superior1982 je napisao/la:VolimTZ,izvlacis negativu,pun si srdzbe i neke negativne energije.Takvim pristupom stvaras negativan i kontra efekat.Kako se nije bolan,bolan,lijepo sjetiti proslosti?Ja Slobodu pratim od 1988 godine!Dozivio sam toliko radosti,ushicenja,skupljao znacke,kape,zastave,slicice slobodinih fudbalera,bas nekad pred rat,sjetim se tako tih nekih trenutaka,podijelim ih sa vama,a ti u kontekstu:j.bes to,ne zivi se od toga,hajmo pricati o sadasnjosti?!Pa bolan,da je makar pola ljudi kao ja,da vole klub istom jacinom,Sloboda nikad ne bi dosla na ovakvo mjesto i imala saku navijaca.
Ma meni je samo krivo što su pojedinci od onakve grupe napravili ovo danas. Uništili sve podružnice, paranoišu da ih svi koji nisu iz Tuzle mrze, i žele im zlo. A sad kad ima 100 ljudi iz čaršije, nije im jasno kako to, a grad ima 200 000 ljudi. Jebote, priča mi čovjek iz Zvornika kako su dolazili na tekme u Tuzlu, kao srednjoškolci. Nisu navijali ni za Zvezdu ni za Partizan nego za Slobodu. Neki dan sjedim u kafiću u Kalesiji s rođakom, kad konobar donosi kafu, a na šolji grb Slobode, meni nije jasno nikako. Reko odakle si, kaže on iz Rainaca, i poče pričati kako se išlo iz Rainaca, Tojšića, Vukovija autima, ko je kako stigao da ide. Pa čovjek iz Mramora ono poslije rata za vrijeme istoka išao na tekme redovno. Da bi meni drug skoro ispričao, kako je u busu Mramor-Tuzla, ofirao namjerno da je Hordaš, i kaže zagrliše me neki momci i rekoše: "Drug idemo li u Trebinje !?". I evo skoro nakon što je Sloboda ispala, i kad se cijela čaršija digla da su krivi seljaci iz kantona. Pitam momka iz Doboj Istoka koji ne navija ni za koga za to, reko ja njemu otvoreno: "Mrziš li ti Tuzlu !?", kaže on "Što bi bolan, pa svoji smo, sramota je što je Sloboda ispala za cijeli kanton ne samo za Tuzlu.", da ne pominjem više naselja koja su izgubljena skoro.
Evo ti kažeš da si skupljao sličice fudbalera, kape, značke Slobode itd., a danas što povučeš dužu crtu dandare pred tekmu, to više voliš klub. I jas druže isto kažem, da je pola ljudi kao ti to se nikad ne bi desilo. Ali sada kada se desilo, takvi kao ti moraju tražiti i realizovati rješenja, ne samo za grupu, nego i za klub. Naravno ako još imate kakvog autoriteta. Neće se ništa samo od sebe riješiti, dolaskom novih generacija iz grada.
Moj zadnji post vezano uz ovo, nastavite dalje vi sa informacijama, hoćemo li uopšte zaigrati drugu polusezonu.

"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."