FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 12:46

@Monolog: Ni na jedan način nisi uspio dokazat da je Casillas toliko bolji, al eto ti misli po tom pitanju šta hoćeš...Sloboda mišljenja....Ispade Casillas konstantan, a Neuer nekonstantan.....Jako zanimljivo :)
Ako se moji postovi gore detaljno pogledaju tu nema skoro ni malo subjektivnosti, e sad što će neko drugačije shvatit, to je nešto drugo....

Druga stvar ovde se spominje kako smo mi samo na osnovu 2 utakmice uzdigli igrače?
Hajd sad i ti i Valencia i ostala kompanija recite samo da ja svo vrijeme nisam govorio da u ovoj ekipi ima potencijala i da se nešto čudno dešava i objašnjavao i trubio danima o mogućim uzrocima te krize.....

Ovo što se Mullera tiče, bolje je i po Real i po sve naredne protivnike da on ne proradi na pravi način.....
I gledaj spominješ sad 2 gola, on ima jednu drugu jako bitnu odliku, to je najbolje kretanje bez lopte od svih njemački igrača...Jedan segment koji neki zanemaruju...
A ima tu još par igrača koji igraju bitnu ulogu u svemu....
A u svoj ovoj diskusiji, samo jedno pitanje usput koji je igrač Manchester UTD uvijek najpodcijenjeniji, a bio jedan od najbitnijih ili bolje recimo igrao jako bitnu ulogu? :) Nakon tog odgovora se neke stvari mogu posložit....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 mar 2012, 12:52

Da bi Chisora dobio Klicka (uzeo mu pojas), mora biti bolji od njega. Ne moze cak biti ni nerijeseno, jer tom slucaju Klicko zadrzava pojas.

Dakle, ti (i ostali) koji poredite Neuera sa Casillasom, MORATE dati argumente zasto je bolji. Govorim ti da je u slucaju jednakosti igraca (u ovom slucaju golmana), konstantnost jako bitna. Dakle, pozivati se na istu ako su ostali segmenti izjednaceni. Pa ti sam kazes da je Neuer pacer, a onda govoris kako ti ja nisam dao argumente zasto je bolji Casillas. Evo ti onda jedan argument (u vrijednosti 2, jer si ti automatski srozao "svog" pulena) - Casillas nije pacer. :mrgreen:

Aha, pa onda je i Carroll jedan od najboljih napadaca na Otoku. Jer, uvijek otvori prostor Suarezu (kad nije suspendovan), ovaj opet otvori prostor Bellamyju koji zabije gol. :mrgreen: Muller se odlicno krece, al' ne bi bilo lose da nekad zabije gol, jer on nije defanzivac pa da sezonu zavrsi sa 4 gola i 2 asistencije. :mrgreen: Naravno u statistici "otvorenog prostora" (koja je tako relevantna i koristi se kako bismo utvrdili ko je najbolji na svijetu), kod Mullera bi bio broj 2 miliona. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 17 mar 2012, 12:53

A kako je Casillas bolji golman od Buffona? :|

Prvo, nema klasicne golmanske predispozicije.

Drugo, mnogo je je gresaka tokom karijere pravio. Kompletniji nije sigurno. Slabiji je dosta na centarsutevima i procjenama od Buffona. Jedan na jedan je mozda jaci, strasan refleks ima, ali generalno gledano, ni u jednom segmentu nije bolji od Buffona.

Drugo je sto je Casillas u periodu 2006. branio u jednom top klubu kakv je Real, dok je Buffon ostao u najboljim godinama u jednom drugoligaskom i kasnije prosjecnom Juventusu, pa nije ni mogao konkurisati za najboljeg.

Iker je pokupio i sa Spanijom sve, u jednoj sjajnoj generaciji.

Ne osporavam Ikera, sjajan je golman, ali nije bolji od Buffona, nema sanse. Niko nije bolji od Gigija kada bi gledali njegov prime, na odnosu drugih golmana.

Kahn je bio vrhunski golman, ali je i on znao kiksat i realno Buffon je najbolji golman ikada...

1.Buffon
2.Kahn
3. Casillas

Izvinjavam se na djelimicnom offtopicu, mozemo nastaviti na ovoj temi...

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... &start=480
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 mar 2012, 12:54

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=9&t=6061" onclick="window.open(this.href);return false;

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 mar 2012, 13:01

Sta je vama ljudi pa Kahn je za Buffona bog i batina. Kahn je svoji odbranama Bajern doveo do titule u ligi prvaka a Njemacku do finala SP-a 2002.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:03

Jesam li ja rekao da je Neuer pacer???? Pacer je golman koji redovno iz utakmice u utakmicu ne može ni lopte kako treba uhvatit.....Rekao sam da je Neuer napravio 2 greške u sezoni, a s tim da je spasio zato par čistih golova. Grešaka je u protekli par godina i Casillas imao, za ovu sezonu se trenutno ne mogu sjetit ni jedne, a odgledao sam dosta utakmica Reala. Ja sam rekao da ono što možemo isključit 100 % je to da je Casillas za nekoliko klasa bolji golman?
A evo i ovi gore što prozivaju koliko sam ja gledao utakmica Reala, ja ću suprotno pitanje njima postavit.....Samo im je bolje da ne odgovaraju, jer će uslijedit kviz gdje možemo brzo istinu utvrdit , prema tome :D :D

A druga stvar, uvijek ima subjektivnosti, ali evo za tebe je poznato isto da bi se ipak malo radovao ispadanju Bayerna protiv Basela, rekao si da ti ne bi bilo mrsko....Kako onda ako skroz ne simpatišeš Bayern, kako možemo znati da si ti 100 % objektivan? Znači sve je stvar različiti parametara, različitog posmatranja stvari.....
A evo ovo gore omalovažavanje Gomeza mi je nekako smiješno.....Kakve god golove dao, on ih je dao.... Jel se Gomez dokazao samo u Bayernu? Kakav je bio u Stuttgartu? Ta pitanja kad se odgovore isto toga puno postaje jasno....
I inače što se ovog tiče svega, daj da mi riješimo ove prije utakmice, da prođemo Marseillea, ovo u Kupu, onda smo već blizu uspješne sezone, a poslije će se Bayern posvetit Realu. Samo sam ja siguran da vi svi dobro znate da ako dođe do tog duela da će on biti jako knap. Znači ja želim prolaz Bayerna, Real blagi favorit, ali tu je kraj priče o tome....Priče o razvaljivanju su bez osnova, teoretski uvijek moguće ......Moguće je i da snijeg padne u Maju, ali, ali....... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 13:10

Glupo je reci da je Gomez panj jer nije.Odlican je to igrac.Klasicni golgeter i to je to.Medjutim ja kada bi birao za svoj tim igraca Gomez/Benzema uvjek bi ovog drugog izabrao.Gomez jeste koristan i dokazan igrac i svakako je klasa.U odlicnoj je formi vec 2 godine i to nije slucajnost , dokazao se u Bayernu i ne mora se nigdje vise dokazivati.
Ali nije igrac koji moze uraditi bravuru na terenu i zabiberiti protivniku.Zabijat ce on i dalje.Nadam se da cu pogrijesiti kada kazem da se nece vidjeti protiv Reala u obe utakmice ali eto vrijeme ce pokazati ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:14

Johny je napisao/la:Glupo je reci da je Gomez panj jer nije.Odlican je to igrac.Klasicni golgeter i to je to.Medjutim ja kada bi birao za svoj tim igraca Gomez/Benzema uvjek bi ovog drugog izabrao.Gomez jeste koristan i dokazan igrac i svakako je klasa.U odlicnoj je formi vec 2 godine i to nije slucajnost , dokazao se u Bayernu i ne mora se nigdje vise dokazivati.
Pa ovo je ono realno, što smo dosta puta konstatovali....
Johny je napisao/la: Ali nije igrac koji moze uraditi bravuru na terenu i zabiberiti protivniku.Zabijat ce on i dalje.Nadam se da cu pogrijesiti kada kazem da se nece vidjeti protiv Reala u obe utakmice ali eto vrijeme ce pokazati ;)
I ja se nadam da ćeš pogriješit....
Čekaj za kog ono navijaš, upratim ti dosta postova, aktivan si svuda, al reko da onako usput pitam??? :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 17 mar 2012, 13:17

effe_sa je napisao/la:I inače što se ovog tiče svega, daj da mi riješimo ove prije utakmice, da prođemo Marseillea, ovo u Kupu, onda smo već blizu uspješne sezone, a poslije će se Bayern posvetit Realu. Samo sam ja siguran da vi svi dobro znate da ako dođe do tog duela da će on biti jako knap. Znači ja želim prolaz Bayerna, Real blagi favorit, ali tu je kraj priče o tome....Priče o razvaljivanju su bez osnova, teoretski uvijek moguće ......Moguće je i da snijeg padne u Maju, ali, ali....... :D
Ja cu ti ovo zapamtiti :mrgreen: .

Ja kazem da ce Real biti nadmocan na terenu, sto opet ne znaci da ce proci. Rekao sam, 80 - 20 % u korist Reala. Zivi bili pa vidjeli.

Ova utakmica bi mogla pokazati koliko Bajern ima slabu odbranu :idea: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:19

Valencia je napisao/la:
Ja cu ti ovo zapamtiti :mrgreen: .

Ja kazem da ce Real biti nadmocan na terenu, sto opet ne znaci da ce proci. Rekao sam, 80 - 20 % u korist Reala. Zivi bili pa vidjeli.

Ova utakmica bi mogla pokazati koliko Bajern ima slabu odbranu :idea: .
Slobodno pamti....Ja ću priznat tad da sam pogriješio i otići čestitat na temi Reala, nije to za mene nikad problem ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 17 mar 2012, 13:19

Ma Bayern jeste odlicna ekipa i sasvim je blizu Reala, ali nisu konstantni. Imate sanse, ali Real jeste favorit. Pustite vi Romaria i njegovih teorija, ovaj Real je drugi najjaci klub na svijetu i protiv svakog je favorit osim protiv Barce ;) .
Prednosti Reala su Jose Mourinho, bolja forma i u prosjeku bolji kadar(iako to ne mora mnogo da znaci).
Jedino sto bi Bayernu moglo dati prednost jeste psiholoske prirode, kako spomenuste vec bestia negro nesto tako.
Medjutim, do ove utakmice ima jos dosta i dosta parametara se moze promijeniti, samo mislim da ce Real biti u boljoj formi od Bayerna u vrijeme dvomeca. Jose tempira formu ;) .
Sto se tice Gomeza, ja ga osobno ne volim :mrgreen: , ali svakako da se radi o odlicnom napadacu. Medjutim, prilicno je statican i ne lici mi na moderne napadace uopste, nesto poput Higuaina. Benzema je bolji igrac. Mozda nije bolji gol-igrac, ali sveukupno je bolji. Ko gleda Real shvatice da je on jedna od pokretackih snaga Reala. Gomez to nije u Bayernu.
Casillas-Neuer?
Ne znam kako je to Neuer bolji od Casillasa kada se nije nesto posebno isticao u odnosu na Ikera ove sezone. Da ne govorimo o proslim sezonama. Iker ima zvanicna priznanja, ovaj nema. Iker spasava godinama Real i repku(manje vise), dok Neuer nema tu konstantnost.

I jos nesto dragi moji, Jose>>>Heyneckes ;) .
Bez ikakve lazne skromnosti kazem da je Real bolja ekipa, ali ipak treba sacekati i uzeti u obzir jos podataka prije nego sto pocne dvomec(a do njega ce doci).
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:25

Nail for Real je napisao/la:
I jos nesto dragi moji, Jose>>>Heyneckes ;) .
Ostatak posta ti je bio većinom realan.....Dobro napomenut ću da Benzemu svakako jako cijenim i da ga smatram jednim od najjačih napadača i da čak u Realu nije sav svoj potencijal ni iscrpio, koliko ga samo ima.
U nove diskusije oko Gomeza neću da ulazim , toliko sam i ja i drugi pisali o tome...

A ovo gore sam citirao, pa te htjedoh pitat zar si zaboravio da je Jupp donio Realu Ligu šampiona, nakon više godina posta, te čuvene 1998. godine? Starog lisca ne treba podcijenit... :) :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 17 mar 2012, 13:31

A dobro, jeste donio, mada se ja toga ne sjecam je li, mali sam bio :mrgreen: , medjutim on nista novo nije donio Bayernu. Njegove ideje cini mi se kao da ne funkcionisu u modernom fudbalu. A Jose je uz Guardiolu najbolji na svijetu u ovom trenutku. Ekspert za ovakve duele.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2012, 13:35

effe_sa je napisao/la:
Johny je napisao/la:Glupo je reci da je Gomez panj jer nije.Odlican je to igrac.Klasicni golgeter i to je to.Medjutim ja kada bi birao za svoj tim igraca Gomez/Benzema uvjek bi ovog drugog izabrao.Gomez jeste koristan i dokazan igrac i svakako je klasa.U odlicnoj je formi vec 2 godine i to nije slucajnost , dokazao se u Bayernu i ne mora se nigdje vise dokazivati.
Pa ovo je ono realno, što smo dosta puta konstatovali....
Johny je napisao/la: Ali nije igrac koji moze uraditi bravuru na terenu i zabiberiti protivniku.Zabijat ce on i dalje.Nadam se da cu pogrijesiti kada kazem da se nece vidjeti protiv Reala u obe utakmice ali eto vrijeme ce pokazati ;)
I ja se nadam da ćeš pogriješit....
Čekaj za kog ono navijaš, upratim ti dosta postova, aktivan si svuda, al reko da onako usput pitam??? :D
Zeljeznicar je klub koji volim a ima par inostranih koje simpatisem.Barcelona prije svega , tu su jos Napoli i Valencija ;)

Samo brate mnogo me strah odbrane Baye.Ne uljeva ni trunku mi sigurnosti.Ronalda i co je gotovo nemoguce cuvati a sta reci za defnazivce Bayerna.Mislim ima tu veliki Lahm koji je institucija i nevjerovatan igrac ali Rafinha , Boateng i batstuber mi ne djeluju kao ljudi koji ga mogu pratiti.Sve je tacno kada se kaze da je napad najbolja odbrana , to se moze tolerisati u prvoj utakmici ali na Bernabeu zasigurno ne moze.Real je na Bernabeu nenadyebiv rival.Zaista igraju strasno i mocno a vole ih i sudije pogurati :mrgreen:

Ja licno ne volim ni jedne ni druge , samo zelim sisjaset golova i odlican fudbal gdje se utakmica po mogucnosti rjesi u drugoj utakmici u produzeku ili na penale :D
Bayern ima oruzja ali ne koliko Real.Nisam ja daleko od toga kada sam rekao da igraju slican fudbal.BAyern igra na posjed ali protiv losijih ekipa , to radi i Real.Formacijski to je prakticno identicna igra.Rib i Rob djeluju po krilima a ispred je Gomez kao u slucaju Reala gdje Ronaldo i Di Marija djeluju po stranama a isred je Benzema.Stim da Ronaldo najcesce ima totalnu slobodu u igri i nepredvidiv radijus kretanja.
kao pleymejker Reala je Ozil dok u Bayernu nisam siguran kako je definisana ta pozicija.Muller mozda jeste formacijski i na papiru taj igrac medjutim izvlacenjem u sredinu Riberiya i Robbena oni dobijaju tu ulogu dok Muller se gura kao lazna 9-ka.

Sve u svemu da ne duljim a i zurim ocekujem prolaz obe ekipe. Bayern nesto tezi ispit jer Francuzi su tvrd orah posebno su fizicki jaka ekipa uz par odlicnih individualaca.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 13:42

Nail for Real je napisao/la:A dobro, jeste donio, mada se ja toga ne sjecam je li, mali sam bio :mrgreen: , medjutim on nista novo nije donio Bayernu. Njegove ideje cini mi se kao da ne funkcionisu u modernom fudbalu. A Jose je uz Guardiolu najbolji na svijetu u ovom trenutku. Ekspert za ovakve duele.
Bila je tad dobra ekipa Reala sjećam se, al et Jupp osvojio Ligu prvaka i dobio nogu.... :)
Ma on je stara garda trenera, znači ne rizikuje puno, sad se mora pokazat dal je zaista još uvijek dobar za današnji fudbal, nisam nezadovoljan njegovim radom, ali da li ću skroz biti zadovoljan vidjet ćemo od ishoda sezone. Blizu je ostvarenja bar minimalnih ciljeva.....A da li će biti i oni najveći stoji da se vidi.....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 mar 2012, 13:59

Citam na rtl-u bez Svajnija,Olica i trenera da smo.
Svajni ima neku veoma blagu povredicu noge, Olica muce problemi sa ledjima, a trener nam ima temperaturu (gripu). Nadam se da uzimamo nova tri boda!!!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 mar 2012, 14:05

Da, trener nam ima neki virus od srijede već....
Schweini ozlijeđen, ovaj put ništa ozbiljno al mora danas pauzirat, pauza zato ne bi trebala opet duga biti....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 17 mar 2012, 14:09

vendeta87 je napisao/la:Sta je vama ljudi pa Kahn je za Buffona bog i batina. Kahn je svoji odbranama Bajern doveo do titule u ligi prvaka a Njemacku do finala SP-a 2002.
:D jedan je svojim odbranama osvojio SP a drugom su lopte ispadale u najvaznijim trenucima.Dont make us laugh
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 mar 2012, 14:34

Buffon je napisao/la: :D jedan je svojim odbranama osvojio SP a drugom su lopte ispadale u najvaznijim trenucima.Dont make us laugh
Dont make us laugh xD

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 17 mar 2012, 14:47

Svim realovcima koji se kite tudjim perjem unaprijed,evo vam recenica iz usta vaseg Special onea: "Bayern može pobijediti svaki tim u ovom takmičenju", prenio je "Bild" Mourinhove riječi. "Oni su ozbiljni kandidati za naslov", kazao je Mou i osta ziv :-)
A sad molim tisinu pred bombardovanje Berlina i kad/ako prodjete Apoel,onda dodjite u nasu avliju pa cemo fino porazgovarati. Do tada, zdra'o :-D
Sent from my Philips Smart TV.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.