Kompany je htio neku vrstu Hitzfeldovske taktike, ali je na kraju ispala Di Mateovska taktika...
Leverkusen je prošle sezone osvojio prvenstvo i naravno da svi ako imalo normalno razmišljamo želimo prvenstvo nazad. Rezultat i osvojeni bod s ove utakmice su nam odlični.
Dobro je da se pokazalo da se može i ovako odigrati. Jeste Leverkusen nas stisnuo i bio je svježiji i taktika je takva bila da nam se ostavi malo prostora (zato je Xabi i stavio brze igrače i igrače koji mogu vršiti stalni pritisak a nije stavio Schicka ili Bonifacea), ali vidjelo se da mi dosta puta daleko ispucavamo lopte i ne želimo dužim zadržavanjem lopte da je iznosimo (za razliku od svih ostalih utakmica ove sezone). Znači i svjesno smo prepustili posjed i igrali defanzivnije. Ono što mora biti bolje kod ovakve postavke je da se bar 2-3 akcije povežu prema naprijed i odrade neke kontre i time dokrajči protivnik. Izbijenu loptu mora gore neko i obradit i uradit korisne stvari naprijed. Mora tu biti određene povezanosti kada se ima lopta, jer i kada smo kretali naprijed bili smo totalno neprecizni - nevjerovatne greške kod pasova i slično..
Upamecano je najzaslužniji za ovaj bod, toliko je duela dobio, toliko toga očistio. Dobra partija i Ita koji zaslužuje i ubuduće veću minutažu, kao i Stanišić koji kada je ušao je pokazao da može dosta toga doprinijeti.
Kompany isprobava neke stvari, dobro je što je spreman i na defanzivnije varijante, Neuer je isto izjavio nakon utakmice da se radi na tome na treninzima, a treba tu još neke stvari ispeglati i izbalansirati.
U ekipi, za razliku od nekih mišljenja, ima žara, htijenja i volje da jedni za druge trče, krpe i pokrivaju. Određenog balansa između defanzive i ofanzive fali u pojedinim utakmicama ali nije da se to ne može sredit. Gore bi bilo da je ekipa mrtva. Protiv Celtica je na primjer prvo poluvrijeme bilo jako dobro. A svi koji pratimo Bayern duže smo na desetine utakmica takvih vidjeli gdje Bayern iste, na svoj način knap privede na kraju. Zato nisam baš nešto vidio nakon te utakmice razloga za neku ogromnu paniku, jer Celtica na njegovom stadionu rijetko ko razbije.
Što se krila tiče skoro uvijek bi mi Olise i Coman dobili prednost. Prvi igra jako dobru svoju prvu sezonu kod nas, drugi je kroz sve ove godine imao dobrog učinka kod nas i zabijao je dosta bitnih golova (iako se on čestonpotcjenjuje i umanjuje mu se značaj kod pojedinih). I u ovoj sezoni, iako su mu skratili krila s tom pričom o prodaji, opet bude opasniji od jednog Sanea. Sane sveukupno gledajući za vrijeme koje je dobio kod nas ništa nije pokazao. Poneki bljesak to je premalo, treba tu podvuĉi crtu.
Gnabry mi je bio drag i na početku kada se u njega nije vjerovalo, fantastičnu sezonu je imao 2019/20 (tu super uspješnu za cijelu ekipu) bilo je i poslije i dobrih i solidnih partija, ali iako kod njega za razliku od Sanea ko ima malo nade, ipak mislim prije da je i njegovo kod nas prošlo da je on tu svoje dao i ispucao.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland