FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Mi svi generalno navijači Slobode smo mrtve i mlohave karine. To je istina i činjenica i ništa drugo. Ogadila mi se ova tema skroz, svaki put dođem i uvijek isto pročitam, tj. prazna priča, ništa konkretno. Svetinja propada, niko ništa ne radi. Je li se tako bori za svetinju ? Prvo ja, a onda svi ostali ..neka nas je sramota, pišam se na nas sve. Sve neki članci u novinama, portalima, navijači traže skupštinu, bla, bla. Boli njih ku*ac za to, ne je*u navijače ni 2 %. Eto, toliko su navijači sposobni da ih niko ne je*e ni 2 %. Postoji jedna izreka koja kaže: "Dok je ovaca, biće i vune."
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Znas zasto se ne boje fukara .Zato sto su ih placernici navijaci docekali kada je sloboda ispala iz lige kao da su ligu sampiona osvojili prodaju se ljudi za kikiriki to je istina i onda ONI kontaju kad nisu nista uradili kad smo ispali iz lige sad pogotovo nece .Onda je trebalo napraviti rez i kad su sa busom dosli polupat sve i to bi sad imalo reakciju i strah kod njih a ovako zaboli njih kita za nas sa foruma .Ovde lijecimo svoje nezadovoljstvo kao da dodjemo na kolektivnu terapiju istresemo se i svako sebi .
Danas sam dobio info da je Imamović bio zagrijan da se aktivira oko Slobode međutim ponovo je hebeni dug uradio svoje tako da je to za njega neisplativa investicija obzirom da većinu stvari i projekata on upravo gleda kroz to okno.
Nažalost uskoro nam slijedi gašenje i po principu Dite,vjerovatno dobijamo novi klub koji će se spojiti sa nekim lokalnim samo da se ne ide iz zadnje lige,takva je bar trenutna situacija i nema naznaka da se možemo izvući na neki drugi način.
Međutim šta god oni uradili i osnovali tu neku novu Slobodu ja istu podržavat neću.
Ostaje još trunka nade da postoji nekakvo rješenje (jako teško) koje će nas izvući iz gov.ana a i ona polako nestaje.
Nažalost uskoro nam slijedi gašenje i po principu Dite,vjerovatno dobijamo novi klub koji će se spojiti sa nekim lokalnim samo da se ne ide iz zadnje lige,takva je bar trenutna situacija i nema naznaka da se možemo izvući na neki drugi način.
Međutim šta god oni uradili i osnovali tu neku novu Slobodu ja istu podržavat neću.
Ostaje još trunka nade da postoji nekakvo rješenje (jako teško) koje će nas izvući iz gov.ana a i ona polako nestaje.
Kakvi bolan crni plačenici...šta je vama ljudi, tko je to mogao i zašto platiti. Pa šta je vama koji kuyac više. Moj prijatelj sa malom kćerkom i ja smo zajedno bili tu...isto kao što sma bio na večini utakmici sada u federalnoj ligi...a vjeruj mi da nas dvojicu niko u Slobodi nema para za kupiti. Koji vam je bolan.sloboda je napisao/la:Znas zasto se ne boje fukara .Zato sto su ih placernici navijaci docekali kada je sloboda ispala iz lige kao da su ligu sampiona osvojili prodaju se ljudi za kikiriki to je istina i onda ONI kontaju kad nisu nista uradili kad smo ispali iz lige sad pogotovo nece .Onda je trebalo napraviti rez i kad su sa busom dosli polupat sve i to bi sad imalo reakciju i strah kod njih a ovako zaboli njih kita za nas sa foruma .Ovde lijecimo svoje nezadovoljstvo kao da dodjemo na kolektivnu terapiju istresemo se i svako sebi .
Ljudi su spontano došli!
Meni nisu krivi igrači koji su izgubili tekmu protiv Slavije iako su kriminalno odigrali. U stvari oni i nisu bili kvalitet za nešto više, ali to nisu krivi oni...več rukovodstvo koje ih je angažovalo...
Posljednji na koje bih digao ruku i nešto opsovao su igrači osim ako ne zasluže nekom nesportskom gestom.
Evo navijači pokušavajui nešto da pokrenu pa makar pozivom kroz medije! A tuzlanski mediji su nešto posebno, svaki koketira (sjajan izraz jednog od starijih navijača) sa trenutnom političkom garniturom u gradu koja je i instalirala ovaj set najbnesposobnijih ljudi na kugli zemaljskoj pa radi toga i nemaju muda da kroz novinarsku priču utiču na bilo šta.
Onda, ljudi ima još jedna vrlo bitna stvar. Izgleda da se krug pravih navijača sveo upravo samo na fukare ili na one koji su bili aktivni na tribini, ali zbog godina i obaveza stoje sa strane, ali i trenutno sa simpatijama gledaju na grupu i na sve što se dešava u vezi nje. Hoću reči, krug pravih navijača se sveo na populaciju cca od 75.godišta pa unazad. Čast izuzetcima kojih ima i ovdje.
Evo, na tuzlarijama jedva objave saopćenje (zato što su režimski medij), ali potrude se da ospore izvor i autore. Komentari koji su slijedili, svi ali baš svi su se odnosili na navijače i fukare. WTF!!! Tko je lud ovdje? Ye.bena Gebelsova ideologija! Ajmo skrenut pažnju sa pravog problema. Sve do jednog plačenici režima.
tuzlanska Sloboda
- TzBulevar87
- Kontakt:
@sloboda
Ovako prvo da ti kazem, imas milion trenera koji igracima psuju na treningu i utakmicama ali to nije zato sto oni to tako misle vec je to u prirodi i tako tjeraju igrace da mjenjaju reakciju.. Ćiro ti je prvi takav trener pa da na nabrajam sad! Drugo Deda ti nije lopov ni taler ko ovi ostali, ne znam sto ga uopste stavljas u kos sa karicem i njima taj covjek je uvijek bio uz Slobodu pa i sad kad je najteze dosao je u strucni stab, smijem se kladit da bona jos nije dobio.. trece sveznadaru Karic ti nije u strucnom stabu ko sto pises, on ti je sportski direktor a to ti je velika razlika (toliko znas o svojoj svetinji da ne znas ni funkcije ljudi u klubu).. a cetvrto, posto stalno prozivas navijace da su placenici i kojekakvi kurcii bujrum dodji sad na prozivku 17. iza sjevera i slobodno reci sve sto ti je na dusi..
Ovako prvo da ti kazem, imas milion trenera koji igracima psuju na treningu i utakmicama ali to nije zato sto oni to tako misle vec je to u prirodi i tako tjeraju igrace da mjenjaju reakciju.. Ćiro ti je prvi takav trener pa da na nabrajam sad! Drugo Deda ti nije lopov ni taler ko ovi ostali, ne znam sto ga uopste stavljas u kos sa karicem i njima taj covjek je uvijek bio uz Slobodu pa i sad kad je najteze dosao je u strucni stab, smijem se kladit da bona jos nije dobio.. trece sveznadaru Karic ti nije u strucnom stabu ko sto pises, on ti je sportski direktor a to ti je velika razlika (toliko znas o svojoj svetinji da ne znas ni funkcije ljudi u klubu).. a cetvrto, posto stalno prozivas navijace da su placenici i kojekakvi kurcii bujrum dodji sad na prozivku 17. iza sjevera i slobodno reci sve sto ti je na dusi..
075
- TzBulevar87
- Kontakt:
Kapa dole, istina i samo istina.. SVI DO JEDNOG **** PLAĆENICII !!!!zlajci je napisao/la:Kakvi bolan crni plačenici...šta je vama ljudi, tko je to mogao i zašto platiti. Pa šta je vama koji kuyac više. Moj prijatelj sa malom kćerkom i ja smo zajedno bili tu...isto kao što sma bio na večini utakmici sada u federalnoj ligi...a vjeruj mi da nas dvojicu niko u Slobodi nema para za kupiti. Koji vam je bolan.sloboda je napisao/la:Znas zasto se ne boje fukara .Zato sto su ih placernici navijaci docekali kada je sloboda ispala iz lige kao da su ligu sampiona osvojili prodaju se ljudi za kikiriki to je istina i onda ONI kontaju kad nisu nista uradili kad smo ispali iz lige sad pogotovo nece .Onda je trebalo napraviti rez i kad su sa busom dosli polupat sve i to bi sad imalo reakciju i strah kod njih a ovako zaboli njih kita za nas sa foruma .Ovde lijecimo svoje nezadovoljstvo kao da dodjemo na kolektivnu terapiju istresemo se i svako sebi .
Ljudi su spontano došli!
Meni nisu krivi igrači koji su izgubili tekmu protiv Slavije iako su kriminalno odigrali. U stvari oni i nisu bili kvalitet za nešto više, ali to nisu krivi oni...več rukovodstvo koje ih je angažovalo...
Posljednji na koje bih digao ruku i nešto opsovao su igrači osim ako ne zasluže nekom nesportskom gestom.
Evo navijači pokušavajui nešto da pokrenu pa makar pozivom kroz medije! A tuzlanski mediji su nešto posebno, svaki koketira (sjajan izraz jednog od starijih navijača) sa trenutnom političkom garniturom u gradu koja je i instalirala ovaj set najbnesposobnijih ljudi na kugli zemaljskoj pa radi toga i nemaju muda da kroz novinarsku priču utiču na bilo šta.
Onda, ljudi ima još jedna vrlo bitna stvar. Izgleda da se krug pravih navijača sveo upravo samo na fukare ili na one koji su bili aktivni na tribini, ali zbog godina i obaveza stoje sa strane, ali i trenutno sa simpatijama gledaju na grupu i na sve što se dešava u vezi nje. Hoću reči, krug pravih navijača se sveo na populaciju cca od 75.godišta pa unazad. Čast izuzetcima kojih ima i ovdje.
Evo, na tuzlarijama jedva objave saopćenje (zato što su režimski medij), ali potrude se da ospore izvor i autore. Komentari koji su slijedili, svi ali baš svi su se odnosili na navijače i fukare. WTF!!! Tko je lud ovdje? Ye.bena Gebelsova ideologija! Ajmo skrenut pažnju sa pravog problema. Sve do jednog plačenici režima.
075
http://tuzlalive.ba/zasto-sloboda-jedin ... a-e-38461/" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrav svima.(nemojte me poprijeko gledati sto sam navijac Veleza
,dolazim sa dobrom namjerom)Povremeno pratim sta se desava sa Slobodom i vjerujte mi da ne mogu da vjerujem ovo sto vidim kako se unistava jedan BH velikan .Tuzlanski bazen je najbogatiji u BiH(sa privredom)tuzlanski kanton najmnogoljudniji i vidi sta se desava sa Slobodom
nemam rijeci.Na stranu ovi rezultati u zadnjem kolu lani
ali Slobodu su unistili svi njegovi ljudi (koji su vodili Slobodu poslije rata)koji su napravili ogroman dug ,dugovanja prema savezu,dugovanja prema sudijskim organizacijama,dugovanja prema drzavi(svi su jedva cekali da gurnu Slobodu u nizi rang upravo radi ovoga).Pitam se pa sta su ti ljudi radili,ili su bili nesposobni da privuku kapital u klub (cisto sumnjam) ili su trpali u svoj dzep(veoma moguce)Ovdje ubrajam (kao odgovorne) i gradonacelnika Tuzle,jeste da on gradi ta jezera i to ali unisti se profesionalni sport u Tuzli(Sloboda Dita i Sloboda)pa gdje ce mladi ljudi ici na utakmice,gdje ce trenirati,ili on misli da je Tuzlacima dovoljno samo da imaju ta jezera,i to je to
.Eto napravila se graska jednom sa tim dugom,pa i drugi put se napravila greska ovo sto je Gracic nudio,mislim da se to nije smijelo propustiti,ali izgleda opet su to upropastili odredjeni ljudi koji vode Slobodu jer su trazili i svoj tal u svemu tome(ovo predpostavljam).Po meni sta bi bilo dobro sada je da navijaci vrse konstantan pritisak da se odrzi skupstina kluba na kojoj bi trebalo doci do kompletne smjene rukovodecih ljudi,bolje dovesti mlade,skolovane i neafirmisane ljude na celo Slobode nego ostaviti te lopove koji su Slobodu bacili u ponor.Probajte nesto napraviti dok jos nije kasno(a vremena se nema puno)
Ovo sa usmrdjenim jajima je samo odraz nemoci i mislim da je to prijedlog za malu djecu
Mislim da i vi navijaci morate uraditi vise,a ne samo pisati po facebooku ili forumu i razglabati do bezsvijesti.
Kakav je to recimo navijac Slobode koji govori za Slobodu da je "svetinja" a u profilu stavio sliku "I love Lazio"WTF
Znaci ima gresaka na sve strane,podjite prvo od sebe sa pitanjem ;sta ste uradili za klub pa onda treba vrsiti pritisak na rukovodstvo kluba i gradske strukture.Vjerujte mi da mi nije nimalo drago ovo sta se desava sa Slobodom
Izvininjavam se sa upadicom ali nisam mislio nista lose
P.S.Ovom prilikom da pozdravim jarana iz Chicaga SaltCityAttack,pozdrav care

Ovo sa usmrdjenim jajima je samo odraz nemoci i mislim da je to prijedlog za malu djecu

Mislim da i vi navijaci morate uraditi vise,a ne samo pisati po facebooku ili forumu i razglabati do bezsvijesti.
Kakav je to recimo navijac Slobode koji govori za Slobodu da je "svetinja" a u profilu stavio sliku "I love Lazio"WTF

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Kakve veze ima kakva je moja profilna slika ? Ja Lazio toliko volim i smatram ga dijelom familije. Pa skoro svi imamo neki klub iz inostranstva za koji navijamo, simpatišemo (zavisi kako to neko gleda). Ja to nikada nisam krio, Lazio mi je dio života, ono što me čini sretnim. Sloboda mi je naravno na prvom mjestu, što ne znači da ja moram imati profilnu sliku od Slobode, itd. Ja znam za sebe da sam išao na Tušanj još kao dijete, a tako je i danas. Znam koliko volim svoj klub, nisi mi ti potreban da dovodiš u pitanje moju ljubav prema Slobodi, itd.
Ako ja ipak nisam pravi i iskreni navijač Slobode, svaka čast onima koji navijaju samo za lokalne klubove, a nemaju omiljeni klub u inostranstvu.
P.S. Hoću li biti veći navijač Slobode ako sklonim profilnu sliku na kojoj piše (Volim Lazio), ili ako stavim Slobodinu profilnu sliku ?
Ako ja ipak nisam pravi i iskreni navijač Slobode, svaka čast onima koji navijaju samo za lokalne klubove, a nemaju omiljeni klub u inostranstvu.
P.S. Hoću li biti veći navijač Slobode ako sklonim profilnu sliku na kojoj piše (Volim Lazio), ili ako stavim Slobodinu profilnu sliku ?
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
JTS je napisao/la:Kakve veze ima kakva je moja profilna slika ? Ja Lazio toliko volim i smatram ga dijelom familije. Pa skoro svi imamo neki klub iz inostranstva za koji navijamo, simpatišemo (zavisi kako to neko gleda). Ja to nikada nisam krio, Lazio mi je dio života, ono što me čini sretnim. Sloboda mi je naravno na prvom mjestu, što ne znači da ja moram imati profilnu sliku od Slobode, itd. Ja znam za sebe da sam išao na Tušanj još kao dijete, a tako je i danas. Znam koliko volim svoj klub, nisi mi ti potreban da dovodiš u pitanje moju ljubav prema Slobodi, itd.
Tebi je Lazio dio familije?

- SiggySinatra
- Kontakt:
Eto i zvanicno Olimpik u Gorazdu ... pisi propalo.
Ti care trebas da toliko volis Slobodu(ko sto volis Lazio) i da Slobodu smatras dijelom familije a ne neki tamo klub iz Italije kojeg nikad mozda uzivo nisi gledoJTS je napisao/la:Kakve veze ima kakva je moja profilna slika ? Ja Lazio toliko volim i smatram ga dijelom familije. Pa skoro svi imamo neki klub iz inostranstva za koji navijamo, simpatišemo (zavisi kako to neko gleda). Ja to nikada nisam krio, Lazio mi je dio života, ono što me čini sretnim. Sloboda mi je naravno na prvom mjestu, što ne znači da ja moram imati profilnu sliku od Slobode, itd. Ja znam za sebe da sam išao na Tušanj još kao dijete, a tako je i danas. Znam koliko volim svoj klub, nisi mi ti potreban da dovodiš u pitanje moju ljubav prema Slobodi, itd.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
moze mi neko rec kakav je Ivan Mandušić golman i jel nastupao za I-tim Slobode
KLUB BEZ NAVIJAČA JE KLUB BEZ DUŠE I RESPEKTA!!!
Nisam komentarisao zadnjih par mjeseci, ali sam pročitao sve komentare na ovoj temi vezano za "fuziju" i razgovarao sam sa ljudima koji znaju malo više o tome tako da sam prilično dobro upućen u situaciju.Zodiac je napisao/la:Danas sam dobio info da je Imamović bio zagrijan da se aktivira oko Slobode međutim ponovo je hebeni dug uradio svoje tako da je to za njega neisplativa investicija obzirom da većinu stvari i projekata on upravo gleda kroz to okno.
Citiram ovaj post zato što mi je zanimljiva logika kojom se ljudi u ovom gradu vode. Svi bi podržali "fuziju", a novu Slobodu ne bi niko. Mnogi su nasjeli na riječ FUZIJA, a u stvarnosti nikakve fuzije ne bi bilo.
Da bi Olimpic igrao na Tušnju pod nazivom "Sloboda Olimpic" ili "Sloboda 1919" bez dugova, naša Sloboda se mora ugasiti. To vam je jasno, ali ipak bi (skoro) cijela Tuzla podržala Olimpic u crveno-crnim dresovima i gašenje naše Slobode jer bi se tad fudbal vratio u grad i gledali bi PL na Tušnju, a vjerovatno i evropske utakmice. To što se Sloboda gasi, to ćemo valjda zanemariti.
Druga solucija za otpisivanje dugova je gašenje naše Slobode i formiranje nove koja bi krenula iz najnižeg ranga. Ovu soluciju (skoro) niko ne podržava jer će nova Sloboda igrati PL tek za 5 godina u najboljem slučaju, a većinom kao razlog navode da to nije naša Sloboda. Nije ni Olimpic u crveno-crnim dresovima pa nikom ništa.
Čini se ipak da mnogi razlog navijanja za novi klub traže u tome koje će rješenje donijeti trenutni uspjeh, a ne u tome da li je to naša Sloboda jer nijedna od navedenih to nije.
Treće rješenje je čekanje da se pojavi neko sa milionima i da plati sve Slobodine dugove. Ovo je jedini način da naša Sloboda opstane, a mislim da je svima jasno koliko je ova opcija vjerovatna.
Što se mene tiče, bio bih najsretniji kada bi se nekako realizovala treća opcija. S obzirom da je ona vrlo nerealna, naravno da bih podržao i "Slobodu Olimpic" i neku novu Slobodu jer bi to ipak bio naš klub.
Prednosti nove Slobode u odnosu na "Slobodu Olimpic" bi bile u tome što bi to bio naš klub, bez dugova. U "Slobodi Olimpic" bi Gracić vodio glavnu riječ i on bi bio vlasnik kluba, tako da bi ga vrlo lako mogao preseliti i u neki drugi grad. Mana je to što se ide iz šestog ranga, mada se klub može spojiti sa Mramorom koji je u trećem rangu (jedan ispod naše Slobode i ima veće šanse da ove sezone uđe u drugi rang nego Sloboda u prvi).
Ako vam se ne čita cijeli post, poenta je da je licemjerno podržavati "Slobodu Olimpic", a u isto vrijeme ne podržavati novu Slobodu. Po meni su oba rješenja katastrofalna, ali čini se (nažalost) i jedina moguća.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Pozzz druze svakako tebi velikom navijacu veleza sa kojim sam imao cast razgovarati popiti pice i td...jednostavno drago mi je bilo upoznati nekog ko jednako osjeca ljubav i voli svoj klub i u dalekoj usa a znamo da mnogi zaborave odakle su kad subu dijaspori a da nepricam koliko se sjecaju svojih svetinja cime su se nekad ponosili..na zalost malo je danas takvih navijaca to je i problemrodjak je napisao/la:pozdrav svima.(nemojte me poprijeko gledati sto sam navijac Veleza,dolazim sa dobrom namjerom)Povremeno pratim sta se desava sa Slobodom i vjerujte mi da ne mogu da vjerujem ovo sto vidim kako se unistava jedan BH velikan .Tuzlanski bazen je najbogatiji u BiH(sa privredom)tuzlanski kanton najmnogoljudniji i vidi sta se desava sa Slobodom
nemam rijeci.Na stranu ovi rezultati u zadnjem kolu lani
ali Slobodu su unistili svi njegovi ljudi (koji su vodili Slobodu poslije rata)koji su napravili ogroman dug ,dugovanja prema savezu,dugovanja prema sudijskim organizacijama,dugovanja prema drzavi(svi su jedva cekali da gurnu Slobodu u nizi rang upravo radi ovoga).Pitam se pa sta su ti ljudi radili,ili su bili nesposobni da privuku kapital u klub (cisto sumnjam) ili su trpali u svoj dzep(veoma moguce)Ovdje ubrajam (kao odgovorne) i gradonacelnika Tuzle,jeste da on gradi ta jezera i to ali unisti se profesionalni sport u Tuzli(Sloboda Dita i Sloboda)pa gdje ce mladi ljudi ici na utakmice,gdje ce trenirati,ili on misli da je Tuzlacima dovoljno samo da imaju ta jezera,i to je to
.Eto napravila se graska jednom sa tim dugom,pa i drugi put se napravila greska ovo sto je Gracic nudio,mislim da se to nije smijelo propustiti,ali izgleda opet su to upropastili odredjeni ljudi koji vode Slobodu jer su trazili i svoj tal u svemu tome(ovo predpostavljam).Po meni sta bi bilo dobro sada je da navijaci vrse konstantan pritisak da se odrzi skupstina kluba na kojoj bi trebalo doci do kompletne smjene rukovodecih ljudi,bolje dovesti mlade,skolovane i neafirmisane ljude na celo Slobode nego ostaviti te lopove koji su Slobodu bacili u ponor.Probajte nesto napraviti dok jos nije kasno(a vremena se nema puno)
Ovo sa usmrdjenim jajima je samo odraz nemoci i mislim da je to prijedlog za malu djecu![]()
Kakav je to recimo navijac Slobode koji govori za Slobodu da je "svetinja" a u profilu stavio sliku "I love Lazio"WTF![]()
Znaci ima gresaka na sve strane,podjite prvo od sebe sa pitanjem ;sta ste uradili za klub pa onda treba vrsiti pritisak na rukovodstvo kluba i gradske strukture.Vjerujte mi da mi nije nimalo drago ovo sta se desava sa Slobodom
![]()
Izvininjavam se sa upadicom ali nisam mislio nista lose

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ni za Juniore nije nastupao uvjek bio rezerva, do I-tima nikad nije stigao.mirzard je napisao/la:moze mi neko rec kakav je Ivan Mandušić golman i jel nastupao za I-tim Slobode
Za kakve reprezentativne selekcije je nastupao ?MakeTZ je napisao/la:Ni za Juniore nije nastupao uvjek bio rezerva, do I-tima nikad nije stigao.mirzard je napisao/la:moze mi neko rec kakav je Ivan Mandušić golman i jel nastupao za I-tim Slobode
- Probisvjet
- Kontakt:
Realan komentar! Medjutim ko bi dosao u tu novu Slobodu? Evo i KK Sloboda je nova i u njoj sve sami djeriz!SamoTZ je napisao/la:Nisam komentarisao zadnjih par mjeseci, ali sam pročitao sve komentare na ovoj temi vezano za "fuziju" i razgovarao sam sa ljudima koji znaju malo više o tome tako da sam prilično dobro upućen u situaciju.Zodiac je napisao/la:Danas sam dobio info da je Imamović bio zagrijan da se aktivira oko Slobode međutim ponovo je hebeni dug uradio svoje tako da je to za njega neisplativa investicija obzirom da većinu stvari i projekata on upravo gleda kroz to okno.
Citiram ovaj post zato što mi je zanimljiva logika kojom se ljudi u ovom gradu vode. Svi bi podržali "fuziju", a novu Slobodu ne bi niko. Mnogi su nasjeli na riječ FUZIJA, a u stvarnosti nikakve fuzije ne bi bilo.
Da bi Olimpic igrao na Tušnju pod nazivom "Sloboda Olimpic" ili "Sloboda 1919" bez dugova, naša Sloboda se mora ugasiti. To vam je jasno, ali ipak bi (skoro) cijela Tuzla podržala Olimpic u crveno-crnim dresovima i gašenje naše Slobode jer bi se tad fudbal vratio u grad i gledali bi PL na Tušnju, a vjerovatno i evropske utakmice. To što se Sloboda gasi, to ćemo valjda zanemariti.
Druga solucija za otpisivanje dugova je gašenje naše Slobode i formiranje nove koja bi krenula iz najnižeg ranga. Ovu soluciju (skoro) niko ne podržava jer će nova Sloboda igrati PL tek za 5 godina u najboljem slučaju, a većinom kao razlog navode da to nije naša Sloboda. Nije ni Olimpic u crveno-crnim dresovima pa nikom ništa.
Čini se ipak da mnogi razlog navijanja za novi klub traže u tome koje će rješenje donijeti trenutni uspjeh, a ne u tome da li je to naša Sloboda jer nijedna od navedenih to nije.
Treće rješenje je čekanje da se pojavi neko sa milionima i da plati sve Slobodine dugove. Ovo je jedini način da naša Sloboda opstane, a mislim da je svima jasno koliko je ova opcija vjerovatna.
Što se mene tiče, bio bih najsretniji kada bi se nekako realizovala treća opcija. S obzirom da je ona vrlo nerealna, naravno da bih podržao i "Slobodu Olimpic" i neku novu Slobodu jer bi to ipak bio naš klub.
Prednosti nove Slobode u odnosu na "Slobodu Olimpic" bi bile u tome što bi to bio naš klub, bez dugova. U "Slobodi Olimpic" bi Gracić vodio glavnu riječ i on bi bio vlasnik kluba, tako da bi ga vrlo lako mogao preseliti i u neki drugi grad. Mana je to što se ide iz šestog ranga, mada se klub može spojiti sa Mramorom koji je u trećem rangu (jedan ispod naše Slobode i ima veće šanse da ove sezone uđe u drugi rang nego Sloboda u prvi).
Ako vam se ne čita cijeli post, poenta je da je licemjerno podržavati "Slobodu Olimpic", a u isto vrijeme ne podržavati novu Slobodu. Po meni su oba rješenja katastrofalna, ali čini se (nažalost) i jedina moguća.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Nije licemjerno,nisi me razumioSamoTZ je napisao/la:Nisam komentarisao zadnjih par mjeseci, ali sam pročitao sve komentare na ovoj temi vezano za "fuziju" i razgovarao sam sa ljudima koji znaju malo više o tome tako da sam prilično dobro upućen u situaciju.Zodiac je napisao/la:Danas sam dobio info da je Imamović bio zagrijan da se aktivira oko Slobode međutim ponovo je hebeni dug uradio svoje tako da je to za njega neisplativa investicija obzirom da većinu stvari i projekata on upravo gleda kroz to okno.

Opština,grad i trenutno rukovodstvo kluba su imali priliku s Gracicem stvoriti jaku Slobodu,ODBILI SU i projekat je propao iz nama dobro poznatih razloga.
Dosta njih je navijačima prosipalo lafinu (kroz medije naravno)da to neće biti ta Sloboda nebi li se raja okrenula kontra jedne takve ideje iz razloga što bi većina istih ostala vjerovatno bez posla a i ne zaslužuju ga obzirom na način obavljanja i brojne malverzacije,OK FUZIJA PROPALA jer to nije kao ta Sloboda.
Za par mjeseci ćeš imati ovakvu situaciju,klub pred gašenjem (i ugasit će se) i onda će ti isti mozgovi doći na ideju da se spoje recimo s Mramorom,SH nebitno i tuzlacima će puniti glavu time da je to jedino rješenje i da se trenutna Sloboda mora ugasiti a Mramor će recimo nastaviti pod imenom Sloboda,razlika između te Sloboda i Slobode koja bi bila sa Gracićem je ta da će ti isti grebatori,muljatori i ostala gamad opet biti u klubu,od opštine će vjerovatno dobijati 20,30k maraka,klub naravno neće imati dugovi ali će intelektualci uspjeti da ga naprave kroz par godina vjeruj mi i nastavit će tamo gdje su stali da prodaju maglu i pune vlastite džepove do ponovnog kolapsa nakon određenog vremena i hajmo jovo nanovo sa novom Slobodu,novim fuzijama,qrcima i palcima,u tome je razlika prika.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Gasenje ili fuzija nove slobode sa olimpicom isti klinac opet gubis ovu ali mi cemo prihvatiti tu novu iz nize lige a ne novu sa ujedinjenim olimpicom ....kako god mi cemo haman izgubiti klub i ako se nadam da necemo
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.