FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
34
12%
Drugi
28
9%
Treći
86
29%
Četvrti
70
24%
Peti
25
8%
Šesti
15
5%
Sedmi
6
2%
Osmi
12
4%
Ispadamo iz lige
19
6%

Ukupno glasova: 295

mnon46
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mnon46 » 07 jan 2026, 19:42

jurisicduska je napisao/la:
07 jan 2026, 19:39
Giroud u karijeri ima 0,4 gola po utakmici.
Zabio frajer 296 golova u 778 utakmica
U top 20 golgetera EUROPE zadnjih 20 godina
I napišu ne zna Giroud zabit gol.
Bio 2 puta najbolji strijelac francuske lige
Bio 1 najbolji strijelac Europa lige
Kako može se izjavit ne zna zabit go. I to mu je ovo statistika pala u zadnjih nekoliko godina jer je ostario.
Fulio si poentu, momak je mislio na tom svjetskom da nije zabio gol kao napadač što je tačno. Čak ja mislim da je za cijelo svjetsko imao jedan šut u okvir gola. Niko nije rekao da je loš napadač.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 jan 2026, 19:48

mnon46 je napisao/la:
07 jan 2026, 19:42
Kako može se izjavit ne zna zabit go. I to mu je ovo statistika pala u zadnjih nekoliko godina jer je ostario.
Fulio si poentu, momak je mislio na tom svjetskom da nije zabio gol kao napadač što je tačno. Čak ja mislim da je za cijelo svjetsko imao jedan šut u okvir gola. Niko nije rekao da je loš napadač.
Pa to je 6-7 utakmica koliko već nisam siguran. Ali Giroud je rasni napadač. Koji zabija golove. To sto je tu odigrao takvu rolu to je ok. Daj nama napadača s prosjekom 20 golova po sezoni a ne mora zabit u 6 vezanih utakmica.

Mislim kontam poentu. Ali Butic i slični Buticu nece nikad zabijat golove.

Sad će taj spic imat Gulija i Gelsona na krilima i iza sebe Ljajića , očekujem 10 golova za polusezonu najmanje.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 jan 2026, 20:00

07 jan 2026, 19:48
mnon46 je napisao/la:
Pa to je 6-7 utakmica koliko već nisam siguran. Ali Giroud je rasni napadač. Koji zabija golove. To sto je tu odigrao takvu rolu to je ok. Daj nama napadača s prosjekom 20 golova po sezoni a ne mora zabit u 6 vezanih utakmica.

Sad će taj spic imat Gulija i Gelsona na krilima i iza sebe Ljajića , očekujem 10 golova za polusezonu najmanje.
Taj špic će biti Oliveira.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 jan 2026, 20:21

DoktorXabaras je napisao/la:
07 jan 2026, 20:00
mnon46 je napisao/la:

Nemam ništa protiv , pogotovo jer njemu ističe ugovor on mora sad odigrat prvo ako želi nastavit zarađivat od fudbala. Dakle motiv mu nece nedostajat a kao i svakom Brazilcu je motiv finansije. Također ne bih imao ništa protiv ovog kolumbijca malo sam nasao neke statistike. Čini se on ok. Da se proba. Ne treba očekivati sve i odmah ali može valjati.

Podijelit ću malo :

slika

slika

Opšti profil igrača
Jayder Asprilla je moderan centralni napadač sa jasno definisanom ulogom klasične “devetke”. Radi se o fizički snažnom i taktički disciplinovanom igraču koji tačno zna gdje treba biti u završnici napada. Njegov stil igre je jednostavan, ali izuzetno učinkovit u sistemima koji znaju kako koristiti napadača u šesnaestercu.

Pozicioniranje i osjećaj za prostor
Jedna od najvećih kvaliteta Asprille je njegovo kretanje bez lopte. Heatmap pokazuje konstantno prisustvo u najopasnijim zonama ispred gola, što govori o vrlo dobrom osjećaju za prostor i tajming ulaska u završnicu. Rijetko napušta svoju zonu odgovornosti, čime olakšava ekipi organizaciju napada i stvara stalni pritisak na protivničke stopere.

Golgeterski potencijal
Sa prosjekom od 0.56 golova po utakmici, Asprilla pokazuje stabilan golgeterski učinak. Iako nije napadač koji se oslanja na individualne poteze, izuzetno je pouzdan realizator kada dobije pravu loptu. Njegova konstantnost u postizanju golova čini ga vrijednim i predvidljivo korisnim igračem u napadu.

Završnica i efikasnost
Efikasnost šuta od gotovo 45 posto ukazuje na zrelost u donošenju odluka u završnici. Asprilla rijetko forsira neizgledne pokušaje, već bira kvalitetne pozicije za udarac. To ga svrstava među napadače koji maksimalno koriste šanse koje im se stvore.

Dominacija u šesnaestercu
Prosjek od 4.15 dodira u kaznenom prostoru potvrđuje da je stalna prijetnja protivničkom golu. Asprilla se vrlo dobro snalazi u gužvi, brzo reaguje na odbijene lopte i često je prvi igrač koji dolazi do završnog udarca nakon centaršuteva ili prekida.

Igra u zraku
Sa 2.41 dobijenim zračnim duelom po utakmici, Asprilla se ističe kao ozbiljna opcija u igri glavom. Njegova snaga, tajming i hrabrost u duelima čine ga izuzetno opasnim kod prekida i visokih lopti, što ekipi daje dodatnu dimenziju u napadačkoj igri.

Rad za ekipu i jednostavnost
Iako nije klasičan kreator, Asprilla svojim kretanjem i postavljanjem često otvara prostor saigračima. Njegova jednostavna igra smanjuje rizik od izgubljenih lopti i omogućava ekipi da zadrži strukturu u napadu. Upravo ta pouzdanost i disciplinovanost čine ga trenerima vrlo zahvalnim igračem.

Taktička vrijednost
Asprilla se posebno dobro uklapa u formacije sa izraženim krilima i bekovima koji napadaju prostor. U takvim sistemima može doći do punog izražaja kao centralna figura u završnici napada, te predstavljati konstantnu prijetnju protivničkoj odbrani tokom cijele utakmice.

Sveukupno, Jayder Asprilla ostavlja utisak stabilnog, pouzdanog i taktički zrelog napadača. Njegov profil odgovara ekipama koje traže sigurnost u realizaciji, fizičku prisutnost u kaznenom prostoru i igrača koji dosljedno izvršava trenerske zahtjeve.

Jayder Asprilla je napadač koji svojim kvalitetima može značajno unaprijediti napadačku liniju ekipe. Njegova kombinacija dobrog pozicioniranja, solidne realizacije i igre u zraku čini ga vrijednim rješenjem za klubove koji znaju kako izvući maksimum iz klasične “devetke”. Nije elitni napadač ali sigurno nam može dati ruke s tim da je malo problem adaptacija na Europu. Može bit top može bit drama los. Stoga ja recimo da se pitam ne bih velike pare za njeg izdvajao ima sigurnijih opcija. Ali ako cemo se kockat moze bit igrac od 3-4 miliona e za 2 godine.

Da dodam i da ovaj napadač ne može sam igrat i stvarat prostor. Moraju mu se davat lopte. Mlađa i modernija verzija Renana. S tim sam izrazito zadovoljan jer se tipski možda gledalo , biću optimističan da su gledali taj tip igrača. Ako su skautirali i odlučili se vjerujem u Mamica. Zna namirisat on igraca.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 jan 2026, 20:36

slika
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 07 jan 2026, 20:46

Ne znam ko je napisao da ne zna zabiti gol :facepalm:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 07 jan 2026, 20:56

f0rest1946 je napisao/la:
07 jan 2026, 20:46
Ne znam ko je napisao da ne zna zabiti gol :facepalm:
Halali.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 07 jan 2026, 20:59

07 jan 2026, 20:21
DoktorXabaras je napisao/la:
07 jan 2026, 20:00

Nemam ništa protiv , pogotovo jer njemu ističe ugovor on mora sad odigrat prvo ako želi nastavit zarađivat od fudbala. Dakle motiv mu nece nedostajat a kao i svakom Brazilcu je motiv finansije. Također ne bih imao ništa protiv ovog kolumbijca malo sam nasao neke statistike. Čini se on ok. Da se proba. Ne treba očekivati sve i odmah ali može valjati.

Podijelit ću malo :

slika

slika

Opšti profil igrača
Jayder Asprilla je moderan centralni napadač sa jasno definisanom ulogom klasične “devetke”. Radi se o fizički snažnom i taktički disciplinovanom igraču koji tačno zna gdje treba biti u završnici napada. Njegov stil igre je jednostavan, ali izuzetno učinkovit u sistemima koji znaju kako koristiti napadača u šesnaestercu.

Pozicioniranje i osjećaj za prostor
Jedna od najvećih kvaliteta Asprille je njegovo kretanje bez lopte. Heatmap pokazuje konstantno prisustvo u najopasnijim zonama ispred gola, što govori o vrlo dobrom osjećaju za prostor i tajming ulaska u završnicu. Rijetko napušta svoju zonu odgovornosti, čime olakšava ekipi organizaciju napada i stvara stalni pritisak na protivničke stopere.

Golgeterski potencijal
Sa prosjekom od 0.56 golova po utakmici, Asprilla pokazuje stabilan golgeterski učinak. Iako nije napadač koji se oslanja na individualne poteze, izuzetno je pouzdan realizator kada dobije pravu loptu. Njegova konstantnost u postizanju golova čini ga vrijednim i predvidljivo korisnim igračem u napadu.

Završnica i efikasnost
Efikasnost šuta od gotovo 45 posto ukazuje na zrelost u donošenju odluka u završnici. Asprilla rijetko forsira neizgledne pokušaje, već bira kvalitetne pozicije za udarac. To ga svrstava među napadače koji maksimalno koriste šanse koje im se stvore.

Dominacija u šesnaestercu
Prosjek od 4.15 dodira u kaznenom prostoru potvrđuje da je stalna prijetnja protivničkom golu. Asprilla se vrlo dobro snalazi u gužvi, brzo reaguje na odbijene lopte i često je prvi igrač koji dolazi do završnog udarca nakon centaršuteva ili prekida.

Igra u zraku
Sa 2.41 dobijenim zračnim duelom po utakmici, Asprilla se ističe kao ozbiljna opcija u igri glavom. Njegova snaga, tajming i hrabrost u duelima čine ga izuzetno opasnim kod prekida i visokih lopti, što ekipi daje dodatnu dimenziju u napadačkoj igri.

Rad za ekipu i jednostavnost
Iako nije klasičan kreator, Asprilla svojim kretanjem i postavljanjem često otvara prostor saigračima. Njegova jednostavna igra smanjuje rizik od izgubljenih lopti i omogućava ekipi da zadrži strukturu u napadu. Upravo ta pouzdanost i disciplinovanost čine ga trenerima vrlo zahvalnim igračem.

Taktička vrijednost
Asprilla se posebno dobro uklapa u formacije sa izraženim krilima i bekovima koji napadaju prostor. U takvim sistemima može doći do punog izražaja kao centralna figura u završnici napada, te predstavljati konstantnu prijetnju protivničkoj odbrani tokom cijele utakmice.

Sveukupno, Jayder Asprilla ostavlja utisak stabilnog, pouzdanog i taktički zrelog napadača. Njegov profil odgovara ekipama koje traže sigurnost u realizaciji, fizičku prisutnost u kaznenom prostoru i igrača koji dosljedno izvršava trenerske zahtjeve.

Jayder Asprilla je napadač koji svojim kvalitetima može značajno unaprijediti napadačku liniju ekipe. Njegova kombinacija dobrog pozicioniranja, solidne realizacije i igre u zraku čini ga vrijednim rješenjem za klubove koji znaju kako izvući maksimum iz klasične “devetke”. Nije elitni napadač ali sigurno nam može dati ruke s tim da je malo problem adaptacija na Europu. Može bit top može bit drama los. Stoga ja recimo da se pitam ne bih velike pare za njeg izdvajao ima sigurnijih opcija. Ali ako cemo se kockat moze bit igrac od 3-4 miliona e za 2 godine.

Da dodam i da ovaj napadač ne može sam igrat i stvarat prostor. Moraju mu se davat lopte. Mlađa i modernija verzija Renana. S tim sam izrazito zadovoljan jer se tipski možda gledalo , biću optimističan da su gledali taj tip igrača. Ako su skautirali i odlučili se vjerujem u Mamica. Zna namirisat on igraca.
Bio bi peti stranac i ako dođe bit će zanimljivo kako će to Mamić riješiti.
Moj je stav ako već želiš i imaš strance u timu da oni moraju biti toliko kvalitetni da su uvijek sigurnu u prvih 11.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 07 jan 2026, 21:22

N3R3D je napisao/la:
07 jan 2026, 17:12
DBR1987 je napisao/la:
07 jan 2026, 17:06
Gužva do vrata u Titovoj danas.
Dok sam došao na red učlanjeno 40ak ljudi svi po par članskih.
Ide užasno sporo, bio sam satak unutra, svi nervozni svi žure negdje, mora se poraditi na tome.
Nekoliko ljudi se vratilo sa vrata.
Od mene +8 ukupno sa današnjim danom.
Bilo bi lijepo jedno 10k nagurati ( moja želja) :opaopa:
Dosta raje i online uzima.

Vjerovatno Telalović.
Ja sam bio danas oko 12 i baš je išlo brzo

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 07 jan 2026, 21:46

"Opasna"neka tišina :shhh: pojačanja ni na vidiku...
Miškovića pojedini portali najavljivase u utorak da potpisuje,a evo skoro i srijeda prodje a od potpisa ništa...🤔

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 jan 2026, 21:58

visokohz je napisao/la:
07 jan 2026, 21:46
"Opasna"neka tišina :shhh: pojačanja ni na vidiku...
Miškovića pojedini portali najavljivase u utorak da potpisuje,a evo skoro i srijeda prodje a od potpisa ništa...🤔
Koliko sam upratio taj dečko i ako dodje kod nas ostaje na posudbi u Hrvatskoj .Ne ocekujem mnogo novih igrača, mislim da ce se tražiti nspadac i možda jos jedan igrač i to je to.

Svire
Kontakt:

Post Postao/la Svire » 08 jan 2026, 02:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
07 jan 2026, 20:36
slika
Eh ovo je pravo lijepa vijest

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 jan 2026, 03:44

Poslusao sam danas interview od novog zeljinog trenera i brkovica, zvucimi da je Sanin Mirvic usao u zelju uz konsultaciju sa Ismirom.

Kamp
Skola
Samoodrzivost
Skauting

Hehe 14 godina ispred njih ;)

SilaMoc1946

Post Postao/la SilaMoc1946 » 08 jan 2026, 09:20

Dobro jutro braćo, ima li kakvih pozitivnih informacija? :D :opaopa:
Sarajevo ljubavi moja 1946

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 08 jan 2026, 09:54

SilaMoc1946 je napisao/la:
08 jan 2026, 09:20
Juraldžija odlazi. Jedan u nizu igrača proteklih godina, koji je kod nas uzeo masne pare, a zauzvrat na terenu nije isporučio, gotovo ništa.

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 08 jan 2026, 09:56

Ovaj Ante će sigurno biti naš trener U19 ? koliko ja znam, ostale pozicije sa Dupovacem i ostalima nisu ugrožene.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 08 jan 2026, 11:27

Lucas je napisao/la:
08 jan 2026, 09:54
SilaMoc1946 je napisao/la:
08 jan 2026, 09:20
Juraldžija odlazi. Jedan u nizu igrača proteklih godina, koji je kod nas uzeo masne pare, a zauzvrat na terenu nije isporučio, gotovo ništa.
Htjeli glavu skidati sa ramena kad prije 2 godine neko napise da je los.On i Avramovski su bili Modric i Palmer samo sto mi ne razumijemo kako oni to povezuju linije.Drugi je i davao neke znakove zivota,Edin je igrac kakvi ima barem 10 samo u Gosku,Posusju,Prijedoru kako sam i tada napisao.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 08 jan 2026, 11:38

Madafaka je napisao/la:
03 jan 2026, 23:31
https://sportsport.ba/fudbal/fk-sarajev ... uka/513808

Sretno, Joviću. Šta čekaju Julardžija, Rockov, Paskalev i ostala kompanija? Razumijem da su vam plate ogromne, ali potpišite taj sporazumni raskid i idite negdje igrati.
FK Sarajevo obavještava javnost da Emil Rockov i Edin Julardžija više neće nositi bordo dres.

Saradnja s dvojicom fudbalera sporazumno je okončana, te su ugovori raskinuti dogovorom dvije strane.

Dobro ovo ide, hajde sad Paskalev.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 08 jan 2026, 11:46

Slučajno naišao na ovaj detalj, baš me interesuje da li im je šef zabranio mobitele pred zagrijavanje, nikada nisam obraćao pažnju.
slika

slika

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 08 jan 2026, 11:48

Julardzija protiv Zrinjskog na Kosevu Scholes, na svim drugim utakmicama Rustemovic.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, benko21, Google Adsense [Bot], hansbosna, plisek, Proximic, ristagrad, SHZ82, skoJaa, zagorski i 75 gostiju.