Premijer liga BiH - aktuelno

DamirT
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la DamirT » 02 nov 2025, 23:33

Kako saznaje naš portal, a prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, sudija Mirza Kazlagić je fizički napadnut nakon utakmice na Mokrom Docu između Posušja i Sarajeva.

Kako nam javljaju čitatelji, sudija iz Cazina je tek prije nekoliko minuta napustio ovo mjesto nakon što je dao izjavu u MUP-u. Nije poznato gdje se desio napad i ko je učestvovao u njemu.
Ruke se pozlatile onom ko ga je napao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 nov 2025, 23:34

DamirT je napisao/la:
02 nov 2025, 23:33
Kako saznaje naš portal, a prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, sudija Mirza Kazlagić je fizički napadnut nakon utakmice na Mokrom Docu između Posušja i Sarajeva.

Kako nam javljaju čitatelji, sudija iz Cazina je tek prije nekoliko minuta napustio ovo mjesto nakon što je dao izjavu u MUP-u. Nije poznato gdje se desio napad i ko je učestvovao u njemu.
Ljepota.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 nov 2025, 23:38

Hrammm1921 je napisao/la:
02 nov 2025, 22:37
avenija je napisao/la:
02 nov 2025, 22:24

slika

Hvala Ibro Rahimicu :D

Convicts u Hadžićima :kafa:

Sve ok al pjesme su vam u rangu posk.koka Posusje
A dobro brate realno i ja dozivim transfer blama kad cujem na Grbavici onu......mali medvjedić će doci i sumu spasiti...

Svako ima nesto svoje ali najbitnije je da se Čelik na svim stadionima van Zenice osjeca kao domaćin.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 02 nov 2025, 23:43

jurisicduska je napisao/la:
02 nov 2025, 23:32
Nama fali 5 iz prvih 11 Banić, Gojkovic, Elezi, Cimirot i Ljajic(ne bi trebalo da igra od prve) a možda i Ristovski koji je povrijeđen.
Alibi prica.
Banic skroz nesiguran golman, protiv Sloge dva puta neke dalekometne udarce odbijao u okvir gola, imao vise srece nego pameti.
Gojkovica nema od prosle sezone.
Elezi par puta usao sa klupe i povrijedio se, smijesno ga je racunati za prvih 11.
Cimirot najveca prevara bh. fudbala ikad, Rade Krunic za sirotinju, ono sto je odigrao u ovom mandatu bolje da nije (levatili ga u derbiju na Grbavici ko zadnjeg papka).
Ljajic ce igrati vjerovatno.

Tako da ne fali vam niko.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 nov 2025, 23:45

Vorovus je napisao/la:
02 nov 2025, 23:43
02 nov 2025, 23:32
Nama fali 5 iz prvih 11 Banić, Gojkovic, Elezi, Cimirot i Ljajic(ne bi trebalo da igra od prve) a možda i Ristovski koji je povrijeđen.
Alibi prica.
Banic skroz nesiguran golman, protiv Sloge dva puta neke dalekometne udarce odbijao u okvir gola, imao vise srece nego pameti.
Gojkovica nema od prosle sezone.
Elezi par puta usao sa klupe i povrijedio se, smijesno ga je racunati za prvih 11.
Cimirot najveca prevara bh. fudbala ikad, Rade Krunic za sirotinju, ono sto je odigrao u bordo dresu bolje da nije (levatili ga u derbiju na Grbavici ko zadnjeg papka).
Ljajic ce igrati vjerovatno.

Tako da ne fali vam niko.
Vidi drug nije alibi priča.
Imamo sta imamo. Nego ovo nece vam bit Herrere i bijela zastava odgovor je na to.

Nadalje Elezi je igrao super sve sto je igrao
Cimirot i Gojkovic su naši najbolji igrači (na Grbavici Cimirot je bio los iz opravdanih razloga, imao je tragediju sa majkom koja se borila tad za život , Husref je kriv sto ga je i stavio, majka je naknadno preminula)
Banić je za Musiju Oliver Khan
Ljajic je najbolji igrac ove lige

Mi smo svoj optimizam uoči ove sezone temeljili na ovim igračima. Na ovih 5-6. Tako da drugačije kad ti igraju Cimirot Ljajic Elezi a drugačije Ignatkov i moras prisilno Mlinarica tu spustiti.

Govorim o idealnim. Ipak imamo široke rostere koga nema bez njeg se može samo kažem da za nešto lošije Sarajevo je glavni krivac broj povreda i to ključnih igraca koji su trebali bit prevaga.

U drugom dijelu sezone cemo mi bit puno puno bolji.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 02 nov 2025, 23:49

avenija je napisao/la:
02 nov 2025, 23:38
avenija je napisao/la:
02 nov 2025, 22:24

slika

Hvala Ibro Rahimicu :D

Convicts u Hadžićima :kafa:

A dobro brate realno i ja dozivim transfer blama kad cujem na Grbavici onu......mali medvjedić će doci i sumu spasiti...

Svako ima nesto svoje ali najbitnije je da se Čelik na svim stadionima van Zenice osjeca kao domaćin.

Haha jel moguce da poredi nasu furkicu pjesmicu i njihovu glavnu na tribini na na na na na na ooooo ooooo oooo :rol:

Svaka cast robiji nema price, al ste jos u 2006 zaglavili sto se tice kopa

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 02 nov 2025, 23:56

DamirT je napisao/la:
02 nov 2025, 23:33

Nisu oni bosnje da gledaju lakrdiju i da trpe, mada dana nije za crvenog ono al i moze svirat,penal je cist,vise je Sarajevo u dosadasnjom tekmama sa njima osteceno drasticno pa niko nista, mi smo narod kod kojeg prolazi i u tvojoj avliji da te kradu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 nov 2025, 23:56

BegovicRamiz je napisao/la:
02 nov 2025, 23:23
Adzem je procitan vec nekoliko kola al svejedno isto igra
neznanje, limitiranost ekipe ili nesto trece
uglavnom ovo je njihov limit patice se na svakoj utakmici ako se sta drasticno ne promijeni

Ibro preporodio Velez, otvaranje utakmice po mjeri i kasnije odradili skoro pa rutinski
raspored idealan za seriju dobrih rezultata

Bordo masina dostize radnu temperaturu, pripremite se

Maksimovic doktor sve poraz za porazom

nema Savic kartone
Pa nismo ni veceras bili losiji cak sta vise...al jbg nemas Sosica, plus nemas napadaca nekog ubicu...to je veliki udarac ekipi poput nase, ipak je roster dosta tanji u odnosu na ova 3 druga kluba...pogotvo za ovakve utakmice
=\_1921_/=

Nemanja99
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja99 » 03 nov 2025, 00:02

Tuce11 je napisao/la:
02 nov 2025, 22:51
Fun fact
Velež je ekipa koja od početka sezone u prosjeku ima ubjedljivo najviše bh igrača u prvih 11.
Svaka čast, iako su meni osobno nezanimljivi dvoboji druge momčadi HNŽ-a i druge momčadi SŽ-a.
Tipa kao da se sastaju HNK Kruševo i Olimpik.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 03 nov 2025, 00:03

invincible1921 je napisao/la:
02 nov 2025, 23:56
uglavnom ovo je njihov limit patice se na svakoj utakmici ako se sta drasticno ne promijeni

Ibro preporodio Velez, otvaranje utakmice po mjeri i kasnije odradili skoro pa rutinski

nema Savic kartone
Pa nismo ni veceras bili losiji cak sta vise...al jbg nemas Sosica, plus nemas napadaca nekog ubicu...to je veliki udarac ekipi poput nase, ipak je roster dosta tanji u odnosu na ova 3 druga kluba...pogotvo za ovakve utakmice
Ja kad kažem nema nam Cimirota Ljajića Gojkovica Elezija Mujkica Banića vi se sprdate. Osjeti se ba jedan klasni igrac u ovoj ligi.

Mali Šosić zna na metar napravit šansu razmišlja drugačije od ovih amatera.

Drug vi ste Obradova uveli da okrene utakmicu. Kako ćeš okrenut. Obradov ne može palačinak u tavi okrenuti. Imate jako limtiran kadar ali bez zezanja ikakvog. Nema tu širine. Holanđani očigledno menadžerske uvale, Šosić se povrijedio, Eric oscilira pokazuje zašto nije napravio veću karijeru a zna lopte, ali igra jednu pa 3 ne igra, ova djeca tipa Jaganjac isto osciliraju.

Danas je Odinaka bio najbolji ali ispade kod gola. Frajer je vise krilo nego bek. Ne znam sto ne probate

Muftic
Trupe Sukilovic Karamarko Alic
Eric Lagumdžija
Boljevic (na 10 dok vam se ovaj ne vrati, Boljevic zna lopte)
Odinaka Cvetanovski
Jaganjac

100% opasni bi bili.

Trupe ti da balansa malo vamo jer Odinaka ne zna odbranu igrat, lijevo si prezajeban, puniš stranu sa sa Alicem Cvetanovskin i Boljevicem praviš trokute i Jaganjac gore posprema a ova dvojica nek udaraju iza.

Adzem nema smisla za promijeniti. Previše je egoističan meni se čini. Zacrtao jedno i gura. Pa nije rat.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 nov 2025, 00:09

Adzemov poraz 100%.

Jako tvrdoglav insan.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2025, 00:13

let3 je napisao/la:
03 nov 2025, 00:09
Adzemov poraz 100%.

Jako tvrdoglav insan.
Rahimiceva pobjeda :)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 03 nov 2025, 00:13

02 nov 2025, 23:49
avenija je napisao/la:

Haha jel moguce da poredi nasu furkicu pjesmicu i njihovu glavnu na tribini na na na na na na ooooo ooooo oooo :rol:

A sto ti treba to dječije mi smo ovo vi ste ovo. Nasa glavna pjesma je DELIRIJUM i ćuti ćes je iduce godine kako je pjeva ne samo kop nego 12 000 ljudi kada dođete. Doduse sumnjam da ti ides na utakmice ali eto nek ti bude. Bujrum.

I da vama dolaze navijačke grupe, neprijateljstva, derbiji atraktivni protivnici sto privlači mase a mi sami na svakom stadionu bez ijednog derbija ili atraktivnog protivnika i opet najmasovnija gostovanja u državi. ;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2025, 00:14

03 nov 2025, 00:03
invincible1921 je napisao/la:
02 nov 2025, 23:56

nema Savic kartone
Ja kad kažem nema nam Cimirota Ljajića Gojkovica Elezija Mujkica Banića vi se sprdate. Osjeti se ba jedan klasni igrac u ovoj ligi.

Mali Šosić zna na metar napravit šansu razmišlja drugačije od ovih amatera.

Drug vi ste Obradova uveli da okrene utakmicu. Kako ćeš okrenut. Obradov ne može palačinak u tavi okrenuti. Imate jako limtiran kadar ali bez zezanja ikakvog. Nema tu širine. Holanđani očigledno menadžerske uvale, Šosić se povrijedio, Eric oscilira pokazuje zašto nije napravio veću karijeru a zna lopte, ali igra jednu pa 3 ne igra, ova djeca tipa Jaganjac isto osciliraju.

Danas je Odinaka bio najbolji ali ispade kod gola. Frajer je vise krilo nego bek. Ne znam sto ne probate

Muftic
Trupe Sukilovic Karamarko Alic
Eric Lagumdžija
Boljevic (na 10 dok vam se ovaj ne vrati, Boljevic zna lopte)
Odinaka Cvetanovski
Jaganjac

100% opasni bi bili.

Trupe ti da balansa malo vamo jer Odinaka ne zna odbranu igrat, lijevo si prezajeban, puniš stranu sa saliven Cvetanovskin i Boljevicem praviš trokute i Jaganjac gore posprema a ova dvojica nek udaraju iza.

Adzem nema smisla za promijeniti. Previše je egoističan meni se čini. Zacrtao jedno i gura. Pa nije rat.

E
Kad smo igrali sa uslovno receno jacim od sebe top smo izgledali..jer i brazilci i cvetanovski na kontre daju skroz drugu dimenziju, ali jbg u ovakvoj utakmici ti treba neko da moze sam nesto uradit tipa sosica, slazem se za boljevica i ja mislim da mora igrat ovakve. Mi smo protiv rudara i radnika od mogucih 12 osvojili 3 boda...a protiv sarajeva, zrinskog i broca 9/9....jbg nije to slucajno

Fali i napadac..Konings ko amater iskreno, ona situacija kad ga pogodi u ledja lopta :facepalm: Jaganjac je imo par lopti..al jbg nije bas taj nivo kakav bi nam trebaoo

Adzem...nisam fan nikad bio, al hajd vidjecemo..nije los bodovni saldo

Medjutim hocu rec nama je bas udarac jer nemamo toliko igraca da mogu slicno ko sosic uticat na igru...pitanje dal imamo ikoga vise. S deuge strane sarajevo zrinski imaju sigurno..na kraju dana i da nema dovescete cim prije...

Jos da dodam stvarno steta ovakvih lakrdija i uplitanja politke...liga ima potencijal da bude najzanimljivja u regionu pa i sire. Bukvalno bi se moglo desit da prvak npr par puta u sezoni padne ispod 5. mjesta pa se vrati do vrha...

Par pobjeda eto te gore, par poraza padas ispod sredine
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 nov 2025, 00:19

Neutral je napisao/la:
03 nov 2025, 00:13
let3 je napisao/la:
Adzemov poraz 100%.

Jako tvrdoglav insan.
Ma kakav Rahimic.

Samo Adzemu moze pasti na pamet da stavi Lagumdziju na 10 :wtf:
Tim potezom je napravio dvostruku stetu svom timu. Prvo, jer je stavio tipicnog defanzivnog veznjaka na neprirodnu poziciju na kojoj se uopste ne snalazi. Drugo, oslabio je def. dio veznog reda i napravio rupu na sredinu.
Ne postoji trener u ligi koji bi stavio Lagumasa na cenera. Istina je da fali Sosic tu, ali je mogao na cenera staviti Milosevica, Boljevica ili Pejica, svi su bili bolja opcija. Cak i Sabic. On je stavio najgoru mogucu opciju da razigrava prema naprijed :wtf: :tokralju:
Valjda je htio svima da dokaze da je neki neshvaceni genije, sta li vec i normalno ispao levat. Uzasno tvrdoglav trener.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 nov 2025, 00:22

let3 je napisao/la:
03 nov 2025, 00:19
Neutral je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Adzemov poraz 100%.

Jako tvrdoglav insan.
Ma kakav Rahimic.

Samo Adzemu moze pasti na pamet da stavi Lagumdziju na 10 :wtf:
Tim potezom je napravio dvostruku stetu svom timu. Prvu, jer je stavio tipicnog defanzivnog veznjaka na neprirodnu poziciju na kojoj se uopste ne snalazi. Drugo, oslabio je def. dio veznog reda i napravio rupu na sredinu.
Ne postoji trener u ligi koji bi stavio Lagumasa na cenera. Istina je da da fali Sosic tu, ali je mogao na cenera staviti Milosevica, Boljevica ili Pejica, svi su bili bolja opcija. Cak i Sabic. On je stavio najgoru mogucu opciju da razigrava prema naprijed :wtf: :tokralju:
Valjda je htio svima da dokaze da je neki neshvaceni genije, sta li vec i normalno ispao levat. Uzasno tvrdoglav trener.
Sve to stoji ali Ibro 5 utakmica 4 pobjede i 1 poraz i taj poraz je bio u gostima protiv Borca u kojem je Velez bio bolji i u kojem je pokraden na strasan nacin.

Zeljo nema Sosica koji im je pola ekipe. I kada je ulazio sa klupe jer ga je tu "disciplinirao", unio je u ekipu novu energiju.

Zeljo ima dobru ekipu, polako, da svi igraju posteno bila bi kao Cvajta tabela, svi u 3-4 bodanod 1-8 mjesta.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 03 nov 2025, 02:16

avenija je napisao/la:
avenija je napisao/la:

A sto ti treba to dječije mi smo ovo vi ste ovo. Nasa glavna pjesma je DELIRIJUM i ćuti ćes je iduce godine kako je pjeva ne samo kop nego 12 000 ljudi kada dođete. Doduse sumnjam da ti ides na utakmice ali eto nek ti bude. Bujrum.

I da vama dolaze navijačke grupe, neprijateljstva, derbiji atraktivni protivnici sto privlači mase a mi sami na svakom stadionu bez ijednog derbija ili atraktivnog protivnika i opet najmasovnija gostovanja u državi. ;)
Ohani malo, kao prvo fulio si temu. Kao drugo jos meda vi morate da bi mogli sa nekim se porediti gore, kad krenete padati na tabeli vidjecemo stanje. Sve prijateljske grupe, svaki derbi nam dodje po 200/300 ljudi u redu cekaju.
Nama niko bar o tome ne moze pricati protiv igmana dignemo koreografiju preko 3 tribine.
Fk Željezničar.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 03 nov 2025, 05:53

Zamisli @Pablo koliko ce nas krenuti za sugavicu kad nas po Hadzicima, Tešnju, Travniku ide u brojkama 1.500+ :D
Miran budi i nemoj da ti je mukica :bih:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 03 nov 2025, 06:53

avenija je napisao/la:
avenija je napisao/la:

Ma samo rijeci pohvale za ova gostovanja ove sezone

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 03 nov 2025, 07:37

02 nov 2025, 23:17
Ne igra im Savic i Herera, tako da ipak fks ima sansi, imat ce Vico na umu da ce mu faliti ova dvojica i da ce tesko do bodova, tako da ce u Mostaru poslati sudije da poguraju Zelju
I Beusa se tu nešto pita, mažda i više nego Vicu. ;)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, held9, kolezeljovac, Ledara, Pablo11, VolimoSarajevo, zemuntrg i 23 gosta.