Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

sljivo
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la sljivo » 26 avg 2020, 15:16

Da smo i mi čuli prije za njega znali bi reći.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 avg 2020, 15:18

sljivo je napisao/la:
26 avg 2020, 15:16
Da smo i mi čuli prije za njega znali bi reći.
:mrgreen:
Znači vjerujemo Paraticiu koji ima njuh za ove anonimuse. :thumbup:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

BlaiseMatuidi

Post Postao/la BlaiseMatuidi » 26 avg 2020, 15:21

Gledao sam ja par puta (jednom uzivo na Veltinsu). Malac odskace bas, cak i u predkoronaskom periodu dok je Schalke ko licio na nesto. Osim sto odskace, i skace ko konj. :)

Za razliku od onih provjerenih sa velikom platom i u zenitu karijere, ovakvi ili ostave neki trag ili budu dobri za plusvalencu, nema se sta izgubit. :thumbup:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 avg 2020, 15:22

Pogba je napisao/la:
26 avg 2020, 15:15
dirkules je napisao/la:
26 avg 2020, 14:39
Ode McKennie u Juventus, 3mil posudba + 18 mil opcija otkupa.
Kakav je, Schalke nisam gledao 100 godina? :mrgreen:
Na YT djeluje dobro (a ko ne :mrgreen:), jak, dobar skok, neloša tehnika za nekog ko je čini se defanzivni vezni.
Ma čulo se za njega ali ovo sivilo u kojem je Schalke ne privlači da se gledaju :D
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 27 avg 2020, 20:58

McKennie se izdvajao iz ovog truleža, dobra kupovina.
Wir leben dich Schalke 04!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 avg 2020, 21:42

Na početku sezone još neće biti navijača na stadionima. Tačnije, za sada je odluka kancelarke i premijera saveznih pokrajina, da publike neće biti bar do kraja oktobra. Tada će se ponovo razmatrati. Ipak za fudbal bar ima nade da će se do kraja oktobra nešto pozitivno desiti, što se drugih sportova u Njemačkoj tiče izvjesno je da prisustvo gledalaca neće biti dozvoljeno do kraja godine.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 28 avg 2020, 06:24

Bundesligaši totalno neaktivni u ovom prelaznom roku.
Iskreno teško će se ponoviti ovi pozitivni rezultati u evropi u narednoj sezoni.
Gladbach svaka čast na Lazaru i Wolfu ali te dvije pozajmice nisu pojačanja za ligu prvaka.
Realno nemogu vjerovati da imaju neke većw ambicije u LP,a iu bumdesligi bez većih pojačanja.
opet pozituvno je to što nisu nikoga ni prodali pa vidjećemo.
Leverkuzen Haverz u Chelsea,Alario izgleda sve završio sa Benficom,Volland pred vratima Monaca,
neznam sta reči,ok Schik im je želja za napad,ali liga brzo počinje zar je to sve sto će dovesti,ili planiraju u hodu praviti tim.
BVB iskreno isti tim kao i prošle sezone,Sancho izgleda ostaje,mozemo slobodno reći i čeka ih sličn sezona kao prošla
Leipzig Hainrichs,hwong ili kako već,realno solidni igrači,i dwfinitivno nikakav upgrade u odnosu n ovo što već imaju.
Schalke doveo Ibiševića,svaka čast legwnda u Njemačkoj,ali mislim apsolutno da ovaj transfer pokazuje i cijelu njihovu situaciju,
Hertha,mnogo priče izgleda i na tome ostaje,ali i dalje imaju finu ekipu
Neznam imali se sta reći za ostale ....
Bayern definitivno daleko ispred svih,i čini se da i Leipzig i BVB nemaju ni volje ni snage da učine više od ovoga sto već rade,a i sami su svjesni da nisu ni blizu
Opet bih rekao da BVB možda i odigra neku top sezonu pa napravi nešto,Leipzig teško da će ponoviti proplu sezonu,mogli bi čak biti i jedni od onih koji će razočarati
Jednostavno ako pogledamo objektivno cijela liga pravi korak nazad,odlsci Wernera,vrlo vjerovatno Haverza,su veliki minus.
Sane došao,vjerovatno njveći ulazni transfer ove sezone.
Ali fali tu aktivnosti mogućih pretendenata,mnogo fali neki veći transfer recimo četvorke iza Bayerna, atu mislim na Leipzig,BVB,Gladbach,Leverkuzen,pa i eto svi smo se nadali Hertha.
Da se malo digne euforija,nada,da još ima onih koji žele naprijed a ne samo prodavati

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 avg 2020, 07:06

Bvb ima dobru momčad, sad ce im can i haland biti od početka sezone, reiner je isto dobar igrač

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2020, 11:36

Malo je teško u vrijeme krize davati veliku lovu za pojačanja. Niko ne zna kad će i kako ovo završiti. Švabe su to, svaki put sve dobro izvagaju prije nego dadnu lovu.

Ja se ne bih složio za BVB, jer kako kolega iznad reče, od početka sezone su tu Haland i Can, imali su polusezonu da se upoznaju i uigraju sa ekipom. Plus što je ostao Sancho. Ako Favre ne zakaže očekivati je bar korak dalje da se ode u LP...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 avg 2020, 15:23

kraljttbvb je napisao/la:
28 avg 2020, 11:36
Malo je teško u vrijeme krize davati veliku lovu za pojačanja. Niko ne zna kad će i kako ovo završiti. Švabe su to, svaki put sve dobro izvagaju prije nego dadnu lovu.

Ja se ne bih složio za BVB, jer kako kolega iznad reče, od početka sezone su tu Haland i Can, imali su polusezonu da se upoznaju i uigraju sa ekipom. Plus što je ostao Sancho. Ako Favre ne zakaže očekivati je bar korak dalje da se ode u LP...
Mislim da su u ovoj globalnoj krizi premierligaši u značajnoj prednosti jer prihodi od broadcastinga ne padaju i ulaznice im čine puno manji udio u ukupnom prihodu nego ostalima. Za one koji nemaju neku ušteđevinu važno je da posluju vrlo racionalno jer u pitanju je goli opstanak. No, to kod vas nije slučaj pa bi se dalo razgovarati je li aranžman sa Reinerom baš optimalan. Istina je da vi tu nemate nikakav rizik ali vam je i dobitak limitiran (kako to već i inače ide).

Inače, imate odlične potencijale u momčadi - Bellingham, Reyna, Moukoko, imate renomirane iskusne igrače - Meunier, Zagadou, Hummels, Can, Witsel, Brandt, Guerreiro, imate zvijezde - Sancho, Haaland - i baš ste mogli dat tih 30 milki za Reinera da pošaljete poruku: mi pucamo na najviše. Mnogi misle da će bayo sad sa Saneom bit skroz nedodirljiv, ja mislim da će nakon triplete ipak doći do određenog samozodovoljstva, da neće bit vollgasa i tu leži vaša šansa. Možda najveća u idućih pešest sezona.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 avg 2020, 15:30

ledar je napisao/la:
28 avg 2020, 15:23
28 avg 2020, 11:36

Mislim da su u ovoj globalnoj krizi premierligaši u značajnoj prednosti jer prihodi od broadcastinga ne padaju i ulaznice im čine puno manji udio u ukupnom prihodu nego ostalima. Za one koji nemaju neku ušteđevinu važno je da posluju vrlo racionalno jer u pitanju je goli opstanak. No, to kod vas nije slučaj pa bi se dalo razgovarati je li aranžman sa Reinerom baš optimalan. Istina je da vi tu nemate nikakav rizik ali vam je i dobitak limitiran (kako to već i inače ide).

Inače, imate odlične potencijale u momčadi - Bellingham, Reyna, Moukoko, imate renomirane iskusne igrače - Meunier, Zagadou, Hummels, Can, Witsel, Brandt, Guerreiro, imate zvijezde - Sancho, Haaland - i baš ste mogli dat tih 30 milki za Reinera da pošaljete poruku: mi pucamo na najviše. Mnogi misle da će bayo sad sa Saneom bit skroz nedodirljiv, ja mislim da će nakon triplete ipak doći do određenog samozodovoljstva, da neće bit vollgasa i tu leži vaša šansa. Možda najveća u idućih pešest sezona.
Valjda se oprzili jednom, pa sad i na hladno pusu. Sto je mac sa dvije ostrice, jer treba pokazati i malo muda, pa i ako se krahira sa ovim malcem, nije kraj svijeta. Uvalit ces ga poslije nekome bar za 20 milki...

Inace volio bih Sammera vidjeti kao managera, mislim da bi se puno bolji potezi povlacili ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 28 avg 2020, 15:45

28 avg 2020, 15:30

Inace volio bih Sammera vidjeti kao managera, mislim da bi se puno bolji potezi povlacili ;)
Kolko se sjećam Facke je još prije par godina spominjao povlačenje, sad ni bu ni be o tome.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 31 avg 2020, 08:42

je li Schalke ikoga doveo, kako su krenuli sve mi se cini da ce ove godine u cvajtu ako se nesto drasticno ne promjeni....

edit: kad pocinje nova sezona
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 31 avg 2020, 09:00

phily je napisao/la:
31 avg 2020, 08:42

18.9.2020 Bayern-Schalke 04

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 31 avg 2020, 16:21

Schick dogovoren, Volland put Monaca.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 31 avg 2020, 19:08

phily je napisao/la:
31 avg 2020, 08:42
je li Schalke ikoga doveo, kako su krenuli sve mi se cini da ce ove godine u cvajtu ako se nesto drasticno ne promjeni....

Šta će dovest ne mogu da zadrže ono što imaju. Toliko o financijskoj stabilnosti njemačkih klubova. Godinama nisu dovodili ništa zvucnije kao pametno ulaganje, štednja, došla korona prvi klonuli.. Nisu mogli vratiti € navijačima za ulaznice..
Wir leben dich Schalke 04!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 avg 2020, 22:20

Ne može imati financijsku stabilnost kad imaš idiote u upravi, ovako idioti yebu klub godinama a ne možeš ih lahko otjerati.Zato je najbolje da ukinu pravilo 50+1 i da neki arap,rus itd pomete nesposobne pijavice iz klubova.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 31 avg 2020, 23:16

Schalke i HSv dobro kotiraju kao najlošije organizirani klubovi. Samo imbecili mogu da vode ove klubove.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 avg 2020, 23:40

Ma Schalke je svojevremeno imao sjajne transfere, ali tada su neke zvijezde dobro plaćali, poslije su prosječnim igračima davali velike plate. Onda poslije isticanje ugovora i odlazak igrača džaba. Svašta se nešto nakupilo.
A eto ipak kod njih nije sve crno, jer moguće da će u svoje redove vratiti Kolašinca. Izgleda da on opšte nije daleko od toga da potpiše ponovo za Schalke.

A Leverkusen nakon što je tokom sezone skoro na svakom nivou sportski zakazao, sada donosi i čudne personalne odluke. Ova prodaja Vollanda nema logike, pa i to što razmišljaju da se riješe Alarija. A taman su u zadnje 2-3 sezone fino proširili kadar i onako finu trupicu skupili. S obzirom da su izgleda prošla ona vremena, kada je Leverkusen u Evropi mogao napraviti malo veće stvari i da skoro nema značajne razlike da li im je kadar širi i kvalitetniji ili manje kvalitetan, onda im najbolje da sve rasprodaju i ugase se... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 01 sep 2020, 13:38

Max prelazi iz Augsburga u PSV. Nevjerovatno mi je da igrače poput njega, Kocha ili Waldschmidta nije pokupio neki Bundesligaš.

Izgleda da bi Upamecano već ovo ljeto mogao u Man. Utd. Bayern će vjerovatno otkupiti Perišića, a navodno žele i Brozovića. Schalke pak pregovara sa Kolašincem.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.