FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- amazon
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Nasim ce trebati podrska, ali malo ko moze ici na utakmicu. Tuzla nije tako blizu, kraj je u 10h, dok se vratis ne isplati se nazalost.Kad je Sioki zabio tri komada, mozemo mi dva, to je sigurno. Molim te Edise, ne ubacuj vise Enis dojadio si Bogu i narodu. Daj malog Hasanovica. Nikakve mi fajde kad uvede Enisa, tacno znam da je kraj utakmice.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
- Kontakt:
Izvinjam vam se na upadu na temu, ali samo želim da kažem, da naši momci večeras( u 19:30h ) imaju trening, tako da ste zbog toga odbijeni, a ne zbog nekog drugog razlogaTikTak je napisao/la:Naši su poslali zahtjev da odrade trening u vrijeme meča ali Tuzlaci to nisu dozvolili. Imaju pravo na to, ali i to nam govori koliko nas se ipak boje, iako imaju prednost iz prvog meča. Idemo im zgaditi fudbal, oteti im Evropu na Tušnju.

samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
- amazon
- Kontakt:
Ma nikakav problem. To nije razlog da vas razvalimo.SlobodaTuzla1919 je napisao/la:Izvinjam vam se na upadu na temu, ali samo želim da kažem, da naši momci večeras( u 19:30h ) imaju trening, tako da ste zbog toga odbijeni, a ne zbog nekog drugog razlogaTikTak je napisao/la:Naši su poslali zahtjev da odrade trening u vrijeme meča ali Tuzlaci to nisu dozvolili. Imaju pravo na to, ali i to nam govori koliko nas se ipak boje, iako imaju prednost iz prvog meča. Idemo im zgaditi fudbal, oteti im Evropu na Tušnju.sportski pozdrav iz Tuzle, neka bolje prodje u finale

Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
Ima da im mrak padne na oci sutra.Mislice da su se refloktori pokvarili.
- amazon
- Kontakt:
Pomenuti sudac je sudio utakmicu 23. kola BHT Premijer lige između Širokog Brijega i Sarajeva, a posmatrač suđenja ovog susreta Aleksandar Ristić, mu je zbog propusta dodijelio negativnu ocjenu.
Odluka je donesena nakon pregledavanja video snimaka.Toliko o Radoslavu VuKASOVICu. Nije ni cudno sto ga pitar spominje
Odluka je donesena nakon pregledavanja video snimaka.Toliko o Radoslavu VuKASOVICu. Nije ni cudno sto ga pitar spominje

Zadnja izmjena: amazon, dana/u 19 apr 2016, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
Nema veze za igrice Tuzlaka. Dobit ce po guzici jos ako ga zabijemo do 30 minute bice im gorev nego protiv Sirokog.
-
- Kontakt:
Tako je. Nije kukanje ako izneseš činjenice i analiziraš suđenje u važnim utakmicama gdje nam je sudio, gdje je bilo i hinjskog "navlačenja" za protivnika, ali i odluka koje su očigledno išle na našu štetu.Blueboy1 je napisao/la:Nije to nikakvo kukanje, ali ako čovjek konstantno sudi protiv tebe zar to treba prešutjeti? Nismo mi Mladost iz Župče da neko na nama godinama gradi autoritet. Odgovorno tvrdim da su nam ova dvojica sudija uzeli dosta bodova u protekle 3-4 sezone i spreman sam sa bilo kojim sudijskim ekspertom sjesti i pogledati i analizirati svaku utakmicu koju su nam oni sudili. Navešću ti samo jedan primjer koji mi je u sjećanju, u pitanju je derbi koji je sudio Jakupović, sezona 2013/14 29. kolo, kod rezultata 1:0 za nas ne svira penal iz fudbalskih udžbenika, a samo par minuta kasnije svira sumnjiv penal za Sarajevo nakon duela čini mi se Zeljkovića i Jajala. Da ne govorim koliko nam je podijelio crvenih kartona, a sličnih situacija smo imali i sa Valjićem, tako da ne treba šutjeti o tome.
Isto tako, ukoliko postignemo rani gol, kompletan pritisak ćemo tada prebaciti na njih, te bismo do kraja sigurno postigli i drugi, što bi nas odvelo u finale. Čisto sumnjam da gore možemo primiti gol, ukoliko povedemo.
U svakom slučaju srce na teren, pa ako i ne prođemo dalje, sportski čestitati Slobodi i okrenuti se u potpunosti ligi i derbiju.
|***Against Modern Football***|
Imali smo mi i dobrog sudjenja, kada se i nama navlacilo al naravno da cemo tu progledati kroz prste. Nisam od onih kojima je sudija presudni faktor. Ako odigramo kako znamo i mozemo dobit cemo u Tuzli a i komsije. Do nas je i samo do nas.
- plavousrcu
- Kontakt:
Gledam slike i vidim Tiaga, sto znaci da nije obnovio povredu. Raduje me to, mogao bi Tiago sutra praviti dar mar. Uvijek moze napraviti visak, a to ce nam biti potrebno jer Musemic ce igrati sigurno sa sva defanzivna bloka. Ukoliko loptu budemo carinili i ne bude se smjela preuzeti odgovornost pogotovo od bocnih igraca onda nemamo sta traziti...
Ko ide sutra sretno a igraci CE rec svoje.Slobodini igraci nemogu hodat tot se vidjelo na kraju tekme SA Sirokim.Treba ih pritisnut odma na njihovoj polovini da grjese zbunit ih ne IC na krila jer CE nam TU taktiku slozit.Dakle presing njihove greske i deri.
Mnogo toga u našoj ligi se ne odlučuje na terenu i ja zbog toga pišem ovo o suđenju. Barcelona, Real, Juventus, Bayern rijetko kad imaju suđenje protiv sebe, ako se i desi tog sudije više nema ni na mapi. Mi smo najveći BH klub i trebamo imati mnogo bolje suđenje, a ko misli da je to nebitno, to je njegova stvar.
- amazon
- Kontakt:
I da je tako kako ti pises, ne znam sta ćeš dobiti da se ponavlja prica oko sudija kad u klubu trebaju o tome da razmišljaju. I da se žale ako nešto treba. Bezveze palamudimo oko sudija a sve sudija na svijetu griješe. Real, Barca, Man C, PSG, oštećeni milion puta u velikim takmičenjima, pa nikom nista. Sudija može u nekim mečevima osteti namjerno ili nenamjerni,ali čitavu sezonu pisati o sudijama, i svake godine pred derbi pisat kako nam je sudija kriv je bespotrebno.Nikad nisam pročitao da neko napise da sudija nenamjerno pogriješi. Uvijek je kod nas kupio, prodao, platio ga i sl. Sto ne znaci da toga nema ali ne treba pretjerivati.
A ja ne znam šta ti dobijaš pričom o Zahiroviću na osnovu jedne malo slabije utakmice, ja sam prvi koji će ga kritikovati ako odigra 10-15 utakmica na nivou ove protiv Slobode. Ja ako pričam o sudijama ne pričam na osnovu jedne utakmice, nego na osnovu bar 30 odsuđenih utakmica u kojima nismo imali ni ravnopravan status, a kamoli neko navlačenje. Kad nas Skakić sa pomoćnicima u Širokom nategne onako ofirno onda se svi dignemo, "savez napolje" itd. A sa tim bodovima mi bi bili sad pred osvajanjem titule prvaka.
- amazon
- Kontakt:
Kad si tako pametan da ja tebe pitam nesto.. Da li bi ti sad igrao polufinale kupa da ti sudija nije svirao penal protiv Krupe a bilo 17 metara od gola? Tako da kakvih ba 30 utakmica, mani suplje price.Kad tako pises objektivno, napisi onda koliko smo utakmica bili miljenici sudije, ako rezonujes na taj nacin? Ja tako ne rezonujem, zato se i ne zalim na sudije.Po tvojoj logici mi smo kupili sudiju protiv Krupe? Ja to nikad bi rekao. Iz tih razloga ne trebamo ko pitari samo sudije spominjati. Jer je to smijesna prica.Blueboy1 je napisao/la:A ja ne znam šta ti dobijaš pričom o Zahiroviću na osnovu jedne malo slabije utakmice, ja sam prvi koji će ga kritikovati ako odigra 10-15 utakmica na nivou ove protiv Slobode. Ja ako pričam o sudijama ne pričam na osnovu jedne utakmice, nego na osnovu bar 30 odsuđenih utakmica u kojima nismo imali ni ravnopravan status, a kamoli neko navlačenje. Kad nas Skakić sa pomoćnicima u Širokom nategne onako ofirno onda se svi dignemo, "savez napolje" itd. A sa tim bodovima mi bi bili sad pred osvajanjem titule prvaka.
- amazon
- Kontakt:
To sto mi nismo izborili evropu na vrijeme i sto jos strepimo nisu krive sudije, vec prethodne uprave i igraci. Mi da smo pocjepali Slobodu i da imamo skoro sigurno finale, a da smo u ligi sigurno treci, sad pred derbi niko ne bi spominjao sudiju. Ali cim je nesto bitno, eto price, svi su protiv nas, placaju sudije, zavrsili pomocnog, zavrsili kontrolora i slicna sranja. Hebo tu pricu, pricu pitica levata.
Pametnjakoviću pogledaj sinoćnji penal za Bayern i shvatit ćeš o čemu ti pričam. Ja ću prvi priznati da su u vrijeme Amara i Nijaza Brkovića sudije bile na našoj strani i odlično sam upućen bio u te stvari, jer je jedan moj član porodice bio u stručnom štabu. Hoćemo li se mi sad odreći tih titula, hoće li se Juventus odreći titula, a svake sezone se navlači za njih?amazon je napisao/la:Kad si tako pametan da ja tebe pitam nesto.. Da li bi ti sad igrao polufinale kupa da ti sudija nije svirao penal protiv Krupe a bilo 17 metara od gola? Tako da kakvih ba 30 utakmica, mani suplje price.Kad tako pises objektivno, napisi onda koliko smo utakmica bili miljenici sudije, ako rezonujes na taj nacin? Ja tako ne rezonujem, zato se i ne zalim na sudije.Po tvojoj logici mi smo kupili sudiju protiv Krupe? Ja to nikad bi rekao. Iz tih razloga ne trebamo ko pitari samo sudije spominjati. Jer je to smijesna prica.Blueboy1 je napisao/la:A ja ne znam šta ti dobijaš pričom o Zahiroviću na osnovu jedne malo slabije utakmice, ja sam prvi koji će ga kritikovati ako odigra 10-15 utakmica na nivou ove protiv Slobode. Ja ako pričam o sudijama ne pričam na osnovu jedne utakmice, nego na osnovu bar 30 odsuđenih utakmica u kojima nismo imali ni ravnopravan status, a kamoli neko navlačenje. Kad nas Skakić sa pomoćnicima u Širokom nategne onako ofirno onda se svi dignemo, "savez napolje" itd. A sa tim bodovima mi bi bili sad pred osvajanjem titule prvaka.
Ma brate ja da znam da smo kupili nesto ili da su nam sudije pomogle nebi se ponosio timBlueboy1 je napisao/la:Pametnjakoviću pogledaj sinoćnji penal za Bayern i shvatit ćeš o čemu ti pričam. Ja ću prvi priznati da su u vrijeme Amara i Nijaza Brkovića sudije bile na našoj strani i odlično sam upućen bio u te stvari, jer je jedan moj član porodice bio u stručnom štabu. Hoćemo li se mi sad odreći tih titula, hoće li se Juventus odreći titula, a svake sezone se navlači za njih?amazon je napisao/la:Kad si tako pametan da ja tebe pitam nesto.. Da li bi ti sad igrao polufinale kupa da ti sudija nije svirao penal protiv Krupe a bilo 17 metara od gola? Tako da kakvih ba 30 utakmica, mani suplje price.Kad tako pises objektivno, napisi onda koliko smo utakmica bili miljenici sudije, ako rezonujes na taj nacin? Ja tako ne rezonujem, zato se i ne zalim na sudije.Po tvojoj logici mi smo kupili sudiju protiv Krupe? Ja to nikad bi rekao. Iz tih razloga ne trebamo ko pitari samo sudije spominjati. Jer je to smijesna prica.Blueboy1 je napisao/la:A ja ne znam šta ti dobijaš pričom o Zahiroviću na osnovu jedne malo slabije utakmice, ja sam prvi koji će ga kritikovati ako odigra 10-15 utakmica na nivou ove protiv Slobode. Ja ako pričam o sudijama ne pričam na osnovu jedne utakmice, nego na osnovu bar 30 odsuđenih utakmica u kojima nismo imali ni ravnopravan status, a kamoli neko navlačenje. Kad nas Skakić sa pomoćnicima u Širokom nategne onako ofirno onda se svi dignemo, "savez napolje" itd. A sa tim bodovima mi bi bili sad pred osvajanjem titule prvaka.
Nek bude posteno pa ko dobije, nikad nisam bio za neke zajebancije i nikad to nebi podrzo
"Volim te Zeljo"
- ScoutInternational
- Kontakt:
@amazon, bravo za post. A ja cu dodati samo da ljudi kod nas ovdje cesto uhvate "supljih prica" bez argumentacije, a najbolji pokazatelj toga je sljedeci:amazon je napisao/la:Kad si tako pametan da ja tebe pitam nesto.. Da li bi ti sad igrao polufinale kupa da ti sudija nije svirao penal protiv Krupe a bilo 17 metara od gola? Tako da kakvih ba 30 utakmica, mani suplje price.Kad tako pises objektivno, napisi onda koliko smo utakmica bili miljenici sudije, ako rezonujes na taj nacin? Ja tako ne rezonujem, zato se i ne zalim na sudije.Po tvojoj logici mi smo kupili sudiju protiv Krupe? Ja to nikad bi rekao. Iz tih razloga ne trebamo ko pitari samo sudije spominjati. Jer je to smijesna prica.Blueboy1 je napisao/la:A ja ne znam šta ti dobijaš pričom o Zahiroviću na osnovu jedne malo slabije utakmice, ja sam prvi koji će ga kritikovati ako odigra 10-15 utakmica na nivou ove protiv Slobode. Ja ako pričam o sudijama ne pričam na osnovu jedne utakmice, nego na osnovu bar 30 odsuđenih utakmica u kojima nismo imali ni ravnopravan status, a kamoli neko navlačenje. Kad nas Skakić sa pomoćnicima u Širokom nategne onako ofirno onda se svi dignemo, "savez napolje" itd. A sa tim bodovima mi bi bili sad pred osvajanjem titule prvaka.
Poslije poraza od Slobode na Grbavici, jedan navijac meni kaze, "ovo je sigurno Edis prodao". Ja uopste nisam zelio zelio ulaziti u raspravu, jer sam znao da to nigdje ne vodi, a da bi isti nakon par minuta istakao sljedece, "nitko me sada ne moze ubijediti, da ovo nije Edis prodao". Dakle, sta zelim reci?
Ljudi od svojih sopstevnih "supljih prica", teorija zavjere, ubjede sebe na kraju svega, sto je najgore zapravo. Bez ikakvih argumenata, na osnovu loseg rezultata, covjek donese zakljucak i teoriji zavjere jer on MISLI da je upravu, tj u njegovom mozgu Zeljo ne moze biti porazen a da utakmice nije namjestena.
E danas mi zivimo u takvom okruzenju, gdje rezonuje stvari kako kutno, tako panto. Bez argumentacije, ne pocinjite te price, jer to nigdje ne vodi.
Sto se tice sudija, stvar sa mog aspekta gledista je sljedeca:
Zeljo kao najbolji tim, ujedno najtrofejniji u drzavi mora i treba da ima odrene beneficije, cisto u zastitu njegovim nogometasa, isto kao sto imaju sve najbolje ekipe sirom svijeta. Nasa liga je takva, amaterskog karaktera, gdje da bi bio SAMPION, moras imati covjeka koji ce ti obezbijediti ako nista, fer sudenje.
Najgore je igrati po selendrama i ekipama koje cak nisu niti amaterske. Da bi se takve stvari odstranili iz naseg nogometa, jedini nacin je izbacivanje tih polu-amaterskih i amaterskih ekipa, a ostati samo na profesionalnim, koje teze za uspjehom, i gledaju nogomet kao business. Liga 12 ce uveliko tome pomoci, i treba cak teziti da se smanji na cak Ligu 10, mozda i 8 u zavisno koliko ce ekipa iz Lige 12. preci na profesionalni nivo.
Samo da dodam jos jednu stvar. Kada je god reprezentacija igrala prije dolaska gosp. Cire Blazevica, uvijek smo imali "odvratno" sudenje koje je poprilicno isto na ruku protivnika. Po dolasku imenovanog, uspostavljen je taj balans, pa sada mozemo normalno da igramo. Dakle, tako je to. Svatko voli da gleda profi ekipu vise, nego amatersku ekipu.
I da, zapitajte se samo, zasto sluze kvalifikacije za CL ili EL?
Da bi se izbacilo filtriralo Evropsko smece na vrijeme. Tuzno, ali istinito.
- amazon
- Kontakt:
[/guote]
Pametnjakoviću pogledaj sinoćnji penal za Bayern i shvatit ćeš o čemu ti pričam. Ja ću prvi priznati da su u vrijeme Amara i Nijaza Brkovića sudije bile na našoj strani i odlično sam upućen bio u te stvari, jer je jedan moj član porodice bio u stručnom štabu. Hoćemo li se mi sad odreći tih titula, hoće li se Juventus odreći titula, a svake sezone se navlači za njih?[/quote]
Ja sam ti postavio normalno pitanje ti mi nisi odgovorio. Pa naravno da se nećeš odreci ničega jer toga nije bilo toliko. Kakav sudija je Amaru mogao pomoći da osvoji titulu i kup,znaš ti koliki je to broj utakmica. Logicno je da je bilo utakmica na našoj strani i da se sudilo vise za nas ali to nužno ne mora značiti da je neko platio ili sredio. Kako ti to predstavljaš da je neko na derbi stavio sudiju da bi nas oštetio. Uostalom momak iznad je to fino napisao.
Posto mi nisi odgovorio na prvo pitanje, da ti postavom drugo kad već pises o sudijama. Ma Koševu nisi pobijedio od 2004 god., jesu 12 godina sudije krive, ili ćeš izmislit neku utakmicu kad možda sudija nije dobro sudio da su svi protiv nas. Sta je sa ostalih 9 godina. Mi jesmo par puta oštećeni na derbiju debelo a jesu i oni. Ne mora značiti da je kupio, platio, možda sudija ne zna, pao pod pritiskom, pogubio se. Da su tako dobri sudili bi evropske utakmice. Svakom dobrom sudiji je u cilju da dobro sudi da bi mogao sudit Evropu, osim tih prica da je svaki sudac plaćen od strane protivnika.
Pametnjakoviću pogledaj sinoćnji penal za Bayern i shvatit ćeš o čemu ti pričam. Ja ću prvi priznati da su u vrijeme Amara i Nijaza Brkovića sudije bile na našoj strani i odlično sam upućen bio u te stvari, jer je jedan moj član porodice bio u stručnom štabu. Hoćemo li se mi sad odreći tih titula, hoće li se Juventus odreći titula, a svake sezone se navlači za njih?[/quote]
Ja sam ti postavio normalno pitanje ti mi nisi odgovorio. Pa naravno da se nećeš odreci ničega jer toga nije bilo toliko. Kakav sudija je Amaru mogao pomoći da osvoji titulu i kup,znaš ti koliki je to broj utakmica. Logicno je da je bilo utakmica na našoj strani i da se sudilo vise za nas ali to nužno ne mora značiti da je neko platio ili sredio. Kako ti to predstavljaš da je neko na derbi stavio sudiju da bi nas oštetio. Uostalom momak iznad je to fino napisao.
Posto mi nisi odgovorio na prvo pitanje, da ti postavom drugo kad već pises o sudijama. Ma Koševu nisi pobijedio od 2004 god., jesu 12 godina sudije krive, ili ćeš izmislit neku utakmicu kad možda sudija nije dobro sudio da su svi protiv nas. Sta je sa ostalih 9 godina. Mi jesmo par puta oštećeni na derbiju debelo a jesu i oni. Ne mora značiti da je kupio, platio, možda sudija ne zna, pao pod pritiskom, pogubio se. Da su tako dobri sudili bi evropske utakmice. Svakom dobrom sudiji je u cilju da dobro sudi da bi mogao sudit Evropu, osim tih prica da je svaki sudac plaćen od strane protivnika.
Josip Kvesic opet medju plavima od ljeta...
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.