To su ti isto objekti,samo sto nisu "klasicnog" tipa.Ne znam kako se u javi zovu,u c++ su to objekti tipa istream i ostream.Unofficialpage je napisao/la: To jest, moraju.
Na tok podataka mislim na InputStrema, FileOutputStream, BufferedOutputSrtream... to nisam najbolje shvatio kad šta treba i zašto nam treba. Nisu klase toliko ni teške, bar u Javi već veći su problem kontruktori, metode, odnosno broj njih, kad mi treba koja metoda...
Kad vidim kod, znam zašto je napisan, znam šta koja linija koda znači ali kad sam trebam ne može mi naumpast da mi tačno to treba.
@muamerc znam onako riješavat, nije mi matematika nešto jača strana. Radim neke zadatke, ima ih puno na stranici znanje.org
Pa na to sam i mislio kad sam rekao da su na prvu teske

Vjeruj da ne znam javu toliko da ti mogu sad pricati sta za sta treba,ali cim tako pises nisi shvatio uopste za sta sluze konstruktori,a za sto metodi.
U c++ metodi su ti funkcije koje se izvrsavaju na elementima neke klase i kao argument im ne moras slati elemente klase,vec samo navesti ime elementa i mozes koristiti,a konstruktori sluze za konstrukciju objekta.
Posto su ti metodi funkcije,njih ne moras imati uopste,mozes napraviti klasu da funkcionise i bez njih,ali onda nema poente praviti klasu.
Konstruktori ti trebaju i zakljucujes koji ti konstruktor treba na osnovu problema,ili glavnog programa.
Zato sam ti rekao u prvom postu,moras prvo preci teoriju i znati sta sta radi i onda to sam prevjezbati i onda preci na sledece poglavlje i sve tako.
Ja ti opet govorim,vjeruj mi da ti mislis da znas sta koja linija radi,ali ne znas.Govorim ti,jer sam i ja to isto mislio i razmisljao kako sam ja glup,jer ne mogu da shvatim logiku,to je samo ustvari sto nisam radio,a i ono sto sam radio,nisam radio kako treba.