AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ahmad_tz
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ahmad_tz » 20 avg 2013, 23:00

Ajj i ja sam se tu sjebo, vidim zaletio se kao po obicaju al eto onaj frajer bio smotaniji pa mu uze nekako loptu. Onda se pocnem derat ajde po zemlji ubaci i gledam kako je dize a onda ne vjerujem kako ga pogodi tacno u obrvu :lol:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2013, 23:04

Faraonova cetvrta sezone, a tek veceras je postigao svoj prvi gol u zivotu glavom. :mrgreen:

Iznenadio me i Abate, fino je covjek odigrao i asistirao, pa cak i Boateng od kojeg realno i nije bilo neke koristi, ali se borio kao zmaj. Urby solidan, mada je ofanzivno dosta slab.
Mario totalno podbacio, a ne ide mu u prilog ni ona nervoza, crveni karton je visio u zraku. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 20 avg 2013, 23:06

Vjerujte,mi kukamo na Abatea,a mislim da bi mnogi veliki timovi vrlo rado voljeli imati onakvog beka u ekipi.
Moje misljenje :D ;)

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 20 avg 2013, 23:07

Cesare Prandelli: "Ne postoji mogućnost da preuzmem Milan, Max se ne smije osjećati nepožaljnim."

Šteta
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 20 avg 2013, 23:19

rope11 je napisao/la: Urby solidan, mada je ofanzivno dosta slab.
ma urby je slab kako god okreneš, od jedno 5 visokih lopti, Park mu je sve pokupio glavom...a "bem li ga ako je Park išta veći od ovog našeg?

neke stvari su mi postale jasnije nakon večerašnjih utakmica...LP fakat u meni budi neku posebnu emociju, zbog Milana posebno ali naravno i zbog svih ostalih timova, utakmica, grupa i spektakla...

također mi je jasno da je Milan ko Milan, takav je kakav jest - meni najbolji i najdraži, ili ga voliš ili ne :D

Forza Milan - Forza Rossoneri
Undici stelle - ACM 1899

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 20 avg 2013, 23:20

Ja ba šteta pošto bi Prandelli sa ovim zmajevima od igrača napravio strašan rezultat :?

Slabo večeras. Moglo se i dobiti da je ušla ona prečka i da su Monto i Shaaraf bili koncentrirani u dobrim šansama ali s druge strane mogao je i PSV utrpati 2komada ko od šale. Abate odličan imao onu katastrofalnu grešku ali bio armirani beton. Urby slab ali imao par dobrih uklizavanja, Zapata spava kod gola, Mexes meeh, Monto ni blizu kako zna odigrati, Suljo je trčao ali nije bio toliko koristan, De Jong srednja žalost, Boa samo nazad ne zna naprijed pas odigrati, Balo dobar, Šaraf isto tako, Abbiati je mogao i bolje reagovati ali realno bila je bomba Brume u pitanju, Niang opet neozbiljan na kraju, Poli solidan itd. I ****.u ma.jku i oni korneri kratki ko debili neki.

Do uzvrata treba se dignuti forma i izbaciti PSV. Ako ne dođe vrhunski stoper i ta 10-ka i 3. mjesto u seriji a će biti jako teško dokučiva.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 avg 2013, 23:26

PSV vec mjesec dana u takmicarskom ritmu. Vecina nasih igraca nije ni na 70% , tako da ovo je super rezultat. Stephan i Abate najbolji veceras kao i super Abbiati.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2013, 23:32

Ma super je rezultat al mene brine igra. I nisam siguran da sve to mozemo pripisati pocetku sezone, jer bezidejnost me uveliko podsjecala na kraj prosle sezone

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 avg 2013, 23:35

Poli i Niang su vise napravili za 10 min. na terenu nego Boa i Muntari u 80 min. Steta sto Poli ne zabi gol , nakon lijepe akcije sa Niangom.
-Rui Costa-

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 avg 2013, 23:40

Zao mi sto Poli ne ugura onu loptu, mogao se mali proslaviti, al' haj, necemo zamjeriti. :mrgreen:

Ono sto je cinjenica je da moramo popraviti realizaciju, bilo je par finih akcija u kojima se mogao dati gol, ali nismo to iskoristili. Sreca pa su to vecinom mladi igraci, ima vremena da se nauce.
Mogao je faraon na pocetku zabiti, ali kod njega se podhitno mora raditi na lijevoj nozi. Jest da je lopta bila teska i da je bio pokriven golmanom i igracem, ali dok se on nastimao na svoju desnu nogu ode sve u klinac.
Mada hvala bogu, vidi se da iz dana u dan sve vise napreduje, ne sumnjam da ce i ovo popraviti. :D

I na kraju svega, ofanzivni vezni i stoper i vise nego potrebni. Ako treba, neka pjeske idu do Pariza po njega, ovo ovako vise ne moze.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 20 avg 2013, 23:47

Gledao sam tekmu tanko je meni ovo ne moze opravdanje biti fizicka sprema ako si kvalitetniji to moras pokazati ali prolazite u LP jer ste bolji, ali sezona ce biti teska odbrana solidna vezni red nedorecen i napad ekstra nema tu balansa,zakasnili ste sa pojacanjima jer sad da dovedete stopera i srednjaka treba te igrace uigrati posebno u odbrani tj ubaciti u sistem tu je celo napravio gresku jer je spavao na trzistu koga god da dovede opet cete imati problem uigravanja ekipe

francobaresi@ druze ni Juventusovi igraci protiv Lazia nisu 100% fizicki spremni ali kad si kvalitetnija ekipa to nije problem da pobjedis :D tako da to nije opravdanje
Zadnja izmjena: Yucca, dana/u 20 avg 2013, 23:51, ukupno mijenjano 3 puta.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 avg 2013, 23:49

Ma celo to nama radi godinama daBogda ocelavio :grin:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 20 avg 2013, 23:58

Preloša igra .. pod hitno treba novi trener koji će ove šminkere napucati da trče ko ludi po terenu
Sloboda Tuzla !!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 avg 2013, 01:28

_forzamilan_ je napisao/la:Ja ba šteta pošto bi Prandelli sa ovim zmajevima od igrača napravio strašan rezultat :?

Definitivno se ne bi gubio sa formacijom kao ovaj amater.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 21 avg 2013, 08:00

pesmaster je napisao/la:Preloša igra .. pod hitno treba novi trener koji će ove šminkere napucati da trče ko ludi po terenu
Definitivno. U svaki se duel ulazi sa nekakvim kompromisima i vaganjem, većina umislila da su zidane ili dinjo, kako me teng nervira to nije humano. Lik nema mjesta u ovoj formaciji/timu i gotovo. Da ko h oće poslati ponudu.

Što se tiče meča. dobar rezultat kako su većina još na odmoru. Za napad se fakat ne bojim, najbolju u italiji ali sredina i zadnja linija :lol: Po jedan wc igrač potreban, štoper i veznjak. Tad bi možda na nešto ličilo.
I poliju dati šansu u odnosu na kloceve. Očito da lik ima vijugu/talenat što bi se reklo.

Ne znam fakat ni šta očekivati.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 avg 2013, 10:19

Claus je napisao/la:Inače, rezultatski je svaka pobjeda dobra, pa čak ako se bude radilo i o onoj minimalnoj. Mada, kako je Allegri utjerao igračima strah u kosti, mislim da je večeras X k'o kuća. PSV je prosječna evropska ekipa, Milan je i u ovakvom sastavu za klasu kvalitetnija. Uzdam se da će momci to i pokazati na terenu.
Grazie. 8-)

Vidjeli smo koliko (ne) može ovaj Milan, zahvalnice šaljite na adrese Allegrija, Berlusconija i Gallianija. Valjda su sad svi skontali da onaj bolid od trenera, čiji je fudbal zastao negdje u 80-im, treba što prije dobiti nogu. Nesposoban je motivirati igrače, igra pič.kast i ziheraški fudbal koji u ovoj eri ne prolazi.

Više ni jedan WC veznjak nije dovoljan. Bez, recimo, Eriksena i Honde, kao i barem jednog štopera, ovo ekipa je odron. U vezi nema nimalo kreacije. Čak je i Montolivo odigrao jednu od najgorih utakmica u Milanu. De Jong neprimjetan, mada je u pozadini odrađivao posao, dok je Muntari bio igrač manje za Milan. Poli je više pokazao u 15ak minuta nego Sulley u cijeloj utakmici. Abate, osim onog centaršuta za Faraona, ništa drugo nije uradio. Urby solidan, ništa posebno u napadu. Štoperi opet nesigurni i nepouzdani, pitam se dokle ovako. Mexes bolje igra u napadu nego u odbrani, dok za Zapatinu sporost nema lijeka. :roll: Abbiatiju svaka čast na odbranama, no gol PSV-a ide najviše njemu na dušu. Jedino su napadači (bez Boatenga, naravno) dobro odradili posao. ELS postigao gol, dokazao da najbolje igra kad cijeli tim nije na nivou, Balotelli se trudio, ali nije imao dovoljno lopti. Iako, sigurno da su i njih dvojica mogli bolje reagirati u nekim šansama kada se treba zabiti gol. Boateng... Šta reći, on je tu na terenu samo fizički prisutan, te da dobije žuti karton i diže ruke pred sudijom. Totalno neupotrebljiv igrač kojem nije mjesto u Milanu.

Bez obzira što je 1:1, prolaz je pod velikim upitnikom. Ne bih se iznenadio da PSV prvi zabije 2 gola i osigura sebi prolaz. Nisu nimalo naivna ekipa, premda bi ih nekadašnji Milan doslovno pojeo na terenu.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 avg 2013, 10:24

Yucca je napisao/la:Gledao sam tekmu tanko je meni ovo ne moze opravdanje biti fizicka sprema ako si kvalitetniji to moras pokazati ali prolazite u LP jer ste bolji, ali sezona ce biti teska odbrana solidna vezni red nedorecen i napad ekstra nema tu balansa,zakasnili ste sa pojacanjima jer sad da dovedete stopera i srednjaka treba te igrace uigrati posebno u odbrani tj ubaciti u sistem tu je celo napravio gresku jer je spavao na trzistu koga god da dovede opet cete imati problem uigravanja ekipe

francobaresi@ druze ni Juventusovi igraci protiv Lazia nisu 100% fizicki spremni ali kad si kvalitetnija ekipa to nije problem da pobjedis :D tako da to nije opravdanje

Jarane moj :D Znaš i sam da nije kod svake ekipe isto , a također znaš da je fizička sprema osnovni faktor za pružanje dobrih partija. To naravno ne treba da bude alibi ali je bitna činjenica. Recimo , Balotelli je počeo da trenira 26.07 i onda se lakse povrijedio i opet se vratio prije par dana. To izbaci igrača iz takta. Međutim neću nikoga da opravdavam niti da donosim zaključke nakon prvog meča. :D

Sjetim se prošle sezone i naše prve utakmice i ovo je ogromna razlika. Sampdoria nam očita lani lekciju u sred Milana a naši momci skoro da nisu ništa napravili. Sinoć se vidjelo u par navrata da ima potencijala pogotovo prema naprijed. Sredina nam je potpuna enigma , mislim da ni Allegri nema jasan plan ko će mu igrati uz De Jonga i Montoliva. Muntari sigurno neće jer to je predefanzivno , ako nikoga ne dovede Galliani onda bi Poli trebao tu da igra, vidi se da momak zna igrati. Također ni Boatenga ne vidim kao igrača za prvih 11 , mali Saponara kad se potpuno oporavi on bi trebao biti kandidat za tu poziciju. Ko je gledao kako je igrao lani , vidio je da momak ima znanje. Neću da ga precijenim ali bolji je od Kevina , to će i dokazati.

@Claus , previše pesimizma. Podsjeća me dosta ovih postova na prošlu sezonu. Treba ovoj ekipi jedan stoper i minimalno jedan vezni igrač . Ali nije sve tako crno , dajte da se jednom uozbiljimo i sačekamo 4-5 utakmica pa da donosimo zaključke. Nekako sam uvjeren da ćemo na San Siru puno bolji da budemo i da PSV nema puno šansi za prolaz. Uz sav respekt , ali ako sinoć nisu iskoristili domaći teren , odličnu podršku onda u Italiji će im biti neuporedivo teže.
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 avg 2013, 11:21

francobaresi je napisao/la:@Claus , previše pesimizma. Podsjeća me dosta ovih postova na prošlu sezonu. Treba ovoj ekipi jedan stoper i minimalno jedan vezni igrač . Ali nije sve tako crno , dajte da se jednom uozbiljimo i sačekamo 4-5 utakmica pa da donosimo zaključke. Nekako sam uvjeren da ćemo na San Siru puno bolji da budemo i da PSV nema puno šansi za prolaz. Uz sav respekt , ali ako sinoć nisu iskoristili domaći teren , odličnu podršku onda u Italiji će im biti neuporedivo teže.
Ali, to nije pesimizam bez razloga, @baresi. Slažem se, i mene uveliko podsjeća na prošlu sezone. Naravno, bez onog očajnog starta. Milan je velikan, a pretvara se u klub tipa Arsenala (bez uvrede, prvenstveno se misli na transfer politiku). Pogledaj kako igraju Bayern, Real, Barca, BVB etc. i sve će ti biti jasno. Ovdje nema kretanja uopće, nema zrna kreacije, nema driblinga i pretrčavanja protivnika. Prince i Abate dodaju loptu najbližem do sebe. Više od 2/3 igrača ne mogu (znači "ne mogu", nisu u stanju) preći igrača i pičit' ka golu. Niko se ne usudi preuzeti odgovornost, osim ponekad Balotellija. Mada se ovo u globalu odnosi na vezni red, kojeg Milan nema. Nešto što se zove AMF, toga u Milanu nema. Isto tako ni nešto što se zove RW, ili LW (iako tu ulogu dobro preuzima El Shaarawy, kojeg treba koristiti kao LS-a). Nemaš pristojnog CM-a, mozga ekipe, najbitniju poziciju u timu. Ako misliš da je to Montolivo, nije. On je više DMF, nešto kao što je Pirlo bio (nemojte misliti da ih poredim po igračkim kvalitetama, radi se samo o poziciji :!: ). Nešto kao deep-lying playmaker.

Hajde eto, za tvoju ljubav sačekat ću revanš i nekoliko početnih kola Serije A. Ipak, nemoj polagati previše nade; mogao bi se razočarati u Milan. ;)

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 avg 2013, 11:33

Ja sam razočaran od onog trenutka kad su praktički iz kluba počeli da tjeraju igračke veličine. Svi znamo da se to odnosi na Kaku , Pirla , Ronaldinha , Silvu i Ibrahimovića. Niko od njih nije otišao svojom voljom , svi su prodani pod parolom " želimo da izbalansiramo finansije".
Ma izbalansiram im vagine ženskog dijela porodice. :twisted:
Klub koji uredno svake godine uprihodi 260 mil. € , nema pišljivih 30-ak miliona za pojačanja. Ma dajte molim vas , ko još vjeruje u bajke ?! Znači razočaran sam , ali samo našom upravom ne Milanom kao ekipom ipak to je nemoguće.

Također iz gore navedenih tjeranja nekih igrača (Ronaldinho , Pirlo ) da se naslutiti kakav nam je trener. Predefanzivno orijentisan , ne postoji ekipa na svijetu iz koje se ne može izvući maksimum. Samo to treba znati , nema Allegri recimo tim koji je imao Anćeloti ali ima par finih igrača od kojih može napraviti dobru i jaku ekipu.
Pogledaj Contea ,preuzeo je tim koji je sezonu prije njega završio na 6 ili 7 mjestu , i sa skoro tom istom ekipom je uzeo naslov godinu kasnije. Realno , mislim da postoji ogroman broj navijača Juventusa koji nisu vjerovali u to.
-Rui Costa-

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 21 avg 2013, 12:23

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Andrej, Beduin, enzo777, galia95 i 9 gostiju.