delinjo je napisao/la: ↑18 sep 2020, 23:52
Volim diskutovati sa ovako normalnim ljudima kao sto si ti
Nismo džaba Željovci....
delinjo je napisao/la: ↑18 sep 2020, 23:52
Vidi Bajernu ocajnicki trebaju jake utakmice u prvenstvu,da ih imaju misljenja sam da bi imali bar jos 2 ,3 klempe,oni prekucaju 90 % lige sa pola snage,takva je i francuska liga ista i da nije ove korone sumnjam i da bi Pariz zalutao u finale i Lyon u polufinale ..jednostavno bili su svjeziji od ostalih i dosli su tu gdje jesu ...Ja volim Njemacki fudbal nacin na koji se igra sve vise napadacki samo mislim da fali Bajernu neki klub koji iole moze biti konkuretan i zadrzati im ozbiljnost tokom cijele sezone.Sto se tice Salkea mislim da oni ispadaju i to bez problema ,prosle sezone ih spasila prva polusezona mislim da poslije korone nikoga nisu dobili a zadrzali su cak i trenera od prosle sezone pa ti vidi
Vidi i pored ove dominacije, nije baš da Bayern nema jakih utakmica. Ako bi se površno gledalo, to ne bi možda neko shvatio.
Npr. prošle sezone je Bayern 2x remizirao s RB Leipzigom i to su obje bile jako dobre taktičke utakmice, gdje pogotovo u drugoj su obje ekipe se uspjele dobro neutralisati.
Hajd protiv Dortmunda je druga utakmica bila tvrda, u prvoj je Dortmund razbijen.
I ovo što kažeš nisu se oznojili kako treba večeras....Ma nije to baš tako, jer ova trka je bila skoro pa jednako ubitačna kao na onom završnom turniru od prije dvadesetak dana...Znači pod Flickom se pogotovo opet stvorila ta jedna mašina, koja pored tog dobro tehničkog dijela, fizički dominira. I problem za konkurenciju u BuLi je što se ovi naši još nisu zasitili....

Isto tako, nešto baš napisah malo prije na temi Dortmunda, i Dortmundu, a i RB-u bar za sad je veći problem što se duže zadrže u Evropi, jer ipak nemaju tu širinu ko Bayern. Mislim na primjer da bi Leipzig puno bolje držao korak u BuLI prošle sezone da onako daleko nisu otišli u LP.
A nakon onih titula BVB-a iz 2011 i 2012. se desio presudni impuls za Bayern i od tada se brutalno dominira ligom, a osvojeno su i dvije LP. Ekipa je jednostavno dobro pojačana, neke se kockice dodatno posložile i odmaklo se konkurenciji.
I neki parametri mogu zavaravati. U 2000-tim, prvo desetljeće znači ovog stoljeća, nakon što je Bayern uzeto LP 2001. godine imao si i određene promjene prvaka, uzbudljivija prvenstva u tom dijelu, ali je BuLI do 2010. bila tako loša u evropskim takmičenjima, da i Bayern nije mogao dalje od četvrtfinala. 2013. kada je bilo njemačko finale i kada su i Bayern i Bvb odigrali brutalnu sezonu u LP, razlika u prvenstvu je bila dvadesetak bodova u korist Bayern, dobro BVB je prije toga dvije godine osvojio prvenstvo ali u Evropi bio loš.
Tako da ti se liga može posmatrati iz različitih perspektiva.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland