FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 14 mar 2012, 12:06

effe_sa je napisao/la: Neg reci ti meni thulkazal jesi živ? Doduše evo vidim jesi, al nema te nešto....Čini mi se jako dugo, ak sam dobro upratio :D
živ sam ja :) faks malo stisnuo ali et pratim ja temu Bayerna makar kad su utakmice Bayerna, ulogujem se samo ne tako često da postam ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2012, 12:40

Mislim da i nakon sinocnje predstave treba stajati cvrsto na zemlji. Kao sto Uli Hoennes kaze da igraci nisu klocevi nakon par poraza, a isto tako nisu ni vanzemaljci nakon dvije ubjedljive pobjede.
Ja sam ubjedjen da Bayern da dva ciljana pojacanja moze osvojiti titulu LP, no zato je potrebno da se odluci koju ce poziciju Lahm igrati - lijevi ili desni bek - i da se dovede vrhunski vezni igrac koji ce rasteretiti Schweinstiegera.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 14 mar 2012, 13:02

Samo neću Barsu u četvrtfinalu svi ostali nek dođu...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2012, 13:08

slika

:D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 14 mar 2012, 13:20

Cestitke cjeloj ekipi odradili su fantastican posao i nadam se da ce ovo biti prekretnica sezone i da konacno i u gostima proigramo i pocnemo ostvarivat pobjede.
bajern100 je napisao/la:Samo neću Barsu u četvrtfinalu svi ostali nek dođu...
Slazem se u potpunosti,Barcu moramo izbjeci i po mogucnosti Real,ostali mogu doci!

Klare

Post Postao/la Klare » 14 mar 2012, 15:06

Eh seckane, seckane, zar ne rekosmo da ta euforija pričeka narednu srijedu, da pričekamo klempu Gladbachu? :? :D
Al' čim puhnu malo pogodniji povjetarac, nisi propustio priliku da se vineš visoko u nebesa. :mrgreen:

Dobro teško je ostati pribran nakon ovakve dvije partije, to se ne viđa često, jednom u 100 godina :mrgreen: , ali svakako da se u našoj igri primjeti jedna ozbiljnost, kompaktnost, i najvažnije jedna raznovrsnost. Napada se i kroz sredinu, Robben i Ribery dosta trče, mijenjaju strane, Kroos na visini zadatka, Luiz sve počisti, odbrana, neki dan rekoh jedna od najboljih, a sada ću reći i najbolja na svijetu. :D

Nego, da pitam secka za mišljenje o Gomezu, da li se ono imalo nabolje promijenilo, jer možemo vidjeti da mu već odavno ne daje raznorazne epitete. :D

Inače, malo sam odlučio da prelistam "Bayern - Najbolji od najboljih, najjači od najjačih", i pomalo sam se i iznenadio napretkom sadašnjih igrača. 8-)
Znao sam da su dobri, odlični, ali da će u pojedinim segmentima igre dostići i one najveće legende, e to već nisam mogao ni zamisliti, i to u jako kratkom vremenskom periodu.
Podijeliću s vama ono i najzanimljivije, a možda ste to i već znali:

*Gomez je stigao na 12-tu poziciju vječne liste strijelaca sa 87 golova, a do kraja sezone mu fali njih 10 da uđe u TOP 10, a također je dobar i Ribery na 18-toj poziciji sa 65 golova.

*Po broju asistencija Ribery(92) se nalazi na poziciji 3, poziciju iza je Schweini(79), a Muller(51) zaključuje TOP 10.

*Nastupi:Schweinsteiger(384)pozicija 10, Lahm(293) pozicija 17, Buyten(196) 8-) 8-) pozicija 47.

Ovo je ukupno u svim takmičenjima, a prijateljske se nisu pikale, ili brojale.

I za kraj ćemo još reći da je Badstuber ušao u TOP 10 po broju autogolova. :D
Zlobnici, naslađujte se. :lol:

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 14 mar 2012, 15:10

Monoloze na kojim si ti drogama? Budi malo realan i objektivan, cuj Real i Barca bi nam uvalili pet komada pa nismo mi FK Vrbanjusa, ti poredis onaj Bayern prije nekoliko godina kada smo igrali sa Barcom kada je igrala skroz druga ekipa koja se nemoze porediti sa ovom, toliko o tvom znanju o fudbalu, samo ti pisi ako nista ima ces vise postova i to je neko dostignuce :lol: Svi znamo da je Barcelona najaci klub trenutno ali da su toliko bolji od nas nisu sigurno, Real je oduvijek **** od ekipa bila sa toliko "zvijezdica" u sastavu ali opet nisu nista posebno, znali smo ih izbaciti more puta i to dok je igrala ona sjajna generacija i njih me nije nimalo strah, i treci najveci konkurent Milan, istina da nam Talijani ne prijaju bas, ali Milanezi ne igraju onaj tipicni talijanski defanzivni fudbal nego igraju dosta ofanzivno i mislim upravo zbog toga da smo u velikoj prednosti, lose igramo protiv ekipa koje se brane, a i odbrana milaneza je dosta tanka, a i na sredini terena smo dosta jaci od njih.Ostale ekipe nisu vrijedne spomenuti jer bi im se mogla desiti sudbina kao sto se desilo Svicarcima :mrgreen:.
Pa cak i najbolji fudbaler svih vremena Leo Messi je izjavio da je Bayern najveci favorit za osvajanje LP i to ne nakon jucerasnje pobjede nad Baselom nego puno ranije, dok drugi najbolji igrac svih vremena Mario Gomez misli da mozemo do finala :lol:

Hocemo Dzeksona 8-)

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 14 mar 2012, 15:21

Meni cesto padne na pamet 1 poluvrijeme protiv Leverkuzena!!!
Pa sjeti te se onih sansi,to da je uslo zavrsili bi kao Hoffenheim i Basel!!
Ali nije i to je predstavljalo psihicki problem! Morala je negdej puci
metla ko top!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 mar 2012, 15:41

cestitke na sinocnoj brutalnoj pobjedi, iskreno ocekivao sam vise od bazela, medjutim ono sto su odigrali bilo je kriminalno lose, pogotovo odbrana, pa ljudi su u odbrani ko cunjevi

bayernu ova pobjeda moze dobro doci za samopouzdanja u bundesligi gdje bi sad trebali uhvatiti jednu seriju pobjeda, a ne sistem toplo hladno

vidim odma se povela i debata sad da se bayern poredi i s barcom, tako je to kod neiskusnih poznavaoca fudbala, imali smo tih situacija dosta, jos od pocetka sezone bilo je bavaraca koji su od pocetka sezone predvidjali kako moze bayo i barcu pregaziti, pa onda kasnije opet isti ti mole boga da bayo nadjaca jednog gladbaha, tako je to kad se nerealost i neiskustvo pocnu ispoljavati

po meni bayern ima sanse ako dobije reala, i to ne bili kakve nego barem 50 50, ne treba tu potcjenjivati bayern nimalo, jedino u cemu dajem prednost realu je njihov ciganluk, bayern igra napadacki posteno, dok special five je spreman i guze dati za prolazak, igrao bi real kukavicki vjerovatno i prljavo, kao i protiv barce uostalom. tako dakle, bilo bi to jako lijepo da se bayern dobije reala i da ga otrese, ja misim da bayern ima kapacitet za to

sto se tice eventualnog duela bayern -barca, to je decaci vec druga dimenzija, ima ovdje raznoraznih forumskih strucnjaka koji koriste tako neke sablone ral i barca najjaci, pa onda svi ostali, to je takodje jedan danak neiskustvu i opijenosti morinjom i njegovim dzelatima, idiotski je smjestiti real i barcu u isti kos, ne znam jesu li ljudi coravi ili ne znam sta, sta im televizori prikazuju, svi smo vidjeli i ove sezone i prethodnih nekoliko sezona da je real za klasu-dvije slabiji. zato tvrdim da bayern ima dobru sansu protiv reala, al protiv barce skoro pa nikakvu, ili ako ima neku sansu onda je da to bude veliko finale, jedna utakmica na domacem terenu, uz neku srecu i da bude vasa noc, jedino tako se moze pricati o nekim sansama bayerna

morate biti realni i shvatiti da ako bayern dobije barcu, dobt ce najbolju ekipu koja je ikada igrala fudbal, morate shvatiti da vam valja igrati protiv najboljeg igraca ikada, protiv najboljeg veznog reda sto je ikada igrao fudbal itd, to su dakle istorijske neke okolnosti. nerealno je porediti to s nekom utakmicom od prije nekoliko sezona kad je barca pomela bayerna s terena kamp nou, ovaj bayern je triput jaci od onog, al opet i ova barca je jaca od one

ne zelim omalovaziti bayern, al brat bratu s barcom se nemate cemu nadati, to prvenstveno zbog stila koji igra bayern, bayern je idealan protivnik za barcu zbog svog otvorenog i postenog stila igre, to morate da znate, eventualni sudar ovih divova znacio bi da bi barca imala posjed lopte barem 70 posto, vrlo vjerovatno bayern bi ostao bez svog najjaceg oruzja, a to su napadi, riberi roben i miler bi se setkali bez lopte, dok bi odbrana bayerna i njihov golman bili na streljani. opet kazem, nije to zato sto je bayo slab, nego zbog toga sto je barca najveci tim ikada, i sto nam igra bayerna perfektno odgovara, ne zna bayo igrati bunker niti ima igrace za rovovsku bitku, nece sigurno riberi roben i miler trcati ko budale po terenu pokusavajuci napraviti presing, vezni red bayerna da imate tri sweinija nema sta traziti protiv naseg, a kamoli sa jednim sweinijem i jos dva prosjecna igraca, moram se nekad ne sloziti i sa secerom koji kaze bayo ima jacu odbranu, iako moguce da se seco tu i zahebavao, barcina odbrana je za tri klase bolja od bayine itd itd

uglavnom dakle, bayern nema skoro nikakve sanse proti barce, to je stvar istorijske neminovnosti a ne potcjenjivanja bayerna, protiv reala bayern po meni ima barem pola pola sanse, mada ja bi se prije kladio na bayern, protiv milana ako ih dobijete, po meni bayern favorit, protiv svih ostalih bayern takodje favorit

bice zanimljiv zrijeb, meni nekako vuce da ce to biti nekako namjesteno, tj da ce ova velika cetvorka bayern, barca real i milan dobiti svi po jednog ovog nesto salbijeg protivnika, pa da ce onda polufinale biti krvljenje giganata
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 mar 2012, 16:06

i opet si promasio,-10,osasuna ,,ja bi da sacekamo da se desi pa da onda komentiramo ishod utakmice barca-FC Bayern,a ovako napamet trositi tastaturu ne isplati se,,,:)
VOLIM BAYERN

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 14 mar 2012, 16:31

Romario, malo je neukusno doci ljudima na temu i sad hvaliti na sva zvona Barcu i neke price kako Bayern nema šansi i tako to. Ne ide jbg.
Ipak je u pitanju Bayern a ne Levante ili šta je znam ;)
Mislim, ako sam Messi kaže da u Bayernu vidi najveceg konkurenta/rivala za osvajanje LP, a slicno je i Guardiola izjavio svojevremeno- onda ne znam šta mi forumaši imamo dalje oko toga pricati :?

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 14 mar 2012, 16:35

Romario, hajde budi realan pa reci. Ko je bio bolji u zadnjoj utakmici izmedju Barce i Reala? Ne volim ni Real ni Barcu, al' ih je Real nadigr'o zadnju utakmicu... A ti kazes da ne mogu u isti kos. Nisu mogli. A ja mislim da sad mogu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 mar 2012, 16:47

Ne bi volio ni Real ni Barcu u 1/4 više sam za drugu opciju, da ih dobijemo u 1/2 tu bi izbacivanje bilo mnogo bolnije za ova dva tima, želim vidjeti suze na licima Mourinha i Pepa. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 14 mar 2012, 16:53

Moze Bajern da se nosi sa Barselonom, ali pod uslovom da Miller igra klasicnog spica, a Riberi, Kros i Roben budu iza njega, i da nema Timoscuka na terenu, vec da zadnji vezni budu Svajnstajger i Gustavo.

Skidam kapu Gomezu, ali mislim da bi u utakmici tog tipa, njegovo pristustvo umanjilo nase sanse. Znam da ovo glupo zvuci, ali svi znamo o cemu govorim. Trebala bi nam 4 brzonoga igraca napred, kako bismo ih ugrozavali iz kontri.

Cak mislim da bi i Lam mogao bez problema da se nosi sa Mesijem. Samo kidisanje i ujedanje. Neka se ugledaju na Borusije. To je igra za Barselonu, nema druge. Vidjao sam dosta puta Pujola i Abidala kako su smesni i nezgrapni u situacijama kada su pod pritiskom, klizaju se po terenu, ispucavaju lopte u aut. Tek tad vidis da to nisu nista specijalni igraci. Taj Abidal kad igra za reprezentaciju cesto ispada smesan, a sad sto Barselona od svakog igraca izvuce maksimum, to je druga stvar.

Bez dileme su najjaci tim koji je igrao, mislim, nisam toliko mator, da mogu da tvrdim, ali verovatno je tako. Ali, kazem, timovi se predaju jos pre pocetka, nabiju se na svoju polovinu, plase se da ih pritisnu, bar u talasima, i onda ovi rade sta im je volja na sredini. Nije lako igrati presing protiv Barselone, pogotovo na Aerodromu - Kamp Nou, ali dobro.

Ako ne mozemo da ih pobedimo ili izbacimo, sigurno mozemo da ih namucimo.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 mar 2012, 17:00

Ma da opet dolazi do podcjenjivanja Bayerna a bogami i Basela , iako su dozivjeli katastrofu na Allianz Areni sto ne predstavlja nikakvo cudo pravim poznavaocima Bayernove igre na ovom stadionu. Ljudi mi danas u skoli podcjenjivacki govore kao to je samo Basel, a zaboravlja se da je taj isti Basel bio koban za M-utd, te da je dozivio samo jedan poraz u Ligi Prvaka i to na svom terenu a u gostima nisu izgubili niti jednu utakmicu do ove sinocnje.Imaju niz od 12 utakmica bez poraza u Svicarskoj ligi , sada ce neki reci pa naravno kada im je slaba liga. Cak i da je ovo tacno tesko je napraviti takav niz , sto zbog umora,zasicenosti i drugih faktora.. Shvatio sam da se trebam pomiriti s cinjenicom da kako god Bayern dobro igrao, neki ljudi tu njegovu igru nece pohvaliti niti priznati. Govori se o nekakvoj devastaciji od strane Reala i Barcelone, pa ljudi moji mi govorimo o Bayernu a ne o tamo nekoj desetoj ekipi tipa Dinamo Zagreb(Bez uvrede).Kao da Bayern prije ovoga nije igrao velike utakmice, vrlo dobro poznaju sve protivnike a pogotovo Real.M s kojim su igrali veliki broj utakmica u Ligi Prvaka. Isto ili slicno vazi i za Barcelonu.
Kada bi pitali licno mene ne bih volio niti jedan od ova dva kluba u cetvrtini finala, jer bi to odmah direktno znacilo i igranje objektivno slabijih klubova u polufinalu Lige Prvaka i velikoj razlici u snazi klubova. Tako da dajte Barcelonu i Reala u kasnijoj fazi a ne sada. Smijesno je pricati da Bayern nema nikakve sanse protiv Barcelone , stavise ja sam veliki optimista , mislim da bi cak tezi protivnik bio Real.M zbog nacina igre koji gaje, kontranapada, grublje igre, igre na rezultat..
No svejedno neka bude onako kako mora, Bavarska masina se zahuktala ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 mar 2012, 17:06

edotabako je napisao/la:Romario, hajde budi realan pa reci. Ko je bio bolji u zadnjoj utakmici izmedju Barce i Reala? Ne volim ni Real ni Barcu, al' ih je Real nadigr'o zadnju utakmicu... A ti kazes da ne mogu u isti kos. Nisu mogli. A ja mislim da sad mogu.
to je takodje jedno neiskusno gledanje na stvari, barca je imala ukupnu prednost od 4:1 i nakon opustanja real je nesto uspio napraviti, dobro su odigrali, al sve u svemu nedovoljno dobro, kao i uvijek, nesto malo pokazu, dignu se da mogu, pa onda opet budu prizemljeni, isto to moze da vazi i za bayern, zato kazem da se ne treba dizati, da ne bi platili danak neiskustvu

koliko puta samo ove sezone su se navijaci bayerna diza i spustali, tako da je najdobronamjerniji savjet da se bude realno i saburli, svi mi koji smo objektivni priznajemo kvalitete bayerne i to u realnim okvirima, a takodje i svi mi koji volimo lijep i posten fudbal sigurno i simpatisemo bayern, ali realno barca je druga dimenzija i druga galaxija u ondosu na bayern i neozbiljne su neke price koje su pokrenuli pojedini forumasi, isto kao sto bi bilo recimo neozbiljno pricati tamo nekad pocetkom sedamdesetih da bi barca oderala bayerna kad je bio ubjedljivo najjaci klub tadasnjice, kao sto je barca danasnjice, tako je to, s vremena na vrijeme desi se da neki tim apsolutno odskace od svih, nekada je to bio bayern, nekada milan, u ovo vrijeme to je barca i to treba prihvatiti realno kao neku istorijsku neminovnost, a ne gledati kao neko potcjenjivanje

farrineli je dobro primijetio neke stvari, al i to se desava samo kad barca podbaci, medjutim kad se igra maximalno ozbiljno mozes odabrati bilo kakve igrace ili formacije, al poraz je neminovnost, vidjeli smo kakve je sve ciganluke i pokusaje imao morinjo, neki su treneri pokusali tako i napasti, al onda opet probme je sto ne mozes napasti kad nemas lopte, zaista sve moguce recepte smo gledali i vidjeli da ne pomazu, jedino opustanje barce, uz to da se poklopi jos i milion drugih stvari, i za sve ove godine jedino je inter uspio u bitnim utakmicma nesto napraviti, al treba dakle da se poklope vulkanska prasina, ponisteni cisti golovi barci, ne sviranje dva-tri penala, priznavanje golova iz dva tri metra ofsajda, onda i dosta srece, bunker besprijekoran und so weiter, dakle vrlo hebeno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 mar 2012, 17:21

Bayern je sinoć konačno dobro izgledao na terenu (misli se na utakmice protiv Basela). Otpočetka je nametnut nedostižan tempo Švicarcima, a relativno ranim golom Robbena počelo je, pa može se reći i neizbježno. Nekako sam bio uvjeren da će se slična stvar desiti u revanšu, no ipak ovakvo komadanje nisam očekivao. :shock: Odlična igra već pomenutog Holanđana i Riberyja je rezultiralo golijadom, te mnogo boljem predstavom cjelokupne ekipe. Alba me prijatno iznenadio, veoma prijatno. Gus je također bio dosta siguran i potpomagao je timu iz pozadine, baš kao i Boa. Gomez je iskoristio svoje prilike, postigao nevjerovatna 4 gola i na trenutak se, barem po statistici, približio Messiju. Miller je rutinski pogodio, trudio se, no po meni je prerano zamijenjen. Izgleda da se i Thomas napokon vraća u formu sa SP-a; a i vrijeme mu je. ;) Odbrana i nije imala mnogo posla (šta reći i za Neuera :D ), pogotovo zbog lijepo povezane igre i boljeg posjeda lopte Bavaraca. Ipak, Lahm, Badstuber i ekipa su se potrudili da odrade korektno svoje zadatke, pa su često (pogotovo Philipp) kretali naprijed i probijali po bokovima. Kapiten Elfa je imao par zapaženih centaršuteva, a kao i obično - bio je svijetla karika u timu i svojom požrtvovanošću doprinosio povoljnoj situaciji na terenu.

Na kraju, šta reći osim fenomenalnog povratka Bayerna i mnogo bolje igre. Naravno, Basel i Hoffenheim nisu relevantni protivnici koji bi nam mogli kazati nešto više no siguran sam da ćemo vidjeti koliko Bayo može u kasnijoj fazi CL-a. Dakako, ne mislim da bi timovi kao Benfica, APOEL i Marseille predstavljali prijetnju njemačkom divu. Barcelona, Real, Milan i ostali će biti prava opasnost za tim iz Munchena za njihov put do finala na Allianz Areni. ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 mar 2012, 17:56

wow, ovdje se ne moze naci los komentar. nego, dragi moji bavarci, ja stvarno ne znam zasto napadate romarija kad cova pise sasvim realne komentare?!
da pitate bilo kojeg trenera, bili kojeg fudbalskog eksperta, bilo kojeg sportskog novinara, svi bi vam rekli ono sto je rekao ovaj nas gost: barcelona je veliki favorit. ja ih licno mrzim zbog onog glumatanja(buskecu treba zabraniti igranje fudbala), ali da igraju - igraju.
ali, stoji i to da bayern ne bi bio bez sanse, naprotiv! licno ne vjerujem da ostoji ekipa kojoj bayern nece zabiti barem 2 - 3 gola pod uslovom da su u formi, naravno.
barca i bayern gaje taj ofanzivni fudbal tako da odbrane ova dva kluba nisu ni blizu odbrana kakve su nekada imali mancester ili celzi.
e, tu je forumas farineli ubo´ u sridu. ovaj njegov komentar je jedan od najboljih koje procitah u zadnje vrijeme.
bayern ako nema najjacu onda ima barem jednu od najjacih navala na svijetu, daleko jacu od arsenalove.
isti taj arsenal pobjedi ovu barceloni i vidjeli smo kako barcina odbrana puca po savovima kad ju pritisnu dobra krila.
da, bilo je tu dosta izbijanja u aut, dosta pogresnih dodavanja itd. jer, barca nije naucila da se brani.
barca dominira svaku utakmicu tako da njihovoj odbrani ostane par istrcavanja, par dugih lopti i neznatan broj duela koje vecinom i dobiju.
mnogi zaboravljaju prvu tekmu lev - bar u kojoj je kuzen imao 3 stopostotne. treba li napominjati da ova barca nikada nije igrala protiv navale kakvu ima bayern?
ne bi to bila utakmica kakvu barcelona redovno igra, naprotiv. vjerujem da bi riberi zakucao alvesa za barcin sesnaesterac, dok bi roben pojeo svakog barcinog lijevog beka.
dakle, nema sanse da bi barca igrala otvoreno kao sto igra protiv drugih klubova.
ipak je ogroman respekt prema navali ekipe koja u osmini finala pl-a zabije 7 golova ne primivsi nijedan.
vjerujem da bi barca dominirala terenom, ali takodje vjerujem da bi pljustale kontre kakve barca do sada nije vidjela.

mona, hajde da izaberemo nesto neobicno, yebo potpise i avatare. recimo, mogli bi se opkladiti u 100 flasa piva(znam da si pivopija).

klare, znas moje misljenje o gomezu. on je bitan onoliko koliko je bio bitan inzagi ekipama za koje je igrao.
kralj peterca, bez daljnjeg. ali, od insana koji je placen 30 ili vise miliona ocekujem puno vise. majku mu, riberi je placen 25, roben 24 miliona. od insana koji je placen 30+ miliona ocekujem da povuce ekipu kada ne ide, da sam sebi stvori sansu, da je u stanju izbaciti protivnickog branica, a ne samo ubitacnost u petercu i totalnu ovisnost od ostatka ekipe. da je on kojim slucajem placen 10 - 15 miliona, vjeruj da bi ga i moja malenkost velicala. osim toga, vrijeme klasicnih napadaca je davno iza nas. treba li napominjati da nijedna vrhunska ekipa nema klasicnog napadaca ala gomez?
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 mar 2012, 18:38

druze seceru ne podlijezi kliseima kako barcina odbrana i nije neka, to su samo naklapanja, u stvarnosti tu odbranu cine:
puyol koji je jedan od najbolji defanzivaca svih vremena, covjek koji u malom dzepicu ima osvojeno svjetsko i evropsko prvenstvo, tri lige prvaka i jos mogo toga, bayern ima velemajstore, al puydo je i vece znao staviti pod kontrolu
drugi stup te odbrane je Pike, mlad momak al takodje u dzepicu ima sve eminentne titule, a njegov nadimak Pikenbauer sve govori, igrac koji neodoljivo podsjeca na najveceg odbrambenog igraca ikada, ponekad zna zahebati, al kad je bitno taj decko elegantno i doktorski stavlja u dzep i najvece majstore ove igre, danas prema mnogim strucnjacima i statistikama najbolji odbrambeni igrac svijeta
treci clan je dani alves, doveden kao ponajbolji a bogami i ponajskuplji defanzivac u istoriji fudbala, predator koji ima snage za tri utakmice, al isto tako i vrlo tehnicki i napadacki nadaren momak, u ovom trenutku vjerovatno najbolji na svojoj poziciji u svijetu
abidal kojeg mnogi potcjenjuju je slovio u lionu za ponajboljeg lijevog beka u svijetu, sve velike i najteze utakmice taj decko je odigrao doktorski i niko se nije naigrao pored njega u bitnim utakmicama, zna ponekad zahebati, al kad je bitno klinicki hladnokrvno obavlja defanzivu skoro pa savrseno

to je ta odbrana koju mnogi potcjenjuju, a da ovakvu odbranu ima recimo bayern, a da je sve ostalo isto, bayern bi harao i bio bi vjerovatno bolji i od barce. bilo bi to kao u ono vrijeme kad je bayern dobijao barcu, a barca imala vanzemaljce u vezi i napadu ko i sada, al labava odbrana je cinila ekipu ranjivom, dakle, nemoj se zavaravati da bi bayernovi igraci mogli da vozaju ove defanzivce koji imaju i znanja i iskustva u zaustavljanju takvih i jos vecih majstora i ti argumenti koje navodis ne vrije bogzna

ovo sto rece ovaj momak farineli je svakako i po meni dobar recept za najteze utakmice, gomez je doktor za ovakve ekipe a la bazel i slicne, medjutim protiv superjakih protivnika gomez bi bio i po meni breme za igru bayerna, falilo bi tu trcanja, brzine, trio roben riberi i miler u kontrama bi bili puno ubotiji, puno bolje je to za presing itd, za pobijediti barcu sigurno bi neophodno bilo izbaciti gomeza a ubaciti nekog igraca koji ce trcati ko lud, al ne samo za barcu potrebno bi to bilo i za milana, mada ne toliko jer i oni imaju tako klasicnog spica. za sve ostale ekipe koje su ostale u ligi prvaka, moze bayern do pregaziti i s gomezom

nisu lose ove rasprave, al trebali bi se okaniti ovoga barem tamo do petka, pa da vidimo ko ce protiv koga, a znat cemo i ko na koga ide u polufinalu, tek tad mozemo konkretnije pricati, ovako bez ikakve potrebe raspravljamo jer bayern i barca se mozda nece ni sresti, iako bi bilo steta jer to bi bila fudbalska ljepotica, a i realno onako gledajuci, da se ja okanim toga sto navijam za barcu, a vi da se okanite toga sto navijate za bayern, da dakle iskljucimo sve moguce emocije, radi se tu o eventualnom susretu jedne kvalitetne ekipe kakva je bayern i najbolje ekipe svih vremena kakva je realno barca, i ako cemo biti ljudi realni nemaju se tu sta tupiti zubi, sanse za pobijediti takvu ekipu su naucna fantastika, al opet sanse uvijek postoje i sve je moguce

u petak dakle kad se izvuku kuglice imat cemo realnu osnovu za raznorazna predvidjanja, iako bi volio, ja ne vjerujem da ce barca i bayern sastati se, ne vjerujem iskreno ni da bi bayern mogao dobiti reala, ne bi trebo ni napolija, sta ja znam, nekako mi vuce da bi bayo mogo izvuci ovaj sugavi marsej ili benficu, sve je moguce al imam predosjecaj da ce vas zapasti ovaj marsej, eventualno benfica, a barci ne gine napoli, al za dalji rasplet u ligi prvaka bice puno bitnije ko na koga ide u polufinalu, a i tu predvidjam da ce nasi biti zaduzeni ponovo za nogiranje frankovaca

sve u svemu, ako je vjerovat mojim nekim predosjecajima, bayernov put do finala vodit ce preko ovve neke slabije ekipe i vjerovatno preko milana u polufinalu, a barca ce morati ponovo istamburati morinja, i onda cemo imati jedno prelijepo finale gdje bayern vec ima puno vece sanse nego kad bi se igralo u dvije utakmice, finale, jedna utakmica u svojoj avliji, to je vec druga pjesma i to znacajno povecave sanse bayerna da nas ugrozi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 mar 2012, 19:32

Bastianu se bas ne da,danas samo 10 min treninga i blaza ozljeda mislica,ali kazu da bi u petak trebao biti na trningu.
VOLIM BAYERN

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.