RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tepsija » 16 jul 2013, 19:57

Ja vrlo dobro znam da je dijaposora osjetno pametnija od nas koji smo tu...samim tim što smo mi automatski glupi...zato jer smo ostali tu.
Pametan otišao,pa ja.
Molio bih dijasporu da se ne diči previše.Niste relavantni.
Pametni jeste u američkim okvirima.
Ali ovo nije Amerika.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 jul 2013, 20:28

tepsija je napisao/la:Ja vrlo dobro znam da je dijaposora osjetno pametnija od nas koji smo tu...samim tim što smo mi automatski glupi...zato jer smo ostali tu.
Pametan otišao,pa ja.
Ali ovo nije Amerika.
Nisam ni pricao o Americi, nego o Velezu iz Mostara, i ne informacijama iz Amerike nego informacijama iz Mostara. Tema je bila nabavka igraca i kad nabavit koga - dao sam misljenje. Daj i ti svoje. Zato forum i sluzi. Ne vidim poentu u skretanju s teme ili podsmijavanju.

Mene usutit neces takvim tonom sigurno. Stoga ili pricaj ili ignorisi. Ovakav primitivizam nije potreban nikome jer nece imat nikakvog efekta.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

konjicanin01
Kontakt:

Post Postao/la konjicanin01 » 16 jul 2013, 20:47

MostaracVelezovac je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Ja vrlo dobro znam da je dijaposora osjetno pametnija od nas koji smo tu...samim tim što smo mi automatski glupi...zato jer smo ostali tu.
Pametan otišao,pa ja.
Ali ovo nije Amerika.
Nisam ni pricao o Americi, nego o Velezu iz Mostara, i ne informacijama iz Amerike nego informacijama iz Mostara. Tema je bila nabavka igraca i kad nabavit koga - dao sam misljenje. Daj i ti svoje. Zato forum i sluzi. Ne vidim poentu u skretanju s teme ili podsmijavanju.

Mene usutit neces takvim tonom sigurno. Stoga ili pricaj ili ignorisi. Ovakav primitivizam nije potreban nikome jer nece imat nikakvog efekta.
Malo ima dusmana Velez pa treba vi da se koljete medjusobno ,stvarno mi niste jasni ,konstantno momka napadate zato sto zivi u Americi,al ipak voli Velez i dalje ,svaki njegov post docekate na noz,ljubomora il stali neznam al definitivno nije vam to ok ,posebno kad se zna koliko dijasporci pomazu voljeni klub,sta bi sad on trebao za vas ceif spakovat kofere i vratit se u ovaj jad i ugroziti egzisteniciju svoje obitelji.Inace po meni deckjo ima krajnje korektne postove i relisticne prije svega.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 jul 2013, 22:06

Ne napadam momka nego jednostavno iznosim činjenice koje su više nego jasne.
Svaki Veležovac je moj brat ali to nije razlog da se svakom ide niz dlaku.
Svaka čast dijaspori ali jedno je tu živjeti 365 dana u godini,u dobru i zlu a drugo je sve to gledati na streamu i skype-u ako smo se razumjeli.
I ja gledam web cam New Yorka povremeno.
Pogledam tu i tamo Knickse na streamu.
Vječno u našim srcima.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 16 jul 2013, 22:50

FAMOS - VELEZ 0-2 (0-1)

Fudbaleri Veleža ostvarili su pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Hrasnici. Mnogo bolja igra "Rođenih" krunisana je samo sa dva pogotka. Jusufbašić je u 39. minuti topovskim šutem sa 17-18 metara doveo Velež u vodstvo. U drugom poluvremenu "Rođeni" su udvostručili prednost. Rasević je u 55. minuti odlično ubacio, a Ćemalović jos bolje reagovao i glavom sa 13-14 metara zatresao mrežu.
Tri minuta kasnije jedanaesterac za Velež. Ćemalović sa bijele tačke šutira preko gola. Do kraja odlične prilike ne koriste Letić i Zvonić.

Velež je nastupio u sljedećem sastavu: Bobić, Hebibović, Kazazić (od 70. Mahinić), Zolj, Letic, Zvonić, Kodro, Majkić, Hajdarević(od 46. Rašević), Jusufbašić, Okić(od 46. Ćemalović).

sa fkvelez.ba
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 jul 2013, 23:13

Konačno smo zabili dva!
Vječno u našim srcima.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 jul 2013, 01:14

@moRaja

ovo što ću sada napisati pišem onako kako mislim...naveo si zašto uprava ne pokuša dovesti neke Maletiće, Trivunoviće i sl..igrače iz Borca...da se mene pita, stavi bi VETO na dolazak takvih igrača...čim on mijenja klubove kao čarape, ili ode vani, i odigra samo polusezonu, pa se vraća, od tog igrača nema ništa, jer samo uzme lovu i vozdra, i to ga još moraš masno platiti, umjesto da dovedeš neafirmisanog igrača, jer nije uspjeh igrati s polovnjacima, nego je uspjeh nepoznatog igrača izgraditi, a VELEŽ je već uspio otkriti neke igrače za koje se nije ni znalo... ;)

i što je najgore, kroz naš klub je prošlo dosta takvih, koji su uzeli lovu, a nas nigdje nije bilo, uostalom na skupštini je bilo riječi o tome...oni bi samo zauzimali mjesto mladim igračima, koji bi možda danas-sutra napravili barem solidne karijere...VELEŽ nema para da plača takve igrače, koji su realno preskupi, jer dok ti platiš takvog, mogao si s istim novcem dovesti mlade igrače i uložiti u njih, i da ti se sutra vrati mnogostruko...

IBRO već polako radi na afirmaciji mladih igrača, i postaje naš Osim, a ako želimo Evropu, treba nam kontinuitet, a mi ga nikako nemamo...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 jul 2013, 02:58

MostaracVelezovac je napisao/la:
Pametan otišao,pa ja.
Ali ovo nije Amerika.

Svaka ti cast drug , za fanaticnost !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 17 jul 2013, 03:55

Maestro^^ je napisao/la:FAMOS - VELEZ 0-2 (0-1)

Fudbaleri Veleža ostvarili su pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Hrasnici. Mnogo bolja igra "Rođenih" krunisana je samo sa dva pogotka. Jusufbašić je u 39. minuti topovskim šutem sa 17-18 metara doveo Velež u vodstvo. U drugom poluvremenu "Rođeni" su udvostručili prednost. Rasević je u 55. minuti odlično ubacio, a Ćemalović jos bolje reagovao i glavom sa 13-14 metara zatresao mrežu.
Tri minuta kasnije jedanaesterac za Velež. Ćemalović sa bijele tačke šutira preko gola. Do kraja odlične prilike ne koriste Letić i Zvonić.

Velež je nastupio u sljedećem sastavu: Bobić, Hebibović, Kazazić (od 70. Mahinić), Zolj, Letic, Zvonić, Kodro, Majkić, Hajdarević(od 46. Rašević), Jusufbašić, Okić(od 46. Ćemalović).

sa fkvelez.ba
interesantno Cemalovic fula penal preko gola namece se Ibri za prvi sastav .....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 17 jul 2013, 07:20

Jusufbasic je potpisao na koliko?

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 17 jul 2013, 08:30

Kao sto je tepsija napisao meni je svaki velezovac brat. Nemam ja nista protiv dijaspore ili mostarcavelezovca cak ga smatram uz tepsiju nondu alema i zizua medju najboljim na ovom forumu da se ne uvrijedi ostala RAja koja je isto kvalitetna. Jbga svi mi imamo razlicita misljenja ali najvaznije je da imamo jednu ljubav i u tome cemo se uvijek slagati. Meni je Velez zivot. Ginuo sam za njega na marakani,cairu,poljudu,kantridi,maksimiru neznam vise gdje nisam cak sam 93-ce u santicevoj nosio velezovu zastavicu u dzepu zato izvinjenje ako sam uvrijedio nekog mog brata ali to je iskljucivo sto ja dozivljavam Velez na moj jedinstven nacin pa nekad prolupam i baljezgam. RAja nek ste mi svi zivi i zdravi i FORZA VELEZ
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 jul 2013, 11:08

gruezi je napisao/la:Jusufbasic je potpisao na koliko?
na 2 godine..

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 17 jul 2013, 15:57

http://www.starmo.ba/mostars/item/18462 ... 5%BEa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 17 jul 2013, 16:14

AlemC85 je napisao/la:@moRaja

ovo što ću sada napisati pišem onako kako mislim...naveo si zašto uprava ne pokuša dovesti neke Maletiće, Trivunoviće i sl..igrače iz Borca...da se mene pita, stavi bi VETO na dolazak takvih igrača...čim on mijenja klubove kao čarape, ili ode vani, i odigra samo polusezonu, pa se vraća, od tog igrača nema ništa, jer samo uzme lovu i vozdra, i to ga još moraš masno platiti, umjesto da dovedeš neafirmisanog igrača, jer nije uspjeh igrati s polovnjacima, nego je uspjeh nepoznatog igrača izgraditi, a VELEŽ je već uspio otkriti neke igrače za koje se nije ni znalo... ;)

i što je najgore, kroz naš klub je prošlo dosta takvih, koji su uzeli lovu, a nas nigdje nije bilo, uostalom na skupštini je bilo riječi o tome...oni bi samo zauzimali mjesto mladim igračima, koji bi možda danas-sutra napravili barem solidne karijere...VELEŽ nema para da plača takve igrače, koji su realno preskupi, jer dok ti platiš takvog, mogao si s istim novcem dovesti mlade igrače i uložiti u njih, i da ti se sutra vrati mnogostruko...

IBRO već polako radi na afirmaciji mladih igrača, i postaje naš Osim, a ako želimo Evropu, treba nam kontinuitet, a mi ga nikako nemamo...

Svaka čast AlemC85 kratko ali jasno. Dobro misliš. Pusti ove ljigavce.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 17 jul 2013, 16:24

Puza to ljigavac se na mene odnosi?

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 17 jul 2013, 16:34

Ljigavcem nazivas nekoga ko je s tobom na istoj tribini,ko je na tribini vise od tebe bar 30 godina,ko je branio ovaj grad i ovaj klub da bi ti mogao za 2 sedmice gledat Velez. Puza pretpostavljam da si negdje porijeklom iz svinjarine ili rabine pa pokazujes iste te manire. Ti si jedan od onih kojim je vaznije hoce li past kisa da zalije krtolu nego hoce li Velez dobit. I okani se mene baneco samni te zeou u stau nijednom

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 17 jul 2013, 16:49

moRAja je napisao/la:Ljigavcem nazivas nekoga ko je s tobom na istoj tribini,ko je na tribini vise od tebe bar 30 godina,ko je branio ovaj grad i ovaj klub da bi ti mogao za 2 sedmice gledat Velez. Puza pretpostavljam da si negdje porijeklom iz svinjarine ili rabine pa pokazujes iste te manire. Ti si jedan od onih kojim je vaznije hoce li past kisa da zalije krtolu nego hoce li Velez dobit. I okani se mene baneco samni te zeou u stau nijednom
Nisam mislio na tebe nego općenito AmemC85 mi se sviđa post koji je napisao tu sam negdje mišljenja kao i on. Nisam nikoga htjeo uvrijediti. Nisam ni iz svinjarine ni iz rabine nego iz Donje Mahale. Pozdrav za sve.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 17 jul 2013, 17:12

„ROĐENI“ U ZETRI UZ „ZMAJEVE“

Uprava Veleža u dogovoru sa stručnim štabom „Rođenih“ odlučila je da nagradi fudbalere za dobar rad u pripremnom periodu, a istovremeno i pruži podršku našim mladim rukometašima. Tako će večeras od 21.00 kompletna Veležova ekspedicija, koja se nalazi na Bjelašnici, svoje mjesto pronaći na tribinama „Zetre“. Mladi rukometaši Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu pružaju odlične partije i zaslužuju veliku podršku. Večeras im je protivnik favorizovana Slovenija, nadamo se da će bodreni od strane hiljada navijača ostvariti dobar rezultat.

fkvelez.ba
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 17 jul 2013, 17:23

moRAja je napisao/la:Ljigavcem nazivas nekoga ko je s tobom na istoj tribini,ko je na tribini vise od tebe bar 30 godina,ko je branio ovaj grad i ovaj klub da bi ti mogao za 2 sedmice gledat Velez. Puza pretpostavljam da si negdje porijeklom iz svinjarine ili rabine pa pokazujes iste te manire. Ti si jedan od onih kojim je vaznije hoce li past kisa da zalije krtolu nego hoce li Velez dobit. I okani se mene baneco samni te zeou u stau nijednom
evo ja sam iz svinjarine i rabine. mozes li mi objasniti zasto si ti bolji od mene?? hvalis se s tim da si tolike godine potrosio smucajuci ce po utakmicama i sa takvom pameti uzimas za pravo da se javno oglasavas i ponizavas druge ljude. pogledaj malo ko igra u velezu u svim kategorijama,jesu li to oni koji sade krompire ili takvi kao sto si ti? a dobro,ti si mozda predsjednik,trener,sponzor,legenda kluba....jesi qurac. zapitaj se sta si i koja je tvoja uloga.reci ces da si navijac ali zbog takvih navijaca je stadion prazan.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 17 jul 2013, 18:26

Hercegovina napisi ako ti je zasmetalo sto sam napisao da sam ucestvovao u odbrani grada,nemoj meni prodavat te kamenjarske postove jer je ova lisica 47 godina przena na mostarskom colopeku. Nisam ni trener a ni qurac kao sto ti kazes ali sam sponzor bio 95-te jer sam licno isao u Bec da donesem 13 pari kopacka da bi mogli odigrat s Turbinom u sjevernom. Meni je ponos sto sam navijac Veleza i nije mi zao sto sam citav zivot posvetio vise njemu nego svom djetetu ali ti taj osjecaj i tu ljubav nikad neces imati i osjetiti pa zato nemozes ni skontat o cemu pisem. Mi mostarci se kroz zajebanciju nazivamo svakako ali kas osjetis ironiju u necijem postu moras brzo izvuc pistolj

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.