Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

SoloJuve26
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la SoloJuve26 » 18 mar 2012, 09:30

slika

evo stao je..

Najbolji igrac svi vremena
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 mar 2012, 09:53

Kada igrači poput Padoina zabijaju golove onda znate da ste veliki i da ste na pravom putu. :mrgreen:

Volio bih da smo ovih 5 golova rasporedili tako da smo zabili po jedan gol ekipama sa kojima smo igrali 0:0,sada bi bili ubjedljivo prvi.

Ovako nam zamazaše oči,sada se ne možemo vaditi da napad ne funkcioniše,a treći je najefikasniji u ligi. :lol: :lol: :P

Inače,nanijeli smo violama najteži poraz kući ikada u Seriji A ako se na varam.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 10:17

Naši najbolji i najbitniji igrači su se vratili u formu s početka sezone, Pirlo sinoć maestralan, Vidal dominantan, a Marchisio ima kondicije da istrči dva maratona. Bilo je i sinoć greški u predaji lopte, Caceres je jednom napamet dodao, kao i Pepe par puta, iako je rezultatski utakmica bila gotova te stvari se ne smiju dešavati, da početnički gubimo loptu. Vučinić je proradio i potvrdio ono o čemu je Conte pričao kao je on jedan od naših najtalentovanijih igrača, preuzeo je glavnu ulogu u napadu na sebe i u posljednjih par utakmica čini se našim ključnim igračem, Matri je odigrao sinoć standardno, nije on kriv što Conte traži od njega da stoji na 30 metara od gola, napadač treba da stoji u kaznenom ako je već cilj da postiže golove, zato je i Matri djelimično žrtva Conteove taktike. Odbrana i dalje fascinira, bez obzira koji štoperski par ili koji bekovi igrali protivnik ne dolazi u prilike, Fiorentina je sinoć imala jednu i to onaj šut sa 25 metara kada je Buffona pokazao zašto je najbolji golman svih vremena.

Koliko smo sinoć bili dominanti govori i podatak da smo čak napravili 922 dodavanja i više engo duplo više od Fiorentine koja je imala 438 dodavanja.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 mar 2012, 10:30

Vezni red,ali i stil igre koji Conte preferira je upravo i zaslužan za ovakvu odbranu,dakle neovisno od toga ko igra u odbrani rezultat je isti jer se ekipa manje-više isto ponaša jer ima određeni stil igre na što sam jako ponosan.

Nikada ne bih mijenjao ovaj tim i mentalitet koji imaju,čak ni za world class igrače koji ne bi eventualno poštovali način na koji igramo i pravili probleme.

Posebno mi je drago što ne ovisimo o jednom igraču već što imamo fudbalski identitet,utakmice dobijamo igrom,a ne penalima i prekidima,a koji jesu sastavni dio igre,te da smo imali neki penal koji smo trebali davno bi mi bili ubjedljivo prvi.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 mar 2012, 11:12

Da svaku ekipu ovako ''otključamo'' na početku derali bi ih...
Ključni momenat je bilo isključenje Cercija, od tada ide voda na naš mlin, bilo je samo pitanje vremena.
Igra dobra, na momente prespora što je i logično s obzirom na čuvanje rezultata, snage...
Hendikep Fiorentini je bilo i neigranje Jovetića, dosta stvari je išlo nama u korist, daleko od toga da je ovo ''loša'' ekipa Fiorentine međutim ne smijemo biti opijeni. Mnogo puta ove sezone smo došli pred vodu a nismo se napili iste, da ne elaboriramo već prođeno 100 puta bilo je tu dosta razloga za iste rezultate (remi), ali o tom potom...

Pobjeda sinošnja jako bitna za samopouzdanje, vjetar u leđa pred teške tekme koje slijede...
Revanš protiv Milana će biti sve samo ne ''rutinska'' tekma, biće tu ''krvi do koljena'' itekako, zla krv je pala i nema popravka.
Dalje slijede jako teške dvije tekme kući : Udruženje propalih talenata i starih istrošenih kuronja te Napoli.

Prve možemo maznuti iako od njih očekujem da se brane kao i protiv havera im iz istog grada. Vjerovatno će igrati na neke kontre i polukontre.
Napoli je jako opasan kad mu se pusti prostor nazad. Nisam pretjerani optimista tu.

Velika prednost Milana je što imaju ''laganije'' tekme od nas, a naš veliki minus je to što se nesmijemo ''okliznuti'' nigdje više, mi smo svoju kvotu nepovoljnih rezultata i kikseva ispucali i ne smijemo priuštiti više nijedan...
A teško je kad se nešto nesmije.

Udruženje propalih talenata i starih istrošenih kuronja će dati sve od sebe da oni budu ti koji će ''pomoći'' svojim haverima gradskim, hem čuvaju ''nevinost'' della madonine, helem zagorčali život većem od sebe na kojeg su uvijek bili ljubomorni.
Neka im bude pleska kao i sinoć Violama :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 18 mar 2012, 15:32

slika

:mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 18 mar 2012, 15:43

U utorak je bitno da nedoce do penala, jer ne znase hocel nam uobce dati da izvedemo penale :mrgreen:

cirkus se nastavlja, penali se djele svima ko na tanjiru al mi mozemo i dalje sanjati :roll:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 mar 2012, 16:33

[youtube][/youtube]

Za vas koji brinete za LP,Legrottaglie zabio za Cesenu protiv Lazia,večeras Udinese-Napoli,remi bi bio lijep tu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 16:59

@SoloJuve26

Ma nema se tu šta više komentarisati, nisam gledao čitavu utakmicu, samo drugo poluvrijeme, ali na njihovoj temi sam pročitao da je recimo za inter dosuđen čist penal, dok za Atalantu nije sviran čist penal...Mene je strah najviše da i protiv nas sudije ne budu na njihovoj strani sljedeće sedmice...

Neće im ni Samuel igrati zbog kartona, vala sve osim pobjede od 2 razlike za nas će me razočarati. :mrgreen:
Ž '21!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 mar 2012, 17:05

Gledam ovu gore tabelu i cudom se cudim kako je moguce da su ostvarili 14 nerijesenih rezultata u toku ove sezone.
Sta bi tek bilo da je to barem smanjeno na 10 a da su ostalo pobjede, titula bi vec bila skoro pa zagarantovana.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 17:08

Da su za Juve svirani penali kakvi se sviraju za Milan, inter ili Napoli ta bodovna prednost bi i iznosila 10 bodova. Ali pošto smo mi Juventus, a za Juventus ne smije biti dosuđen penal mi smo sada u minusu.
Ž '21!

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 18 mar 2012, 17:09

Pozzzzzz juventini da se i ja javim nakon sinocne maestralne igre i pobjede svaka cast vratili su se kad je najvise trebalo idemo dalju u utorak milan i onda deranje onog sintera :lol: :lol:

FORZA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 17:26

Hvala Cataniai, sad smo + 8 u odnosu na treće mjesto, dobro bi nam došao večeras i remi Udinese i Napolija da i pobjegnemo 3. mjestu za bod ili dva.

Mišljenja sam da bi sa 4 boda iz utakmica protiv intera i Naplija obezbjedili direktan plasman u CL sljedeće sezone.
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 mar 2012, 18:01

Ne znam jel neko pisao, ali ako se sjećate sinoć pred kraj utakmica svako dodavanje igrača Fiorentine je išlo uz ono oleee, jesu to navijači Juventusa sprdali domaćine :D, zbog onog na početku, jer niđe veze da su domaćini svojim igračima to uzvikivali kad gube 5:0. Ja sam se bas ismijao :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 18:52

Pisali smo @Buffon i ja o tome, ali nebitno. :mrgreen:

Evo snimka sinoćnje utakmice:

I poluvrijeme: http://www.metacafe.com/watch/8240999/fiju_1tempo/
II poluvrijeme: http://www.metacafe.com/watch/8241283/fi_juv_2tempo/
Ž '21!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 18 mar 2012, 18:58

Danas je rođendan Padoinu, nek je sretan.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 18 mar 2012, 19:59

Veliko hvala Legrottaglieu na ovom golu. Ovaj poraz Lazia je jako bitan za nas...
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 22:53

Odlični rezultati za nas ovo kolo, Lazio izgubio, Udinese i Napoli sami sebi odmogli, polako ali sigurno koračamo prema direktnom plasmanu u CL.

Kao i prošlo kolo tako i ovo poklopili su nam se neki rezultati.
Ž '21!

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 18 mar 2012, 23:10

Poklapaju nam se rezultati tokom cijele sezone, kad god nam je trebalo konkurenti za LP su kiksali.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 mar 2012, 23:23

Pa to je ta neka sportska pravda. Konkurenti su obično kiksali u svakoj utakmici kad su nas sudije zakinule.
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.