Lumis je napisao/la: ↑12 mar 2022, 23:52
Ma imamo mi dobru ekipu. Panic, Suton, Buric tri klase, veliki broj mladih igraca kao sto su Harun Hodzic, Berin Keso, Luka Peric, Tarik Velic, Tarik Mlivic, Amar Gracic, Edin Klis, Adin Faljic. Stjepan Jozinovic i Dragan Soljic igraju u Spaniji. Jedan Tin Lucin je igrao prosle sezone za Ademar, iako nisu vise na onom nivou od prije deceniju i dalje su ozbiljna ekipa. Uz iskusne igrace koji su u najboljim godina i igraju vecinom u Madjarskoj koja je jedna od najjacih liga u Evropi. Tu prije svega mislim na Josipa Perica, Mirka Hercega, Dinu Hamidovica. Ibrahim Haseljic je jedan od najboljih igraca u Gorenju, Nebojsa Bojic i Amir Muhovic su u Celju, Dragan Pavlovic i Vladan Loncar igraju za Koper i Krku. Neophodno je dovesti dva nova igraca na poziciji lijevog krila i mozda jednog lijevog beka a da li ce to biti Marijan Maric iz Alple Hard ili Matej Hrstic to cemo vidjeti. Ako budemo trazili pojacanje na poziciji srednjeg beka u opciji bi trebali biti saigrac naseg Hercega Bruno Kozina ili malo nerealnija opcija Vistorop koji je presao u Njemacku ligu u Baligen.
To bi trebalo izgledati ovako:
Golmani: Benjamin Buric, Harun Hodzic
Lijevi bekovic: Mirko Herceg, Marijan Maric, Dino Hamidovic, Vladan Loncar (odbrana)
Srednji bekovi: Tim Suton, Josip Peric
Desni bekovi: Marko Panic, Dejan Malinovic, Stjepan Jozinovic
Pivoti: Senjamin Buric, Elmir Gradjan, Dragan Soljic (odbrana)
Desna krila: Ibrahim Haseljic, Luka Peric
Lijeva krila: ?????
Rezerve: Nebojsa Bojic, Kenan Pajt, Enes Keskic, Edin Klis, Tarik Mlivic, Tarik Velic, Berin Keso, Amar Gracic, Dragan Pavlovic, Milan Vuksic, Damir Kadric, Adin Faljic, Amir Muhovic
Uz postojeci sistem takmicenja imamo realne sanse da postanemo redovan ucesnik velikih takmicenja a i uz malo srece ostvarimo dobar plasman kao sto su Crna gora i Holandija na posljednjem Euru. Nas problem je rukometni savez, a sto se tice pozicije selektora prilku bi trebao dobiti jedan od nasih bivsih reprezentativaca Mirko Mikic ili Damir Doborac mada ni Colina nije los izbor.
Trigger da li jos uvijek citas ovaj forum, volio bih cuti sta ti mislis o ovom sto sam napisao.
Druže, nemoj ovo shvatiti kao neki hejt lično prema tebi ili prema našim igračima, ali kakve su klase Panić i Suton? U svjetskim okvirima imamo samo jednu klasu i to je golman Burić, i to upravo na našu nesreću što nam je jedina svjetska klasa golman. Onaj ko prati rukomet zna o čemu pričam kada kažem "nesreća što nam je svjetska klasa golman".
Panić je solidan igrač na svjetskom nivou, Suton će vjerovatno (ako zaigra) biti naš najbolji igrač mada ja za njega ne bih rekao da je svjetska klasa. Da je najbliži tom nivou od svih naših (potencijalnih) igrača, ne računajući Burića, to se slažem, ali da je taj nivo iskreno ne bih rekao.
Što se tiče ostalih igrača, ima tu nekoliko zanimljivih mlađih igrača, ali ako dvojica od svih njih dostignu nivo recimo Prcea ili Vranješa, mi se trebamo udarati nogom u dupe.
Govoreći o ovom rosteru za Grčku, daj Bože da mi to prođemo i dođemo od Crne Gore, ne zato što je Grčka kvalitetnija od nas, nego zato što u ovom sastavu imaš igrače koji tek trebaju preuzeti odgovornost i nositi se sa pritiskom da su oni glavni.
Tu prije svega mislim na lijeve i srednje bekove, bez Karačića, Perića i Prcea ja nisam siguran na šta će to ličiti. Da se razumijemo, apsolutno mi je drago što su se Prce i Ivo oprostili i neka su, hvala im za sve i vrijeme je za mlađe, ali tek sad kreće neizvjesnost za naš reprezentativni rukomet...
Što se tiče "novog" stručnog štaba repke, drago mi je što su u pitanju mladi i perspektivni treneri koji rade u našoj ligi i koji znaju koga iz ovog blata treba gurati u reprezentaciji.
Mlad stručni štab u kombinaciji sa mladim igračima mi je skroz prihvatljiva opcija zaista. I da, ja ću prolazak protiv Grčke smatrati uspjehom koliko god me sad ovdje neko možda ismijao zbog ove rečenice

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"