Naravno da nije defanzivno, to sa aktivnim bekovima postaje izuzetno aktivna formacija, ja bih volio da se zadrzimo na ovakvoj formaciji i u buducnosti.
Valjda se pokaze kao dobra.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Naravno da nije defanzivno, to sa aktivnim bekovima postaje izuzetno aktivna formacija, ja bih volio da se zadrzimo na ovakvoj formaciji i u buducnosti.
mislim da je ovo najbolja moguca postava protiv Francuske, nadam se da ce ovako biti kako lAžvaz pišemrAdislic je napisao/la: ↑31 mar 2021, 14:33mahic je napisao/la: ↑31 mar 2021, 14:26Selektor naše reprezentacije ivajlo Petev (Ivaylo), koji ni večeras (20.45 sati) neće sjediti na klupi "Zmajeva", za duel s "Trikolorima"je promijenio formaciju. Kako saznaje "Avaz", naš državni tim meč će početi u formaciji 5 - 4 - 1. Na golu će biti Šehić, desno Todorović - tri stopera su Saničanin, Ahmedhodžić i Hadžikadunić, a lijevo Kolašinac.
U špicu napada igrat će Džeko, a u veznom redu Cimirot, Hadžiahmetović, Krunić i Pjanić.![]()
Hajde Ivaylo povedi nas ovako.
Da vidimo da se bar trudi nesto da mjenja sa smislom.
Jel nuzno znaci sto vise nazad = manje golova?
Bolje smo odigrali sad ovu u Finskoj nego tu u Italiji
Vrijeme je da se nesto promijeni, jer ovu 433 formacija igramo 5 i vise godina i nista nam donijela nije. Samo da hoce veceras poceti s trojicom stopera, te Kolasincem i Todorovicem na WB pozicijama i da momci odigraju kako treba. Vjerujem da bi u tom slucaju takva formacija ostala i za kasnije.
Pa kad smo promijenili na 4-3-3 i počeo je nekako pad reprezentacije. Mislim da je to prvi Sušić odigrao na pripremama za SP i da je i dalje tako ostalo.Ghuraba je napisao/la: ↑31 mar 2021, 14:56Vrijeme je da se nesto promijeni, jer ovu 433 formacija igramo 5 i vise godina i nista nam donijela nije. Samo da hoce veceras poceti s trojicom stopera, te Kolasincem i Todorovicem na WB pozicijama i da momci odigraju kako treba. Vjerujem da bi u tom slucaju takva formacija ostala i za kasnije.
Da ali to ne mijenja činjenicu da i druge osrednje reprezentacije prave bolje rezultate, ili barem igraju za reprezentaciju srcem. Imaju viziju sta zele, kako zele. Ljudi ih vode ka tome, pa ako ide ide. Kod nas nesto sve sivo, tromo, nezaintsresirano...
Demirović je već u NjemačkojBeduin je napisao/la: ↑31 mar 2021, 15:17Odlicna postava, ako ostane takva, samo bih Cipetica umjesto Todorovica jer su obojica truba, ali Cipetic je bolji prema napred, voli utrcabati i centrirati za razliku pd Darka.
A i vidili smo Todorovica i protiv Finske da je bio uzasan.
Protiv slabijih protivnika bih forsirao Demirovica uz Dzeki te Stevanovica desno na tog full back-a, lijevo Sead. Cak i veceras ocekujem da udju na te pozicije Demirovic i Stevanovic
Cemu patetika !? Ipak je ovo samo igra. Momci izadzu na travnjak i igraju lopte ! Poslije tekme se rukuju,upitaju izgrle i cestitaju boljem ! I zivot ide dalje !!Elddar je napisao/la: ↑31 mar 2021, 03:09Nije da sam nešto pretjerano komentarisao za ovih 11 12 godina otkako sam se registrovao ovdje, ali sam redovno pratio forum i reprezentaciju.
Nažalost, došlo vrijeme da više ne možeš ni kvalitetan komentar pročitati, neku finu analizu, od silnih "stručnjaka" ovdje a la 'šta će nam Mbappe uradit, **** će nas Pogba, vrijede milijardu'...
Takvi vjerovatno svakog trećeg vikenda uspiju odgledati jednu-dvije utakmice EPL ili Serie A i misle da su doktorirali fudbal![]()
A na stranu sve to, reprezentacija je sasvim druga dimenzija i sasvim druga priča, reprezentacija je ljubav, reprezentacija je država...
ONTOPIC: Zabit će ga kapiten sutra k'o i prije 10 godina!![]()
Nisam bio siguran je li se vratio nazad, zbunjuje me to sto je Kolasinac ostao, a Demirovic morao nazad.kovacic je napisao/la: ↑31 mar 2021, 15:38Demirović je već u NjemačkojBeduin je napisao/la: ↑31 mar 2021, 15:17Odlicna postava, ako ostane takva, samo bih Cipetica umjesto Todorovica jer su obojica truba, ali Cipetic je bolji prema napred, voli utrcabati i centrirati za razliku pd Darka.
A i vidili smo Todorovica i protiv Finske da je bio uzasan.
Protiv slabijih protivnika bih forsirao Demirovica uz Dzeki te Stevanovica desno na tog full back-a, lijevo Sead. Cak i veceras ocekujem da udju na te pozicije Demirovic i Stevanovic![]()
Ako stvarno krenemo sa 3-4-2-1 to bi bila šokantna modernizacija fudbala u reprezentaciji i zaista pametna odluka, samo nisam siguran u Čivića i Todorovića, bolji su Kolašinac i Cipetić, a kasnije u kvalifikacijama obavezno Gazibegović i Sušić, ne mogu biti lošiji od ovih.