AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 18 avg 2024, 12:43

Je li se smirila situacija :mrgreen: Mislim kad procitam postove pojedinih forumasa rekao bi da je polovina sezone , a ne prva utakmica i to protiv jako tvrdog i neugodnog Torina bez vecine pojacanja koja su dosla, a uz to Torino je ranije poceo sezonu. Tek nakon 15-20 utakmica se moze izvesti nekakav zakljucak, a ovo sinoc je ono sto se kaze "prvi macici se u vodu bacaju" :D

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 18 avg 2024, 13:04

Nakon 10 utakmica sa ovakvom igrom i pristupom mi smo vec otpisani za skudeto, a nakon 20 tekmi zestoka borba za l.p.
Da mi je samo jednom docekati da kazem ljudi sipam se pepelom, izvinjavam se na postu....valjda i to vrijeme dodje ( ne mogu stalno biti u pravu )...hahahavav :rol:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 avg 2024, 13:14

Samo calma, znaju ljudi svoj posao, ovo je sve izgleda dio taktike, da zbunimo protivnika :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 18 avg 2024, 13:25

Treba podržat Fonsecu kad su mu već dali priliku, s tim da on mora momentalno prestat izmišljanjem tople vode. Sale nije bek, niti je pametno gušiti najboljeg igrača Pulišića na pogrešnoj poziciji. Lani je Milan po prvi put nakon x godina imao prijetnju sa oba krila. Calabria je tu samo zbog statusa djeteta Milana, kao i Gabbia, kvalitetom su oni za ekipa slabijih od Torina. Drugo dijete Milana, Bellanova, sinoć pokazao kako izgleda dobar bek. Taj isti Calabria je 4 god stariji od njega i dio problema Milana; može odigrat solidno povremeno kad se brane, inače čisti minus na terenu. Emerson Royal je uz Fofanu najbitnije pojačanje ove ekipe, te će sigurno samo biti bolja ekipa sa njima.

Morati puna podrška, čovjek je u situaciji gdje bi se veliki dio nas zijanio totalno, svaka mu čast na odličnome poluvremenu jučer :clap:
Drago mi je zbog Fonsece što nisu zijanili.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 avg 2024, 13:47

Romagnoli13 je napisao/la:
18 avg 2024, 12:28
Inter je izašao protiv Genoe u najjačem sastavu skoro pa odigrao 2-:2, Milan bez pola ekipe skoro i sa par igrača van pozicije pa odigrao 2:2, tako da onda tvojom logikom ni od Intera nista ne očekivati ove sezone.
Nije ti to baš isto, od Intera svi znamo šta možemo očekivati ove sezone. Šampionska ekipa istala na okupu, klupa malo pojačana. Jučer smo trebali pobijedit ali nesretno primljena dva gola, dešava se. I prošle sezone smo neriješeno protiv Genoe.

Zar nisi iz prošle sezone naučio da je logika jedno a situacija na terenu nešto sasvim drugo. Proške sezone si pisao da je bitno u prvih 8 kola ne izgubit previše bodova dok se ekipa ne uigra (jer ste doveli puno igrača) a kasnije če to bit dobro. I to je sasvim logično razmišljanje ali u stvarnosti se desilo suprotno. U prvih 5 kola dok ste bili neuigrani ste upisali isto toliko pobjeda a kad ste se uigrali onda krenuli kiksevi i loše igre. Logično je da ćete biti bolji kad budete igrali u, po tebi, najjačem tim. Ali da li če tako biti u stvarnosti vidjet ćemo. Uostalom možda Fonseca voli neke igrače koji nisu najbolji u ekipi kao i svaki trener.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 avg 2024, 16:49

Ja sam ovdje izgleda jedini koji od Emersona ne ocekuje skoro pa nikakav napredak po pitanju Milana i desnog beka.
Istini za volju jeste lutao po pozicijama u Totenhemu i "najmanje" igrao svoju, ali nekako mi se slabo razvijao i napredovao godinama unazad.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 18 avg 2024, 19:37

I on je Barcin omladinac ( nije produkt Barcine skole vec je dosao jako mlad tamo ) tako da nemam prevelika ocekivanja od njega, ali mozda iznenadi ybg. Kad je tu valjda se treba nadati necemu dobrom od njega.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 avg 2024, 21:22

Conte amater. Propali trener, po logici mnogih ovdje.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 18 avg 2024, 21:33

Ma nije on amater vec ima problem s soft skills :mrgreen: Previse je direktan i toksican. Zbog toga je tu gdje jest , a kako je krenulo brzo ce i otici.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 18 avg 2024, 21:51

Morata za nešto manje od 40 minuta gol, poništeni gol, opravdano poništeni penal nad njim i žuti karton zbog koškanja.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 18 avg 2024, 23:56

Tek sad vidim da je Samardžić potpisao za Atalantu.

enzo777
Kontakt:

Post Postao/la enzo777 » 19 avg 2024, 06:39

Da, otišao za 20+5 mil u Atalantu. A mi ga dovodili 2 mjeseca ko fole 30-35 mil košta. Ili ovdje neko vara papire ili oni naši nemaju pojma oko dovođenja igrača za pravu vrijednost.
Poslije onakvog veznog reda u subotu, Samardzic je sigurno imao mjesta kod nas. Al neka nama staklenog Isme, jbt svi odoše kod Arapa za multi milione, samo mi ne možemo nikog tamo prodat.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 avg 2024, 06:50

enzo777 je napisao/la:
19 avg 2024, 06:39
Da, otišao za 20+5 mil u Atalantu. A mi ga dovodili 2 mjeseca ko fole 30-35 mil košta. Ili ovdje neko vara papire ili oni naši nemaju pojma oko dovođenja igrača za pravu vrijednost.
Kakvih 30-35 miliona :lol: Nisu ponudili vise od 15 miliona za njega.Ako je uopste bilo ponude. A uostalom nije poenta kamarati igrace kojih ces se kasnije tesko rijesiti. Milan je 90% kompletiran u smislu igrackog kadra iduce prelazne rokove treba dovoditi ciljana pojacanja koja ce dici kvalitet ekipe na nivo vise.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 19 avg 2024, 07:33

Zenga je napisao/la:
18 avg 2024, 13:25
Treba podržat Fonsecu kad su mu već dali priliku, s tim da on mora momentalno prestat izmišljanjem tople vode. Sale nije bek, niti je pametno gušiti najboljeg igrača Pulišića na pogrešnoj poziciji. Lani je Milan po prvi put nakon x godina imao prijetnju sa oba krila. Calabria je tu samo zbog statusa djeteta Milana, kao i Gabbia, kvalitetom su oni za ekipa slabijih od Torina. Drugo dijete Milana, Bellanova, sinoć pokazao kako izgleda dobar bek. Taj isti Calabria je 4 god stariji od njega i dio problema Milana; može odigrat solidno povremeno kad se brane, inače čisti minus na terenu. Emerson Royal je uz Fofanu najbitnije pojačanje ove ekipe, te će sigurno samo biti bolja ekipa sa njima.

Morati puna podrška, čovjek je u situaciji gdje bi se veliki dio nas zijanio totalno, svaka mu čast na odličnome poluvremenu jučer :clap:
Drago mi je zbog Fonsece što nisu zijanili.

Slažem se s napisanim, ne može mu u prvom timu igrati Leao, Pulisic i Chuckweze, jos ako dodas Okafora svi su krilni napadači, možda ako gubi Miilan, pa ko Mou u Interu nekada daj sviju u napad, ali ovako ne.....Calabria uz Antoninia najveći panj na beku koji je igrao za klub, još pri tome kapiten bio... :crazy:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 avg 2024, 09:47

I bolje sto Lazar nece vidjeti Milanela :kafa:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 avg 2024, 20:15

Kalulu skoro pa rijesen u Juve?
Super, mic po mic i izlazne da rijese na vrijeme.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 avg 2024, 23:01

Kalulu to Juventus is a done deal according to multiple ****.

Loan for €3M with an option to buy for €14M+bonus. Milan will also hold 10% future resale percentage
Hvala na svemu momcino, da su bogdom kiksera najurili umjesto tebe, ali eto.....

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 19 avg 2024, 23:08

Nastavljamo poklanjati igrače. Da je obratno ovi bi njega prodali za nekih 40 miliona.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 19 avg 2024, 23:56

Morata has sustained a muscular injury. He could miss the game against Parma, his situation will be monitored on daily basis
:urnebes:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 20 avg 2024, 00:09

meskalin je napisao/la:
19 avg 2024, 07:33
Slažem se s napisanim, ne može mu u prvom timu igrati Leao, Pulisic i Chuckweze, jos ako dodas Okafora svi su krilni napadači, možda ako gubi Miilan, pa ko Mou u Interu nekada daj sviju u napad, ali ovako ne.....Calabria uz Antoninia najveći panj na beku koji je igrao za klub, još pri tome kapiten bio... :crazy:
Čovječe, vazda neke tale anti-talente na beku; Antonini, Calabria, Bonera pa i donekle Abate koji je puno zujio, a malo meda dao. Centaršut je nabrojanim bio viša matematika, pametnom dosta.

Loše je balansirana ekipa koju je izveo Fonseca u prvom kolu, ali je se poboljšalo nakon izmjena. Međutim, i squadra je na pojedinim pozicijama prenatrpana opcijama; dok na drugim jedva imaju igrača.

Koja je poenta poklonit Kalulua za 3M, samo da bi mu se ameri kutarisali plate, šta li? Kalulu je bolji i od Thiawa i Gabbie, kad skontam bolje, Mario Yepes je Baresi lično za Thiawa :crazy:

Kao što neko napisa, kako ne znaju tušnut igrača arapima, englezima...? Milanu su utrpali velikog Caldaru Bertolaccia, Matrija i ekipu.... :urnebes:

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.