NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

Truhlo
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Truhlo » 17 jun 2024, 19:54

Pored Sivca i najavljenog odlaska McGregora, nadam se konačnoj penziji Fenana i Isakovića. Vrijeme je da osvježimo roster svježom krvi, uz ova 4 izlazna juniora i 5, 6 provjerenih imena na pozicijama oba beka, krila i veznjaka, neće biti problema u narednoj sezoni.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 jun 2024, 20:02

Po svemu sudeci Durmo igrac sezone i potpuno zasluzeno. Kada smo bili u krizi, vadio nas je u mnogim situacijama i zasluzio je tu nagradu.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

RubikovaKocka
Kontakt:

Post Postao/la RubikovaKocka » 17 jun 2024, 20:05

redbull93 je napisao/la:
17 jun 2024, 20:02
Po svemu sudeci Durmo igrac sezone i potpuno zasluzeno. Kada smo bili u krizi, vadio nas je u mnogim situacijama i zasluzio je tu nagradu.
Samo mu još dati jedan pristojan ugovor na duže staze i to je to, bilo bi više nego zasluženo :)

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 17 jun 2024, 20:07

RubikovaKocka je napisao/la:
17 jun 2024, 20:05
redbull93 je napisao/la:
17 jun 2024, 20:02
Samo mu još dati jedan pristojan ugovor na duže staze i to je to, bilo bi više nego zasluženo :)
Sigurno da je zasluzio i profi ugovor, sto ne znaci da nisu mozda nudili. Eto saznali smo da je par igraca i odbilo profi ugovore, tako da...
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 jun 2024, 23:35

BatistutA19 je napisao/la:
16 jun 2024, 15:38
Steelman je napisao/la:
16 jun 2024, 08:45
BatistutA19 je napisao/la:
16 jun 2024, 00:11
ČELIK SE NIKAD NECE UGASIT eno moja famozna recenica na objavi stranice NK ČELIK ZENICA koju sam ponavljo iz dana u dan iz ljubavi,prkosa,nade,borbe a bgm i iz straha i bio sam ubijedjan da se nece nikad ugasit samo nisam znao kako ce opstat.

...Sretan ti rođendan starce da nam zivis vjecno kao i svim Robijasima i simpatizerima zelim sretan rođendan nasem jedinom voljenom i vjecnom Čeliku.🖤❤️
Bati da te nema, trebalo bi te izmisliti!

Nek je svima sretan!
I ja kazem nek je svima sretan i vjecan nas Čelik,pa znas da sam ja to piso i et obacili tu recenicu a piso a nisam ni znao odgovor ko ce ga spasit ali sam ubijeđen bio da se nece ugasit nikad a bgm sekunda falila ,da nismo otisli u Kanton 100% gasenje a prvi sam protiv bio Kantona ali brzo sam sabro dva i dva i podrzo.
@BatistutA19 Daj sad nam reci hoce li se Celik ugasit.. al odgovori sve velikim slovima :njanjanja:
:wave:

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 18 jun 2024, 11:04

Srce, čast i ponos!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 18 jun 2024, 13:04

FLIX i eto i moja recenica udje u istoriju 😁😁to je vise bilo od straha da se Celik ugasit nikad nece 😁😁

Zatisje pred Buru ,prvo bi volio Damjanovic da ostane i da slaze ekipu i da se dovedu neka ciljana pojacanja.
Naravno uprava puna podrska za novi mandat njima od srca to zelim i da nas uvedu u elitni rang kad dodje vreme.
Ne znam ovo ide li sta oko deblokade nadat se i tome i na vreme da se krenu pripreme.
Mozda na prijateljskom mecu ili u 1 kolo u Zenici dostojan oprostaj Fene i Isakovica i hvala im za sve ali vise oni ne mogu.
Sto se tice Sivca nek proba ako je istina da ide u Zeljeznicar sretno mu ali i tamo je jak pritisak od navijaca pogotovo ako ne ide.U Celiku je on odigro sasvim korektno i uvijek je davo sebe 100% izuzev te mrlje u zimu ali eto sta ces kako god sretno mu, mozda se nekad i vrati treba se prijateljski rastat.
Ovo igrac sezone ko god bude nije ni bitno jer znamo i glasanje da ide i po prijateljskoj ,rodbinskoj vezi itd.Svi su oni najbolji ali i za mene je Durmo br 1 i treba mu dat profi ugovor odmah i mozda jos nekom ako se moze iz juniora.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 18 jun 2024, 16:28

Dva igraca iz Stupcanice na probi u Sheriffu. Meni je to nevjerovatno da mi ne mozemo, a oni mogu igrace svoje bolje prodavati. Odinaka jeste dobar igrac da kazem, ali nista toliko specijalno, bar ja nisam vidio to. Opet, trebalo ga je pronaci i dovesti i afirmisati, nije to nimalo lahko. Samo ne mogu da shvatim da mi to isto ne mozemo.

Nadam se do pocetka sezone da ce se rijesiti situacija sa racunom i da se masina pokrene. Ovo moze na dobro izaci, ja se potajno i PL nadam, a nije da smo daleko od toga ukoliko se par kockica slozi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 jun 2024, 16:36

redbull93 je napisao/la:
18 jun 2024, 16:28
Dva igraca iz Stupcanice na probi u Sheriffu. Meni je to nevjerovatno da mi ne mozemo, a oni mogu igrace svoje bolje prodavati. Odinaka jeste dobar igrac da kazem, ali nista toliko specijalno, bar ja nisam vidio to. Opet, trebalo ga je pronaci i dovesti i afirmisati, nije to nimalo lahko. Samo ne mogu da shvatim da mi to isto ne mozemo.

Nadam se do pocetka sezone da ce se rijesiti situacija sa racunom i da se masina pokrene. Ovo moze na dobro izaci, ja se potajno i PL nadam, a nije da smo daleko od toga ukoliko se par kockica slozi.
Sve što valja u Stupčanici ima profesionalni ugovor do 2025, tako da mogu naplatiti obeštećenje. Kod nas, cijeloj ekipi ugovor ističe na kraju ovog mjeseca, ne znam ima li Međuseljac ugovor i za narednu sezonu.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 18 jun 2024, 16:41

Truhlo je napisao/la:
18 jun 2024, 16:36
redbull93 je napisao/la:

Sve što valja u Stupčanici ima profesionalni ugovor do 2025, tako da mogu naplatiti obeštećenje. Kod nas, cijeloj ekipi ugovor ističe na kraju ovog mjeseca, ne znam ima li Međuseljac ugovor i za narednu sezonu.
Koliko se sjecam potpisao ga je samo na godinu. Mozda i grijesim, nisam siguran. Kako god, ne vidim da se za njih otimaju i kao slobodne igrace.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 jun 2024, 16:44

redbull93 je napisao/la:
18 jun 2024, 16:41
Truhlo je napisao/la:
18 jun 2024, 16:36
redbull93 je napisao/la:

Koliko se sjecam potpisao ga je samo na godinu. Mozda i grijesim, nisam siguran. Kako god, ne vidim da se za njih otimaju i kao slobodne igrace.
Uzet će neko Sivca i Mašića i to je to u ekipi što je zrelo za premijer ligu. Ostatak rostera prosjek ove lige, tu je još Durmo koji solidno napreduje.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 18 jun 2024, 16:49

Međuseljac ima profesionalni ugovor 2+1 koliko se sjecam.
Srce, čast i ponos!

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 18 jun 2024, 17:09

Nema u Čeliku nijedan igrac koji trenutno moze u Wwin ligi BiH igrat ,ne znam gdje ce Sivac ali nece njemu lahko bit ako ode u Zelju mac sa dvije ostrice a mozda i narod izmislja za Zelju ne znam.
Gdje Masic u kojem klubu moze igrat ,realno tesko u bilo kojem.Njima jè svima najbolje trenutno u Čeliku.
Dobar je onaj crnac iz Olova on moze igrat u visem rangu,u Zenici nas je probijo preko desne strane kako je htio ali treba i pronaci onakvog igraca vecinom su i crnci promasaji ,nista vise od atrakcije.
Vidjet cemo ko ce ostati a ko doci pa se tad moze komentirat a do tad samo nagađat

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 jun 2024, 17:13

Venom je napisao/la:
18 jun 2024, 16:49
Međuseljac ima profesionalni ugovor 2+1 koliko se sjecam.
U pravu si, ugovor na 2 godine:
S ponosom možemo obavijestiti javnost i navijače da smo potpisali profesionalni ugovor s devetnaestogodišnjim igračem Alijem Međuseljcom.

Ovaj talentovani mladi nogometaš postaje prvi igrač u prethodne tri godine koji ulazi u profesionalne redove našeg kluba potpisivajući ovaj tip ugovora. Međuseljac je produžio ugovor s našim klubom na 2 godine, uz mogućnost produženja saradnje nakon isteka istog.
Znači trenutno imamo samo Međuseljca za narednu sezonu. Sa ostalim igračima se mora dogovoriti i potpisati novi ugovor.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 jun 2024, 17:21

Sa Durmom treba dogovorit profi ugovor, zasluzio je. Momak iz stvarno napreduje i mislim da se svi nadamo da ce biti od njega nesto, ali svi bi mi voljeli da je barem 10cm visociji. Ja se tjesim da je bilo svjetski golmana i njegove visine.
U odbrani, nisam pametan. Imamo mozda Arnautovica i Bajramovica. Mozda vrijedi vidjetu jos ovu sezonu da li ce biti sta od njih ili nece i to je to.
Vezni red sem Medjuseljca s kojim vec imamo profi ugovor, ja ne vidim nikoga vise. Talha otisao, Skols isto najavio.. jedino sacekati vidjeti ima li sta od juniora ovi sto su igrali.
Napad. nula bodova. Oci su bile dobro uprte u Durmisa, ali ocito nista. Ja bih narednu sezonu trpio i njega i Karalica. Najvise mi je krivo sto nemamo neku devetku, pa taman je i trpili :-)
Sve u svemu, da je dobit odblokiran racun.

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 18 jun 2024, 17:30

U nekom najboljem slucaju da vecina igraca ostane, onda nam trebaju desni bek, dva vezna (razbijac i organizator igre) jedno ili dva krila.

Sustinski je nezahvalno pisati o rosteru i potencijalnim dolascima dok se stanje sa deblokadnom ne okonca.
Srce, čast i ponos!

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 18 jun 2024, 17:31

Medjuseljac je na 2 godine plus mogucnost produzenja. Masicu po meni ono navijacki treba jos jedna dobra sezona u Celiku sa podrskom koju zasluzuje. Mislim da bi prekucao ligu samo da ima dvojicu kvalitetnih da mu guraju lopte. Mogao bi on biti i prvi koji bi iz Celika otisao u inostranstvo. Sivac ako bude onaj stari ili jos malo bolji moze po koju minutu da krade u premijer ligi. Ako nastavi kako je igrao kod nas ovu polusezonu onda nema sta traziti van Celika. Njemu bi sigurno bilo bolje da ostane, da odradi kvalitetno pripreme i uz par pojacanja da sazrije jos malo. Mada mislim da je vjerovatno ta dinamika izmedju kluba i njega narusena tako da je najbolje za sve sto ide.

A taj Odinaka je pojeo ja mislim Arnautovica (mozda se ne sjecam dobro) kada su igrali protiv nas. Jak, brz ima potencijala. Da li je sada za Serifa ne znam i ne vjerujem ali da je kvalitetniji od 90% nasih igraca jeste sigurno, tako da me ne cudi toliko.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 jun 2024, 18:09

Uprava ne smije (sportski segment) odlazak/dolazak igrača gledati kroz komentare, želje i pristrastnost navijaca i simpatizera ili kroz bilo kakve emocije nego cisto i strogo profesionalno. To je danas jedna od većih zamki.

Licno ja sam mislio da su napravili katastrofu na zimskom prelaznom roku rjesavajuci se 7-8 igrača radi troškova i dovodjenjem samo Muse. Bio sam siguran da je opstanak ugrožen medjutim ja sam debelo pogresio u procjeni(90% čelikovaca je isto mislilo) dok su oni uboli. Svlačionica postala porodica, rezultati dobri, manji troškovi + Musa iznenadjujuce odlicno pojacanje. Bolje jedan takav nego tri Hrelje.

Kako vrijeme odmiče mislim da će sve bolje funkcionirati jer skupljaju zlata vrijedno iskustvo kroz svaku sezonu i prelazni rok.

"Samo" da se rijesi taj račun i finansije i idemo bonacom prema 80 godina velikana. Dosta sam bio pesimista šaltam se na optimiste.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 18 jun 2024, 18:16

Da mi je samo doživiti da ubodemo dva krila, da ne gledamo više Karalića i Durmiša kako se muče i pate sa loptom i po mogućnosti solidnog veznjaka i bez dida od 30+ godina :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BatistutA19 i 8 gostiju.