FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 07 feb 2025, 22:12

Gledam naše protivnike kako se brane, oni bez lopte manje trče od nas s lotpom u nogama. Trenerski mag.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 feb 2025, 22:34

Odlicna utakmica, cak jedna od najboljih pod Kompanyem.

Strpljiva i kontrolisana igra u napadu, odbrana beton, Bremen nije presao centar 3 puta. Ovako bavarski gigant treba da igra a ne da nam nekakvi anonimusi iz Rotterdama i automehanicari iz Kiela stvaraju stopostotne sanse...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 07 feb 2025, 22:41

Evo @Balon iznese sasvim drugačiji komentar od ostatka ekipe.
Nisam gledao drugo poluvrijeme i po komentarima bih rekao mučenje.
Prošle godine smo od ovog Bremena zijanili kući ( 0:1) i uvukli se u ponor.
Sad pobjedi treba gledati u zube, jer nisu bitni bodovi, pobjede, stanje na tabeli, nego umjetnički dojam, pa i statistika :mrgreen:
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 07 feb 2025, 22:48

Sa strane kontrole utakmice to jest bilo nesto bolje nego zadnjih par utakmica, ali je prema naprijed izgledalo dosta bezidejno i jalovo. Igraci s klupe unijeli zivost zadnjih 15min.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 07 feb 2025, 23:37

Ne pamtim ovoliko komentara za jednog igrača (Wirtz) od strane naših iz uprave, pa nema ko se nije osvrnuo nakon Hoenessa, Dressen, Freund, Eberl. Tu nema "ne komentarišemo igrača druge ekipe".
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 07 feb 2025, 23:42

Momci da vas obavjestim da sam i ja sa mojim college timom sledio Bayern 0:0 prvo, 3:0 drugo… Ovo je bilo lako predvidljivo, idemo dalje!! MIA SUN MIA 😂😂

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 08 feb 2025, 01:06

armando je napisao/la:
07 feb 2025, 22:41
Evo @Balon iznese sasvim drugačiji komentar od ostatka ekipe.
Nisam gledao drugo poluvrijeme i po komentarima bih rekao mučenje.
Prošle godine smo od ovog Bremena zijanili kući ( 0:1) i uvukli se u ponor.
Sad pobjedi treba gledati u zube, jer nisu bitni bodovi, pobjede, stanje na tabeli, nego umjetnički dojam, pa i statistika :mrgreen:
Nuto :o :o Bas izgubili prosle godine kuci, i pored taktickih varijanti uhatog maga. Nemoj mi to ispricati. Kako sad da pobjede sa 75% posjeda i 22:1 u sutevima :urnebes: :urnebes:

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 08 feb 2025, 08:07

Dilah je napisao/la:
22 jan 2025, 23:25
Citajuci malo komentare naidjoh ne neku budalu koja i dalje spomenje Tuchela :rol: .
Ima ih i sad koji ga se sjete.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 feb 2025, 09:22

Igru brisi, bodove pisi.
Tako bi trebalo izgledati u ovim niskobudzetnim utakmicama gdje se od ekipe ocekuje da pobijedi i po mogucnosti ne primi gol.
U momentima kada je najbitnije skupljati bodove, mi ti upravo radimo.

Iskreno, ne sumnjam da ce zaigrati najbolje kada im bude najvise trebalo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 feb 2025, 12:44

effe_sa je napisao/la:
07 feb 2025, 19:38
Ali koliko se često dešava sada transfer od 130 ili 140 miliona eura. Znači bio Neymar za 220 miliona (svi su ja mislim shvatili u svijetu da se tu PSG dobro za.bao, jer uvijek postoje neke granice), onda transfer Mbappea za 180 iz Monaca u PSG i onda toliko i nisu divljali ti transferi. Bilo ih je 100+ miliona, ali ne pretjerano.
Treba uzeti u obzir time value of money: ono što će za 2 godine bit 175 milki je danas 140, prije par godina je bilo 120, a prije 6-7 godina je bilo 100. Takvih transfera je bilo dosta u elitnim klubovima: Barca je prije 8 godina iskeširala po 135 milki za Coutinha i Dembelea, prije 5 godina 120 za Gricka; Atletico je prije 6 godina dao 127 za Felixa; Chelsea prije 4 godine 113 za Lukakua, prije 3 godine 121 za Fernandeza, prije 2 godine 116 za Caiceda; City prije 4 godine dao 118 za Grealisha.... moglo bi se tako još i za druge klubove.
Čak i oni koji su došli "besplatno" jer nisu imali klauzule (kao Embabac kojeg si spomenuo) su koštali, samo što je igrač pokupio pare.
effe_sa je napisao/la:
07 feb 2025, 19:38
Ako neko toliko plati i ovaj hoće da ide to i nije gubitak.
To je logika Muzijalinih agenata, oni procjenjuju da će 175 milki za 2 godine bit njegova fair market value i da klub kod prodaje neće bit na gubitku, uvijek će za te pare kupit drugog, jednako vrijednog igrača. To bi i bilo kad bi ostali klubovi igrali fer, ali kad oni nabijaju klauzule od milijardu ojra (džamal, embabac) onda tu nema fer tržišne utakmice i do pravog igrača će bit teško doći po fer cijeni, osim ako se neće čekati istek ugovora kad prestaje vrijedit klauzula.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 feb 2025, 12:59

@ledar
Te statistike koje postavljaš samo govore u prilog da se cifre smanjuju. Prije 8-9 godina davali 150-180 miliona, prije 3 godine i danas daju nešto malo iznad 100. To zavisi od ekonomske situacije, tj. ekonomske krize i inflacije koja je pogodila svijet. Jeste tačno to što govoriš da je 120 miliona od prije 6 godina danas 150, ali je isto tačno da će dosta teže iko platiti tih 150 miliona zbog svih rizika koji su u igri.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 08 feb 2025, 13:51

Zlaja83 je napisao/la:
08 feb 2025, 08:07
Dilah je napisao/la:
22 jan 2025, 23:25
Citajuci malo komentare naidjoh ne neku budalu koja i dalje spomenje Tuchela :rol: .
Ima ih i sad koji ga se sjete.
Pošteno 😀

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 feb 2025, 16:13

@bundesliga

Istina je da su brojke stagnirale u doba korone, ali sada, kako se biznis normalno odvija, ova inflacija će sve gurnuti na još veće razine. Uvijek će se naći neko ko će kupovat, neće tu ni ffp puno pomoć, i to čak i ne bog zna kakvu robu. Kao što je npr. Manu davao 87 milki za Maguirea i 95 za Antonyja, što je bilo na rubu pameti. S tim što neki velikani sad ipak posluju pametnije, kao npr. Real koji kupuje igrače bez AK (Bellingham, Embabac) ili City sa malom AK (Haaland).

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 08 feb 2025, 18:16

Osam bodova prednosti, to ni najveci optimisti nisu ocekivali kada je Kompany kao relativno nedokazano trenersko ime imenovan, a nakon sezone u kojoj smo osvojili trece mjesto uz 18 bodova zaostatka. Naravno da to to sve nije poslozeno, i glavni problem je kako eliminisati veliki procenat golova u odnosu na napade protivnika. Iako je Bayern primio najmanje golova u BL (proslu godinu je zavrsio mislim negdje oko petog mjesta po toj osnovi), ta komponentna nije ni blizu zadovoljavajuce narocito zbog nokaut utakmica u kojima nema popravnog. Vjerujem da ce se sve posloziti i po tom pitanju, a ima 5-6 stvari koje mogu na to uticati. Uglavnom se radi o situacijama kada posjedujemo loptu pa je zbog neoproznsti izgubimo u nepotrebnom probijanju po svaku cijenu jer tada vecina nasih igraca ukljucujuci stopere i bekove nastoje da se otkriju, dakle da pobjegnu sto dalje od protivnickog igraca kako bi dobili loptu, pa u trenutku kad se izgubi imaju problem da stignu, posebno brze kontrase i vjeste driblere. Klauzula, Sane, Davis, pa i Kimich i Kane su u toj grupi, nekako kako sam ih ih poredo. Prvoj troici je izbacivanje protivnika driblingom i brzi prenos lopte glavno oruzje, ALI moraju bolje ocjeniti kada je za to vrijeme i sta se dobija ili gubi. Mislim da je Klauzula juce znatno poboljsao tag segment, a uz Kanea je najvise zasluzan za nasu pobjedu (pas prema Leimeru kod drugog gola, penal nad njim kod treceg). Izgleda kao da je i Kompany povukao rucnu pa i Kimich i Pavlovic mnogo dublje (kada je Bayern u pitanju, dubina se mjeri prema nasem golu) stoje, juce su pofatili i presjekli svaku pomisao zelenih da krenu u kontru. Boj je dosta dobro osiguravo svoju stranu, To naravno smanjuje broj nasih igraca u 16 i na samoj ivici 16, pa se duze trazi pukotina i moze izgledati malo dosadnija utakmica. Kimich je znatno smanjio broj okretanja oko osa, kao i bespotrebnog "guzenja" sa loptom cekajuci da protivnik napravi faul. Kane nije brz igrac i nema potrebe da mnogo vuce loptu narocito u polukontri i kontri za razliku od situacije pred golom kada zna lijepo pmaci u stranu pa zabiti, izdrzati protivnika na ledjima...

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 08 feb 2025, 20:07

Da, izgleda da je naredba stigla da se više pažnje usmjeri ka vlastitom golu.
Koja radost Upamecana kada je zajedno sa Kimom nakon utakmice urlao u kamere...zu null, zu null :mrgreen:
Kane ubitačan sa kreča, 20 i neki uzastopni pogodak. Zadnji promašaj '22 u 1/4 finalu SP protiv Francuske.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 feb 2025, 22:25

Teil des Deals ist ein kolportiertes Grundgehalt von rund 15 Millionen Euro pro Jahr. Hinzu kommen mögliche Bonuszahlungen und ein Handgeld für die Unterschrift. Dieses wurde zunächst auf 20 Millionen Euro geschätzt. Doch wie die BILD-Reporter Christian Falk und Tobias Altschäffl nun in ihrem Podcast Bayern-Insider enthüllten, bekommt Davies noch ein bisschen mehr: „Das Handgeld von Alphonso Davies ist geschätzt bei 22 Millionen Euro“, erklärte Altschäffl.

Opasne cifre ako ćemo bit objektivni.

Na ruke 22 miliona eura, 15 mil godišnje te mogućnost s bonusima da naraste na 20 miliona eura. Vrijedi li zaista toliko? Hernandez iz Milana bi dobar bio? Da li je Hernandez bolji igrač od Daviesa?

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 08 feb 2025, 23:31

Ukupan paket je oko 90 miliona sa bonusima.
Koliko košta Hernandez? Koliko ima godina? Vrijeme adaptacije, plata....
Naš mali kimba se još može prodati i nećeš ništa izgubiti.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 feb 2025, 23:44

Koliko sam shvatio za 5 godina je to 5 x 15 plaće + 22 handgeld sa bonusom = 97. To bi bilo 19,4 milki po godini, čini mi se prihvatljiv trošak.

Dilah
Kontakt:

Post Postao/la Dilah » 09 feb 2025, 01:10

Neutral je napisao/la:
08 feb 2025, 22:25
Na ruke 22 miliona eura, 15 mil godišnje te mogućnost s bonusima da naraste na 20 miliona eura. Vrijedi li zaista toliko? Hernandez iz Milana bi dobar bio? Da li je Hernandez bolji igrač od Daviesa?
Hernandez po meni jeste mnogo bolji igrac od Daviesa, i ja bi kao navijac volio da je on tu. Bayern svakako i ne prodaje igrace ako bas ne mora, tako da nevjerujem da ce se nesto vratiti od ulozenog jer kakvi su opet ce cekati 2029-u da se nadjebavaju sa njim, a on ce otezati do 2030-e. Ako ce kostati oko 20 milliona za godinu lijepo bi bilo vidjeti statistike lijevih bekova, mislim da je i bez ovih para na ruke najplaceniji na svijetu. Sa druge strane da nije nas, i da ima realnu platu oko 10 milliona, dok platis fees klubu, 40-50 mill , tu bi to negdje bilo.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 09 feb 2025, 02:30

armando je napisao/la:
08 feb 2025, 20:07
Da, izgleda da je naredba stigla da se više pažnje usmjeri ka vlastitom golu.
Koja radost Upamecana kada je zajedno sa Kimom nakon utakmice urlao u kamere...zu null, zu null :mrgreen:
Kane ubitačan sa kreča, 20 i neki uzastopni pogodak. Zadnji promašaj '22 u 1/4 finalu SP protiv Francuske.
Normalno da je stigla naredba, Kongolac sigurno nije sam dosao na tu ideju. Uli je Uli, 2-3 dana prije utakmice je u intervjuu rekao da ce malo popricati sa Kompanyem o odbrani.

Rezultat toga smo vidjeli protiv Bremena.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.