Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Raonffa
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2017, 00:57

Da li će se možda bodovi prenositi iz ovih grupa u te dodatne grupe koje se naprave nakon završetka ovih kvalifikacija?

Govorim to iz razloga jer je praktično svejedno u koju ćemo grupu ući, ako se dalje budu formirale nove grupe i svi budu kretali od nule, pošto u svakoj od ovih grupa postoji bar jedna reprezentacija od koje smo kvalitetniji ili u najmanju ruku bara-bara, tako da bi prolaz trebao biti obezbijeđen.

Sad druga je stvar ako će rezultati iz ovih grupa uticati na te nove grupe (tima prenos bodova ili nešto slično), onda je bolje uletiti u grupu koja je najslabija, a to su po meni grupe F i H (F objektivno lakša, al' znamo kako prolazimo sa Fincima pa zato ih smatram podjednako teškim za nas).

PS: Mislim da plasman u ovim pretkvalama ima za posljedicu u kojoj ćemo grupi igrati od ovih mogućih. Recimo prvo mjesto u ovim pretkvalifikacijama znači da nećemo moći igrati u nekim grupama, kao i drugo mjesto koje važi za druge grupe. Mislim da sam to negdje pročitao i da je tačna informacija, al' nek' potvrdi neko ko više zna i prati.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 12 avg 2017, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 avg 2017, 00:58

Raonffa je napisao/la:Da li će se možda bodovi prenositi iz ovih grupa u te dodatne grupe koje se naprave nakon završetka ovih kvalifikacija?

Govorim to iz razloga jer je praktično svejedno u koju ćemo grupu ući, ako se dalje budu formirale nove grupe i svi budu kretali od nule, pošto u svakoj od ovih grupa postoji bar jedna reprezentacija od koje smo kvalitetniji ili u najmanju ruku bara-bara, tako da bi prolaz trebao biti obezbijeđen.

Sad druga je stvar ako će rezultati iz ovih grupa uticati na te nove grupe (tima prenos bodova ili nešto slično), onda je bolje uletiti u grupu koja je najslabija, a to su po meni grupe F i H (F objektivno lakša, al' znamo kako prolazimo sa Fincima pa zato ih smatram podjednako teškim za nas).
Da.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2017, 01:01

Vucevich je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Da li će se možda bodovi prenositi iz ovih grupa u te dodatne grupe koje se naprave nakon završetka ovih kvalifikacija?

Da.
Jesam konj, nisam pročitao to kod ovog momka iznad, džaba se nakucah bezveze :mrgreen:

I koliko na kraju ide reprezentacija iz Europe na SP? Uvjeren sam da se mogao napraviti bolji sistem od ovih hiljadu krugova kvalifikacija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2017, 01:15

Raonffa je napisao/la: PS: Mislim da plasman u ovim pretkvalama ima za posljedicu u kojoj ćemo grupi igrati od ovih mogućih. Recimo prvo mjesto u ovim pretkvalifikacijama znači da nećemo moći igrati u nekim grupama, kao i drugo mjesto koje važi za druge grupe. Mislim da sam to negdje pročitao i da je tačna informacija, al' nek' potvrdi neko ko više zna i prati.
X1 su reprezentacije koje zavrse kao prvoplasirane u pretkvalifikacijama, a X2 su sve drugoplasirane.

Na SP prolaze po tri reprezentacije iz novoformiranih grupa. Znaci, iz A+B od njih 6, 3 idu na mudnobasket, iz C+D isto tri..., tako da ce na SP iz Evrope ici 12 selekcija.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2017, 01:20

kobe24 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: PS: Mislim da plasman u ovim pretkvalama ima za posljedicu u kojoj ćemo grupi igrati od ovih mogućih. Recimo prvo mjesto u ovim pretkvalifikacijama znači da nećemo moći igrati u nekim grupama, kao i drugo mjesto koje važi za druge grupe. Mislim da sam to negdje pročitao i da je tačna informacija, al' nek' potvrdi neko ko više zna i prati.
X1 su reprezentacije koje zavrse kao prvoplasirane u pretkvalifikacijama, a X2 su sve drugoplasirane.

Na SP prolaze po tri reprezentacije iz novoformiranih grupa. Znaci, iz A+B od njih 6, 3 idu na mudnobasket, iz C+D isto tri..., tako da ce na SP iz Evrope ici 12 selekcija.
Bolje je biti prvoplasirani naravno, jer svaka solucija u kojoj izbjegavaš Francusku, Španiju, Srbiju, pa i Litvaniju, u grupi je dobra, jer ostali nisu toliko bolji od nas, pogotovo bez NBA i EL igrača :D

Sranje stvarno, pa eto da su ostavili ove pretkvalifikacije ok, i onda iz ovih osam grupa po osam prvoplasiranih direktno, osam drugoplasiranih u baraž i eto 12 ekipa. Puno jednostavnije od ovoga, bar po mom mišljenju.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 12 avg 2017, 01:21, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 avg 2017, 01:20

Imamo dobru sansu, pogotovo jer ne igraju EL/NBA igraci... Kad pogledas timove i ove grupe, neki i nisu toliko "strasni" kao sto izgledaju. Npr Grcka, bez EL i NBA igrace, je prosjecna ekipa.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 12 avg 2017, 01:33

Ma nama je ova zabrana igranja NBA i EL igrača došla kao budali šamar što se kaže, jer mi u principu u svom rosteru nikad nismo imali više od 2,3 NBA/EL igrača.

Konkretno eto od Eurobasketa 2011 od kojeg ja imam najbolje pamćenje, mislim da nikada nismo imali više od 2,3 takva igrača. Te 2011-te su to bili Teletović, mislim Domercant i Đedović, 2013-te su to bili Teletović (NBA) i Đedović (EL), poslije je to samo bio Teletović i odnedavno Nurkić. I, eto ako računamo ove Amerikance, bio je Renfroe u EL, ne znam za Zeku da li je igrao EL, mislim da jeste.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 avg 2017, 01:36

Raonffa je napisao/la:Ma nama je ova zabrana igranja NBA i EL igrača došla kao budali šamar što se kaže, jer mi u principu u svom rosteru nikad nismo imali više od 2,3 NBA/EL igrača.

Konkretno eto od Eurobasketa 2011 od kojeg ja imam najbolje pamćenje, mislim da nikada nismo imali više od 2,3 takva igrača. Te 2011-te su to bili Teletović, mislim Domercant i Đedović, 2013-te su to bili Teletović (NBA) i Đedović (EL), poslije je to samo bio Teletović i odnedavno Nurkić. I, eto ako računamo ove Amerikance, bio je Renfroe u EL, ne znam za Zeku da li je igrao EL, mislim da jeste.
Pogotovo kod "nasih", ne sjecam se kad smo zadnji put imali igraca u EL... ipak to dosta govori o (ne)kvalitetu nase reprezentacije. Ne racunam Hansa Diedericha :)

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 12 avg 2017, 01:37

Da li je Gordic od aktivnih igraca ( ne racunajuci Mirzu ) nas igrac sa najvise odigranih EL tekmi ?
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 avg 2017, 01:43

Nees je napisao/la:Izvinite na upadu,samo da pitam zna li neko cijenu ulaznu za sutrasnju utakmicu u Areni ?

Poslano sa mog ZTE Blade A452 koristeći Tapatalk
15 KM teleskop
10 KM tribine.

Cijene su visoke, ali vrijedi onakva Arena tih para.
Jos ako se napuni bit ce spektakl.
Ocekujem dosta ljudi iz ove nase regije od Sarajeva, Visokog, Kaknja do Viteza , Busovace i Travnika pa se potajno nadam dobroj posjeti i odlicnoj atmosferi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 12 avg 2017, 01:49

Ljudi, šta vam je ? Eto, ako su skupe karte od 15 i 10 KM, koliko bi vi da su ?

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2017, 01:57

Karta za prijateljsku utakmicu Hrvatske kosta oko 25 maraka, ne znam zasto je nama 10KM previse?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

High

Post Postao/la High » 12 avg 2017, 02:01

Ovo su kvalifikacije ranga kakvog je Ilidža Rock Festival. Najskuplja karta treba biti 10 KM.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 12 avg 2017, 02:36

Eh kako je Mejdan grmio protiv Rusije, prava romantika gore u zadnjem safu. :lol:
**** ti dan i Tuzlu. :plac:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 avg 2017, 10:41

Bassha je napisao/la:Da li je Gordic od aktivnih igraca ( ne racunajuci Mirzu ) nas igrac sa najvise odigranih EL tekmi ?
Sada jeste
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 12 avg 2017, 10:55

kobe24 je napisao/la:Karta za prijateljsku utakmicu Hrvatske kosta oko 25 maraka, ne znam zasto je nama 10KM previse?
Gdje ces u EU? :lol: Giannisa, Teodosica, Bogdanovica, Printezisa i ostale zvijezde mozes gledati za 5 KM.

kladionicar30
Kontakt:

Post Postao/la kladionicar30 » 12 avg 2017, 11:52

Pozdrav. Da li znate mogu li se karte kupiti u areni prije utakmice?

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 12 avg 2017, 12:40

Ko prenosi utakmicu, ima li kakav link prenosa utakmice???
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

High

Post Postao/la High » 12 avg 2017, 12:42

Konzerva je napisao/la:Ko prenosi utakmicu, ima li kakav link prenosa utakmice???
BHT.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 12 avg 2017, 12:42

Konzerva je napisao/la:Ko prenosi utakmicu, ima li kakav link prenosa utakmice???
BHT koliko ja znam.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, DjaniTarik, legendarnadruga, MrPink i 13 gostiju.