dobar ovaj Spanac onako na prvu simpatican, izvadi clansku iz dzepa da se pohvali da je vec clan kluba, jos da ga vidimo na terenu i nema brige.
Na pressici nista drugo i nije bilo planirano osim predstavljanja Spanca, dok su "neki" mediji napisali kako se o Edisu i nekim drugim temama takodjer biti price, sto na kraju i nebi.
Ciljano dovodjena pojacanja gdje sezona jos nije ni zavrsena mnogo govori o planovima i ciljevima u ligi 12'
Na pressici nista drugo i nije bilo planirano osim predstavljanja Spanca, dok su "neki" mediji napisali kako se o Edisu i nekim drugim temama takodjer biti price, sto na kraju i nebi.
Ciljano dovodjena pojacanja gdje sezona jos nije ni zavrsena mnogo govori o planovima i ciljevima u ligi 12'

1921'
-
- Kontakt:
Na današnjoj pres konferenciji u hotelu Courtyard Sarajevo, Fudbalski klub Željezničar je dobio novog sponzora, a u pitanju je Fitness Universe.
Na početku pres konferencije govorio je direktor Željezničara, Mirsad Šiljak.
"Želimo da stručnom štabu i prvom timu obezbijedimo najbolje uslove što se tiče fizičke spreme. Želim da se zahvalim Fitness Universe, koji će obezbijediti te uslove. Ovo je prilika za dugoročnu saradnju", rekao je Šiljak.
Nakon toga obratio se i Jasmin Hajdarević, direktor Fitness Universe.
"Prvenstveno u ovoj priči prepoznali smo našu šansu, da uz Želju predstavimo bolje i našu kompaniju. Željo je lider fudbala u BiH, a i mi želimo biti lideri. Tako da najbolji idu uz najbolje. Odličili smo potpisati ugovor sa Željezničarom na veliko zadovoljstvo. Tu je i emotivna strana, jer sam navijač Želje. Želimo biti dio ove lijepe priče", rekao je Hajdarević.

1921'
Mislim da se Osim jos nece vratiti iz Katara... Barbareza ne bih za trenera nikako i mislim da ljudi u upravi ga nece dovoditi... A Dino isto tako otpada jer se uopste ne razmislja o njemuHausMan je napisao/la:To bi izgleda trebao biti stari komplet strucni stab.A sta ce biti bog sami znaTikTak je napisao/la:Dakle da zakljucimo. Po mahali su tri imena u opticaju. Barbarez, Djurbuzovic i Osim. E da nece ni jedan volio bih samo radi mahale.
Pozdrav prijatelju. Pardon sto upadam na vas pdf. Prije svega zao mi sto se vas osobno tiče nacina na koji sezona završi, ali ste upropastili sve u prvom dijelu. Nego vidim da spominjes nasg Kozulja. Zanima me samo jeste li vi u financijskoj mogucnosti kao klub izdvojiti nekih 400,500 tisuca eura za igrača. Pitam iskreno, nemoj misliti da jw provokacija jer znam da ga uprava NkSiroki ispod tog iznosa nece ni pomisliti prodati. Juniorski staz odradio u Širokom, tako da i ako istekne ugovor nemoguce ga dobiti besplatno. A znam da ste jedno vrijeme spominjali Duljevica pa me znima financijska konstrukcija vaseg kluba. Izgleda stojite odlicno.fibonacci je napisao/la:Malo da se i ja nadovežem na ovu situaciju. Prije svega iskreno mi je žao što je otišao Mulalić. Ipak je on pravi Manijak htio to neko priznati ili ne. Vodio je srcem ekipu i niko mu ništa ne može zamjeriti. Dati mu otkaz na ovakav način nije primjereno jednom klubu kao što je Željo. Ali da gledam u budućnost. 99 % Dolazi Amar Osim! Kakvu će imati funkciju u klubu ne znam, ali ako bude šef stručnog štaba biće to super. Ne bih volio stranog trenera ili nekog ko nije iz naše škole. Rezultati su pokazali da su oni koji su bili u Želji, bili i najbolji treneri po nas. Stranac ili neko drugi ne dolazi u obzir.
Toliko od mene.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Ima se para, puni ko brod. Samo pogledaj za Serifovicku cifru, taj vas je pickin dim
Nego slazem se za ovo
"Prije svega zao mi sto se vas osobno tiče nacina na koji sezona završi, ali ste upropastili sve u prvom dijelu"

Nego slazem se za ovo

"Prije svega zao mi sto se vas osobno tiče nacina na koji sezona završi, ali ste upropastili sve u prvom dijelu"
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
- plavanacija
- Kontakt:
Ova sezona se zavrsila, po meni dosta smo na misice igrali, u nekim utakmicama nismo imali sportske srece, u nekim smo imali i previse. Sad se treba konsolidovati. Igracku krizaljku zaokruziti, popuniti svaku poziciju sa po 2 igraca. Mislim da se i klupa odrazila na rezultat, jer mi nismo adekvatne igrace imali na klupi, da sa izmjenama napravimo preokret ili poboljsamo igru. Ocekujem da ce se igraci ponasati profesionalnije u svim segmentima (tolerancija 0, za nargile i pijancenje, izlaske do nekih doba i sl.). Takodjer ocekujem dobrog kondicionog trenera, koji ce izbrusiti igrace da lete...
-
- Kontakt:
Ni jedan klub u BIH nije u stanju izvodjiti za nekog igraca 100.000 KM a ne 100.000 euraPERO1234 je napisao/la:Pozdrav prijatelju. Pardon sto upadam na vas pdf. Prije svega zao mi sto se vas osobno tiče nacina na koji sezona završi, ali ste upropastili sve u prvom dijelu. Nego vidim da spominjes nasg Kozulja. Zanima me samo jeste li vi u financijskoj mogucnosti kao klub izdvojiti nekih 400,500 tisuca eura za igrača. Pitam iskreno, nemoj misliti da jw provokacija jer znam da ga uprava NkSiroki ispod tog iznosa nece ni pomisliti prodati. Juniorski staz odradio u Širokom, tako da i ako istekne ugovor nemoguce ga dobiti besplatno. A znam da ste jedno vrijeme spominjali Duljevica pa me znima financijska konstrukcija vaseg kluba. Izgleda stojite odlicno.fibonacci je napisao/la:Malo da se i ja nadovežem na ovu situaciju. Prije svega iskreno mi je žao što je otišao Mulalić. Ipak je on pravi Manijak htio to neko priznati ili ne. Vodio je srcem ekipu i niko mu ništa ne može zamjeriti. Dati mu otkaz na ovakav način nije primjereno jednom klubu kao što je Željo. Ali da gledam u budućnost. 99 % Dolazi Amar Osim! Kakvu će imati funkciju u klubu ne znam, ali ako bude šef stručnog štaba biće to super. Ne bih volio stranog trenera ili nekog ko nije iz naše škole. Rezultati su pokazali da su oni koji su bili u Želji, bili i najbolji treneri po nas. Stranac ili neko drugi ne dolazi u obzir.
Toliko od mene.

Jedno su zelje a drugo mogucnosti, kod nas se igraci dovode kao slobodni na trzistu ili sa amaterskim ugovorom, gdje prelaskom u drugi klub imaju vecu platu i bonuse, ili ako se radi o Zelji mogucnost da se prodaju u vece klubove na ino. sceni. i tako na kraju profitira i klub i igrac.
Sa druge strane sto se tice Duljevica klub je bio spreman izdvojiti finansijska sredstva zajedno sa jednom menadzerskom agencijom, te bi tu dijelili prava na ugovor, a kasnije i procenat od eventualne prodaje, recimo da je Zeljo bio spreman izdvojiti oko 300.000 KM a ostatak menadzerska agencija, i vjeruj to je jedan izuzetak koji se desi skoro ili nikada i na kraju hvala bogu pa ga nismo doveli, gledajuci njegove partije u zadnjim utakmicama

A sto se tice finansijske konstrukcije klub stoji i vise nego odlicno od svih drugih klubova u BIH, cak i neizlazak u Evropu nece to poremtiti, a to prije svega treba zahvaliti strucnim ljudima u klubu i prilivu privatnog kapitala.
A dokaz tome jesu dovedjenje vrhunskih pojacanja, rekonstrukcija stadiona, uslovi trenaznog procesa igraca, potpisivanje - obnove ugovora sa igracima, gdje se isti imaju vece plate, bonuse i sl. naravno sve po zaslugama i igrama.
1921'
-
- Kontakt:
Kako te bolan nije sramota,kako bi se ti osjecao da te klub u kojem si bio kapiten prosao godine i godine u dresu zeljei otjera na ovakav nacin,klubovi iz kantonalne lige ne rade na ovaj nacin kao sto rade u zelji,i cime je pokazao da nije za klupe? Imao je niz sto ne bi ni jedan trener u bosni imao,najzasluzniji uz lendrica sto je zeljo ikako bio u igri za europi,edis je nas domaci njeg se moze *ebati kako hoce da je neki dosljo valjao bi takvim strucnjacima kao sto si ti i mnogisamoplavi je napisao/la:Edis se nakon otkaza ponasa kao uvrijedjena mlada. Jeste otak bio supacki i klub kao sto je Zeljo nesto tako sebi ne smijev vise dozvoliti ali brate nisu Fabio Capello. Bio si, probao, vidjeli smo svi da jos nisi za klupe najveceg bh. kluba i idemo dalje.
-
- Kontakt:
Na sredini terena dva ćelavca...

- amazon
- Kontakt:

Zašto bi ga bilo sramota. Ja sam prvi bio da EFIS ostane. Uopće nisu bitni rezultati koliko je bitno kako ekipa igra. Da smo mi dobro igrali a nismo izborili evropu njega niko ne bi dirao. On je sam trebao dati ostavku bez ikoga l jer nije dorastao. On treba da bude zahvalan sto mu je dao šansu da vodi Zelju i.da bude zahvalan jer mu je klub platio licencu koja nije jeftina. On našao da sere ko Foka umjesto da je gospodin ispao.Nuk89 je napisao/la:Kako te bolan nije sramota,kako bi se ti osjecao da te klub u kojem si bio kapiten prosao godine i godine u dresu zeljei otjera na ovakav nacin,klubovi iz kantonalne lige ne rade na ovaj nacin kao sto rade u zelji,i cime je pokazao da nije za klupe? Imao je niz sto ne bi ni jedan trener u bosni imao,najzasluzniji uz lendrica sto je zeljo ikako bio u igri za europi,edis je nas domaci njeg se moze *ebati kako hoce da je neki dosljo valjao bi takvim strucnjacima kao sto si ti i mnogisamoplavi je napisao/la:Edis se nakon otkaza ponasa kao uvrijedjena mlada. Jeste otak bio supacki i klub kao sto je Zeljo nesto tako sebi ne smijev vise dozvoliti ali brate nisu Fabio Capello. Bio si, probao, vidjeli smo svi da jos nisi za klupe najveceg bh. kluba i idemo dalje.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
1921'