Premijer liga BiH - aktuelno

feniksptica
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la feniksptica » 28 okt 2025, 16:55

Cesto se ovdje provlaci narativ da Borac BL bi bez sudija i klubova iz RSa bio prosjek.

Pogresno. Izuzetno kvalitetna ekipa. Kad god je bilo posteno sudjenje pokazali su da su kvalitetni.

Samo ih jbga mrzi tako da igraju uvijek
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MukiBek
Kontakt:

Post Postao/la MukiBek » 28 okt 2025, 17:01

Ko god kaze da je Borac losa ekipa taj nema pojma o fudbalu. Ovdje je problem sto im se pomaze kad ne treba uopce, samim tim private vise gnjeva nego sto bi trebalo. Tu se otvara pitanje da li se to namjerno radi, da li se neko bahati preko Borca to ne ne znam.

Hrammm1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrammm1921 » 28 okt 2025, 17:07

jurisicduska je napisao/la:
28 okt 2025, 15:45
Prate radnim danima Sarajevo u 13h.
Novi level opcinjenosti.
Kad kontas da ne moze gore evo ga.

I da hram rutiniski 0:3, laganih, sa c timom. :D

Vidjet cemo vas na vrelom gostovanju.
Nezgodna je Sloboda znala vas je izbacit ko drugoligaš.

Mislis Celik Zenica od nedavno ? :rol:

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 28 okt 2025, 17:08

feniksptica je napisao/la:
28 okt 2025, 16:55
Cesto se ovdje provlaci narativ da Borac BL bi bez sudija i klubova iz RSa bio prosjek.

Pogresno. Izuzetno kvalitetna ekipa. Kad god je bilo posteno sudjenje pokazali su da su kvalitetni.

Može pričati ko šta hoće, ali da je normalno suđenje, i da Borčevi igrači nemaju taj osjećaj od prve minute da su zaštićeni od sudija, mi bi i dalje bili kandidati za titulu, a ne za donji dio tabele, kako većina piše. Razlika bi bila u tome što bi protiv Rudara i sličnih ekipa grizli od prve minute, a ne ulazili u utakmicu sa razmišljanjem "lako ćemo".
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 okt 2025, 17:11

Hrammm1921 je napisao/la:
28 okt 2025, 17:07
Novi level opcinjenosti.

S tim što je Čelik tad bio treći rang al nema veze protiv Sarajeva na Bilinom smo favoriti i sa juniorima.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 okt 2025, 17:13

AvantiBL je napisao/la:
28 okt 2025, 17:08

Može pričati ko šta hoće, ali da je normalno suđenje, i da Borčevi igrači nemaju taj osjećaj od prve minute da su zaštićeni od sudija, mi bi i dalje bili kandidati za titulu, a ne za donji dio tabele, kako većina piše. Razlika bi bila u tome što bi protiv Rudara i sličnih ekipa grizli od prve minute, a ne ulazili u utakmicu sa razmišljanjem "lako ćemo".
Pitanje je, ne donosi kvalitet sam po sebi pobjede, Sarajevo je najbolji primjer.

Borac prošle sezone nije ni Čelika mogao izbaciti na svom stadionu bez sudijske lakrdije.

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 28 okt 2025, 17:18

chily-rz je napisao/la:
28 okt 2025, 17:13
AvantiBL je napisao/la:

Pitanje je, ne donosi kvalitet sam po sebi pobjede, Sarajevo je najbolji primjer.

Borac prošle sezone nije ni Čelika mogao izbaciti na svom stadionu bez sudijske lakrdije.
Pa vidi, Sarajevo Željo Borac i Zrinjski. Sve 4 ekipe u "5 deka", stim što Sarajevo malo kaska, ali naiće i oni.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

RaymondRed
Kontakt:

Post Postao/la RaymondRed » 28 okt 2025, 17:24

AvantiBL je napisao/la:
28 okt 2025, 17:18
chily-rz je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:

Pa vidi, Sarajevo Željo Borac i Zrinjski. Sve 4 ekipe u "5 deka", stim što Sarajevo malo kaska, ali naiće i oni.
Ma Borac ozbiljna ekipa, pogotovo prosle sezone. Da je sudjenje normalno bili bi konkurent za titulu idalje, razlika je ta sto bi liga bila konkurentnija i samim tim kvalitetnija. Ne bi se znalo unaprijed ko ce koje sezone psvojiti borac ili zrinjski

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 28 okt 2025, 17:27

BadrHari je napisao/la:
28 okt 2025, 16:11
Samba71 je napisao/la:
26 okt 2025, 18:16
26 okt 2025, 17:47

Ma nista se ne cudi oni zive u ilizijama da su faktor neki.
Vi ste pravi primjer kako su se navijaci okupili oko kluba i spasili klub a oni su pravi primjer spašavanja kluba od strane Države, federacije, kantona, opstina (Novo Sarajevo i Ilidža)
https://www.klix.ba/sport/nogomet/celik ... /210114130

Ništa politika ... 🤣🤣🤣
Malo kod Fudare, malo onaj ćelavi Pivić.

Šalu na stranu, bez pomoći lokalne zajednice teško da bi se isčupali i to je fakt. Čak šta više nemam ništa protiv toga. Kad već ove tašna-mašna firme dobijaju namještene tender, šta fali da lokalna zajednica pomogne klub koji je UG i koji može pomoći promociji iste.

I de bona duškice kad se već nekom uvlačiš u dupe malo više namaži nos da ti ne zapinje... ;)

PS. Čeliku zbog mojih par velikih drugova iz Zenice, a posebno zbog rahmetli Burine i rahmetli Rasima S. koji su bili veliki navijači Čelika od srca želim povratak u PL.
Druže da se razumijemo bez javnog novca se ne može, ali Čelik kad je bio pred gašenje, u najtežim momentima kad se trebalo ispast u kanton, politika je svim silama uprla da ga pokopa i mi smo jasno zauzeli stav kontra politike i grobara. To nas je koštalo dugog i bolnog oporavka, da bi se poslije došlo do pozicije da pregovaraš sa tim ljigama.

Želji kad god zagusti flertuje sa politikom, dopušta da kupe glasove na njemu i kaljaju mu ime, sve samo da mu se progleda kroz prste, da se ne bi riješio pošteno dugova nego guzovače :mrgreen:

https://n1info.ba/sport/nogomet/celik-s ... vao-firmi/

Nema flertovanja sa politikom... Neka Ramo ne kalja ime Čelika. :mrgreen:

Kažem ti nemam ništa protiv da svaka lokalna zajednica i političari podržavaju lokalne klubove.

Majstore nije ti Željo kriv što ste odlučili da idete u Kanton, a ne u PLFBIH poslije korona sezone. Odlučili ste rezati troškove? OK. Vaša odluka. Da li je bila ispravna? Ne znamo. Vrijeme će pokazati.

Po meni veća je to bruka za Grad Zenicu i za Zeničane što je dozvolila da Čelik ode u Kanton ligu.
(nemoj zaboraviti da ste prijed toga godinu-dvije ranije trebali ispasti iz PL, pa ispao Borac za zelenim stolom i slučaja "ŠF Džaja" ako se ne varam).

Npr. Nama kada je najteže bilo i trebalo nam cca. 200.000 KM za licencu navijači se organizirali i skupili pare pa postali generalni sponzor, uspjeli dovesti i vratiti neke igrače da igraju za kikiriki. I spasili se, hvala Bogu.
Zadnja izmjena: Samba71, dana/u 28 okt 2025, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 28 okt 2025, 17:28

28 okt 2025, 17:07
Novi level opcinjenosti.

Ne igramo mi protiv Čelika , mi smo danas prošli prvu prepreku. :D vi igrate protiv ekipe koja vas je već izbacila kao drugoligaš nedavno.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 okt 2025, 17:31

AvantiBL je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:

Po meni je Zrinjski najbolji od ove četvorke, imaju tu rutinu dobijanja utakmica i kad ne igraju najbolje.

Borac je teško ocjeniti zbog sudija, očigledno da tu postoji kvalitet kojeg su pokazali u konferenciji ali s druge strane pitanje je kako bi gurali u ligi da im se sudi pošteno. Ne kažem da nisu za vrh tabele ali isto tako uvjeren sam da bi to dosta teže išlo po vas.

Sarajevo ima kvalitetnu ekipu na papiru i na svoj dan raštelovat će nekog ali isto tako nema tu dovoljno jaka hemija u ekipi da iznesu neke teže momente na utakmici, balans između odbrane i napada najgori od ove četvorke.

Željo malo na publiku i punu Grbavicu, malo na pozitivnu atmosferu u ekipi ali realno je onako po imenima zadnji od ove četvorke.

LondonBlues
Kontakt:

Post Postao/la LondonBlues » 28 okt 2025, 17:32

AvantiBL je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:
AvantiBL je napisao/la:

Da je Borac konkurentan za prvo mjesto,jeste itekako. Da bi imao 5 bodova manje ove sezone da je sudjenje normalno, i to isto itekako.

Da je sudjenje za sve klubove isto danas bi imali 3-4 kluba u 1-2 boda u vrhu i do zadnjeg kola ne bi se znalo ko osvaja do zadnjeg zvizduka sezone.
Cfc
Hskz

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 28 okt 2025, 17:35

@LondonBlues. Slažem se !

Imali bismo situaciju kao lani u HNL-u - do zadnjeg kola borba za 1. mjesto između 3 kluba minimum.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 okt 2025, 17:38

Samba71 je napisao/la:
28 okt 2025, 17:27
BadrHari je napisao/la:
28 okt 2025, 16:11
Samba71 je napisao/la:
26 okt 2025, 18:16

https://www.klix.ba/sport/nogomet/celik ... /210114130

Ništa politika ... 🤣🤣🤣
Malo kod Fudare, malo onaj ćelavi Pivić.

Šalu na stranu, bez pomoći lokalne zajednice teško da bi se isčupali i to je fakt. Čak šta više nemam ništa protiv toga. Kad već ove tašna-mašna firme dobijaju namještene tender, šta fali da lokalna zajednica pomogne klub koji je UG i koji može pomoći promociji iste.

I de bona duškice kad se već nekom uvlačiš u dupe malo više namaži nos da ti ne zapinje... ;)

PS. Čeliku zbog mojih par velikih drugova iz Zenice, a posebno zbog rahmetli Burine i rahmetli Rasima S. koji su bili veliki navijači Čelika od srca želim povratak u PL.
Druže da se razumijemo bez javnog novca se ne može, ali Čelik kad je bio pred gašenje, u najtežim momentima kad se trebalo ispast u kanton, politika je svim silama uprla da ga pokopa i mi smo jasno zauzeli stav kontra politike i grobara. To nas je koštalo dugog i bolnog oporavka, da bi se poslije došlo do pozicije da pregovaraš sa tim ljigama.

Želji kad god zagusti flertuje sa politikom, dopušta da kupe glasove na njemu i kaljaju mu ime, sve samo da mu se progleda kroz prste, da se ne bi riješio pošteno dugova nego guzovače :mrgreen:

https://n1info.ba/sport/nogomet/celik-s ... vao-firmi/

Nema flertovanja sa politikom... Neka Ramo ne kalja ime Čelika. :mrgreen:

Kažem ti nemam ništa protiv da svaka lokalna zajednica i političari podržavaju lokalne klubove.

Majstore nije ti Željo kriv što ste odlučili da idete u Kanton, a ne u PLFBIH poslije korona sezone. Odlučili ste rezati troškove? OK. Vaša odluka. Da li je bila ispravna? Ne znamo. Vrijeme će pokazati.

Po meni veća je to bruka za Grad Zenicu i za Zeničane što je dozvolila da Čelik ode u Kanton ligu.
(nemoj zaboraviti da ste prijed toga godinu-dvije ranije trebali ispasti iz PL, pa ispao Borac za zelenim stolom i slučaja "ŠF Džaja" ako se ne varam).

Npr. Nama kada je najteže bilo i trebalo nam cca. 200.000 KM za licencu navijači se organizirali i skupili pare pa postali generalni sponzor, uspjeli dovesti i vratiti neke igrače da igraju za kikiriki. I spasili se, hvala Bogu.
Razlika je vjerovatno u tome što mi biramo ljude koji će pregovarati sa političkim funjarama i natjerati ih da rade u našu korist dok u Želji je politika usko povezana sa samim klubom i ljudima koji su u upravi.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 okt 2025, 17:42

Ne bi ni prvi bili sigurno
Nista specijalno sto vec nisam vidio u nasoj ligi
Neki dan ih je velez preslusao
Rudar, posusje uz pomoc sudija
Siroki, sarajevo uz pomoc sudija
Znaci bili bi treci cetvrti
Jos plus da im se sloga, radnik ne naguzuju…
Kad sve to sabres i oduzmes dobijes prosjek
Nema ekipe u ligi da odskace osim zrinjskog, cak ni oni nisu toliko iznad kao sto su bili, jer su i ostali napredovali
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Samba71
Kontakt:

Post Postao/la Samba71 » 28 okt 2025, 17:48

Majstore, pogledaj statut UG FK Željezničar.
Članovi kluba prijave svoju kandidaturu za delegata/člana skupštine. Sve ide javnim pozivom, javno i transparentno.
Nakon toga imenuje se skupština na mandat od 4 godine, koja na redovnim/vanrednim skupštinama imenuje članove UO i NO.

Znanje je krhko...
Čitati, čitati, čitati i ne pričati napamet.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 okt 2025, 17:53

Samba71 je napisao/la:
28 okt 2025, 17:48
Majstore, pogledaj statut UG FK Željezničar.
Članovi kluba prijave svoju kandidaturu za delegata/člana skupštine. Sve ide javnim pozivom, javno i transparentno.
Nakon toga imenuje se skupština na mandat od 4 godine, koja na redovnim/vanrednim skupštinama imenuje članove UO i NO.

Znanje je krhko...
Čitati, čitati, čitati i ne pričati napamet.
Vi znate najbolje ko vam je u upravi, dal ima nekih političkih ili stranačkih igrača, u Čeliku je uprava apolitična, niko nit je bio nit je član neke političke opcije. Nisu ni Vici išli na noge u BL nikad.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 okt 2025, 17:58

Zanemaruje se cinjenica da su nepostenim sudjenjem dosli do novcanih sredstava kroz ucesce u Evropi, samim time sebe postavili u povlascen polozaj u odnosu na ostatak lige jer su postali privlacna destinacija zbog ucesca prosle sezone u evropi i plasmana u 1/8 finala i plus uz to su dobre pare uzeli da mogu fine plate davati igracima.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 28 okt 2025, 17:59

28 okt 2025, 15:33
Dobar sjever danas, grmi na kup utakmici, 75 najodanijih udbaskih navijaca

Kaze rutinski, Radnik da je iskoristio prilike moglo 3:3 najrealnijih biti :rol:
Da sudija isključi Sedorfa, Posušje bi vas pobijedilo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 28 okt 2025, 18:01

fks74 je napisao/la:
28 okt 2025, 17:59
28 okt 2025, 15:33
Dobar sjever danas, grmi na kup utakmici, 75 najodanijih udbaskih navijaca

Kaze rutinski, Radnik da je iskoristio prilike moglo 3:3 najrealnijih biti :rol:
Da sudija isključi Sedorfa, Posušje bi vas pobijedilo.
Da sudija iskljuci Vargu pobjedili bi Slogu u gostima
A vas Sloga uze 3:1
Da ste neki velikan ne bi vas po 100 bilo na tribinama
Vise ce sutra navijaca Zelje biti u Tuzli nego sto je vas danas bilo na kosevu

Za sad pobjedli ste samo Slogu, Velez, Rudar i Posusje
Cetiri zadnje ekipe na tabeli
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kksiroki i 35 gostiju.