Ne zna se je li gora odbrana ili golman, nema nijednog desnog beka pa se Rudy ponudi da igra tu poziciju, a na drugoj strani pored jednog od najboljih Oczipke i solidne zamjene u Mendylu se traži Kolašinac. Nema Gregoritscha, Uthu se ne daje prilika pa razvali u Kelnu, Raman loš napadač, Harit ne postoji do 75-te minute, niti se promijenio trener niti sistem, ne znam šta očekivati nego 12-16. mjestoKonigsblau je napisao/la: ↑13 sep 2020, 01:02Pojedini kad su ovdje pisali o Schalkeu prije sezonu/dvije hvalili su igrački kadar kako bi mogli biti u samom vrhu, sada kada je isti kadar (fali McKennie) ostao piše se o lošem prelaznom roku, da im je uspijeh ostati u ligi.. Haha
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
- Konigsblau
- Kontakt:
Ne znam priča nije bila ovakva prije sezonu dvije. Kabak/Stambouli/Nastasic/Sane loša odbrana?
Od Ramana, Matonda slažem se da nema ništa..
Wir leben dich Schalke 04!
Jest lijepo čitati temu od 23. augusta pa ovamo prema sadašnjem datumu. Sada odjednom Bayern nikome nije problem, najbolji igrači ovog ljeta, kao i prethodnih par godina nisu otišli u Bayern, niti jedan, ali ipak za razliku od prethodnih godina Bayern je pokorio Evropu, pa je sva priča o tome kako šamaramo buraniju po Bundesligi i onda nas neko klepi po ušima u Evropi pala u vodu.
Šteta je što su Bundesligaši dozvolili ovakav odljev mozgova u Englesku, sada npr. možemo diskutovati ko bi to mogao eksplodirati sljedeće sezone, evo mojih par onako iz glave što ih znam, al vjerujem da će nas Bundesliga iznenadit sa još 15 novih vanserijskih igrača i nosioca evropskog nogometa:
Iz Bayerna:
- Joshua Zirkzee - to su moji mokri snovi, da se zamijeni Lewandowski, pokazao je da nešto zna, ali nekako kad ga pogledam nema mi stav pravog golgetera, sad opet vidjećemo
Iz Leipziga:
- Hee-Chan Hwang - nisu ga sigurno bezveze izabrali da baš on bude taj koji iz Salzburga ide u Leipzig
Iz Leverkusena:
- Florian Wirtz - dao gol Bayernu i igrao čak jednu utakmicu u Europa Ligi i sve to sa 17 godina, biće nešto akobogda od njega
Iz Freiburga:
- Ermedin Demirović - za sve Bosance i ljubitelje reprezentacije ekipa sa Schwarzwalda bi trebala biti posebno dobra destinacija za pratiti razvoj našeg budućeg Džeke, dobar izbor kluba, odlično okruženje za napredak, uz ludog trenera Streicha.
Iz Dortmunda:
- Gio Reyna, Jude Bellingham i petnaestogodišnji Youssufa Moukoko - Dortmund, ko Dortmund, nalazi ih i uvijek im ide dobro sa ovim omladincima.
Šteta je što su Bundesligaši dozvolili ovakav odljev mozgova u Englesku, sada npr. možemo diskutovati ko bi to mogao eksplodirati sljedeće sezone, evo mojih par onako iz glave što ih znam, al vjerujem da će nas Bundesliga iznenadit sa još 15 novih vanserijskih igrača i nosioca evropskog nogometa:
Iz Bayerna:
- Joshua Zirkzee - to su moji mokri snovi, da se zamijeni Lewandowski, pokazao je da nešto zna, ali nekako kad ga pogledam nema mi stav pravog golgetera, sad opet vidjećemo
Iz Leipziga:
- Hee-Chan Hwang - nisu ga sigurno bezveze izabrali da baš on bude taj koji iz Salzburga ide u Leipzig
Iz Leverkusena:
- Florian Wirtz - dao gol Bayernu i igrao čak jednu utakmicu u Europa Ligi i sve to sa 17 godina, biće nešto akobogda od njega
Iz Freiburga:
- Ermedin Demirović - za sve Bosance i ljubitelje reprezentacije ekipa sa Schwarzwalda bi trebala biti posebno dobra destinacija za pratiti razvoj našeg budućeg Džeke, dobar izbor kluba, odlično okruženje za napredak, uz ludog trenera Streicha.
Iz Dortmunda:
- Gio Reyna, Jude Bellingham i petnaestogodišnji Youssufa Moukoko - Dortmund, ko Dortmund, nalazi ih i uvijek im ide dobro sa ovim omladincima.
-
- Kontakt:
Kovačić zašto smatraš da je vezni red Herthe jači od Gladbachovog? Osobno mi Zakaria i Neuhaus djeluju kao puno jači igrači od Herthinih veznjaka.
Hertha skroz zakazala s pojačanjima. Spominjala su se puno jača imena od Swallowa, Zeefuika i Cordobe.
Hertha skroz zakazala s pojačanjima. Spominjala su se puno jača imena od Swallowa, Zeefuika i Cordobe.

prije sezonu dvije,svi smo se nadali da će Schalke nastaviti da nadogradjuje i jača ekipu.Konigsblau je napisao/la: ↑13 sep 2020, 23:17Ne znam priča nije bila ovakva prije sezonu dvije. Kabak/Stambouli/Nastasic/Sane loša odbrana?
Od toga nije bilo ništa
A brate vjeruj da bi većina ljudi ovdje voljela vidjeti jači i bolji Schalke
Činjenica je da imate dobrog trenera,ali i jako loš tim.
Posebno u napadačkom dijelu.
Kabak i Nastasić svaka čast,i Sane a Stambouli je veznjak koji je prebacen na stopera.
Otišao McKeni,napad vam čine Burgetaler i Ibišević sa 36god
A Uth koji je trenutno bolji najvjerovatnije ostaje u Koelnu
Šta reći realno ne očekivati da budete u donjem dijelu tabele,mada od srce vam želim borbu za evropu
Bukvalno ne možeš dovesti boljeg golmana od Schwolowa osim možda Sommera.CarlitoBrigante je napisao/la: ↑14 sep 2020, 08:57Kovačić zašto smatraš da je vezni red Herthe jači od Gladbachovog? Osobno mi Zakaria i Neuhaus djeluju kao puno jači igrači od Herthinih veznjaka.
Hertha skroz zakazala s pojačanjima. Spominjala su se puno jača imena od Swallowa, Zeefuika i Cordobe.![]()
Zeefuik isto jako dobro pojačanje, vidjet ćemo za 6 mjeseci.
Eh sad naravno da bi svi voljeli vidjeti Draxlera, Szoboszlaia i ostale, ali očito da oni ne žele doći za sada iz nekog razloga iako novac postoji, da li je taj razlog nestabilna uprava, manjak povjerenja u kadar s kojim bi igrali ili nešto drugo, to ne znamo.

Naveo si Tousarta i Maiera koji su meni mrvicu bolji od Zakarie i Neuhausa, naravno da je Zakaria odličan kada treba brzo povratiti posjed i da Neuhaus ima slobodu da kreira i ulazi u gol šanse, ali jednostavno mi ova dvojica djeluju kao bolji igrači, na stranu što Rose ima puno puno bolji sistem gdje se iz svakoga izvuče najbolje pa bilo da igra Hofmann, Hermann, Benes, Wolf ili neko drugi, uvijek će svi oni učestvovati u golovima, ali jedno je biti sistemski igrač, a drugo dobar igrač što recimo Wolf ima priliku da bude.
Mogu ganjati ako ne pratiš ligu, prošle godine su bili u problemima jer im je pola kadra bilo povrijeđeno većim dijelom sezone, odlična predsezona i velika očekivanja opet.
Ja koliko sam čuo od navijača Werdera oni boga mole samo da ne budu među zadnja tri (još pogotovo ako im Rashica ode...) zato me i iznenadilo ovo za Europu 

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Cordoba u Herthi za 15 mil eura. Ocekivao sam jace ima, ali se radi o dobrom napadacu. Nadam se da ce do kraja prijelaznog roka dovesti par kapitalaca.
Siguran sam da bi uz vrhunskog trenera se borili za LP, ovako ce tesko i do Europa lige.
Siguran sam da bi uz vrhunskog trenera se borili za LP, ovako ce tesko i do Europa lige.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Darida ima 30...U tom postu sam ja htio najvjerovatnije napisati Dilrosun, jer sam i njega spominjao, a on ima 22 godine. Daridu sam spominjao kao bitnog igrača, ali sam poslije greškom napisao da Darida može napredovati...

Pa gledaj kovacicu često se slažem s tobom, ali kada si tek napisao ovaj post gdje spominješ Werdera za Evropu, malo me je ubolo u oči, jer ne znam da li bih se njih baš odmah sjetio kao kandidate. Istina je da su igrali sezonu ispod očekivanja i zaista kod njih ima određenog kvaliteta u kadru i čak bi se možda mogli domoći Evrope. Ali nekako mi sigurno oni ne bi pali odmah na pamet. Za opstanak se vjerovatno opet neće boriti, 5 prvoplasiranih iz prošle sezone će najvjerovatnije opet biti na mjestima koja vode u Evropu, moguće ne sa istim rasporedom, ali će biti gore, dok za 6. mjesto će biti borbe i tu su Wolfsburg, Hertha pa i Hoffenheim i Eintracht Frankfurt kandidati. Neki možda otpisuju Wolfsburg, a oni sigurno neće biti lošiji nego prošle sezone, dok Frankfurt ima tu olakšicu da ovaj put nema dodatno opterećenje igranja evropskih utakmica. A Werder bi se možda mogao umiješati.
Ono što mi se najmanje sviđa vidjeti ove sezone u Evropi je ekipa Hoffenheima, jer do sada nekako više zabrljaju i razočaraju u Evropi. Ali eto nadat se da oni možda jednom barem grupu prođu. Nije da su imali i previše nastupa u Evropi, ali nekako mi je taj njihov pristup mrzak.
A u samoj Bundesligi se oni pobrinu za dosta atraktivnih utakmica...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Waldschmidt otisao u Benficu da bude rezerva jednom Seferovicu. Ko savjetuje ovu djecu...
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
A Cordoba u Herthu?FRANK RIBERY je napisao/la: ↑15 sep 2020, 21:20Waldschmidt otisao u Benficu da bude rezerva jednom Seferovicu. Ko savjetuje ovu djecu...
Tolike pare dati za tarabu.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Demirovic i Krunic u Freiburgu, mogla bi se Streichova ekipa malo više pratiti 

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Cordoba je sasvim pristojan napadac. Da si pogledao koju utakmicu Bundeslige znao bi koliko je tvoj zskljucsk pogresan. U Premiershipu se kupuju daleko slabiji igraci za vise para.
Kako objasniti kupovinu drugoligaskog graca za 31 milion eura, osim da ti ljudi ne znaju sta rade.
Kako objasniti kupovinu drugoligaskog graca za 31 milion eura, osim da ti ljudi ne znaju sta rade.
-
- Kontakt:
9 mil eura dat za Cordobu da bude back up napadac za Piateka je vrhunski posao, Cordoba je sve samo ne taraba a to bi znao da si gledao ga ikad.
Nije ni neka svjetska klasa Al za rezervu Odlican.
Nije ni neka svjetska klasa Al za rezervu Odlican.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Sorloth odbio Tottenham jer zeli preci u Leipzig. Opa, pa neki igraci koriste mozak za razliku od Alabe i njemu slicnih placenika.
Gledao sam ga barem 15puta,žestoka taraba.
Sta je samo protiv Arsenala znao promašiti,sramota.
Za 15M se mogao dovest netko tko moze prebacit 10golova.
Sta je samo protiv Arsenala znao promašiti,sramota.
Za 15M se mogao dovest netko tko moze prebacit 10golova.
-
- Kontakt:
Cijena je 9 miliona + Duda.
Rijesili se igraca koji nije u planu bio i dali 9 za odlicnog back upa, transfer vrlo dobar.
Rijesili se igraca koji nije u planu bio i dali 9 za odlicnog back upa, transfer vrlo dobar.
Paciencia u schalke...neznam bil se smijao ili plakao
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.