Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

messilla
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la messilla » 11 dec 2011, 16:02

Pavon je napisao/la:Ne znam, dovoljno je pogledati tabelu. Madrid je i dalje prvi, odnosno, bit ce prvi uzme li barem bod Grandi kod kuce.
Ma nek smo mi vas na*uzili sinoć, ne moramo mi uzeti ligu (a vjerovatno je nećemo ni uzeti :D) ;)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 dec 2011, 16:04

MaGiCa je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Meni je smijesno sto se minimalizuju uspjesi Reala i sa istim se ismijava. OK, Barca je dominirala u drugom poluvremenu, stvorila mnogo sansi ali realno, samo je iskoristila disbalans u ekipi izmedju odbrane i napada.
Mislim da Mourinho nije rekao posljednju rijec sto se tice Barcelone.
Nemojmo se lagati. Mourinho je sinoc morao da dobije Barcelonu. Imao je domaci teren, 1:0 u prvom minutu, dobru seriju, jednak broj igraca celu tekmu. Nije dobio, jer je usao u otvoreni fajt sa Barcom. A to se ne radi. Barcelona se jedino dobija onako kako su Hiddink sa Chelsea-om i Mou sa Interom to radili. Nikako ne otvorenom igrom, jer je to kao da neko ide na Tysona (iz najboljih godina) spustenog garda - dozivis nokaut u sekundi, a bez da skapiras gde si pogresio.
I ja to kazem :P , trebao je zatvorenije poceti. Samo sam htio podvuci da ona silna dominacija Barce je posljedica toga sto je veza izmedju odbrane i napada bila razbijena, pa se Real branio sa 6 na 6, dok su cetvorica ofanzivaca 'ladila muda na drugoj strani terena ;) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 dec 2011, 16:17

Nail for Real je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Meni je smijesno sto se minimalizuju uspjesi Reala i sa istim se ismijava. OK, Barca je dominirala u drugom poluvremenu, stvorila mnogo sansi ali realno, samo je iskoristila disbalans u ekipi izmedju odbrane i napada.
Mislim da Mourinho nije rekao posljednju rijec sto se tice Barcelone.
Nemojmo se lagati. Mourinho je sinoc morao da dobije Barcelonu. Imao je domaci teren, 1:0 u prvom minutu, dobru seriju, jednak broj igraca celu tekmu. Nije dobio, jer je usao u otvoreni fajt sa Barcom. A to se ne radi. Barcelona se jedino dobija onako kako su Hiddink sa Chelsea-om i Mou sa Interom to radili. Nikako ne otvorenom igrom, jer je to kao da neko ide na Tysona (iz najboljih godina) spustenog garda - dozivis nokaut u sekundi, a bez da skapiras gde si pogresio.
I ja to kazem :P , trebao je zatvorenije poceti. Samo sam htio podvuci da ona silna dominacija Barce je posljedica toga sto je veza izmedju odbrane i napada bila razbijena, pa se Real branio sa 6 na 6, dok su cetvorica ofanzivaca 'ladila muda na drugoj strani terena ;) .
to sam vam upravo govorio prije utakmice kad st me ismijavali haha, vezni red reala je smijesno los i nejak u odnosu na barcin, i to je glavni uzrok svih fasunga reala

imate sjajnog benzemu, pa i ronalda i di mariju na krilima, ali kao sto vam lijepo rekoh prije tekme, ti ce ljudi biti jednostavno odsjeceni

ozil j pokazao da je nedorastao fudbalu na ovom nivou, jednostavno ili ozil mora igrati triput bolje, ili nekog drugog da imate tu, i jos da pored xabija imate vrhunskog igraca u sredini tipa sneider ili ne znam ni ja vise ko, ili mozda da se mali sahin pokaze kao vanzemaljac, uglavnom vas vezni red je kriminalno los u odnosu na nas, u drugim utakmicama sve to izgleda mocno, protiv nas jadno

upala mi je u oci jos jedna cinjenica kod morinja, katastrofalna greska sto nije kupi nekog vrhunskog desnog neka, ili stopera pa da ramos igra beka, jedan veliki i bogati real je spao na to da lijevi bek mora igrati desnog, arbeloa jednostavno nije klasa za reala, carvaljo je znalo se vec omatorio, ne mogu da vjerujem da morinjo nije doveo nekog adekvatnog igraca, ocigledan je deficit u odbarni koji imate
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 dec 2011, 16:22

Najbolja ideja igre protiv Barce je sa 3 defanzivna vezna koja ce djelovati kompaktno sa krilima u fazi odbrane. Vezni red je dobar, ali za Barcu nedovoljno dobar jer se trazi stalan presing(bilo preko cijelog terena ili ne), a to se ne moze sa dva igraca ;) .
Arbeloa je limitiran u napadu ali je u odbrani dobar, mada svakako treba traziti rjesenje za tu poziciju.
I da dobro si rekao, losa partija glavnih ofanzivaca i ne mozes ocekivati onda dobru napadacku igru.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 11 dec 2011, 18:04

Auto-gol Marcela je odlucio utakmicu, definitivno. Druga stvar je mislim (mada se neki nece sloziti) je nepokazani drugi zuti odnosno crveni Mesiju. Onaj klizeci start je bio za zuti karton, ali sta je tu je, navikli smo mi na te stvari pa nas to i ne iznenadjuje. Ronaldo je morao zabiti kod 1:0, tada bi vec bilo ugodnih 2:0 i to bi bilo to... Ovako ostaje samo da se uzme Sevilja i otici ponovo na +3.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 dec 2011, 18:29

Harrison je napisao/la:Auto-gol Marcela je odlucio utakmicu, definitivno. Druga stvar je mislim (mada se neki nece sloziti) je nepokazani drugi zuti odnosno crveni Mesiju. Onaj klizeci start je bio za zuti karton, ali sta je tu je, navikli smo mi na te stvari pa nas to i ne iznenadjuje. Ronaldo je morao zabiti kod 1:0, tada bi vec bilo ugodnih 2:0 i to bi bilo to... Ovako ostaje samo da se uzme Sevilja i otici ponovo na +3.
Stvarno nemam snage da ponovo tu situaciju objašnjavam, idi na temu diskusije i pročitaj par postova o tome i sve će ti biti jasno :roll:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 11 dec 2011, 18:53

messilla je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Auto-gol Marcela je odlucio utakmicu, definitivno. Druga stvar je mislim (mada se neki nece sloziti) je nepokazani drugi zuti odnosno crveni Mesiju. Onaj klizeci start je bio za zuti karton, ali sta je tu je, navikli smo mi na te stvari pa nas to i ne iznenadjuje. Ronaldo je morao zabiti kod 1:0, tada bi vec bilo ugodnih 2:0 i to bi bilo to... Ovako ostaje samo da se uzme Sevilja i otici ponovo na +3.
Stvarno nemam snage da ponovo tu situaciju objašnjavam, idi na temu diskusije i pročitaj par postova o tome i sve će ti biti jasno :roll:
Pa ko je trazio od tebe da ista komentarises, imas svoju temu pa tamo komentarisi.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 19:06

Harrison je napisao/la:
messilla je napisao/la:
Pa ko je trazio od tebe da ista komentarises, imas svoju temu pa tamo komentarisi.
:lol: :lol: logicno.
“You talkin’ to me?”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2011, 19:10

Nema ovdje niko svoju temu. Ovo nije ni Barcaforum ni Realforum (ili kako već glase forumi dvaju najboljih španskih klubova), te NIKO nema pravo marškati/tjerati neistomišljenike. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 11 dec 2011, 20:35

potpis!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 11 dec 2011, 22:08

Bosco je napisao/la:Ne znam šta ova djeca laprdaju ovdje, Real je i dalje prvoplasirana ekipa i svejedno će osvojit Primeru. Ovaj poraz će im samo bacit jednu malu mrlju na kraju sezone kada budu dizali titulu, ali mislim da im neće smetat puno. Šampioni!
Paša moj hajde ti lijepo provjeri ko je prvoplasirana ekipa???
Mi nikada odustati necemo...

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 11 dec 2011, 22:10

10.Skoro je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Ne znam šta ova djeca laprdaju ovdje, Real je i dalje prvoplasirana ekipa i svejedno će osvojit Primeru. Ovaj poraz će im samo bacit jednu malu mrlju na kraju sezone kada budu dizali titulu, ali mislim da im neće smetat puno. Šampioni!
Paša moj hajde ti lijepo provjeri ko je prvoplasirana ekipa???
Evo ja sad provjerih da Real i Barca imaju isto bodova, s tim da Barca ima utakmicu vise. Ali je vrlo moguce da Real bude prvi ako mogne uzet bod Granadi na Bernabeuu.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 11 dec 2011, 22:55

Aman je napisao/la:Loš Real malo bolja Barcelona, ovaj derbi sve više liči na naš sarajevski derbi. Ronaldo se izgubi u velikim utakmicama naravno protiv naše reprezentacije napravi izuzetak.Barca od prva 4 šuta zabije 3 gola i jednostavno da se igra protiv Granade takva se utakmica mora izgubiti. Sudija odličan mada je mirne duše mogao dati crveni karton Messiju. Nadam se da će slijedeći derbi Ronaldo početi sa klupe.
ma ko precrtano
Pavon je napisao/la: Evo ja sad provjerih da Real i Barca imaju isto bodova, s tim da Barca ima utakmicu vise. Ali je vrlo moguce da Real bude prvi ako mogne uzet bod Granadi na Bernabeuu.
ko je tebi rekao da provjeravas?
Mi nikada odustati necemo...

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 11 dec 2011, 23:22

10.Skoro je napisao/la: ko je tebi rekao da provjeravas?
10.Skoro je napisao/la: Paša moj hajde ti lijepo provjeri ko je prvoplasirana ekipa???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 dec 2011, 23:53

Pavon je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la: ko je tebi rekao da provjeravas?
10.Skoro je napisao/la: Paša moj hajde ti lijepo provjeri ko je prvoplasirana ekipa???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa jesi ti Bosco?

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 12 dec 2011, 00:11

Nije u pitanju Granada , nego Sevilla . Barca je odigrala kolo koje se igra 17. i 18.12 , znaci Real Madrid igra protiv Seville u Sevilli ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 dec 2011, 01:14

Romariooo je napisao/la:

hahaha, opet effe se malo provaljuje, kakav podjednak kvalitet, i sinoc kao i mnogo puta smo mogli vidjeti da se razlika izmedju reala i barce mjeri klasama, a ne detaljima
Ti se redovno provaljuješ, jer si poznat ko provokator na temama drugi timova, a već su te ljudi prepoznali pa i ne čitaju tvoje postove. Pogotovo ti dobra ona na pdf Barce da Valdez nije napravio grešku.
Al et ti si bolji stručnjak pa ti bolje vidiš kako tu individualni kvalitet nije podjednak.
Nisi ti u stanju toliko misaono duboko uronit u fudbalsku igru da bi mogao shvatit neke stvari. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 dec 2011, 01:21

Polo je napisao/la:
potpis!
Sve ce to biti na +3 do sljedeceg klasika a onda isti broj bodova. Eh sad ko ce biti prvi u tom slucaju ;)

Sinoc je Barsa vratila titulu ........
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 12 dec 2011, 02:06

Pozdrav.

Navijači Reala zanima me kako vi vidite igru Ozila, odnosno kako ocjenjujete njegov nastup?

Što se tiče tekme nema se što posebno za reći kad je sve rečeno ali malo da prokomentiram, da ne bi ispalo da sam došao pitati samo ovo iznad.....

Dakle, obrana je bila naivna, kao i svaki put protiv Barcelone. Što je najveći misterij.

Drugo, osobno volim pravu "mušku" igru/nogomet ali ovaj put mi se nisu sviđali startovi Realovih igrača. Bilo je tu startova koji ne bi trebali imati mjesto u nogometu jer ipak je ovo bilo previše.

Treće, samo jednom je Ronaldo odigrao derbi za prolaznu ocjenu. Ostale tekme na razini početnika.

Četvrto, previše sebičnosti.

Peto, Mourinho, stavlja Coentraoa na desnog beka a frajer se ne priključi niti jednom napadu??? Pa onda je komotno mogao staviti Varanea na stopera a Ramosa na beka.

Da ne zaboravim još pitati: kako vi vidite nastup Diarre?

Ima tu još za diskutirati ali već je kasno.

Btw., ne trebam ponavljati da sam i ja očekivao barem remi prije tekme. Što znači da sam razočaran ishodom utakmice. No, ovaj put s moje strane mogu samo reći da sudac definitivno nije utjecao na krajnji rezultat tekme pa možemo to odmah isključiti

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 12 dec 2011, 11:43

Real Madrid je sve dogovorio sa desnim bekom "Gremio de Porto Alegre" , na zimu bi Mario Fernandes 21 godina trebao da postane novi clan. Visok je 1.90, nije tipicni offf. desni bek, takodjer moze da igra stopera..Transfer bi kostao oko 12 mill.
http://www.marca.com/2011/12/12/futbol/ ... omentarios" onclick="window.open(this.href);return false;
“You talkin’ to me?”

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.