Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AvantiSignora
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la AvantiSignora » 04 nov 2013, 00:00

Morate svatiti da je Moggi kriv..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 nov 2013, 00:01

AvantiSignora je napisao/la:Morate svatiti da je Moggi kriv..
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 04 nov 2013, 00:03

FaraonTM je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Romi trebaju sudije,ne moze se ovako osvojiti skudeto :mrgreen:

Nego,zanimljivo da sudijske greske a bilo ih je(faul nad benatiom kod gola,te penal nad Pjanicem) opravdavaju simpatizeri tima koji su ovaj isti Torino dobili golom iz ofsajda,sramotne li ironije :lol:
Juventus je poznat po tome, bio je i nagrađen prije par godina za to. Ali ironija je to što kada je Milan dominirao Italijom, dominirao je i Europom, Inter sa Mourinhom dominirao Italijom dominirao i Europom. Juve sa Conteom dominira Italijom, dominira li Europom? :D To su te neke ironične sitnice koje oslikavaju taj klub.
Ne znam, meni je ironija da neko i spominje riječ dominacija kad mu tim u 11 mečeva osvoji 12 bodova..
Ja shvatam da frustracije treba na neki način liječiti, ali izigravanjem trola ? Ne treba ti to..
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 nov 2013, 00:04

Ecco, nel dettaglio, la classifica dei rigori subiti in questa stagione:

Parma 6 rigori subiti (5 gol)
Torino 5 (5 gol)
Livorno 4 (4 gol)
Sampdoria 3 (3 gol)
Sassuolo 3 (3 gol)
Inter 3 (2 gol)
Napoli 3 (2 gol)
Bologna 2 (2 gol)
Fiorentina 2 (2 gol)
Genoa 2 (2 gol)
Lazio 2 (2 gol)
Verona 2 (2 gol)
Cagliari 1 (1 gol)
Juventus 1 (1 gol)
Udinese 1 (1 gol)
Catania 1 (0 gol)
Milan 0
Roma 0
Atalanta 0
Chievo 0
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 nov 2013, 00:06

adointer je napisao/la:Ecco, nel dettaglio, la classifica dei rigori subiti in questa stagione:

Torino 5 (5 gol)
Livorno 4 (4 gol)
Sampdoria 3 (3 gol)
Sassuolo 3 (3 gol)
Inter 3 (2 gol)
Napoli 3 (2 gol)
Bologna 2 (2 gol)
Fiorentina 2 (2 gol)
Genoa 2 (2 gol)
Lazio 2 (2 gol)
Verona 2 (2 gol)
Cagliari 1 (1 gol)
Juventus 1 (1 gol)
Udinese 1 (1 gol)
Catania 1 (0 gol)
Milan 0
Roma 0
Atalanta 0
Chievo 0
kralju ovo ti nije tacno 100%, ona maloprije lista sto sam ja postavio je tacna...

ps do mene je ovo je protiv ekipe :)
Zadnja izmjena: Contentissimo, dana/u 04 nov 2013, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 nov 2013, 00:07

Contentissimo je napisao/la:
adointer je napisao/la:Ecco, nel dettaglio, la classifica dei rigori subiti in questa stagione:

Torino 5 (5 gol)
Livorno 4 (4 gol)
Sampdoria 3 (3 gol)
Sassuolo 3 (3 gol)
Inter 3 (2 gol)
Napoli 3 (2 gol)
Bologna 2 (2 gol)
Fiorentina 2 (2 gol)
Genoa 2 (2 gol)
Lazio 2 (2 gol)
Verona 2 (2 gol)
Cagliari 1 (1 gol)
Juventus 1 (1 gol)
Udinese 1 (1 gol)
Catania 1 (0 gol)
Milan 0
Roma 0
Atalanta 0
Chievo 0
kralju ovo ti nije tacno 100%, ona maloprije lista sto sam ja postavio je tacna...
Tvoja lista su penali u korist ekipe, njegova protiv...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 nov 2013, 00:08

FaraonTM je napisao/la:
Jesam ja slagao nešto? :D
Ma jarane de malo odvadi :D

Nadrealno je da Juve svaku utakmicu pobjedjuje sretno, ili s 1:0 i uz pomoc sudije. Ajmo reci da ove ekipe s vrha tabele uvijek imaju odredjenu pomoc od sudija (unazad 20 godina je tako), ali da se pomaze u toj mjeri da ne bi pobijedili bez pomoci nije tacno.

Evo dobro Ventura rece u vezi sudjenja. Da Garcia vodi Torino imao bi sijedu kosu kao i on :D Jos covjek sasvim realno ukaza na cinjenicu da Balzarettijevo igranje rukom nije za penala, ali da se protiv njih svirao isti penal kad su igrali s Napolijem.

Trece, pa i sam si svjedok kakve su sve vama penale svirali u zadnje 2-3 godine. Pogotovo od kako je Balotelli tu. Pa nikad, niti u jednom trenutku nisam rekao da Milan pobjedjuje uz pomoc sudija.

Prije toga Interu, kad su dominirali Serijom A, sviralo se svega i svacega ... od penala do golova iz ofsajda i sl.

To je Serija A, ko je ne konta nece je nikad ni zavoljeti. Velikani se guraju, svjesno ili ne, i tako ce biti i u buducnosti.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 nov 2013, 00:09

public enemy no1. je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Romi trebaju sudije,ne moze se ovako osvojiti skudeto :mrgreen:

Nego,zanimljivo da sudijske greske a bilo ih je(faul nad benatiom kod gola,te penal nad Pjanicem) opravdavaju simpatizeri tima koji su ovaj isti Torino dobili golom iz ofsajda,sramotne li ironije :lol:
Juventus je poznat po tome, bio je i nagrađen prije par godina za to. Ali ironija je to što kada je Milan dominirao Italijom, dominirao je i Europom, Inter sa Mourinhom dominirao Italijom dominirao i Europom. Juve sa Conteom dominira Italijom, dominira li Europom? :D To su te neke ironične sitnice koje oslikavaju taj klub.
Ne znam, meni je ironija da neko i spominje riječ dominacija kad mu tim u 11 mečeva osvoji 12 bodova..
Ja shvatam da frustracije treba na neki način liječiti, ali izigravanjem trola ? Ne treba ti to..
Čuj čuj, znaš ti na šta ja mislim. Ovo što sam ja napisao su činjenice, a to sad što se ovdje na temi propagira da su hejteri kada se kaže da Juventus ima pomoć sudija i da u LŠ nije ni sjena tog nekog strašnog tima to je drugi par čarapa.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 nov 2013, 00:10

IlCapitano je napisao/la:Tvoja lista su penali u korist ekipe, njegova protiv...
skontao sam :lol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 nov 2013, 00:14

L'Avvocato je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Jesam ja slagao nešto? :D
Ma jarane de malo odvadi :D

Nadrealno je da Juve svaku utakmicu pobjedjuje sretno, ili s 1:0 i uz pomoc sudije. Ajmo reci da ove ekipe s vrha tabele uvijek imaju odredjenu pomoc od sudija (unazad 20 godina je tako), ali da se pomaze u toj mjeri da ne bi pobijedili bez pomoci nije tacno.

Evo dobro Ventura rece u vezi sudjenja. Da Garcia vodi Torino imao bi sijedu kosu kao i on :D Jos covjek sasvim realno ukaza na cinjenicu da Balzarettijevo igranje rukom nije za penala, ali da se protiv njih svirao isti penal kad su igrali s Napolijem.

Trece, pa i sam si svjedok kakve su sve vama penale svirali u zadnje 2-3 godine. Pogotovo od kako je Balotelli tu. Pa nikad, niti u jednom trenutku nisam rekao da Milan pobjedjuje uz pomoc sudija.

Prije toga Interu, kad su dominirali Serijom A, sviralo se svega i svacega ... od penala do golova iz ofsajda i sl.

To je Serija A, ko je ne konta nece je nikad ni zavoljeti. Velikani se guraju, svjesno ili ne, i tako ce biti i u buducnosti.
Dobro, sve je to istina i sve stoji, ali ja tebe pitam zašto najjači tim Italije godinama ne može ništa uraditi u Europi. Evo samo mi daj odgovor na to pitanje. Uzmi u obzir da trenutno ovakav jadni Milan ima više bodova od Juventusa u LŠ.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 nov 2013, 00:18

Juventus ima 7 finala lige sampiona, nazalost samo 2 su osvojena, tako da ta prica da ne mogu nista uraditi u Evropi je smijesna, a ako pricas konkretno za ovu sezonu, sacekaj jos malo, nije sve gotovo, vidjet ce se sve u utorak...a prosle godine ispali od kasnijeg prvaka koji je izdominirao cijelu ligu...
Zadnja izmjena: Contentissimo, dana/u 04 nov 2013, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 04 nov 2013, 00:20

Ganola prijavi post, sankcije su neminovnost. :arrow:

Prvo i prvo, ovo je Juventusu tek druga godina u Ligi šampiona, drugo u sezoni kada je Juve osvojio prvu titulu BBilan je slovio kao najjači tim, znači Juve je najjači u Italiji tek godinu dana. U prvoj Conteovoj sezoni u Evropi Juve igrao 1/4 finale i ispao od budućeg prvaka, najuspješniji italijanski klub prošle sezone u Evropi.

Treće i osnovno, Serije A je nekada bila najjača liga svijeta, a danas je jedva među pet, ali ne možeš ti to da skontaš nikako.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 04 nov 2013, 00:21

Šta je činjenica majke ti ?

Da je Juventus nakon duže pauze opet prošle godine zaigrao u LP i došao do četvrtfinala gdje je izgubio od kasnijeg prvaka ? Je l' to činjenica ?

Je l' činjenica da je Juventus izgubio sve šanse da prođe ove godine grupu ? Ili ipak ima šanse ?

I ja nisam uopće rekao da Juventus dominira, nego da u sveukupnom sivilu Serie A Juventus je najmanje loš,a to i nije baš neka pohvala.
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 nov 2013, 00:22

Kad bude prijavljivao nek usput prijavi i tvoj prethodni ali i ostale u kojima javno vrijedjas navijace drugih klubova

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 04 nov 2013, 00:22

FaraonTM je napisao/la:
Dobro, sve je to istina i sve stoji, ali ja tebe pitam zašto najjači tim Italije godinama ne može ništa uraditi u Europi. Evo samo mi daj odgovor na to pitanje. Uzmi u obzir da trenutno ovakav jadni Milan ima više bodova od Juventusa u LŠ.
Pa kakav odgovor zelis?

Sta ja znam sto ne moze. Imali smo slabe igrace, slabe trenere ... to je to.

Prosle sezone, kad smo konacno okupili dobru ekipu naletimo na Bayern. Vidio si sta su ljudi uradili Barceloni nakon nas. Sta se tu moglo uraditi? Bolji ljudi jbt.

Ove sezone fakat nismo imali srece u grupi, ali i dalje imamo sansu.

Prije toga smo dvije sezone bili uzasni u Seriji A pa smo se brukali i u Evropi.

Par sezona nismo ni nastupali, jer smo bili jos gori u Seriji A i to je to.

Ne vidim poentu u tvom pitanju, jer Juve ima 7 finala LP-a sto je, priznat ces impresivno. Zadnje finale izgubili na penale od vas, prije toga nam Mihajlovic zabio gol iz ofsajda. Tri puta zaredom igrali finale u tom periodu. Sto znaci da Juve moze dominirati i u ligi i u Evropi.

Hoces da nastavim ili?
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 04 nov 2013, 00:24

muxa je napisao/la:Kad bude prijavljivao nek usput prijavi i tvoj prethodni ali i ostale u kojima javno vrijedjas navijace drugih klubova

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Koga sam ja to lično uvrijedio, majke ti? :lol:

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 04 nov 2013, 00:28

slika
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 nov 2013, 00:32

public enemy no1. je napisao/la:Šta je činjenica majke ti ?

Da je Juventus nakon duže pauze opet prošle godine zaigrao u LP i došao do četvrtfinala gdje je izgubio od kasnijeg prvaka ? Je l' to činjenica ?

Je l' činjenica da je Juventus izgubio sve šanse da prođe ove godine grupu ? Ili ipak ima šanse ?

I ja nisam uopće rekao da Juventus dominira, nego da u sveukupnom sivilu Serie A Juventus je najmanje loš,a to i nije baš neka pohvala.
Ja sam rekao da dominira. Ako klub koji dvije sezone zaredom osvoji titulu i to zadnju sezonu baš ostavi sve iza sebe nije ubjedljivo najjači tim u ligi onda ne znam. Inter je 2010 izbacio Barcelonu, i to Barcelonu koja se prošetala godinu prije i godinu poslije Ligom prvaka, a isto bi uradili da ih tada nije zaustavio najjači tim Serie A. Ili recimo Milan 2007 koji je pobjedio Bayerna koji je tada bio najjači u Bundesligi pa onda Uniteda koji je godinu kasnije postao prvak.

Fol je što navijači Juventusa kada je u pitanju LŠ uvijek traže alibi, pa kad mislite da vam sudije ne daju ništa više nego drugima i da ste regularno najjači u ligi onda to dokažite malo i kroz Europu. Ali eto neću još ništa da pričam do utorka.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 nov 2013, 00:34

L'Avvocato je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Pa kakav odgovor zelis?

Sta ja znam sto ne moze. Imali smo slabe igrace, slabe trenere ... to je to.

Prosle sezone, kad smo konacno okupili dobru ekipu naletimo na Bayern. Vidio si sta su ljudi uradili Barceloni nakon nas. Sta se tu moglo uraditi? Bolji ljudi jbt.

Ove sezone fakat nismo imali srece u grupi, ali i dalje imamo sansu.

Prije toga smo dvije sezone bili uzasni u Seriji A pa smo se brukali i u Evropi.

Par sezona nismo ni nastupali, jer smo bili jos gori u Seriji A i to je to.

Ne vidim poentu u tvom pitanju, jer Juve ima 7 finala LP-a sto je, priznat ces impresivno. Zadnje finale izgubili na penale od vas, prije toga nam Mihajlovic zabio gol iz ofsajda. Tri puta zaredom igrali finale u tom periodu. Sto znaci da Juve moze dominirati i u ligi i u Evropi.

Hoces da nastavim ili?
Ne kontaš ti mene. Evo imaš objašnjeno sve u mom prethodnom postu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 04 nov 2013, 00:37

Prescritti su se u Evropi pokazali tek u četvortoj sezoni ''dominacije'' u Seriji A. Uostalom i oni kad su bili prvaci Evrope prošli su grupnu fazu u posljednjim sekundama protiv Dynama iz Kijeva. Treba te uputiti, još si zelen. :D

Ja opet ponavljam u ranijim godinama kada su italijanski klubovi osvajali Lige šampiona to je bilo i očekivano jer je Serije A bila najjača liga na svijetu što danas nije slučaj pa je neraealno da prvak Italije s lakoćom dođe do polufinala ili finala.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.