15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

master1015
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la master1015 » 16 jun 2014, 11:30

osramoti sea
slika

blokira besica
slika

zelim ti srecu ermine na sljedecom treningu
slika

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 jun 2014, 11:42

Mogli ste sinoc tako lako da slavite. BiH odigrala odlicnu utakmicu, ali Kolosinac je na pocetku sve zeznuo. Pribojavao sam se da ce BiH nakon toga totalno pasti i dozivjeti debakl, ali Argentinci to kao da nisu zeljeli ili nisu mogli prirediti. Vodili su 1-0 od samog starta i igrali koliko treba. BiH se trudila, stvarala prilike, cak i opasno stiskala. Na kraju individualac Messi sam sve rijesi iako je pored gola bio najlosiji igrac utakmice. Izgubio je 90% lopti. BiH je pokazala da moze i zato mora dobiti i Nigeriju i Irana i proci dalje, a onda sve postaje povijest. Argentina je pokazala zasto je velika momcad i zasto je se svi pribojavaju. Kao i sve velike momcadi, pobijedili su i kad su lose igrali. Nazalost, na svojoj kozi je sinoc BiH osjetila taj osjecaj. Sve u svemu, mislim da nema ni najmanjeg razloga za brigu, osim ako igraci sebi nakon ovog nabiju u glavu da su pokazali da znaju i da ce lako, jer lako ne moze nitko. Uz trud i zalaganje kao sinoc BiH sigurno ide dalje, ali uz lako cemo ide kuci.

Takodjer bi spomenuo Konjica, sukomentatora. Vidi se da covjek ponesto zna, al brate mili, zar sukomentator da vodi utakmicu? Pricao je vise nego glavni komentator. Takodjer sam zbog njegovih usklika na poluvremenu prebacio na HRT. Ne znam sta mu je. Shvatam da je uzbudjenje, al ne moras skicat :mrgreen: I za kraj duboki :bow: navijacima Argentine. Onako nesto jos nisam vidio, mada koliko ih je bilo trebalo je konstantno da grmi, ali i ono je strasno.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 jun 2014, 11:45

Čestitam momci, osvjetlali ste nam obraz i niste se obrukali. Sve u svemu nije ono loše sinoć izgledalo. Svi su odigrali korektno, ne bih sada da izdvajam posebno nikoga. Ali primjetio sam da su nas Argentinci veoma dobro ograničili na krilima. Lulić i Hajrović nisu imali tupavog prodora po strani, o ubacivanju da ne govorim. Mislim da je Sabella žrtvovao svoja dva beka da haman igraju flastera na našim krilima, samo ne znam kako im Safet nije dao nikakav trenerski savjet kako da se riješe toga, ili da to iskoriste na nekim drugim pozicijama. Jer ni Zabaleta a ni Rojo nisu nešto previše išli u napad ali su zato u odbrani odradili vrhunski posao. Zato se Džeko i nije vidio, jer realno nije dobio nijednu dobru loptu. Svaka čast posebno za Bešića i Pjanića koji su čuvali sredinu terena i uz to su još koliko toliko organizovali neku igru iako su rijetko kada imali slobodne saigrače.

Sve u svemu sa ovakvom igrom protiv Argentine imamo se pravo nadati da možemo dobiti preostale dvije utakmice protiv Nigerije i Irana.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 16 jun 2014, 11:48

slika

:crazy:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 jun 2014, 11:49

Teshko da je Argentina "velika momchad", kad ne mogu da osvoje Copa America 20 godina, a na SP nisu videli 1/2 finale celih chetvrt veka. ;)
Argentina jeste mocna i jaka, ali nije velika. BiH odigrala chvrsto, jbga uvek se neshto nepredvidjeno desi i taj jbeni autogol, ali opet - nije ih to poremetilo i izbacilo totalno van tekme. Kao shto jednom rekoh: mondijal za BiH tek sad pochinje. Uzeti obe tekme protiv Najdzirije i ajatolahovaca i to bi bilo to. Dovoljno za F2, jer ce ARG ispresamititi oba ova nedorasla protivnika, a verovatno ce posle neko njih da razmontira u 1/4...ne znam ko vec ide po kosturu. ;)

DrustveniParazit
Kontakt:

Re: Odg: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la DrustveniParazit » 16 jun 2014, 11:49

AsharaK je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Jadnicak mali. :cry:

Sa ovim Messijem nije nesto uredu, poceo se ponasat ko kreten pravi i ono pljuvanje u tunelu je bilo za. :thumbdown:
Koja pichka od covjeka, kako bih ga ja napleho uf

https://www.youtube.com/watch?v=ipshKDMIGpo Nemojte sr*ti! Ne volim ga ali vjerovatno nije vidio malog. Pogledajte taj snimak!
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jun 2014, 11:55

Odigrali smo solidno, respektabilno, ali ne slazem se sa ovim pricama da smo bili nesto odlicni ili da smo zasluzili bod ili pobjedu. u odbrani je bilo dobro, ali u napadu sporo, traljavo i bezidejno. Misimovic kriminalan. Mnogi ce napadat Dzeku, ali je igrao pod nemogucim uslovima. Trojica oko njega, a ovi nasi jos ne znaju dat upotrebljivu loptu. Mislim da smo ubacili loptu jedno 20 puta, i ni jedan put nisu pogodili suigraca.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 jun 2014, 12:04

Zadovoljan sinosnjom predstavom, ranije sam govorio da ne mozemo izgubiti od njih osim nesretno, tako je i bilo-autogol, i ostaje zal zbog kiksa, ali glavu gore.

Lulic, bio je katastrofalan, najgori ubjedljivo sinoc, taj frajer nista ne konta, a uz to je izgubio 10 lopti prilikom najobicnijih pasova, ali njega izvlaci njegova trka.
Bicakcic je ispao amater kod gola messija, ono je sramotno, i onaj centarsut u 93 minuti gdje smo vrlo lahko mogli imati dobru priliku, ostalo sve ok.
Miske je uradio dovoljno, vise od nekih drugih, a zatim su ga argentinci zatvorili...ako nista napravio je 3 sjajne situacije za gol, dubinska za hajrovica, prekrsaj izborio na 25m za pjanica, i sjajan ubacaj za lulica.
Dzeko 'nako, ali mu se ne moze zamjeriti, ipak su trojica bila na njemu...imao je kakvu takvu pomoc hajrovica, ali lulica ni na mapi nije bilo...
uglavnom, po meni su svi igraci odigrali poprilicno dobro izuzev lulica.
besica necu spominjati, nema smisla :D

Neki govore da na nigeriju krenemo sa 2 spica, to je mac s dvije ostrice, jer ostaje velika rupa nazad, to se i sinoc vidjelo...moramo i protiv njih izvesti istu postavu kao i u prosle 3 tekme i biti strpljivi.
zasto mijenjati formaciju 4 5 1 koja je i sinoc odigrala fenomenalno...kada je usao ibisevic mi nista nismo bili opasniji, bez obzira na gol, a argentinci su poceli stvarati vise prilika

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 16 jun 2014, 12:10

Cartman je napisao/la:Odigrali smo solidno, respektabilno, ali ne slazem se sa ovim pricama da smo bili nesto odlicni ili da smo zasluzili bod ili pobjedu. u odbrani je bilo dobro, ali u napadu sporo, traljavo i bezidejno. Misimovic kriminalan. Mnogi ce napadat Dzeku, ali je igrao pod nemogucim uslovima. Trojica oko njega, a ovi nasi jos ne znaju dat upotrebljivu loptu. Mislim da smo ubacili loptu jedno 20 puta, i ni jedan put nisu pogodili suigraca.
Ako ces realno gledati nije ni argentina zasluzila pobjedu, pa oni su prvu ozbiljnu situaciju imali u 60.minuti.
suta oni prema asmiru nisu imali... nakon 2:0 one prilike ne brojim..jer je to vec bilo rasulo.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 16 jun 2014, 12:14

imal dje klip kad nasi izlaze u tunel, j.ebo vas mesi vise, dajte nadjite taj klip, ja kad sam ih vidio ja sam se nakostresio

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jun 2014, 12:14

Meni je neobjasnjivo kako smo mogli onoliko amaterski grijesiti kod nekih situacija. Ja razumijem da je prvi nastup na SP-u, i da je trema, ali stvarno, ako si profesionalac, ono ti se ne smije desavati. Kao sto je i Pjanic naveo, jednostavno smo previse tehnicki grijesili, sto nas je i na kraju kostalo pobjede. Kad pomislis da su igraci se konacno trgnuli iz grca. oni ponovo nekom amaterskom greskom uproaste akciju. Mozda je i do onog ranog autogola, ko ce znati, ali po meni nije sve tako ''sjajno'' koliko se ovdje predstavlja.

Ali pored toga, ja sam ponosan na njih. Pruzen je otpor velikoj Argentini, iako ostaje ''zal'' za tim da smo sa malo vise muda, mogli postici vise. Kao sto je Njemacki komentator rekao, sami sebe smo podcjenili. Najgore je kad znas da smo mogli vise, a nismo.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 16 jun 2014, 12:14

Dzeko je previse puta bio usamljen u napadu.Tranzicija je nas najveci problem.Prespori smo da izadjemo,spori smo da se vratimo.Zato kad god igramo jacu utakmicu izaberemo opciju da uopste ne izlazimo :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jun 2014, 12:17

uh, nekako se ne mogu oteti dojmu da smo mogli do pozitivnog rezultata :( nažalost, rano primljeni auto gol nas je poremetio, Argentina je smirila igra, a da nisu rano poveli, ko zna kako bi se meč odvijao jebga :D prvo pol su bili stvarno odlični, Argentina nam apsolutno ništa nije napravila, niti šansu, niti neku opasnu akciju, na njihove napade, naša odbrana je bila odlično postavljena, međutim, kad je naša odbrana imala loptu u nogama, bili smo više puta nesigurni, pa je Spaha podjelio par lopti Argentincima, što se nije smjelo dešavati i nadam se da toga neće biti protiv Nigerije i Irana .. u napadu smo djelovali korektno, šteta za šut Luleta nakon kornera :(

u drugom pol smo dosta pali (da l' zbog umora, ne znam), dosta slabije smo igrali i tako je bilo sve dok nismo zabili gol, kad smo ponovo zaigrali kao u prvom pol .. imali smo dosta grešaka, dosta izgubljenih lopti, nadam se da toga neće biti protiv Nigerije i Irana :D

Bešić i Mire odlični, pokidali su, Miske dobar dok je mogao, Džeko odsječen, vraćao se nazad po loptu, imao tri igrača na sebi, ništa nije mogao, budimo realni :D Hajrović se trudi, trči, pokušavao sa šutevima, ali niti jednom nije imao dobro poziciju za šut, svaki put je bio previše van terena :D Lule je po meni odigrao slabo, uprkos asistenciji (o ne, sad će me opet napast kako pljujem Luleta :( ) :D Seo također odličan, gol ga uopšte nije poremetio, psihički je strašan, nema šta :D Spaha kapitenski uz tih par pogrešnih dodavanja, Bičakčić je morao bolje, mogao i morao je bolje reagovati kod oba gola, no dobro .. Mujdža također dobar, Begović i nije imao posla, ništa nije mogao kod oba gola :D

ipak, prva tekma na velikom takmičenju, u grotlu Maracane, protiv velike Argentine, ja sam itekako zadovoljan viđenim, igrom i zalaganjem :thumbup: sad', samo da ovakvu igru i zalaganje pokažu protiv Nigerije i Irana, ali je to pitanje jer nije isto igrati protiv Argentine na prepunoj Maracani i protiv Nigerije, odnosno Irana gdje će stadion biti više prazan, nego pun .. dakle, posjeta i kvalitet protivnika može utjecati na to da igrači ne izgaraju kao protiv Argentine, jer svi znamo da uvijek imaš motiv više kad igraš protiv velikog protivnika i na prepunom stadionu .. sa ovakvom igrom i zalaganjem, sigurno prolazimo u konck-out fazu :cool:

na kraju, kakva čast i ponos čuti našu himnu na legendarnoj Maracani, nestvarno! ovo smo sanjali, san nam se ostvario .. čitav svijet je vidio malu BiH, za koju većina ljudi na svijetu ne zna da uopšte postoji, kako ravnopravno igra s Gauchosima iz Argentine!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 16 jun 2014, 12:37

Kada smo ga zabili za 0:1, ja sam samo pomislio na Srbiju, mislim da mi je u tom trenutku i zadah stao, sokirao sam se. Nakon 15 min sam rekao da sve prihvatam ispod 0:5. Na kraju je rezultatski 1:2 oke.

Mi smo ovom formacijom ojacali za nekih 30-45 %, dakle mozda i duplo, imamo krila, veoma tvrdu sredinu terena, i ne moramo se plasiti nikoga.

Sa ovim igracima u 4-2-3-1 sistemu, pobjeda je neupitna protiv NIG i IRN.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 16 jun 2014, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 jun 2014, 12:38

@rio , daj hajlajte od BBC-a!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 16 jun 2014, 12:40

Cartman je napisao/la:Odigrali smo solidno, respektabilno, ali ne slazem se sa ovim pricama da smo bili nesto odlicni ili da smo zasluzili bod ili pobjedu. u odbrani je bilo dobro, ali u napadu sporo, traljavo i bezidejno. Misimovic kriminalan. Mnogi ce napadat Dzeku, ali je igrao pod nemogucim uslovima. Trojica oko njega, a ovi nasi jos ne znaju dat upotrebljivu loptu. Mislim da smo ubacili loptu jedno 20 puta, i ni jedan put nisu pogodili suigraca.

Upravo to. Po meni nasa sredina je kiksala sinoc, u dva navrata smo imali 5 argentinaca u nasim 11stercu, mi oduzimamo loptu, i umjesto da sredina i krila pice ko munja u napad, lopta ide do Misimovica koji smiruje igru, i argentinci se vracaju na sredinu opet.. Pjanic je isto igrao OK, al ispod ocekivanog, ako da je imao dosta nervoze.

Lulic: nije uzeo nit jedan 1:1 duel, igrac njegovog kalibra, treba da ide 1:1 60 %
Misimovic: presporo je to sve nekako islo, njegov tempo je usporio sve kontra napade..
Dzeko: odsjecen skroz, mogao je mozda malo vise ici prema sredini, jer sredina nije bila u stanju da ga zaposli.

Ostali su odigrali dobro, al vecina je mogla bolje.

Igrac utakmice po meni, Besic, odigrao je za 10, mali ima svijetlu buducnost u vrhu fudbala!
Flop utakmice po meni, Misimovic, jer nije znao da zaposli napad, i sve je to islo pre pre sporo..

Plus oni **** korneri, zasto niko neubaci jaku loptu u sredinu, pa sta bude, mi smo bili veci od njih za min. 15 cm.
Nesto kombinujemo, ko fol ovo ono.. zvekni je u sredinu, to bi Dzeko ili neko drugi mozda zakucao..

ipak 2-1 sa autogolom, je "fin rezultat" al brate sve u svemu, i argentina je bila ispod svog nivoa.

Sad dvije pobijede u dvije tekme i idemo dalje :bih:
G BUSSA BUSS

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 16 jun 2014, 12:45

[youtube][/youtube]

:tokralju: :tokralju: :rol:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 jun 2014, 12:47

:urnebes: :urnebes: :urnebes: kraljevi
jos se i dva argentinca ufatise pa skacu ojjjj :rol:

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 16 jun 2014, 12:54

SPY je napisao/la:[youtube][/youtube]

:tokralju: :tokralju: :rol:
odemo na SP i odmah ludnicu pravimo :lol:

:tokralju:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 jun 2014, 12:55

Looolcina koji kralj :urnebes: :clap: :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.