Jel ti stvarno mislis da je tako lako nekome trejdovati igrace koji imaju velike ugovore,a cesto su povrijedjeni i vracaju se poslije jos jedne operacije?SaltCityAttack je napisao/la:Doug i Mirotic a Noah i Taj bi mogli otici a uz to su povredjeni ponovo su imali operacije...imamo sutere sad nije to strasno ..nama treba super star eto sta trebaJoseMourinho je napisao/la:Joj i Bullsa pa yebemu život šutera šutera godina vam treba, a oni se izgleda nadaju da ce rose postat curry![]()
Samo slabo trejdova čini mi se da je prošle godine vise ih bilo
NBA draft
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Odg: NBA draft
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Re: NBA draft
Sam Dekker & Frank Kaminsky

Adam Silver's photo.

Adam Silver's photo.

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- Donnie Darko
- Kontakt:
miki_92 je napisao/la:

ako Minnesota u narednih par godina ne napravi ništa onda treba da se vrate tamo gdje su bili do 1988 

- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: Odg: NBA draft
Brate pazi nesto nekome je Noah ili Taj potreban ..ali uz to pazi juce dok je trajao draft ja sam vozio ovog Davida Kaplana covjek je bio NBA scput radio za Seatllea dok je jos bio u ekipi..lik prvo sto je rekao da prizeljkuje Pprtisa ili ovog Granta .NEZALAGANJE je napisao/la:Jel ti stvarno mislis da je tako lako nekome trejdovati igrace koji imaju velike ugovore,a cesto su povrijedjeni i vracaju se poslije jos jedne operacije?SaltCityAttack je napisao/la:Doug i Mirotic a Noah i Taj bi mogli otici a uz to su povredjeni ponovo su imali operacije...imamo sutere sad nije to strasno ..nama treba super star eto sta trebaJoseMourinho je napisao/la:Joj i Bullsa pa yebemu život šutera šutera godina vam treba, a oni se izgleda nadaju da ce rose postat curry![]()
Samo slabo trejdova čini mi se da je prošle godine vise ih bilo
kaze covjek da Portis ce moci igrati na SF dobar dio minuta jer je atletican..bolji ce on tu biti nego Mirptic kad ga nekad stavimo na tu poziciju..njegova prava pozicija jeste PF ali atletila mu je jaca strana koja mu dozvoljava da bude u dobar dio utakmice na SF sto nam odgovara ...Taj i Noah ce svakako biti za godinu ili dvije bivsi, a ovaj momak je bio najbolji dostupni i mi smo ga pokupili...zato bi uzeli SG koji nece nam pomoci jer imas i Douga takodjer ...jednostavno logican i pametan potez Bullsa sto se tice Portisa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Slatinash_7
- Kontakt:
Wood, Upshaw ,Jaiteh i Kliff Alexander najveca imena koja nisu izabrana,nije mi jasno ni kako ni zasto..ok upitna psiha kod Upshawa i Kliffa,ali Jaiteh je dobar prospekt kao i Wood iako je tanak..ocekujem da se kroz ljetnu ligu nametnu u neki roster,makar u 14 igraca..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
- SaltCityAttack
- Kontakt:
2015 NBA Draft: 5 biggest steals
Every year in every draft there are prospects who slip for one reason or another and become theoretical gifts for fortunate franchises. This NBA Draft was no exception.
So which teams benefitted from players falling in the 2015 NBA Draft?
These teams ...
SIXERS: I realize Jahlil Okafor isn't a perfect fit with Philadelphia's roster. And I know most Sixers fans would've probably preferred D'Angelo Russell. But none of that should matter as much as the fact that Philadelphia just got a true center -- with an advanced offensive skill set -- that every mock-drafter in the world had going No. 1 for the past two years ... until like two months ago. So that's a good thing, I think. Sixers GM Sam Hinkie should be thrilled. Okafor, barring injuries, projects as a perennial All-Star who could return the relevance of traditional bigs to the NBA.
HEAT: Did the Heat secure a top-five talent with the 10th overall pick? Yes, I believe they did. Which means Thursday night was a great night for Pat Riley. Getting Justise Winslow in the bottom half of the lottery is not something I thought would be possible. But it became possible the moment Charlotte took Frank Kaminsky with the No. 9 pick. And Riley, forever a wise man, didn't take long to take advantage of the fortunate situation.
WIZARDS: Kelly Oubre is a talent worthy of selection in the lottery who some had going in the top 10. And Washington was down to pick 19th. So there's no way the Wizards could've expected, before the draft began, they would be in position to take the one-and-done product from Kansas. But then Oubre started slipping. And then Washington was able to trade picks with the Hawks. And, next thing you know, John Wall and Brad Beal had a new teammate who is roughly half the age of Paul Pierce.
ROCKETS: A year ago, at this time, Montrezl Harrell projected as a future lottery pick. And a day ago, at this time, almost everybody had him going in the top 25 of this draft. So, if you're the Rockets, you have to feel great about the athletic forward (with a 7-foot-3 wingspan) falling to you at 32. I can't imagine either Houston or Harrell believed they would partner before they actually partnered; again, he wasn't supposed to be available. But it should make for a nice partnership. And Harrell could find himself coming off the bench next season for a team competing for the Western Conference title.
BULLS: No, the Bulls didn't necessarily need another frontcourt player considering they're trying to maximize now with a roster featuring Pau Gasol, Joakim Noah, Nikola Mirotic and Taj Gibson. But it would've been dumb for Chicago to pass on Bobby Portis, the high-energy and athletic forward from Arkansas, once he fell to them at 22. And the Bulls, despite how they clumsily handled Tom Thibadeau's exit, aren't dumb. So now Portis is headed to Chicago
Every year in every draft there are prospects who slip for one reason or another and become theoretical gifts for fortunate franchises. This NBA Draft was no exception.
So which teams benefitted from players falling in the 2015 NBA Draft?
These teams ...
SIXERS: I realize Jahlil Okafor isn't a perfect fit with Philadelphia's roster. And I know most Sixers fans would've probably preferred D'Angelo Russell. But none of that should matter as much as the fact that Philadelphia just got a true center -- with an advanced offensive skill set -- that every mock-drafter in the world had going No. 1 for the past two years ... until like two months ago. So that's a good thing, I think. Sixers GM Sam Hinkie should be thrilled. Okafor, barring injuries, projects as a perennial All-Star who could return the relevance of traditional bigs to the NBA.
HEAT: Did the Heat secure a top-five talent with the 10th overall pick? Yes, I believe they did. Which means Thursday night was a great night for Pat Riley. Getting Justise Winslow in the bottom half of the lottery is not something I thought would be possible. But it became possible the moment Charlotte took Frank Kaminsky with the No. 9 pick. And Riley, forever a wise man, didn't take long to take advantage of the fortunate situation.
WIZARDS: Kelly Oubre is a talent worthy of selection in the lottery who some had going in the top 10. And Washington was down to pick 19th. So there's no way the Wizards could've expected, before the draft began, they would be in position to take the one-and-done product from Kansas. But then Oubre started slipping. And then Washington was able to trade picks with the Hawks. And, next thing you know, John Wall and Brad Beal had a new teammate who is roughly half the age of Paul Pierce.
ROCKETS: A year ago, at this time, Montrezl Harrell projected as a future lottery pick. And a day ago, at this time, almost everybody had him going in the top 25 of this draft. So, if you're the Rockets, you have to feel great about the athletic forward (with a 7-foot-3 wingspan) falling to you at 32. I can't imagine either Houston or Harrell believed they would partner before they actually partnered; again, he wasn't supposed to be available. But it should make for a nice partnership. And Harrell could find himself coming off the bench next season for a team competing for the Western Conference title.
BULLS: No, the Bulls didn't necessarily need another frontcourt player considering they're trying to maximize now with a roster featuring Pau Gasol, Joakim Noah, Nikola Mirotic and Taj Gibson. But it would've been dumb for Chicago to pass on Bobby Portis, the high-energy and athletic forward from Arkansas, once he fell to them at 22. And the Bulls, despite how they clumsily handled Tom Thibadeau's exit, aren't dumb. So now Portis is headed to Chicago
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- tuzlak1987
- Kontakt:
Salt od vaseg picka ce biti nesto isto kao sto je bilo od Douga i Snella 

Neke franšize tacno treba ugasiti
a to se najbolje vidi po draft selekciji
npr. Knickse, Celticse, Kingse
hajd Phila je morala uzeti Okafora, prakticno natjerana da povuce iznuđen potez, bilo bi baš preglupo da su zaobišli takav prospekt (premda im je centar najmanje trebao)
New York Knicksima bi bolje Zmaj od šipova slagao ekipu....samo pogledati šta su ti bilmezi birali u zadnjih 10 godina

npr. Knickse, Celticse, Kingse

New York Knicksima bi bolje Zmaj od šipova slagao ekipu....samo pogledati šta su ti bilmezi birali u zadnjih 10 godina

Zadnja izmjena: let3, dana/u 26 jun 2015, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Thibs ne vjeruje rookie igracima to je poznato ..Snell je odigrao dosta dobro ovu sezonu ..Doug je igrao dok nije koljeno povrijedio i onda je odmarao par sedmica i nije igrao jer ipak bolje ga cuvat da ozdravi nego da razbijamo glavu jer smo dali Nurkica za njega ...Doug ima potencijal i tu je trener sa collega koji zna ss tim mladim igracima treba ...ali ako pricamo o picckovima onda imas i onu pozitovnu negdje ovako kasno dobili amo Mirotica, nemoj zaboravit Butlera kao 30ti pick, Taj Gibson pa i Snell ce sigurno proograt naredne godine ali mislim da ce mu Portis opet uskratiti minute ali vidjet cemotuzlak1987 je napisao/la:Salt od vaseg picka ce biti nesto isto kao sto je bilo od Douga i Snella
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: NBA draft
Alexandar na onom 2k14 draft klasi sto sam ja imo bio u top 10-15 pravo dobar čudi me da u 60 ih nije uspio ućiSlatinash_7 je napisao/la:Wood, Upshaw ,Jaiteh i Kliff Alexander najveca imena koja nisu izabrana,nije mi jasno ni kako ni zasto..ok upitna psiha kod Upshawa i Kliffa,ali Jaiteh je dobar prospekt kao i Wood iako je tanak..ocekujem da se kroz ljetnu ligu nametnu u neki roster,makar u 14 igraca..

Knickse bgm sevap ugasit, a kingsi su nastavili sa sjajnonmpolitikomlet3 je napisao/la:Neke franšize tacno treba ugasitia to se najbolje vidi po draft selekciji
npr. Knickse, Celticse, Kingse![]()
hajd Phila je morala uzeti Okafora, prakticno natjerana da povuce iznuđen potez, bilo bi baš preglupo da su zaobišli takav prospekt (premda im je centar najmanje trebao)
New York Knicksima bi bolje Zmaj od šipova slagao ekipu....samo pogledati šta su ti bilmezi birali u zadnjih 10 godina![]()

Boston ni tamo ni vamo ne znaju sta ce gdje ce

- Slatinash_7
- Kontakt:
Kliff je bio lottery pik a onda problemi sa ponasanjem,pa neke suspenzije i onda povreda,koljeno cini mi se,ali i takav je u tezoj konkurenciji stavljao bolje brojke od vecine igraca izabranih u drugoj rundi.Upshaw izbacen sa dva programa ali ima bas dobre fizikalije,mogao je i sa njim neko riskirati.Nisam siguran gdje sam procitao,ovaj Radicevic sto je izabran na 50+ mjestu je imao bas strasno slabe brojke u Sevilli al eto njega izabrase a dugonju Wooda i Jaiteha preskocise..ma cudan draft skroz,Boston se nada da ce Rozier biti neka njihova verzija Sahbazza,Lakersi uzeli Larry Nancea,haman da Mitchu niko nije rekao da je 2015 godina..Quinn Cook ostao nedraftan,a solidan je to igrac,po meni ne puno losiji od Roziera..Bruka losih poteza po meni,Winslov pao do desetog mjesta,kud ces dalje al hajde..cekamo sad trejdove,da Philla,Denver i Sacrametno malo zacine ovo 

Slatina Bog i batina
Zato sto su uzeli Evropljane ili neki drugi razlog?let3 je napisao/la:Neke franšize tacno treba ugasitia to se najbolje vidi po draft selekciji
npr. Knickse, Celticse, Kingse![]()
New York Knicksima bi bolje Zmaj od šipova slagao ekipu....samo pogledati šta su ti bilmezi birali u zadnjih 10 godina![]()
Sto se tice Bostona, morace biti nekih trejdova u svakom slucaju.. nema sanse da se bez razloga gomilaju backcourt igraci.
EDIT: Pardon, Kingsi nisu uzeli igraca iz Evrope.. ali opet, WCS mi se cini kao dobar igrac. Barem sto sam ga ja gledao (a to nije puno da budem iskren).. tako da ako ce vec trejdovati Cousinsa, jasno mi je sto su ga uzeli.

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kontam sad koliko ce zaliti svi ovi koji su propustili Winslowa...
Biti ce ona situacija imas Hezonju i Winslowa, kao daj ti meni Rubia prije Curryja. Uvijek se tako desi, da se Ameri odvoje u ligi nakon par godina..
Biti ce ona situacija imas Hezonju i Winslowa, kao daj ti meni Rubia prije Curryja. Uvijek se tako desi, da se Ameri odvoje u ligi nakon par godina..
nema niko minute odigrane u NBA a vec sve same igracine i neko zbog koga ce tim xy zazaliti
spustite malo loptu, daleko je novembar
spustite malo loptu, daleko je novembar
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Zato postoji nesto sto se zove prethodna iskustva kao npr NBA draft 2009, 2006 i onaj najslavniji 2011..
Kaminsky je za USA uvjete doktor kosarke za Porzingisa, samo sto kada se on predstavlja prikazuju se samo mane. A za Porzingisa great ovo, great ono..manite me ba
Kaminsky je za USA uvjete doktor kosarke za Porzingisa, samo sto kada se on predstavlja prikazuju se samo mane. A za Porzingisa great ovo, great ono..manite me ba
vec pocinjes da smaras sa tim hejtanjem evropljana, realno
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Misljenja sam kao i Miki. Narocito zato sto ima obostranih primjera.
A inace, Kaminsky je i stariji 2 godine i glavni razlog sto nije bolje plasiran jeste, barem po novinarima, sto ljudi smatraju da ne moze puno napredovati. I koliko citam, glavni hate navijaca Nicksa prema ovom momku jeste sto nece odma biti na vrhuncu, nego sto ce mu trebati 2-3 godine da se razvije.
A inace, Kaminsky je i stariji 2 godine i glavni razlog sto nije bolje plasiran jeste, barem po novinarima, sto ljudi smatraju da ne moze puno napredovati. I koliko citam, glavni hate navijaca Nicksa prema ovom momku jeste sto nece odma biti na vrhuncu, nego sto ce mu trebati 2-3 godine da se razvije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.