Slazem sefeniksptica je napisao/la: ↑04 nov 2025, 19:51Svake godine se to pravilo za ruku mijenja...sad moze ovako sad onako.
Trebaju vratit na ono staro svaka je penal i gotovo.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- Lokomotifa
- Kontakt:
Žao mi je Virto, ali posmatrajući Željine utakmice već godinama unazad sudi katastrofalno. Govorim iz te perspektive. Jednostavno se opterećuje komentarima po forumima, po čaršiji itd, umjesto da sudi po stanju na terenu. Kakav je on UEFA sudija za utakmice visokog rizika kad sa dva metra udaljenosti ne vidi ruku Lauša. Žao mi je, ali totalni amaterizam.Virtu4l je napisao/la: ↑04 nov 2025, 20:58Lokomotifa je napisao/la: ↑04 nov 2025, 20:33I zato nikad neće biti veliki sudija, već obični mahalac koji ide niz dlaku savezu.
A šta je sad ako nije veliki sudija. Čovjek je sudio UEFA utakmice visokog rizika, finale lige konferencije, to je kao premalo je l'?
Irfan Peljto je najkvalitetniji proizvod ove lige od njenog postanka.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Peljto manje gresaka pravi na evropskim utakmicama nego kad sudi nasu ligu. To je cinjenica.
- feniksptica
- Kontakt:
-
jurisicduska
- Kontakt:
Ako lopta dolazi s MALE udaaljenosti mijenja pravac i pogađa igraca u ruku a ona ne širi tijelo i stoji spuštena - nije penal
Ako lopta dolazi sa VEĆE udaljenosti ne mijenja pravac ide u gol i igraca pogađa u ruku a ona stoji u neprirodnom položaju ili širi tijelo - penal je.
Ne treba ti niko pročitaš. Sam izvedeš zaključke.
Peljto je stvarno kriv što nije poništio drugi gol Veleža i dosudio faul za Velež na početku akcije 
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- kolezeljovac
- Kontakt:
Kako ovo nije penal? Objasnite mi... navijam za Real ali ovo mi nije jasno?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Sta kazes na odluku sudije liverpul real da nema penala?jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:33Ako lopta dolazi s MALE udaaljenosti mijenja pravac i pogađa igraca u ruku a ona ne širi tijelo i stoji spuštena - nije penal
Ako lopta dolazi sa VEĆE udaljenosti ne mijenja pravac ide u gol i igraca pogađa u ruku a ona stoji u neprirodnom položaju ili širi tijelo - penal je.
Fk Željezničar.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Nije slična situacija.Pablo11 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:34Sta kazes na odluku sudije liverpul real da nema penala?jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:33Ako lopta dolazi s MALE udaaljenosti mijenja pravac i pogađa igraca u ruku a ona ne širi tijelo i stoji spuštena - nije penal
Evo ti pravilo. Ono sto se trebaš zapitati.
Je li bila mala udaljenost od igraca od kojeg se odbila do Lagumdzije.
Je li promijenila pravac.
Je li lopta išla u gol.
Je li njegova ruka bila u prirodnom položaju.
Tako stane sudija zapita se i odgovori i dosudi na osnovu tog. Pa evo ti odgovori i reci.
Koliko su vico i dajdza mu uplatili sadake da se osnuju bh uligani i da zeljo ulozi ovu smijesnu zalbu da bi se manje pricalo o tome? 
Čisti penal, iako je ruka u puno prirodnijem položaju po meni nego što je bila kod igrača Želje. Čim sudac ima pravo na slobodnu interpretaciju, tu mora bit milijun glupih scenarija.kolezeljovac je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:34Kako ovo nije penal? Objasnite mi... navijam za Real ali ovo mi nije jasno?
- kolezeljovac
- Kontakt:
Stvarno više ne znam kad je penal, a kad ne... bzsWagner96 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:39Čisti penal, iako je ruka u puno prirodnijem položaju po meni nego što je bila kod igrača Želje. Čim sudac ima pravo na slobodnu interpretaciju, tu mora bit milijun glupih scenarija.kolezeljovac je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:34Kako ovo nije penal? Objasnite mi... navijam za Real ali ovo mi nije jasno?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Nisam znao da Lagumdzija igra veceras ali ok. Pitao sam te za veceras ali dobro.jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:36Nije slična situacija.Pablo11 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:34Sta kazes na odluku sudije liverpul real da nema penala?jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:33
Ako lopta dolazi s MALE udaaljenosti mijenja pravac i pogađa igraca u ruku a ona ne širi tijelo i stoji spuštena - nije penal
Je li lopta išla u gol.
Tako stane sudija zapita se i odgovori i dosudi na osnovu tog. Pa evo ti odgovori i reci.
Fk Željezničar.
-
jurisicduska
- Kontakt:
Izvinjavam se.Pablo11 je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:44Nisam znao da Lagumdzija igra veceras ali ok. Pitao sam te za veceras ali dobro.jurisicduska je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:36Nije slična situacija.
Je li lopta išla u gol.
Kontam da je ovdje išlo mala razdaljina , nemogućnost reakcije i prirodan položaj ruke.
-
VolimoSarajevo
- Kontakt:
Zato su talijani gospoda.Svako igranje rukom u 16 penal.
Jedino ispravno. Ili je ruka ili nije, nema se tu sta previse pametovati, kao sto je noga u kosarci. Ovako navlace kako kome hoce.VolimoSarajevo je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:50Zato su talijani gospoda.Svako igranje rukom u 16 penal.
-
Zidnisatzidni
- Kontakt:
Zeljovci losi ste bili ovaj put i to je to. Ne treba se do iduće tekme natezati
Malo me iznenadilo da vidim da vas je dosta bilo na temi u toku tekme...
Također nivo šabanluka poprilično velik..
Prijateljski savjet Umjesto da pokušavate da nas vrijeđate radije vidite šta ćete s ovom novokomponovanom grupom, nisu to čista posla.. ne stvarajte neprijatelje države,nego učinite očeve ponosnim.
a i pročistite malo grupu da je malo zdravije okruženje za buduće naraštaje.
I jedan veliki pozdrav za ove kerove prekoputa što ne prođe dan da ne uzmu RA i Velež u usta
Znamo da ste našli slike od tata dok su navijali za Velež, da vam se miješaju ljutnja i ljubav pa i da potajno pepate na to, ne morate se baš ovoliko ofirati

Prijateljski savjet Umjesto da pokušavate da nas vrijeđate radije vidite šta ćete s ovom novokomponovanom grupom, nisu to čista posla.. ne stvarajte neprijatelje države,nego učinite očeve ponosnim.
a i pročistite malo grupu da je malo zdravije okruženje za buduće naraštaje.
I jedan veliki pozdrav za ove kerove prekoputa što ne prođe dan da ne uzmu RA i Velež u usta
Znamo da ste našli slike od tata dok su navijali za Velež, da vam se miješaju ljutnja i ljubav pa i da potajno pepate na to, ne morate se baš ovoliko ofirati
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Suma sumarum losi gubtnici
Moze pisati ko sta hoce Manijaci su izabrali stranu.Zidnisatzidni je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:57Zeljovci losi ste bili ovaj put i to je to. Ne treba se do iduće tekme natezati
a i pročistite malo grupu da je malo zdravije okruženje za buduće naraštaje.![]()
![]()
GISP!
Fk Željezničar.
Zidnisatzidni je napisao/la: ↑04 nov 2025, 21:57Zeljovci losi ste bili ovaj put i to je to. Ne treba se do iduće tekme natezati
a i pročistite malo grupu da je malo zdravije okruženje za buduće naraštaje.![]()
![]()
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Nemanja99, nidjeveze1 i 40 gostiju.