jurisicduska je napisao/la: ↑25 okt 2025, 12:00
Zigazaga je napisao/la: ↑24 okt 2025, 20:14
Meni stvarno nije jasna loša igra Sarajeva. Nije to jedna,dvije utakmice,već 3 mjeseca skoro. Po imenima su najači,a igra nula.Ne znam,možda je atmosfera u ekipi loša ili jednostavno nisu kolektiv
Pa da pratis vidio bi.
Sarajevo jos nikad nije odigralo utakmicu u punom sastavu.
Kad ti fale golman Banic, dva stopera Mujkic i Gojkovic , tri vezna Cimirot, Elezi, Ljajic to je npr 6 igraca vise od 50% ekipe a svi starteri a neki i na najosjetljivijim pozicijama.
Mislim to je ta snaga Sarajeva igracka , u tih 6 igraca i imas jos 4-5 koji igraju. To je skroz druga ekipa. Priznat ces da je drugacije Cimirot Elezi Ljajic nego Mamas Krdzalic Mlinaric.
Evo konkretno Banić i Mujkic se malo vratili odmah nisi primio go i ovaj drugi zabio. Da je Musija branio najmanje 1 bi primili.
Uzmi bilo koju ekipu izbij im 6 najboljih igraca nece ništa bolje igrat. Plus dodaj da si prodao Jatu i Bubanju i dodaj da si izgubio Đorđevica zbog povrede skoro godinu, i sad kad se vraća nije blizu nivoa kakav je bio prije toga. Puno je jbga i za jače ekipe od Sarajeva.
Sigurno ce sa njihovim oporavkom bit bolje. Uz to promjena formacije od neceg sto su uigravali skoro 1.5 godinu. Ceste promjene trenera. Treba vremena da to sjedne.
Mislim kako vrijeme bude islo da ce bit bolje i sa povratkom pobrojanih. Najvise nam fali Gojkovic i stabilnost u odbrani. A vezni red nam je limiritan do zla Boga ovako. Sinoc nisi imao koga uvest kad se Krdzalic povrijedio.
Nevjerovatni pehovi s povredama najboljih igraca + malo sudijske lakrdije i ubijanja u pojam, pomiješano sa lošim vođenjem kluba godinama dobiješ ovo.
Zeljo pobjedio Zrinjski 2:0
Nije bilo Karamarka, Seedorfa, Trouppea, Jaganjca, Milosevica, Boljevica,…
Sosic, Foco bili na klupi kod rezultata 2:0
Za razliku od zadnjeg kola prosle sezone otisli su Jaber, Krpic, Dangubic, Markovic, Radovac, Karjasevic, Cavnic, Mahmic, Radinovic, Mircevski, Lausevic
Simoni posudba…
Cimirot na derbiju najgori igrac ubjedljivo i tad nam je falio Lagumdzija
Igrao vam je i Elezi derbi
Nama skoro svako kolo falio neki igrac
Ne moze to biti izgovor
Lose igrate skroz protiv svakoga
Jedino protiv Veleza ste rutinski pobjeddili