U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

spielführer_21
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la spielführer_21 » 05 mar 2012, 22:27

harishp je napisao/la:@Officialni, druze kako neko navede yebe se Mamicu i za repku i za HNS.
Sve sto je uradio tom malom to je zbog moguceg masnog bankovnog racuna koji vrlo vjerovatno u buducnosti mogu zaraditi na njemu.
Tu je vec dokazani maher.
Javna tajna je da Mamić kroji spisak u mladim reprezentacijama Hrvatske, a voli se ponekad umiješati i u Bilićev rad. Kad selektori mladih rep. Hrvatske odrede spisak igrača, prvo ga proslijede Mamiću i društvu da oni to "ovjere" pa tek onda saopštavaju spisak. Tako da Maminju mnogo znači da ima reprezentativce u svim selekcijama Hrvatske, jer je ona uspiješnija od BiH. Da su naši omladinci slučajno među boljima u Europi, Mamić bi naredio Haliloviću da igra za BiH.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 mar 2012, 22:30

spielführer_21 je napisao/la:
harishp je napisao/la:@Officialni, druze kako neko navede yebe se Mamicu i za repku i za HNS.
Sve sto je uradio tom malom to je zbog moguceg masnog bankovnog racuna koji vrlo vjerovatno u buducnosti mogu zaraditi na njemu.
Javna tajna je da Mamić kroji spisak u mladim reprezentacijama Hrvatske, a voli se ponekad umiješati i u Bilićev rad. Kad selektori mladih rep. Hrvatske odrede spisak igrača, prvo ga proslijede Mamiću i društvu da oni to "ovjere" pa tek onda saopštavaju spisak. Tako da Maminju mnogo znači da ima reprezentativce u svim selekcijama Hrvatske, jer je ona uspiješnija od BiH. Da su naši omladinci slučajno među boljima u Europi, Mamić bi naredio Haliloviću da igra za BiH.
To sto sa repkom Hrvatske ''koketira'' ni u snu nije razlog njegova ''domoljubnost'' :mrgreen:
Vec ocito,igranje za repku je besplatna reklama za tog igraca.Hrvatski savez mu je u komsiluku pa taman jednim udarcem dvije muhe.
Sto se njega tice da mu u Dinamu i za Zimbambve zaigraju svejedno mu je.Bitno je da reklama pici.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 05 mar 2012, 22:32

spielführer_21 je napisao/la:
Upravo tako. Na to sam i ciljao. Mamic gleda svoje interese, a u njegovom interesu je da Alen igra za Hrvatsku. Da se u kojem slucaju Alen pojavio na okupljanju kadetske reprezentacije BiH, sutradan bih na indexu pisalo "Mamic odlucio prebacit Alena Halilovica u pionire zbog nerada i discipline.." i to bi bio kraj Alenove karijere..kao sto je Mamic mnogima karijere upropastio.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 05 mar 2012, 22:33

harishp je napisao/la:Bravo @dino 92 samo'' konstruktivni ''odgovori.
Uostalom po toj tvojoj logici Austrijska repka barem ovi mladji sastavi bi onda utakmice i pripreme mogli imati samo na ljetnom raspustu.Posto na zimskom ionako ne igraju.
@nihcudin se opet slaze s tim :lol:
to zbog odgovora, nisam htio dalje ulaziti u raspravu, jer stobom je dosadno diskutovati, treba ti sve objasniti 100 puta, ali otom necu sada
jeli to austrijska repka ima sada okupljanje, jel to imaju od ponedeljka do petka dok skola traje? osim toga 70% fudbalera prekine skolu sa 15-16 godina, jer eto poznato je da fudbaleri nisu najpametnije glave, da tako kazem.
po tvom se svaka repka okuplja 5-6 puta godisnje, pogledaj malo koliko se nase repke okupljaju godisnje. mozda 2-3 puta. i nek se okupljaju, ali treba imati razumjevanja za otkaze kad okupljanje bude radnim danima, van raspusta. kakav je to malkocevic posao imao da mora obavit vikendom, pa da nemoze zakazati vikendom termin? nek okupljanje bude od petka do nedelje ili od cetvrtka do subote, a on je izostavio vikend i okupljanje je od ponedeljka do cetvrtka.

jos sam ti i fino rekao, da sam znam kako to ide u austriji u nekim skolama i ti opet o nekim svojim komsijama. ja sam kao plivac imao vise takmicenja i okupljanja godisnje koji su obuhvatali i poneki radni dan uz vikend, i zavjesi od rezultata u skoli i koji testovi su na raspolaganju u tim terminima, razrednik nekad pusti nekad ne pusti.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 05 mar 2012, 22:37

dino-92 je napisao/la:
Uostalom po toj tvojoj logici Austrijska repka barem ovi mladji sastavi bi onda utakmice i pripreme mogli imati samo na ljetnom raspustu.Posto na zimskom ionako ne igraju.
to zbog odgovora, nisam htio dalje ulaziti u raspravu, jer stobom je dosadno diskutovati, treba ti sve objasniti 100 puta, ali otom necu sada
jeli to austrijska repka ima sada okupljanje, jel to imaju od ponedeljka do petka dok skola traje? osim toga 70% fudbalera prekine skolu sa 15-16 godina, jer eto poznato je da fudbaleri nisu najpametnije glave, da tako kazem.
po tvom se svaka repka okuplja 5-6 puta godisnje, pogledaj malo koliko se nase repke okupljaju godisnje. mozda 2-3 puta. i nek se okupljaju, ali treba imati razumjevanja za otkaze kad okupljanje bude radnim danima, van raspusta. kakav je to malkocevic posao imao da mora obavit vikendom, pa da nemoze zakazati vikendom termin? nek okupljanje bude od petka do nedelje ili od cetvrtka do subote, a on je izostavio vikend i okupljanje je od ponedeljka do cetvrtka.

jos sam ti i fino rekao, da sam znam kako to ide u austriji u nekim skolama i ti opet o nekim svojim komsijama. ja sam kao plivac imao vise takmicenja i okupljanja godisnje koji su obuhvatali i poneki radni dan uz vikend, i zavjesi od rezultata u skoli i koji testovi su na raspolaganju u tim terminima, razrednik nekad pusti nekad ne pusti.
Ma u tim slucajevima se razredniku kaze "fuck off" ;) i dodjes na okupljanje, jedino ako momak nema fudbal u prvom planu.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 mar 2012, 22:40

harishp je napisao/la: To sto sa repkom Hrvatske ''koketira'' ni u snu nije razlog njegova ''domoljubnost'' :mrgreen:
Vec ocito,igranje za repku je besplatna reklama za tog igraca.Hrvatski savez mu je u komsiluku pa taman jednim udarcem dvije muhe.
Sto se njega tice da mu u Dinamu i za Zimbambve zaigraju svejedno mu je.Bitno je da reklama pici.
Pa ko je rekao da je razlog domoljubnost? Naravno da je reklama jedini razlog, a gdje bi ti volio više da ti se vrti reklama, na CNN-u ili TV Behar? A takav je otprilike odnos između Hrvatskim omladinaca i naših..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 mar 2012, 22:42

dino-92 je napisao/la:

Cuj s tobom je dosadno diskutovati a frajer napisa pomasno.Isto k'o fol nisam gladan al daj mi dvije porcije cevapa.
Austrija isto tako ima utakmice u skolskom terminu a isto tako pripreme skoro nikad ne mogu biti samo vikendom.
Na utakmice i pripreme u tom periodu ni jedan se nije zalio da kaze eto imam skolskih obaveza jer pobogu u pitanju je drzavni grb.
E sad zavisi ko taj drzavni grb smatra za ozbiljno i koliko.
Kako rece Malkocevic, pozvan je jednom nije mogao doci,sad i drugi put drugi razlog.E yebiga onda @dino92 moj ti standardni.
P.S tak nekak @spilfireru ajn und cvajnzig :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 mar 2012, 22:47

Sve igrače kojima je škola na prvom mjestu ,treba odma otpisati .
Fudbal mu mora biti na prvom mjestu .
I ako je odličan u školi,od tog nikad fudbalera ;)
A sad kofol neke ,uslove postavljaju u školama fudbala ,samo ako si odličan možeš ići na one sekcije u školama i trenirati neki sport ,zato i nemamo talenata ;) :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 05 mar 2012, 22:51

legenda reala je napisao/la:Sve igrače kojima je škola na prvom mjestu ,treba odma otpisati .
Fudbal mu mora biti na prvom mjestu .
I ako je odličan u školi,od tog nikad fudbalera ;)
A sad kofol neke ,uslove postavljaju u školama fudbala ,samo ako si odličan možeš ići na one sekcije u školama i trenirati neki sport ,zato i nemamo talenata ;) :mrgreen:
Onome kome fudbal i napredak u istom nije na prvom mjestu, odmah pisi propalo.
Zadnja izmjena: AÐ_Official, dana/u 05 mar 2012, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 06 mar 2012, 00:13

dino-92 je napisao/la:

evo u toku prosle sedmice je selekcija Austrije U19 imala okupljanje i prijateljsku,prije 15 dana 20 selekcija U17 je imalo prijateljske i to izmedju ponedeljka i petka

kao da ovi momci koji su pozvani ne idu u skolu a ima i ovaj jedan momak iz Salzburga pa i ovi Slovenci idu u skolu a ovaj momak je isao i na pripreme sa prvim timom sigurno su gledali kakav mu je raspored casova :lol:

prije 10-ak dan je i hrvatska selekcija U17 potrosila nedelju dana na 2 prijateljske sa Crnom Gorom u kojima je igrao A.Halilovic

meni nisu jasni pojedinci,mafija kad se ne zove sad ista prica i kad se upute pozivi

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 mar 2012, 01:52

santos je napisao/la: evo u toku prosle sedmice je selekcija Austrije U19 imala okupljanje i prijateljsku,prije 15 dana 20 selekcija U17 je imalo prijateljske i to izmedju ponedeljka i petka

kao da ovi momci koji su pozvani ne idu u skolu a ima i ovaj jedan momak iz Salzburga pa i ovi Slovenci idu u skolu a ovaj momak je isao i na pripreme sa prvim timom sigurno su gledali kakav mu je raspored casova :lol:

prije 10-ak dan je i hrvatska selekcija U17 potrosila nedelju dana na 2 prijateljske sa Crnom Gorom u kojima je igrao A.Halilovic

meni nisu jasni pojedinci,mafija kad se ne zove sad ista prica i kad se upute pozivi
raspusti i nisu bas tema, htio sam samo pojasniti da on sa 15 godina ima skolskih obaveza,
prije 15 dana je recimo ovdje bio raspust ;), ali totalno svejedno, on sa 15 godina nije zavrsio skolsku obavezu u austriji i moze dobiti ozbiljnih problema, ako mu je skola takva, dok momci u u-19 su zavrsili 9 godino obavezne skole, a osim toga i nevjerujem, da ih se puno skoluje, jer fudbaleri nisu bas poznati po tome. mozda razlog lezi i u nekakvim testovima koji momak ima, neznam i nije mi toliko bitno. po mom je samo sramota ga tako lako odpisati, jer nije rekao, ko **** reprezentaciju, ili da ce igrati za austriju ili slicno.
ali kod nas se jednostavno odpisuju olako talenti, a za 3-4 godine ce se kukati za njima. da je malkocevic makar popricao sa istima, a izgleda nije inace nebi toliko koristio rijec "vjerovatno" u onom intervju-u.

kad bi ja znao da se nase repke vode profesionalno, onda bi uvidio, aha malkocevic je sve pokusao i jbg, nisu se htjeli odazvati, ali ja sam prilicno siguran da je kod nas skauting i uopste komunikacija sa igracima vrlo losa, i ako su mozda nasi treneri strucnjaci sto se tice taktike i treninga, ali dok se nepocnu igraci skautirati sistematski po evropi, necemo nikad skupiti najbolje. nekazem da je svaki sto igra u evropi bolji od domacih, ali mislim da od 20 igraca, 8 komotno mogu biti iz inostranstva, jer niko mi nemoze reci da neko ko igra u kelnu, chelziju, fulhamu, itd nema talenta za trenutnu nasu reprezentaciju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 mar 2012, 02:47

Skauting zahtijeva kretanje po evropi.Sto znaci putni trosak,stanje,hranu,zbivanje.
U nasem savezu nemaju novca ni za elementarne potrebe.
Sto znaci bezobrazno je pricati o tim ''sitnicama''kao eto mi nemamo skauta a drzave koje uopste ne znaju sta znaci finansijski problem u fudbalskim savezima mogu sebi to priustiti.
Isto tako @santos je vec naveo kako to da kod austrijanaca ili takvih nije nikakav problem sto imaju meceve i pripreme u po skolskog termina to jest svi se odazivaju.Dok ako ih pozovu u nasu repku onda odjednom druga prica.
Ne radi se ni o skautingu,ni skolskim obavezama.Vec licemjernosti
i o nedovoljnom zainteresovanoscu iz par razloga.
Repka za koju igram je drzava kojoj pripadam,to ovi sa strane ocito ne kontaju ozbiljno.Ili u stvari razmisljaju drugacije,pripadas tamo gdje zivis ili si rodjen.Ok,sve je to u redu,ali budi konkretan i tako reci.
A ne da zavlacis sviju oko sebe.Bez obzira sto neki navedeni nisu punoljetni,dovoljno su odrasli da mogu misliti svojom glavom.Bez obzira da li to bio U-17,U-19.
Vjerujem da bi se i nihcudin slozio sa ovom konstatacijom :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 mar 2012, 03:43

harishp je napisao/la:Skauting zahtijeva kretanje po evropi.Sto znaci putni trosak,stanje,hranu,zbivanje.
kako su u kosarkaskom savezu uspjeli prikupiti novac da mahmutovic i petrovic obidju nase igrace u inostranstvu, pa ksbih je u jos vecim go.vnima, zamalo su ih izbacili iz kancelarije, zenske reprezentacije se ne prijavljivaju, i jedna od tri omladinske muske selekcije se isto ne prijavi.
a u nfsbih uvjek nastupaju sve selekcije u svim takmicenjima i jos si mogu priustiti da na svaku utakmicu osim igraca i strucnog staba odu jos nekih 15ak delegata, te se dobia po 50 ili 100 hiljada € po prijateljskoj utakmici.
znaci nije ni sve do para, nego ima i do volje(profesionalnosti) strucnog staba, koji je u ksbih ocito veci nego kod trenera sto rade za nfsbih.
skauting nemora znacit, da mi imamo 30 skauta koji ce pratiti sve, neka trener ili pomocni trener napravi jedan trip po evropi(primjer ksbih), ali nema ni toga.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 mar 2012, 04:05

dino-92 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Skauting zahtijeva kretanje po evropi.Sto znaci putni trosak,stanje,hranu,zbivanje.
kako su u kosarkaskom savezu uspjeli prikupiti novac da mahmutovic i petrovic obidju nase igrace u inostranstvu, pa ksbih je u jos vecim go.vnima, zamalo su ih izbacili iz kancelarije, zenske reprezentacije se ne prijavljivaju, i jedna od tri omladinske muske selekcije se isto ne prijavi.
a u nfsbih uvjek nastupaju sve selekcije u svim takmicenjima i jos si mogu priustiti da na svaku utakmicu osim igraca i strucnog staba odu jos nekih 15ak delegata, te se dobia po 50 ili 100 hiljada € po prijateljskoj utakmici.
znaci nije ni sve do para, nego ima i do volje(profesionalnosti) strucnog staba, koji je u ksbih ocito veci nego kod trenera sto rade za nfsbih.
skauting nemora znacit, da mi imamo 30 skauta koji ce pratiti sve, neka trener ili pomocni trener napravi jedan trip po evropi(primjer ksbih), ali nema ni toga.
Skauting je jedno a ''vrbovanje'' igraca je sasvim drugo.Sa kojim se i ja slazem,jer to komsije godinama rade.
U fudbalu je puno veci iznos novca u opticaju od ostalih sportova,ako ga nemas donji si.
Kod nas je u savezu nestalo ne pare iz kase,vec kompletna kasa. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 06 mar 2012, 10:34

a da vidimo sutra da je obrnuta situacija,npr. Jarnijev sin da bira izmedju BiH i Hrvatske,pa stari mu prvo odvali samarcinu pa da vidimo kako bi se rjesila dilema,realno u tim godinama roditelji sve odlucuju i to je tako...
zato bi trebalo uzet Sejinu izjavu pa da vidimo gdje je zapelo(evo nek sportsport ga kontaktira ;) ) da ne bi za par godina slusali suplju pricu kako ga nije niko zvao,a mali je dobio poziv i u tim godinama je to sasvim dovoljno jer ko to moze znati kako ce se njegova karijera razvijati...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 06 mar 2012, 10:41

Io_Sono_Interista je napisao/la:a da vidimo sutra da je obrnuta situacija,npr. Jarnijev sin da bira izmedju BiH i Hrvatske,pa stari mu prvo odvali samarcinu pa da vidimo kako bi se rjesila dilema,realno u tim godinama roditelji sve odlucuju i to je tako...
zato bi trebalo uzet Sejinu izjavu pa da vidimo gdje je zapelo(evo nek sportsport ga kontaktira ;) ) da ne bi za par godina slusali suplju pricu kako ga nije niko zvao,a mali je dobio poziv i u tim godinama je to sasvim dovoljno jer ko to moze znati kako ce se njegova karijera razvijati...
Dobio je poziv i naravno bez trasiranja i pregovaranja odbio ga kao sto bi i svako normalan!
Da je njegovom ocu predocen kakav plan za razvoj malog i neka garantovana podrska od strane NSBIH siguran sam da bi rezultat bio drugaciji a ovako to je pisanje uz vjetar.
Neka malog kod kockasatih dok se ne razvije i ostvari kakav profi ugovor pa mozda tada kad ne bude ovisan o HNL-u i izabere nasu A repku...
Oni ga stvorili neka ga oni i koriste!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 06 mar 2012, 10:56

sve je to ok da tamo ima bolje uslove da se tamo i razvija ali trn u oku je sto je to u pitanju sin naseg bivseg reprezentativca,a znamo da mi imamo najbolje uslove na svijetu da nikad ni jedan sin njihovog bivseg vatrenog nikad ni u snu ne bi zaigrao za nas :!:
dokle god je tako normalno je da ce igrati za njih,jer od njih ubiru pare i od njih i stvaraju uslove,pa sta cemo ako se u narednih par godina pojavi 10 talentovanih momaka,trebaju svi igrati za susjede,pa valjda treba jedan po jedan da se okrece prema BiH pa da i mi konacno stvaramo uslove za buduce generacije,a ovako nek se komsije razvijaju a mi cemo da kupimo sadaku ako se ko smiluje pa kad propadne da se okrene prema BiH ;)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 06 mar 2012, 12:05

Pojedini komentari ovdje su za ne povjerovati. Vidi se da svaki rad protiv repke naidje na njihovo opravdavanje kao osnovan. Dati mu garancije????? Treba ga hebati,pa nije repka klub.Treba ga Osim nazvati pa moliti da igra,pa do kad vise. Moje je misljenje da svako igra za koga misli da treba i za koga zeli.
Pa nama su i Hr,Srb,Slo i drugi uzeli 20 ekstra igraca (ili su sami izabrali nebitno) pa smo opstali i opstajemo. Vise volim ove igrace sto imamo nego bilo sta,jer se vidi kako se igra srcem,nego ovi sto zele plan i program razvoja.
Pojedincima bi bilo bolje da pocnu navijati za drugu zemlju jer im u ovoj nasoj nista ne valja,onaj ko se prvi javi pronasao se u postu vjerovatno......

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 06 mar 2012, 12:16

Za_raju je napisao/la:
Io_Sono_Interista je napisao/la:a da vidimo sutra da je obrnuta situacija,npr. Jarnijev sin da bira izmedju BiH i Hrvatske,pa stari mu prvo odvali samarcinu pa da vidimo kako bi se rjesila dilema,realno u tim godinama roditelji sve odlucuju i to je tako...
Dobio je poziv i naravno bez trasiranja i pregovaranja odbio ga kao sto bi i svako normalan!
Da je njegovom ocu predocen kakav plan za razvoj malog i neka garantovana podrska od strane NSBIH siguran sam da bi rezultat bio drugaciji a ovako to je pisanje uz vjetar.
Neka malog kod kockasatih dok se ne razvije i ostvari kakav profi ugovor pa mozda tada kad ne bude ovisan o HNL-u i izabere nasu A repku...
Oni ga stvorili neka ga oni i koriste!
ti mjesas kruske i jabuke. pa nije njega zvao zeljo da predje iz dinama, nego je rijec o reprezentaciji, ko mu bolan garantira da ce sa hrvatskom imati vise uspjeha nego sa bosnom!? Ali ne treba kriviti maloga, nego oca, ako je njemu valjala Bosna dok je igrao za nju, tako je trebalo i sa malim.
Volim te Bosno!!!

nihco

Post Postao/la nihco » 06 mar 2012, 13:36

problem je sto se mi postavljamo kao fudbalska ,i svaka druga , sila, a to nismo, cak sta vise, nema nas nigdje. ako zelimo da sebi privucemo djecake koji su rodjeni, odrasli, naucili igrati, u drugim drzavama, a iste im nude karijeru, moracemo puno bolje i vise od prepotentnog , pseudopatriotskog razmisljanja "hos, nes, ne moras ". =rijetko ko ce pristati na taj nacin.
e sad' svako ima pravo na svoje misljenje ali oni koji su p[laceni da rade taj posao,. morali bi se vise potruditi , jer mi, u situacij9i u kojoj smo, moramo biti duplo lukaviji.
Sent from my Commodore 64

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AmirBvB, Bing [Bot], kakarut, Proximic i 53 gosta.