Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Hawking
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Hawking » 24 okt 2011, 20:47

Rooney88 je napisao/la:
Hawking je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la: Ja o Zadru ti o Šibeniku...
:lol: :lol: :lol:
`Ta se ti smijes! Pomozi. :mrgreen: :mrgreen:
Dobar fazon :mrgreen: Ma napisah ja na prošloj stranici šta mislim o tome, uglavnom slažemo se, nema sumnje...

Drago mi je što je slijedeća protiv Aldershota, pobjedom bismo krenuli u uzlaznu putanju, a drago mi je da je slijedeća prvenstvena sa Evertonom, dugo ni njih nismo pobijedili tamo i ako uzmemo puni plijen na Merseysideu onda će svi već tada zaboraviti za City, samopouzdanje će se vratiti, a to nam je najpotrebnije u seriji protiv "slabijih" protivnika koji dolaze na red, tu moramo pokazati da smo United i da igramo za titulu, a ne za trenutnu slavu u derbijima...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 okt 2011, 20:49

Ja imam ogroman strah pred Everton. Sad cemo vidit kakvu psihu ima ovaj tim. A ja im ne vjerujem ni 5% nakon debakla jucer. Toliki pad u zadnjim minutama se ne moze dopustit u ozbiljnim ekipama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

manutd89
Kontakt:

Post Postao/la manutd89 » 24 okt 2011, 23:20

Ljubav prema Manchester Unitedu se ne moze opisati,da su juce izgubili 12:0,i taj poraz nikad ne mogu biti jaci od ljubavi prema Unitedu,pljuvace nas,smijace nam se,ali ce uvjek postojati 93 minuta kada ce fergusonov dzoker da zabije i svima zacepi usta!Uvjek je tako bilo i bice!veceras se malo vise raikije popilo ....jarani koji navijate za United ljubi vas deda.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 24 okt 2011, 23:27

Hawking je napisao/la: Mislim da Talični Tom samo neće Evru napravit barem upola Evrom, a da će ovo sve ostalo uspjeti, nema bolje stvari za tim kad postoji igrač kojem uvijek možeš dodati loptu i biti siguran da će on uvijek znati šta da radi sa njom. Novi Scholes je rođen i vratiće se bolji nego ikad!
Imam osjećaj da nenamjerno pričaš o Pirlu ili Wilshereu dok ja suptilno pa manje suptilno dajem do znanja da Cleverley nije još uvijek razina jednog Thiaga , barem ne još . Stvara se hype oko malog koji usitinu ima kvalitet i bogat je maštom ali nedovoljno dokazan da se isčekuje totalni preokret u igri . Ne . Stvarno ne . Dobićeš mlađeg Fletchera sa nešto boljim osjećajem za prostor i killer pasom kada se nalazi u zadnjoj trećini . Nije da ne slinim na klinca jer budimo realni odavno United nije imao tako mladog a inteligentnog vezistu . Pred njim je vrijeme , a vrijeme je gospodin . Pružimo priliku gospodinu , ne . Sjeti se Spursa , Arsenala , donekle WBA . Svi su prijetili koliko i nakon njegove povrede . Nije ni Carrick rješenje sigurno , ironičan sam bio . Ono , moj odgovor je pod d) , raspored u prvih desetak kola je razlog svemu tome . A e .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 25 okt 2011, 00:11

hoce li kleverli biti u timu ili makar na klupi protiv evertona....taj momak sve sto je odigrao ove sezone je bilo maestralno i fakat se osjeti njegovo neigranje..
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 okt 2011, 00:12

Ja bi protiv Evertona najvise volio Cleverleya i Carricka u veznom. Anderson me je nenormalno razocarao jucer.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 25 okt 2011, 00:20

Cartman je napisao/la:Ja bi protiv Evertona najvise volio Cleverleya i Carricka u veznom. Anderson me je nenormalno razocarao jucer.
ako mali kleverli zaigra protiv evertona upamtite da ce ih United uzet..hladno....2,3-0

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 25 okt 2011, 00:23

Spominjete tog Claverlya kao da je u najmanju ruku Gerard,Snaider ili Beckham iz najboljih dana.
taj klinac ne moze povuc United shvatite da je on tek potencijal od kojeg bi nesto moglo biti a i ne mora (u vecini slucajeva bude ovo drugo).
Unitedu trebaju provjereni veliki igraci ukoliko se zeli boriti sa ekipama koje imaju iste jer nakon odlaska Van Der Sara,Skolsa,Nevila + Gigs,Ferdinand (penzioneri) ne treba ocekivati da ih neki klinci automatki zamjene.
Isti taj problem je imao/ima Chelsea (Balack,Deco + penzioneri Drogba,Lampard,Anelka....) pa ga polako saniraju.
Najbolji primjer je Arsenal koji "zivi na djeci" + povrede i zato ne moze parirati
RIP SALE VILENJAK

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 00:33

RKO je napisao/la:Spominjete tog Claverlya kao da je u najmanju ruku Gerard,Snaider ili Beckham iz najboljih dana.
taj klinac ne moze povuc United shvatite da je on tek potencijal od kojeg bi nesto moglo biti a i ne mora (u vecini slucajeva bude ovo drugo).
Unitedu trebaju provjereni veliki igraci ukoliko se zeli boriti sa ekipama koje imaju iste jer nakon odlaska Van Der Sara,Skolsa,Nevila + Gigs,Ferdinand (penzioneri) ne treba ocekivati da ih neki klinci automatki zamjene.
Isti taj problem je imao/ima Chelsea (Balack,Deco + penzioneri Drogba,Lampard,Anelka....) pa ga polako saniraju.
Najbolji primjer je Arsenal koji "zivi na djeci" + povrede i zato ne moze parirati
Kad je Messi sa 17 godina vuk'o Barcu, onda je to moglo, a ovo sad ne može... ja tvrdim da će United vrlo brzo povratiti igru sa početka sezone po povratku Cleverleya, a vi mislite šta hoćete...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 25 okt 2011, 00:38

Hawking je napisao/la:
RKO je napisao/la:Spominjete tog Claverlya kao da je u najmanju ruku Gerard,Snaider ili Beckham iz najboljih dana.
Kad je Messi sa 17 godina vuk'o Barcu, onda je to moglo, a ovo sad ne može... ja tvrdim da će United vrlo brzo povratiti igru sa početka sezone po povratku Cleverleya, a vi mislite šta hoćete...

Stavljas u istu recenicu Messija i Cleverlya :roll: zaboravio si rec i da je Pele vukao Brazil sa 17 godina
RIP SALE VILENJAK

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 okt 2011, 00:38

Meni nikako nije jasno zasto United ne dovede Sneijdera?
On je bio voljan ici a mislim da je igrac koji bi Unitedu sjeo k'o kec na desetku.

Drago mi sto je ostao u Interu jer vidjeli smo da Inter nije isti sa njim i bez njega ali ne shvatam united. :?:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 okt 2011, 00:41

U Cleverleya se toliko vjeruje i od njega se toliko ocekuje jer nam je vezni red jad i cemer. Anderson, Fletcher, Carrick, pa majko mila, jos malo pa cemo trazit Gibsona nazad. Cleverley nam je zadnja nada.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 25 okt 2011, 00:44

RKO je napisao/la: Stavljas u istu recenicu Messija i Cleverlya :roll: zaboravio si rec i da je Pele vukao Brazil sa 17 godina
Ja ti kažem da će za par godina moći u rečenicu sa njim, predvidio sam uspon i pad Ronaldinha, i ovom predviđam da će biti novi Scholes... a ne predviđam tako često...

Glory glory Man United!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 25 okt 2011, 00:46

RKO je napisao/la:
Hawking je napisao/la:

Stavljas u istu recenicu Messija i Cleverlya :roll: zaboravio si rec i da je Pele vukao Brazil sa 17 godina
pa dobro...kleverli nije mesi ali ako si pratio neku utakmicu sa njim u ekipi mogao si primjetit da je momak odlican kreativac plus da je nesagledivo brzi protok lopte kad je on u timu...a sa brzim protok polte bolje se i krila tj. nani i jang otvaraju i imaju vise prostora...momak jednostavno zraci lucidnoscu....takodze sam misljenja da ce bit veliki igrac

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 25 okt 2011, 00:46

Hawking je napisao/la:Kad je Messi sa 17 godina vuk'o Barcu, onda je to moglo, a ovo sad ne može... ja tvrdim da će United vrlo brzo povratiti igru sa početka sezone po povratku Cleverleya, a vi mislite šta hoćete...
Messi, Jack, Fabregas, Gotze, Hazard su izuzeci koji potvrdjuju pravilo. :)

Primjećuješ da su svi u svojim ranim godinama postali "igračine" u mirnim sredinama, ekipama koje (u to doba) nisu bili vrh nogometa. Dobro, Messi je izuzetak, al' Messi je ekstrem, skrajnost. Manchester United nije baš tako mirna sredina i ako uspije (nametnuti se) biće WC igrač, ako doista bude United ovisio od njegovih igri.

Opet, mislim da Cleverley nije nj. level, mada mi se svidja kao igrač.

Naravno da će se Man. utd. vratiti na stare staze, jer je preveliki klub da bi sebi dopustio (u praksi je nemoguće da sebi dopusti) da ova forma traje sezonu. Sa ili bez Clevera, nebitno.

Mada, ja i dalje mislim da United ima kvalitet čekati ga (a to sam napis'o ljetos). Radije nego kupovati gotove igrače, jer će od mulca biti nešto.Možda ne "Cantona" (legenda Uniteda), al' dobar igrač dakako.

Ionako u Unitedu sav (kvalitetni) posao u vezi obavlja Rooney. :D Lik je majstor, džaba sve. ;) A iza njega su uvijek i više nego dovoljna 2 igrača, koja igraju izmedju 2 kutije. Zato ManU igra tako dobro bez kvalitetnog igrača sredine terena (dobro, tu su još i krila). :)

Vrlo vjerovatno jedini klub kome uspijeva igrati na tako visokom levelu bez konkurentne sredine terena. A tome uzrok je najvjerovatnije Rooney...
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 okt 2011, 01:50

[youtube][/youtube]
ulaskom cleverleya u prijasnjoj tekmi vidilo se da im treba takav igrac,a city je vec 0-2 vodio na poluvremenu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 okt 2011, 01:53

Momak igra jednostavno, brzo, skoro bez greske u pas igri i ima kreativnosti. Sve sto Carrick, Fletcher i Anderson nemaju.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 25 okt 2011, 02:05

Hajde šta ste se sad raskukali :shock: :lol: ....jest vas City razorio, ali nemojte sad pljuvati po igracima koji su vam donijeli titulu i pregazili Arsenal ko plitak potok...OK sjeli ste Cityu ne volej, oni vas docekali i iskarali ali nisu vas poslali u drugu ligu jbt :shock: još uvijek ste u direktnoj borbi za titulu...gdje ces napadati frontalno kad imaš igraca manje :?: :o pa normalno da ce takva ekipa poput Citya kažnjavati te izlete kontrama...a nema ko zatvoriti te kontre.
Evans i njegov IQ su glavni krivci onog potopa, kloc ostavio sopstvenu ekipu na cijedilu...davno se njemu SAF trebao zahvaliti i poslati ga zajedno u paketu sa O'Sheom.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 25 okt 2011, 02:21

Cartman je napisao/la:Momak igra jednostavno, brzo, skoro bez greske u pas igri i ima kreativnosti. Sve sto Carrick, Fletcher i Anderson nemaju.
bas tako,i ova trojica uvijek da se mjenjaju i da cleverley bude uvijek u prvih 11.Trenirao volia bi ga vidjeti sutra bar 15-tak min i nadam se da ce igrati na Gudisonu ako ne smjesi nam se jos jedan poraz :(
de gea
jones,smailing vidic evra
nani cleverley carick young
rooney chicharito
idealan tim za everton
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 25 okt 2011, 02:21

Evo razlike izmedju citiya i utd. ;)
Ali, šta da se radi kad u Sitiju igra naš Edin Džeko? Rizikujući da se posumnja u vaš patriotizam, ipak, s poštovanjem navijača spremnih i na "Krv svoju za Bosnu moju", treba reći: I kad bi svih jedanaest igrača u Sitijevom sastavu bili Bosanci to, ipak, nije reprezentacija BiH, nego Mančester Siti. A tu, za fanatičnog navijača Junajteda, nema ni najmanje dileme na koju će stranu. Na Salford.

Davno je to bilo kad nekog dječaka ošišaju "na nulu" (naćelavo), a onda ga svi prozovu Bobi Čarlton. Nije bilo lakšeg i neposrednijeg načina da u djetinjstvu čujete za Mančester Junajted. Nisi ti, naravno, imao blage veze ko su slavne "Bezbijeve bebe", ali si čuo za nekog ćelavog čiku koji igra za Mančester i englesku fudbalsku reprezentaciju. Mora da je to neki veliki tim i veliki igrač, čim je za njega čulo svako dijete. Kad se "podijelite na male", nije više važno ko je ćelav - Bobi Čarlton je onaj ko je najbolji, ili najjači. Trebalo je vremena prije nego vam je drug iz gimnazijskih dana, koji je imao daidžu u Mančesteru, pokazao prve slike Junajteda izbliza. Već su i legendarni Džordž Best (taj je bio popularan skoro k'o "Bitlsi") i udarna igla u napadu Denis Lou bili Junajtedova historija.

Danas, kad se na "Teatru snova" ugleda živa legenda evropskog, pa i svjetskog fudbala koji, kao artistokrata u pozorištu, prati utakmice tima "koji život znači", čini se kao da se sve, znano i neznano, što se odvijalo u Junajtedu otjelovljuje u Bobiju Čarltonu.
Mi imamo trofeje, a vi pare
Ako se, potom, igrom nesretnog ili namjernog slučaja, primijeti vlasnike Sitija iz Mančestera, te fudbalske bezveznjakoviće i milionske rasipnike ( što je Ranijeri tvrdio i za Abramoviča), nekako vam bude drago što su vas u djetinjstvu šišali "nularicom", iako ste tada plakali od stida. Jer, da nije bilo "nularice", moglo bi vam se desiti da umjesto crvene "lake konjice", makar zbog Džeke, navijate za nebeskoplavu "plaćeničku hordu".

"Mi imamo trofeje, a vi pare" - u toj poruci sa transparenta Junajtedovih navijača sadržana je velika, iako ne i jedina, razlika između Mančestera Junajteda i Sitija iz Mančestera. Iako u sutrašnji duel protiv Junajteda ulaze sa prvog mjesta, građani kartu za visoko društvo nisu zaslužili, već kupili. Mnogi timovi kupuju igrače, ali Siti je morao kupiti skoro dva tima da bi bio konkurent za titulu i da bi se uopće porediti sa Junajtedom i sanjati njegov "muzej trofeja" i "aleju velikana". Još će, onako usput, menadžer Manćini reći da mu treba još dva - tri igrača. Da ne bi više uznemiravao vlasnike, najbolje bi mu bilo da u prvu postavu Sitija dovede Barselonu, a Real Madrid kupi za klupu.

"Mančester Junajted je naša religija", kunu se navijači Junajteda. Sitijevci ne smiju priznati:"Mančester Siti je trgovina". Kad su Glejzerovi kupovali Junajted, dio navjača se nakon burnih protesta odvojio i formirao novi tim. A kad su prodavali Siti, navijači su jedva čekali pare da kupe sve što se u fudbalskom svijetu zna i da kupiti. Sve, osim "onog nečeg" što se ne prodaje niti se može platiti.

Duh i tradicija se ne može kupiti. A "građanima " je do tog duha najviše i stalo, do te tradicije i pobjedničkog mentaliteta koji Junajtedu, i kad ne igra dobro, donosi rezultat. To je posljedica jedne od najboljih psihiloških priprema u svjetskom fudbalu, i Fergusonovog čuvenog "fena" u svlačinoici, a ponekad Bogami, i šutiranja plastične boce u glavu i takvoj zvijezdi kakav je Dejvid Bekam. To je rezultat i činjenice da u Junajtedu ne mogu igrati budale, ma kakvi majstori bili s loptom, kao što je, recimo, bio već zaboraveljni Đemba- Đemba. Tipični primjer realizacije svega toga ( i još ponečega) je kad Junajted spava 90 minuta, komentatori melju nabubanu statistiku, a onda "crvena furija", ne uvijek, ali najčešče, zabija golove i pobjeđuje. Od finala u Barseloni i slamanja Bajerna u posljednjim trenucima meča, to se sve rjeđe zove sreća, a sve češće karkater tima koji se ne predaje i napada do posljednjeg sudijskog zvižduka.

A šta ćemo sa Džekom?
Vječna je to bol i frustracija Sitijevih fanova i stručnih štabova koji bi za sve pare ovog svijeta voljeli samo zaviriti u Junajtedovu svlačionicu i saznati šta se to tamo radi i priča. Nisu slučajno, kad su već stigle pare, za menadžera postavili Marka Hjuza, nekadašnjeg Junajtedovog "asa". Ni ove godine nisu propustili priliku da angažiraju Ovena Hargrijvsa. Nije da im treba za igru, nego da malo čuju o Junajtedu i da s onim što Ferguson odbacuje naprkose Junajtedu!? Preuzimanje od Junajteda Karlosa Teveza i isticanje bilborda sa porukom "Dobrodošao u Mančester!" najbolje oslikava sitni mentalitet bogatog kluba kojem fudbalski svijet počinje i završava u jednom gradu - tu u prvom komšiluku.

Istina, nekad su se Junajtedovi "otpaci" potvrđivali najboljim Sitijevim igračima. Tako je bilo, ako sjećanje ne vara, 1973/74. kada je klub ispao iz lige. Sudbinu Junajtedu zapečatio je Denis Lou koji je prešao u redove gradskih rivala. On je u pretposljednjem kolu petom postigao pogodak i Junajted izbacio u niži rang. Legenda Junajteda nije slavio pogodak, pa su ga "građani" iz Sitija kaznili.

Pod kakvim je pritiskom menadžer Manćini najbolje potvrđuju njegove izjave: "Nismo još dobri kao Junajted", "Sve smo bliži Junajtedu"... Čini se da im je svaka pobjeda na Junajtedom važnija od osvajanja titule.

Ali, šta da se radi kad u Sitiju igra naš Edin Džeko? Rizikujući da se posumnja u vaš patriotizam, ipak, s poštovanjem navijača spremnih i na "Krv svoju za Bosnu moju", treba reći: I kad bi svih jedanaest igrača u Sitijevom sastavu bili Bosanci to, ipak, nije reprezentacija BiH, nego Mančester Siti. A tu, za fanatičnog navijača Junajteda, nema ni najmanje dileme na koju će stranu. Na Salford.

No, nije to, ili barem ne bi trebala biti izvan Mančestera, utakmica za veliku nervozu, barem ne onakvu kakvu je izazivalo očekivanje sudara Junajteda i Arsenala, tima čiju su okosnicu činili Vijera, Pires, Ljundberg, Anri i vremešni Denis Berkamp. To su bile utakmice za "Aspirin protekt da te ne strefi infarkt".

Ali, eto, neka Džeko daje golove, neka Siti pobijedi, neka osvoji i titulu. Trofeja ima hadžija i za sitnu raju ( barem za narednih 17 -18 godina). Menadžeru ( koji bude) Sitija želimo da nastavi sa kupovinom velikih fudbalskih zvijezda, sve dotle dok se ne počnu tući na klupi i širiti nezadovoljstvo u svlačinoci.

Dotle, neka Siti pokuša izboriti tri finala Lige prvaka u četiri godine, neka bar jedna skupo plaćena zvijezda požali na odlasku jer je ostavila srce na Sitijevom stadionu, kako se ono zove...? Neka doživi da mu najveća zvijezda, godinama nakon što je "otjerana" iz Junajteda, kaže: "Moje srce je ostalo na Old Trafordu!".

Teško će to dočekati, jer se srce ne ostavlja tamo gdje se sa srcem nije ni došlo. I naš Edin Džeko u srcu nosi Milan, ali Siti je imao više para.
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.