RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 24 jul 2013, 16:17

KAZAZIĆ: IMAMO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM, ALI NAM NE TREBA NIKAKVA EUFORIJA

Zlatko Kazazić je igrač koji je svojim kvalitetama i igrama iz prošle sezone, ali sigurno i iskustvom od nekoliko sezona u Premier ligi, jedan od najvažnijih na kojem se bazira i igra „Rođenih“ u predstojećoj sezoni. Svjestan je toga i pouzdani stoper Veleža.

- Moramo svi biti svjesni da se rezultatski iskorak mora napraviti u ovoj sezoni. E sad, koliki je to maksimum vidjet ćemo, sezona je zaista duga, ističe na početku razgovora stoper Veleža.

Koliko je moguće najaviti predstojeću sezonu, gledano kroz prizmu ambicija i eventualnog cilja ?

- Cilj je već najavljen, a to je rezultatski iskorak i gornji dom tabele sa željom da se bude u vrhu. Međutim, svjestan sam da odmah svi „polete“ sa najavama u stilu „Evropa“, ali treba biti realan i reći da uz nas istu želju ima još šest ekipa, tako da praktično za četiri mjesta u Evropi konkuriše sedam ekipa. Svaka od tih ekipa se pojačala i radi isto što i Velež. Glupo je sada odmah pričati neku priču u kojoj eksplicitno najavljuješ nešto, a tek ti slijedi 30 teških utakmica. Mi imamo razloga za optimizam, jer zadržano je praktično 90 % ekipe od prošle sezone, a to je ekipa koja je bila sedma u drugom dijelu prvenstva, a tri igrača koja su došla u naše redove donijeli su kvalitativni pomak u igri. Svi mi radimo već duže vrijeme u jednom sistemu, a klub je svim ovim licencama do sada, ali i onim što je uprava uradila tokom ove pauze, pokazao da je stabilan i po tom pitanju u vrhu našeg fudbala. Sve su to preduslovi nečega što svi želimo, ali opet kažem sezona je duga i aspiranata na isti cilj koji mi imamo već ima više nego što je mjesta koja vode u Evropu. Po mojoj procijeni sedam ekipa će se boriti za vrh, a trebate uvijek znati da je u sportu faktor sreće veoma važan, povrede također...

U tom kontekstu koliko nam je nužan dobar start prvenstva ?

- Svaki start je težak i sigurno da će prva utakmica nositi svojevrsno opterećenje. Uz to kada igrate na ovoj našoj temperaturi onda je opterećenje i za čestitati je svakome ko bude i na tribinama, a zamislite tek kako će biti nama koji ćemo igrati. Ok, to nam je posao, ali shvatite da nije humano igrati na 50 stepeni na suncu i da utakmica u subotu neće biti odigrana u uslovima kakvi će recimo biti u oktobru ili novembru. Zbog toga ne treba sada očekivati neku ljepotu. Bitan je samo rezultat. S druge strane u prvih pet kola imamo dva teška gostovanja, protiv direktnih konkurenata za vrh tabele. U petom kolu nam dolazi Olimpic, isto tako nezgodna ekipa koju nismo dobili kući već nekoliko sezona, ali imam neki osjećaj da ćemo ih pobjediti. Međutim, koliko je god nužan dobar start niti treba padati u euforiju ukoliko ostvarimo 9-10 ili više bodova, niti u očajanje ukoliko taj skor bude manji. Imali smo mi mnogo sezona sa odličnim startovima pa kasnije bilo lošijih rezultata ili smo loše startovali pa se kasnije pravila serija bez poraza. Sjetimo se svi one serije od proljetos, kada smo imali 12 utakmica bez poraza. Moramo ići korak po korak, svakoj utakmici bilo da je prvenstvo bilo da je kup pojedinačno pristupati i pripremati se za nju. Nama ne treba da se bavimo matematikom na samom početku. Skupljati bodove, pa negdje možda ne uspijemo, ali zato odmah na sljedećoj utakmici ostvariti pobjedu i tako dalje nastaviti.

Kako se mogu ocijeniti pripreme koje su sada već iza nas ?

- Pripreme su odrađene odlično i sigurno da nam je bilo veoma korisno provesti dva ciklusa na Bjelašnici. Možda se to neće moći osjetiti u ovim prvim kolima, jer ponavljam ovo nisu humani uslovi za sport i najbolje pripremljeni sportisti teško da mogu dati svoj maksimum, ali sigurno da će u kasnijem periodu sve doći na svoje. Za razliku od zimus ostvarili smo taj pomak i u prijateljskim utakmicama, zabilježili smo nekoliko pobjeda, ističe Kazazić.

fkvelez.ba

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 24 jul 2013, 17:09

Pejićev povratak tek u petom kolu

Matijas Pejić propustit će prvo kolo nove sezone u Premier ligi.

Veležov lijevi bek još uvijek se oporavlja nakon operacije koljena, a povratak na teren očekuje se u petom kolu, kada će Velež ugostiti tim Olimpica.

“Jedini problem predstavlja mi promjena pravca. Kada trčim pravolinijski nemam nikakvih problema. Čak mogu normalno šutirati, ali za trening punim intezitetom morati ću sačekati još desetak dana,” kaže Pejić, te dodaje:

“Doktor Moro koji me je uspješno operisao, na posljednjoj kontroli kazao je kako bih trebao biti spreman već u petom kolu.”
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 24 jul 2013, 17:38

U ovom sastavu protiv Slavije, samo što bi trebalo Kodru izbacit, ali sumnjam jer je on kapiten, a Ibro će ga stavit u prvi sastav, umjesto Kodre moze u 2. poluvremenu ući mladi Zuhrić (fin igrac, zna nabacit, predriblat, i opucati sto je najvaznije), a takodjer u 4-5 kolu Pejić će biti spreman. Mislim da treba staviti Letića na beka, Okić lijevo krilo, Jususfbašić u spic, a desno krilo Hajdarević ili Rašević, a postoji i opcija lijevo krilo Jusufbašić, u špicu Ćemalović, a desno Okić... Naprijed imamo 5-6 igrača i Ibro moze kombinirat sta god hoce, svi su solidni igraci, neki sa vise iskustva, neki sa manje, malog Hajdarevića treba u prvi sastav, lik je munja, bori se, najspreminiji je igrac sigurno, eto moze i ta opcija: krila Letić i Hajdarević, a u spicu Jusufbasic i Okić ili Ćemalović (ako bude ćemalović u spicu Sevko ce na krilo)...

slika

Oštraković (Bobić)
Kodro (Zuhrić, Pejić)
Kazazić (Zolj)
Merzić (Mahinić)
Ramović (Majkić)
Majkić, Zvonić (Marić)
Okić (Rašević, Hajdarević)
Letić (Okić, Jusufbašić)
Jusufbašić (Ćemalović, Okić)

Imamo na svakoj poziciji po 1-2 rezervna igrača, prednost je što npr: Letić moze igrati beka i krilo, Okić krilo i špica, Jusufbasic isto kao i Okić i ostali..... uglavnom na svakoj poziciji imamo mogu igrati po 2 igrača...
Zadnja izmjena: RodjeniiBrato, dana/u 24 jul 2013, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 jul 2013, 17:42

RodjeniiBrato je napisao/la:slika

Oštraković (Bobić)
Kodro (Zuhrić, Pejić)
Kazazić (Zolj)
Merzić (Mahinić)
Ramović (Majkić)
Majkić, Zvonić (Marić)
Letić (Okić, Jusufbašić)

Imamo na svakoj poziciji po 1-2 rezervna igrača, prednost je što npr: Letić moze igrati beka i krilo, Okić krilo i špica, Jusufbasic isto kao i Okić i ostali..... uglavnom na svakoj poziciji imamo mogu igrati po 2 igrača...
fali još jedan zadnji vezni kao Zaim, a možda i dođe taj igrač, ko zna?

nije loše za naše lige, teško će se izlaziti na kraj s nama...

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 24 jul 2013, 17:48

AlemC85 je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:slika

Oštraković (Bobić)
Kodro (Zuhrić, Pejić)
Kazazić (Zolj)
Merzić (Mahinić)
Ramović (Majkić)
Majkić, Zvonić (Marić)
Letić (Okić, Jusufbašić)

fali još jedan zadnji vezni kao Zaim, a možda i dođe taj igrač, ko zna?

nije loše za naše lige, teško će se izlaziti na kraj s nama...
Mozes Ramovića i Majkića u liniju a Zvonića ili Zolja na zadnjeg veznog, cesto su igrali oni zadnjeg veznog, Zvonic pogotovo, a i Zolj je igra zadnjeg veznog, stopera,

P.S dodao sam sam nesto na ovaj post iznad pa procitaj malo, mislim da imamo dosta rijesenja i jedno veoma kvalitetnu ekipu..
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jul 2013, 18:38

Šta je sa Mahinićem, jel on u rosteru ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 jul 2013, 18:40

zizu1991 je napisao/la:Šta je sa Mahinićem, jel on u rosteru ?
jeste.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jul 2013, 18:50

Ahh, eno ga, sada ga tek primjetih, samo sam preletio preko rostera, nisam baš najpažljivije čitao.

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 24 jul 2013, 19:14

1,85 poklon kvota na velez :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 jul 2013, 21:21

Ne treba vec upisat pobjedu prije nego sto je utakmica odigrana. Pobjeda ne treba nam previsoka da nas ne bi spustili poslije ko sto je do sad bio slucaj. 1-0 ili 2-0 sasvim dovoljno za pocetak.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jul 2013, 22:17

Što se mene tiče, ne moraju nikoga u ovoj sezoni razvaliti. Pobjede sa golom više u mreži protivnika po meni zvuče sasvim zadovoljavajuće, mada ne znam za vas. :D

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 24 jul 2013, 22:20

Ja najvece nade polazem u jusuf bega,sevkiju i raula ramona ramovica. Kao sto napisa vm22 minimalna pobjeda ali pametno odigrana. Forza
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jul 2013, 22:23

Mene zanima taj momak, Ramović, jel on došao odnekud, kakve su mu reference, i slično ? Igra centralnog ili ofanzivnog veznog ? Nisam baš sa tim najbolje upoznat'.

Vidim da ga ti, @moRAja, solidno poznaješ, s obzirom na maloprije napisana očekivanja.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 24 jul 2013, 22:32

zizu1991 je napisao/la:Mene zanima taj momak, Ramović, jel on došao odnekud, kakve su mu reference, i slično ? Igra centralnog ili ofanzivnog veznog ? Nisam baš sa tim najbolje upoznat'.

Vidim da ga ti, @moRAja, solidno poznaješ, s obzirom na maloprije napisana očekivanja.
Druze ne poznajem ga ni ko je ni sta je ali sam ga gledao nekoliko puta. Igra ofanzivnog veznog i momak me odusevio svaki put. Brz,zna gurnut loptu,zabit,ono sto sam ja gledao pucao je s obadvije noge tako da jos neznam jeli ljevak ili desnjak. Sve u svemu po meni extra pojacanje. Samo neznam posto je pravo mlad kakav je sa psihom i hoce li uspjeti iznijeti teret odgovornosti
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

baloteli18
Kontakt:

Post Postao/la baloteli18 » 24 jul 2013, 23:17

zizu1991 je napisao/la:Mene zanima taj momak, Ramović, jel on došao odnekud, kakve su mu reference, i slično ? Igra centralnog ili ofanzivnog veznog ? Nisam baš sa tim najbolje upoznat'.

Rama je desnjak, došao je iz GOŠKA,inače je iz Gorazda,i moze da podnese sve :-) i prošlu sezonu VElež - GOŠK 1-3, Ramović je dao 2 gola a Jusufbašić 1 za GOŠK :-)

baloteli18
Kontakt:

Post Postao/la baloteli18 » 24 jul 2013, 23:25

LG97DM je napisao/la:
RodjeniiBrato je napisao/la:Momak je munja ;)
terabajt je napisao/la:Jusufbasic je mozda jedan od najboljih napadaca u ligi.
Neka, sve cete vidjeti, bit ce vam na jesen jedan od najboljih igraca a na proljece nece se trudit nikako (nemojte se zacudit ako i proda koju) i onda ce na kraju sezone reci u Velež se ne namjeravam vratiti, zabio sam toliko golova, u bolju ekipu bi jos vise, nisu place na vrijeme i sl. Covjek je najveci kockar bio na podrucju Capljine...
NE PRIČAJ GLUPOSTI,KAD GA NE POZNAJEŠ

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 24 jul 2013, 23:27

moRAja je napisao/la:

Druze ne poznajem ga ni ko je ni sta je ali sam ga gledao nekoliko puta. Igra ofanzivnog veznog i momak me odusevio svaki put. Brz,zna gurnut loptu,zabit,ono sto sam ja gledao pucao je s obadvije noge tako da jos neznam jeli ljevak ili desnjak. Sve u svemu po meni extra pojacanje. Samo neznam posto je pravo mlad kakav je sa psihom i hoce li uspjeti iznijeti teret odgovornosti
Slazem se za Ramovica(iz Gorazda je a igro za Gosk),mogo bi nam biti glavni igrac za organizovat napade,brz je sa loptom,dobro puca,lahko se krece,i agilan je,a zna odigrati dobar pas.Meni se puno bolje svidio od Jusufa.U ovom sastavu gore sto je neko postavio ,ono sam vidio najlosiji su Kodro i Zvonic,ostali su veoma dobri.Nadam se puno boljim izdanjima ove sezone.Nema price SVI U VRAPCICE ARENU,nema opravdanja ;)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 jul 2013, 23:35

Što se tiče Zolja, vidim da ga pojedini stavljaju na štopera ... nije mi jasno. Zar on nije po vokaciji vezni igrač ?
Mislim da je to igrao i u Olimpicu.

Edit : evo vidim, momak je već pisao o tome.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 15:42

SUTRA PRES KONFERENCIJA

Sutra (petak) u 11.00 sati održat će se press konferencija u press sali na stadionu FK Velež. Medijima će se uoči početka sezone obratiti Ibro Rahimić, šef stručnog štaba Veleža i igrači.

fkvelez.ba

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 25 jul 2013, 15:57

13. avgusta u 17,30 h mlada repka BiH, igra utakmicu kontra vršnjaka iz Crne Gore na stadionu rođeni... 8-)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.