Safet Sušić - Pape

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Admir_Sa » 11 jun 2010, 01:39

U 67min zamijenio nezamjenjivog mezimca Ibricica koji je cijele kvalifikacije igrao na poziciji na koju ga nijedan ozbiljni trener ne bi stavio.

Slazem se da treba naci rjesnja za odbranu, al ako nishta u ove dvije utakmice u odbrani i na razlictim pozicijama je izrotirano 5-6 igraca (Jahic na oba beka, Pandza na beku, Mravac u sredini i na beku....)
nema potpisa

osim-osim
Kontakt:

Post Postao/la osim-osim » 11 jun 2010, 01:44

izvini molim te a kakve je varijante isprobavao?prijteljske utakmice postoje da bi se ekipa uigrala i da bi se probale neke varijante kao npr. mjesto koje skripi u timu probati uigrati ili naci nekog igraca za tu poziciju pa ga isprobati a sta nas selektor radi na prijateljskim utakmicama?u igri drzi 180 minuta igraca koji nece moci igrati 4 utakmice kvalifikacija i to na njemu gradi igru(Salihovic),iz igre vadi najboljeg odbrambenog igraca i ubacuje ofanzivnog igraca,kaze poslije pogrijesio sam necemo vise previse forsirati igru naprijed,slijedi utakmica protiv Njemacke,ponovo ista situacija mi igramo poslije povrede Mravca sa 6 ofanzivnih igraca i primamo 3 gola poslije tih izmjena.Nevjerovatne izmjene se prave,Mravac-Ibricic tri spica itd.,pa ljudi moji ako nemamo igraca za nazad pa test utakmice i tome sluze da se nadju te zamjene,nemoj zvati Salihovica,Dzeku,Misimovica,Ibisevica,njih nemas sta provjeravati ali zovni 4 igraca koja igraju nazad pa ih probaj,ne ide ne ide,ako nist probali smo,na kraju po meni Misimovic i Pjanic ne mogu igrati zajedno pa nek prica ko sta hoce,kad Pjanic igra imam Osjecaj da je Misimovic ljubomoran i nije mi nikako onaj Misimovic kakvog ga znamo,sv se vise poceo buniti ali ipak hvala ti Miske za sve do sad sto si nam dao,uvijek ces nam biti zakletva ali igraj molim te za nas

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 jun 2010, 01:47

Nisam fudbalski expert da znam sta se njemu mota po glavi, ali ocigledno je neshto isprobavao, za razliku od ciroguza koji cijele kvalifikacije i prijateljske igrao sa istim timom, sto nas je na kraju kostalo. Sve cemo vidjeti u kvaliifkacijama, jel Pape radio isparvne stvari ili ne ;)
nema potpisa

osim-osim
Kontakt:

Post Postao/la osim-osim » 11 jun 2010, 01:53

sve je to ok,uvijek smo lose igrali u prijateljskim utakmicama i to je ono sto me tjesi,napredak je i to sto nismo igrali sa nekim kopljarima od repprezentacija,ovo su bile svjetske sile ali brine me to sto nismo dvije akcije odigrali kako treba cak ni onda kad smo imali snage,nadam se da je sve ovo bilo zbog prevelikog opustanja igraca ali ne pise nam se dobro ako ovako nastavimo,imamo mi jos igraca koji mogu igrati nazad,neko je to vec napisao,Bunoza i ovi iz mlade repke,trebaju se probati,pa sto ne organizovati neku utakmicu mlade i A reprezentacije,moze se nesto naci sigurno,molim Boga da nam pomogne

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 jun 2010, 01:56

Da je Ciro mustra, laf ili nesto trece, kao sto se pokazuje, napravio bi prije svega ono sto bi svaki iole pametan trener napravio:

ocistio bi najvaznije igrace od kartona u utakmici protiv spanije, koja svakako nije imala nikakvu rezultatsku vrijednost...

On umjesto toga krenuo da se nadigrava sa reprezentacijom s kojom se NE MOZE skoro niko na svijetu nadigravati... rezultat: 5 golova u kesi...

onda nas pokose problemi sa zutim kartonima, i to je bilo ono najgore sto se moglo desiti... a toga se haman ovdje niko ne sjeca ili??? to je najgluplja stvar koju je on kao trener mogao da uradi, on i njegov glupi ego...

No naravno, donio je ciro mnogo dobroga, ali je imao svojih provala itekako, vecih nego sto ih je safet do sada mogao sakupiti... a vidjet cemo kako ce se safet pokazati, nemoguce je na osnovu tri utakmice dati konacnu sliku...
da se prisjetimo, ciri je beka igrao ibricic, htio je isprobati na beku jednog topica, igrao mu na beku zec. kiselio na klupi pjanica, otjerao pa vratio nadarevica, kiselio na klupi ibisevica kada je bio u najboljoj formi od svih nasih napadaca.

zato jos jednom kazem, yebe mi se za obojicu, interesuje me kao i vas samo uspijeh reprezentacije... u ovom trenutku ne mozemo dovesti znacajno kvalitetnijeg trenera, zato dajmo ovome podrsku i uzdajmo se da ce nas odvesti na neko veliko takmicenje... na kraju krajeva, ne suta on loptu po terenu nego igraci, neka oni daju svoj maksimum i trebalo bi biti dovoljno
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jun 2010, 02:00

osim-osim je napisao/la:sve je to ok,uvijek smo lose igrali u prijateljskim utakmicama i to je ono sto me tjesi,napredak je i to sto nismo igrali sa nekim kopljarima od repprezentacija,ovo su bile svjetske sile ali brine me to sto nismo dvije akcije odigrali kako treba cak ni onda kad smo imali snage,nadam se da je sve ovo bilo zbog prevelikog opustanja igraca ali ne pise nam se dobro ako ovako nastavimo,imamo mi jos igraca koji mogu igrati nazad,neko je to vec napisao,Bunoza i ovi iz mlade repke,trebaju se probati,pa sto ne organizovati neku utakmicu mlade i A reprezentacije,moze se nesto naci sigurno,molim Boga da nam pomogne
Za Bunozu ni Dinamo ne kesira odmah lovu nego muntaju i koriste vrijeme a kamoli jaci klubovi.
I ovi ostali navedene mega mlade zvjezde kobajagi isprobati a svi skauti u sirokom luku izbjegavaju te momke.I igraju gdje igraju.A momcine sa foruma ih fakticki hoce za ove kvalifikacije :shock:
Glavu ste probili za Mudonju,sad kad ga nigdje nema.Svi sute ko' mutavi.
U vezi Alisapahica milion poziva,kad je pozvan i malo losije odigrao odmah napadi sto je pozvan.
Jos kad Brkini dignu o njihovim pulenima.
I pametnom dosta.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 11 jun 2010, 02:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 jun 2010, 02:02

_dreamer_ je napisao/la:Da je Ciro mustra, laf ili nesto trece, kao sto se pokazuje, napravio bi prije svega ono sto bi svaki iole pametan trener napravio:

ocistio bi najvaznije igrace od kartona u utakmici protiv spanije, koja svakako nije imala nikakvu rezultatsku vrijednost...

On umjesto toga krenuo da se nadigrava sa reprezentacijom s kojom se NE MOZE skoro niko na svijetu nadigravati... rezultat: 5 golova u kesi...

onda nas pokose problemi sa zutim kartonima, i to je bilo ono najgore sto se moglo desiti... a toga se haman ovdje niko ne sjeca ili??? to je najgluplja stvar koju je on kao trener mogao da uradi, on i njegov glupi ego...

No naravno, donio je ciro mnogo dobroga, ali je imao svojih provala itekako, vecih nego sto ih je safet do sada mogao sakupiti... a vidjet cemo kako ce se safet pokazati, nemoguce je na osnovu tri utakmice dati konacnu sliku...
da se prisjetimo, ciri je beka igrao ibricic, htio je isprobati na beku jednog topica, igrao mu na beku zec. kiselio na klupi pjanica, otjerao pa vratio nadarevica, kiselio na klupi ibisevica kada je bio u najboljoj formi od svih nasih napadaca.

zato jos jednom kazem, yebe mi se za obojicu, interesuje me kao i vas samo uspijeh reprezentacije... u ovom trenutku ne mozemo dovesti znacajno kvalitetnijeg trenera, zato dajmo ovome podrsku i uzdajmo se da ce nas odvesti na neko veliko takmicenje... na kraju krajeva, ne suta on loptu po terenu nego igraci, neka oni daju svoj maksimum i trebalo bi biti dovoljno
Ovo spada u najvece promasaje fudbalskih trenera svih vremena. Ejjj covjeku koji ti cini 85% odbrane ti ne dozvolis da ocisti kartone i rahat udje u 2 najvaznija meca u istoriji nacije. Pa da je ne znam ti sta napravio zbog ovoga je ispao kreten, kloc, vezalj, mutikasha, lozionicar i slicno. Meni samo nije jasno kako raja to ne shvata, njima je jos uvijek ciro idol. To bi isto bilo kada bi ja krcio put prema do tada neprohodnom izvoru, taman dodjem da se napijem, a ja ga zatrujem
nema potpisa

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 11 jun 2010, 03:08

Citam ovu temu vec par dana pa reko da se i ja malo oglasim.

Ukratko, ne bi da blatim nekoga, a lobiram za druge, pokusacu da ostanem dostojanstven i objektivan i sa moje pozicije da opisem glavnog lika teme (Safet.a S) a i desavanje u i oko repke BiH.

Na stratu, tekstovi Sinanovica u San-u su nebuloze i klasicno zutilo (citaj naruceni) od koga se zutica moze dobiti. Ja sam licno dobio proliv, i ako u njima ima i doze crnog humora!

Veliki deo vas koji biranim recima napada Safeta, je u pravu, jer doticni nije dorastao te funkcije. Klasika od poluamaterskog trenera, tj. trenerska neznalica. Zivo bi volio da vidim njegove radne reference koje je predocio savezu.

Neko hoce Barbareza za selektora, to bi za nijansu bilo gore resenje od trenutnog. Covek jos nema ni diplome, narode! Po strani njegove zasluge, ali ja sam misljenja da se on treba prvo kaliti u drugoj ligi Nemacke ili u svom Velezu (PL), pa za jedno izvesno vreme i sa odredjenom kolicinom znanja i samopouzdanja da se lati selektorske funkcije.

Neko spominje i Amara Osima, malo bolje resenje od Safeta i Barbareza zajedno, ali daleko od dobrog. Amara vidim kao asistenta Vahi, Lotharu, Branki I. Sa Zeljom da se kvalifikuje u LP pa, onda selektor.

Po mom skromnom rezonu Safetu se treba dopustiti da odradi jos Katar, posle meca mu se treba zahvaliti na svemu.
Zasto bas nakon Katara?! Ja sam misljenja da ni nakon Katara igra BH repke nece liciti ni na sta, kao i predhodna tri meca.
Bolje je odkaz na pocetku kvalifikacija od onog koji bi sledio nakog neuspesnih kvalifikacija i jos jednog velikog takmicenja kraj malih ekrana armije BH navijaca. Ne bi da analiziram njegove test utakmice, samu taktiku i BLAM izjave u medijima (smesno), jednostavno, OTKAZ za mir u kuci!

Da naglasim i sledece, Safet je po meni jedan od najboljih fudbalera Balkana svih vremena.

Safet nije bas nesto jakog morala pa da kaze: "Narode, ja sam dundjer, a ova drzava (repka) treba majstora...zato odlazim"! To se nikada nece desiti od Safeta, jer on razmislja "verovatno" na sledeci nacin: Ako je mogao Muzurovic, Halilhodzic, Smajlovic, Baka Sliskovic... mogu i ja...ako su navijaci propustili X EP-a i SP-a neka propuste jos jedno. Sasvim ispravno, zar ne?!

N/FSBiH nakon Katara treba nekoga poput Vahida Halilhodzica, Lothara Matheusa, Branka Ivankovica, pa zasto ne i Mehmeda Bazdarevica ili Srecka Kataneca (zauzet). To su sve ljudi koji bi zesce pomogli da se BH fudbal pomakne sa mesta. To su ljudi koji bi radili za slicnu ili istu platu koju Safet dobija ca. 10 000 do 15 000 evra.

Ti bi ljudi naredili igracima da nauce koliko im traje himnu (intermeco) domovine, da se nebrukaju kao protiv Svaba. Obratite paznju da li ce se to desiti kod Spanaca kada im intoniraju njihov intermeco.

Da se ukratko osvrnem i na selektora koji je stigao do cilja, ali nazalost ciljnu liniju nije prosao.
Za njegova mandata BiH repka je dozivela renesansu, po prvi put igrala fudbal, demolirala protivnike, borila se casno sa najvecima i da je frtalj srece bilo domogla bi se JAR-a.

To je nesumnjivo najveci uspeh kao i onaj sa Bakom protiv Danske, stim da je Baka imao kompaktniji tim, a Ciro polovican i dosta deficitan na par pozicija.

BH fudbal se pod kormilom Cire Blazevica po prvi put uzdignuta cela prosao citave kvalifikacije i baraz. Evropski prvaci su dali gol u drugom produzetku, tj., igralo se dok Spanci nedaju gol..., mec u Zenici nije imao takmicarski znacaj. Demoliranje Belgije koja realno ima kvalitetniju celinu, solidne partije protiv Turaka, demontaza Jermenije i Estonije. Nakon toga je zavladala totalna euforija i ludilo,na pragu je bio baraz sa Portugalom.

Zasto bas Portugal, a ne Grcka, Ukrajina ili Slovenija? Pitajte FIFA i UEFA.

Prisustvovao sam licno tom mogu reci istorijskom mecu u Lisabonu. Sa dolaskom u centru grada (mesto okupljanja-caffe Nicola) docekuje me masa lokalnih dilera, nimfomanki, klosara, fukara i mase razigranih i raspevanih BH navijaca, a, bilo je i lepih navijacica.

Nekako nalazim ortaka i njegovu ekipu, sa prvim pozdravom dobijem od njih i fotoaparat sa slikama koje su napravili sa BH reprezentativcima u holu hotela. Sve se to desava na nekoliko casova do meca. Gledam slike sa nevericom i pitam zar igraci nisu izolovani u karantinu i te fore, a jedan mi lik kaze da su to "bosancerosi" koji su se rado odazvali prozivkama navijaca ispred hotela, osim Dzeke koji je spavao i njemu su "jako" zamerili.

Usput rekose da su BHfanaticosi i ostali prozivali neke likove iz saveza isto u holu hotela..u fazonu: "pusite ovo-pusite ono, majmuni" i tako te fore. Da dodam jos da su se doticni uslikali i sa ljudima iz bh show biznisa, politike i ostalom rajom koja se predstavlja kao prijatelji i saradnici BeHa repke. Doticni JET SETeri su doleteli istim avionom kao i Spahic sa drustvom.

Dodje i mec.., kupuje se sal za secanje, metro, problemi sa murijom, nase skandiranje najcrnjaka iz portugalskog jezika. Sparina, guzva, nadr*ana murija, pendreci, panika, krv, smotana redarska sluzba (smisljen cin) i tako ti ja udjem sa 10tak min.zakasnjenja na stadion.., sa ortacima cu se spojiti u poluvremenu. Sveukupna atmosfera vrlodobar 4.

Sta reci o mecu a pritom biti ravnodusan?! Jako tesko... Po meni najbolji mec koji je BH ikada odigrala! Lepe akcije, prgrst sansi (precke-stativa), greskom odbrane primljen gol, nekoliko kartona i uplaseni navijaci Portugala. Uzitak pravi, bar je tako delovalo uzivo, snimak nisam mogao da gledam.

U povratku u gradskom prevozu malo caskam sa njihovim navijacima, deluju zesce uplaseni za revans, fascinirani Dzekom, trenerom i masom koja je dosla dati podrsku repki u dalekom Portugalu... Sve drugo je Istorija-secanje!
Inace, u Lisabonu je jako dobra klopa i dosta jeftino, lepih riba isto ima.

Revans u Zenici cu opisati jednom recenicom: Osakacen tim (bez 6 prvotimaca), dosta obezglavljeno, pozrtvovano i nazalost, nedovoljno da se prodju evropski Brazilci.

Fakat da starac (Ciro) nije bio dugorocno resenje, imao je svojih gresaka (mozda je moga nekako da ocisti kartone), losa retorika u javnosti.., ali, do sada je bio ubedljivo najbolji i najucinkovitiji trener. U futuru, plasim se da ga pojednici ne prave od blata.

Za vise od baraza potrebna je i bolja logistika: lepsi dresovi, zaseban carter let (bez Sinanovica & co), karantin, od struke odredjeni igraci koji ce izlaziti pred medije (ne kako se kome cejfne), bolje premije, totalna izolacija od navijaca do granice arogancije, jaca P.L., prenos lige na TV-u...itd. Ukratko, savezu je potreban REMONT!

Ovaj tekst nisam pisao da bi se svima svideo. Svesta sam da ce me deo Vas napusiti, ali se nadam da ce i naci ciljane citaoce. Iskreno, voleo bih da sam se zeznuo u proceni sa pocetka posta.

Safete, odi, pojacaj BiH!

S postovanjem,

S.M.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2010, 08:53

harishp je napisao/la:I kako rekoh ides na klub vs klub sto je apsolutna glupost u vezi repke.I na kraju sigurno nece ispasti na dobro.
Griješiš. Ovo nema veze sa klubom. Jesi li ikada imao osjećaj da neko radi posao kojem nije dorastao? Sigurno da jesi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2010, 09:08

@_dreamer_

Ćiro je griješio, ali nije tjerao inat i priznavao je svoje greške. Bio je direktan krivac za poraz u Turskoj, kada je radio loše izmjene, kada je dozvolio da nas turci nabiju na našu polovinu, ali za razliku od ostalih, on je priznao da je griješio i za poraz je okrivio sebe.

@Admir_sa

Ćiro nikome nije idol, Ćiro je stvorio jedan strašan tim i zbog toga zaslužuje respekt. Ona euforija protiv Belgije, Turske, Portugala je nešto čega ću se sjećati do kraja života, kada je cijela nacija bar za kratko zaboravila sve probleme u kojima se nalazimo, kada je sve bilo u znaku fudbala, a siguran sam da se svi sjećamo tih dana...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 jun 2010, 09:31

Možemo mi ovdje govoriti šta god hoćemo, ali po starom dobrom običaju naš savez ne sluša nikoga, oni imaju svoj pravac i od njega, šta god se dešavalo, neće odustati. Safet do sada nije pokazao mnogo toga dobrog ali ni lošeg a do sada odigrane utakmice ne mogu biti relevantne da bi se ocjenio njegov rad, tako da ja i dalje smatram da mu treba pružiti podršku.

Ako bi ipak došlo do toga da se mjenja selektor, onda bih imao par želja. Prvo, ako bismo tražili iskustvo, onda ne bi bilo boljih rješenja od Vahida Halilhodžića ili Dušana Bajevića. Ako bismo željeli izgrađivati reprezentaciju na duge staze, što je sa ovim savezom prilično nemoguća misija, onda je jedina prava opcija koju vidim u ovom trenutku Sergej Barbarez. A najbolja ali i najmanje moguća opcija bi bila sa Vahidom ili Dušanom kao selektorom a Sergejom kao pomoćnikom, to bi stvarno fantastično rješenje.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 11 jun 2010, 09:47

cole-ch je napisao/la:Citam ovu temu vec par dana pa reko da se i ja malo oglasim.

Ukratko, ne bi da blatim nekoga, a lobiram za druge, pokusacu da ostanem dostojanstven i objektivan i sa moje pozicije da opisem glavnog lika teme (Safet.a S) a i desavanje u i oko repke BiH.

Na stratu, tekstovi Sinanovica u San-u su nebuloze i klasicno zutilo (citaj naruceni) od koga se zutica moze dobiti. Ja sam licno dobio proliv, i ako u njima ima i doze crnog humora!

Veliki deo vas koji biranim recima napada Safeta, je u pravu, jer doticni nije dorastao te funkcije. Klasika od poluamaterskog trenera, tj. trenerska neznalica. Zivo bi volio da vidim njegove radne reference koje je predocio savezu.

Neko hoce Barbareza za selektora, to bi za nijansu bilo gore resenje od trenutnog. Covek jos nema ni diplome, narode! Po strani njegove zasluge, ali ja sam misljenja da se on treba prvo kaliti u drugoj ligi Nemacke ili u svom Velezu (PL), pa za jedno izvesno vreme i sa odredjenom kolicinom znanja i samopouzdanja da se lati selektorske funkcije.

Neko spominje i Amara Osima, malo bolje resenje od Safeta i Barbareza zajedno, ali daleko od dobrog. Amara vidim kao asistenta Vahi, Lotharu, Branki I. Sa Zeljom da se kvalifikuje u LP pa, onda selektor.

Po mom skromnom rezonu Safetu se treba dopustiti da odradi jos Katar, posle meca mu se treba zahvaliti na svemu.
Zasto bas nakon Katara?! Ja sam misljenja da ni nakon Katara igra BH repke nece liciti ni na sta, kao i predhodna tri meca.
Bolje je odkaz na pocetku kvalifikacija od onog koji bi sledio nakog neuspesnih kvalifikacija i jos jednog velikog takmicenja kraj malih ekrana armije BH navijaca. Ne bi da analiziram njegove test utakmice, samu taktiku i BLAM izjave u medijima (smesno), jednostavno, OTKAZ za mir u kuci!

Da naglasim i sledece, Safet je po meni jedan od najboljih fudbalera Balkana svih vremena.

Safet nije bas nesto jakog morala pa da kaze: "Narode, ja sam dundjer, a ova drzava (repka) treba majstora...zato odlazim"! To se nikada nece desiti od Safeta, jer on razmislja "verovatno" na sledeci nacin: Ako je mogao Muzurovic, Halilhodzic, Smajlovic, Baka Sliskovic... mogu i ja...ako su navijaci propustili X EP-a i SP-a neka propuste jos jedno. Sasvim ispravno, zar ne?!

N/FSBiH nakon Katara treba nekoga poput Vahida Halilhodzica, Lothara Matheusa, Branka Ivankovica, pa zasto ne i Mehmeda Bazdarevica ili Srecka Kataneca (zauzet). To su sve ljudi koji bi zesce pomogli da se BH fudbal pomakne sa mesta. To su ljudi koji bi radili za slicnu ili istu platu koju Safet dobija ca. 10 000 do 15 000 evra.

Ti bi ljudi naredili igracima da nauce koliko im traje himnu (intermeco) domovine, da se nebrukaju kao protiv Svaba. Obratite paznju da li ce se to desiti kod Spanaca kada im intoniraju njihov intermeco.

Da se ukratko osvrnem i na selektora koji je stigao do cilja, ali nazalost ciljnu liniju nije prosao.
Za njegova mandata BiH repka je dozivela renesansu, po prvi put igrala fudbal, demolirala protivnike, borila se casno sa najvecima i da je frtalj srece bilo domogla bi se JAR-a.

To je nesumnjivo najveci uspeh kao i onaj sa Bakom protiv Danske, stim da je Baka imao kompaktniji tim, a Ciro polovican i dosta deficitan na par pozicija.

BH fudbal se pod kormilom Cire Blazevica po prvi put uzdignuta cela prosao citave kvalifikacije i baraz. Evropski prvaci su dali gol u drugom produzetku, tj., igralo se dok Spanci nedaju gol..., mec u Zenici nije imao takmicarski znacaj. Demoliranje Belgije koja realno ima kvalitetniju celinu, solidne partije protiv Turaka, demontaza Jermenije i Estonije. Nakon toga je zavladala totalna euforija i ludilo,na pragu je bio baraz sa Portugalom.

Zasto bas Portugal, a ne Grcka, Ukrajina ili Slovenija? Pitajte FIFA i UEFA.

Prisustvovao sam licno tom mogu reci istorijskom mecu u Lisabonu. Sa dolaskom u centru grada (mesto okupljanja-caffe Nicola) docekuje me masa lokalnih dilera, nimfomanki, klosara, fukara i mase razigranih i raspevanih BH navijaca, a, bilo je i lepih navijacica.

Nekako nalazim ortaka i njegovu ekipu, sa prvim pozdravom dobijem od njih i fotoaparat sa slikama koje su napravili sa BH reprezentativcima u holu hotela. Sve se to desava na nekoliko casova do meca. Gledam slike sa nevericom i pitam zar igraci nisu izolovani u karantinu i te fore, a jedan mi lik kaze da su to "bosancerosi" koji su se rado odazvali prozivkama navijaca ispred hotela, osim Dzeke koji je spavao i njemu su "jako" zamerili.

Usput rekose da su BHfanaticosi i ostali prozivali neke likove iz saveza isto u holu hotela..u fazonu: "pusite ovo-pusite ono, majmuni" i tako te fore. Da dodam jos da su se doticni uslikali i sa ljudima iz bh show biznisa, politike i ostalom rajom koja se predstavlja kao prijatelji i saradnici BeHa repke. Doticni JET SETeri su doleteli istim avionom kao i Spahic sa drustvom.

Dodje i mec.., kupuje se sal za secanje, metro, problemi sa murijom, nase skandiranje najcrnjaka iz portugalskog jezika. Sparina, guzva, nadr*ana murija, pendreci, panika, krv, smotana redarska sluzba (smisljen cin) i tako ti ja udjem sa 10tak min.zakasnjenja na stadion.., sa ortacima cu se spojiti u poluvremenu. Sveukupna atmosfera vrlodobar 4.

Sta reci o mecu a pritom biti ravnodusan?! Jako tesko... Po meni najbolji mec koji je BH ikada odigrala! Lepe akcije, prgrst sansi (precke-stativa), greskom odbrane primljen gol, nekoliko kartona i uplaseni navijaci Portugala. Uzitak pravi, bar je tako delovalo uzivo, snimak nisam mogao da gledam.

U povratku u gradskom prevozu malo caskam sa njihovim navijacima, deluju zesce uplaseni za revans, fascinirani Dzekom, trenerom i masom koja je dosla dati podrsku repki u dalekom Portugalu... Sve drugo je Istorija-secanje!
Inace, u Lisabonu je jako dobra klopa i dosta jeftino, lepih riba isto ima.

Revans u Zenici cu opisati jednom recenicom: Osakacen tim (bez 6 prvotimaca), dosta obezglavljeno, pozrtvovano i nazalost, nedovoljno da se prodju evropski Brazilci.

Fakat da starac (Ciro) nije bio dugorocno resenje, imao je svojih gresaka (mozda je moga nekako da ocisti kartone), losa retorika u javnosti.., ali, do sada je bio ubedljivo najbolji i najucinkovitiji trener. U futuru, plasim se da ga pojednici ne prave od blata.

Za vise od baraza potrebna je i bolja logistika: lepsi dresovi, zaseban carter let (bez Sinanovica & co), karantin, od struke odredjeni igraci koji ce izlaziti pred medije (ne kako se kome cejfne), bolje premije, totalna izolacija od navijaca do granice arogancije, jaca P.L., prenos lige na TV-u...itd. Ukratko, savezu je potreban REMONT!

Ovaj tekst nisam pisao da bi se svima svideo. Svesta sam da ce me deo Vas napusiti, ali se nadam da ce i naci ciljane citaoce. Iskreno, voleo bih da sam se zeznuo u proceni sa pocetka posta.

Safete, odi, pojacaj BiH!

S postovanjem,

S.M.
Kao prvo fulio si tekmu sa Spancima,to je bilo kad je Baka bio selektor ,a ne Ciro.
Kazes treba Susicu dati otkaz,Ok,svi ste navalili na to. Prije par dana sam ovdje postavio pitanje koga onda dovesti. Na prvi pogled se cinilo da sam hladno ignorisan,ali ne,niko nije znao dati odgovor vec ko papagaji ponavljaju otkaz otkaz.
Spominjes Vahu,Mesu,Ivankovica-malo je reci da si neozbiljan,mogao si dodati i Kapela,Vengera i ostale isto nema nista od toga jer ti niko od njih nece doci.
Otkaz nakon 3 prijateljske i onda mislis bice bolje,pa da ti ne znam ko dodje za selektora(a nece niko normalan) pred same kvalifikacije nece napraviti nista u hodu.
Ne znam kako je pocela ova hajka na Safeta i zasto,sto je sa igracima sa odmora izgubio u prijateljskim utakmicama u gostima protiv Svedske i Njemacke,ponovicu Njemacke. Ne bih se slozio ,zasto,gledajuci dr. teme na forumu,kritikuju se redom,Ibisevic,Misimovic,Ibricic,pa i Pjanic i Dyeko tako da nemam bas utisak da je samo do selektora vec ocigledno mislimo da i igraci ne pruzaju sve od sebe,a kao toliko smo jaki da je samo selektor kriv sto igramo ,,lose,,.Nelogicno,nikad nismo realni ni u pobjedama ni u porazima........

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 11 jun 2010, 10:55

za ovoga sto je napisao kilometarski tekst@
ciroljubac,sve si nam rekao PAR SATI PRED TEKMU IGRACI SE SLIKAJU sa navijacima????????? wtf covjece pricaj sa komsijama sllovencima,jesu li u barazu OSIM na terenu vidjeli svoje igrace????? ne da ih nisu vidjeli neggo su spekulisali gdje su billi uopste.....
taj tvoj ciro kojeg dizes osim atmosfere nista drugo nije imao....redom....ove dvije ZEMLJICE ne racunam,tursku NISMO DOBILI,SPANIJU NISMO DOBILI ,jedino iznenadjenje je pobjda protiv belgije....ako se moz nazvati iznenadjenje....
kazes necu pljuvati,bit cu realan,pa nam realno ti se pohvali kako si bbio u portugalu i gledao tekmu,i pricas o policijskoj represiji???dodji na tekmu u PL da vidis sta je represija ;), a u nastaku teksta svaka druga ti je udar na Susica...kad si tako realan spomeni da Safet NE TROSI PARE SAVEZA NA PUTOVANJA SVOJA NA TEKME IGRACIMA SIROM EVROPE,POMENI DA JE PRIVOLIO MENSURA MUJDZU NA KRITICNOJ POZICIJI,POMENI DA JE U VATRU STAVIO ADNANA MRAVCA,DA STICE ISKUSTVO JER BIT CE ZUTIH U KVALIFIKACIJAMA......spomeni i to da smo svi pametovali hocemo 442 eto imamo je...promjena sistema igre zahtjeva bar par tekmi privikavanja,sa onim cirinim sistemom mozemo pobjediti MALE ali NIKADA velike...to se i vidjelo...stavio je MISIMOVICA I PJANICA ZAJEDNO,zovnu SAUDICA? nazalost se ozlijedio...
e sad za cirinno to PRIZNAVANJE nakon poraza .....
poslije TURSKE kriv mu je bio SAFET NADAREVIC
poslije SPANIJE je cutao ko zaliven
POSLIJE PORTUGALA je okrivio misimovica sto je jako uticalo na njega ,,,,,
u revansu poslije onog famoznog "STA ME BRIGA KOGA CEMO DOBITI U BARAZU" slijedio je muk i tisina i NIKO nije kriv.....

susic nije izasao u javnost sa rijecima DZEKO SETA,IBISEVIC VAN FORME,MISIMOVIC NA PLAZI SA ZENOM I DJECOM....itd itd vec je rekao da je pogresne izmjene izvrsio i pogresno se postavio....ali je sa SVAKIM igracem posebno razgovarao van javnosti...JA ZNAM DA JE NAMA MAHALASIMA tesko kada na SS.BA ne izadje vijest kako je safet rekao onome da ce mu sve po spisku i kako je neki mafijozo se slikao sa 5 nasih igraca....fali to al nazalost to je PROFESIONALIZAM....sve ostaje u svlacionicic...SVE ....

I NA KRAJU,POGLEDAJTE INTERVJU ,TJ PROCITAJTE,zvjezdana misimovica,sve ce biti jasno,igracima odgovara ovakva situacija disciplina i red,odgovara im sto nema pritiska medija,navijaca,i na kraju kako miske kaze MI SMO VEC U GLAVAMA BILI NA ODMORU UTAKMICE SU DOSLE U POGRESNO VRIJEME.....doktore kad pises kilometarski tekst bar navedi CINJENICE a ne svoje licno misljenje...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 11 jun 2010, 10:57

Dovesti Barbareza mada ni on nije idealno rjesenje zbog manjka trenerskog iskustva, no njega bi barem igraci postovali....

Dovesti Valatka Glavasa, u mnogim pogledima mnogo bolje rijesenje od Susica.......

Dovesti stranca nekog, cisto radi promjene da vidimo kako bi to funkcionisalo, ne mora biti neki vrhunski strucnjak,ima trenera sa solidnim klubskim i reprezentativnim iskustvom a za osrednje pare....

Eto Halihodzic je bio slobodan nakon "slonovske noge" i mozda se mogao uloviti....
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 11 jun 2010, 11:14

na sozrce . ba ima intervju sa edinom .... zacepio covjek usta svima ;) pozz
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 11 jun 2010, 11:23

Malo bih se osvrnuo na post HarisHP, u kojem kaze"---I dok ovce rade po svom, i krezavi kurjaci mogu da kolo vode--"...
Do kada nas treba smatrati ovcama? Da li bi krezavi kurjaci imali sta raditi da nema ovaca na tribinama?
Ja sam kao i uvijek za radikalna rjesenja, jer iako to mnogima izgleda smijesno, drugog rjesenja nema. Kao sto Platon kaze " Za skidanje anarhije, postoji samo jedno jedino rijesenje - sila"... I dalje tvrdim da smo trebali prekinuti tekmu BiH-Belgija na fin nacin da nas izbace iz kvalifikacija. Veliku odgovornost za ovakav savez vidim i u klubovima, zato i njema treba dati po usima. Nakon velikih ulaganja u izlazak u Europu, treba i njih kazniti, treba im "oduzeti" taj nastup i baciti ih u finansijski kolaps. Iduce godine bi gledali koje bi ljude, naravno ispred svojih politickih partija, gurali u savez...A postoje ljudi koji bi i zastupali nacionalne interese a i bili prevashodno sportisti...
Tako bi i zavrsio ovaj post sa jedinom recenicom HarisaHP, sa kojom se slazem:- "Sve dok ovce rade po svom, i krezavi kurjaci mogu da kolo vode"....

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 11 jun 2010, 11:24

Znaci skeptici selektora Susica imaju kao alternativu Sergeja Barbareza i Vlatka Glavasa sa odredenom dozom bajki (Halihodzica i ostale)...Halihodzic je toliko kvalitetan da je dobio otkaz dje je gotovo nemoguce isti i dobiti...
Dobro, da budem fer, mozda bi Bajevic i bio neko rijesenje, ali on nije trener i stim se treba sada pomiriti i sacekati pocetak kvalifikacija.

Hehe, ovaj drugi bi zelio da promjenimo dresove i nacin leta, da bi prosli baraz, ostali trde da je to dobar igrac a los trener nakon tri odigrane utakmice, dje se jedna od te tri pobjedila, :D .

Ovaj iz Irana tvrdi, da se nepika utakmica protiv Spanije koje je zavrsila sa 2 prema 5. Ma ja, i ja bi rekao da se to nepika, sta drugo da kazem kada primimo 5 golcina i obrukamo se po ko zna koji put. Moral protiv Irana i Rijeke i nije bio bas na visokom nivou, ali eto. Protiv Portugala kod kuce, mozda najlosija utakmica u povijesti drzave, 11 igraca nula akcija, nula sansi, nula golova, nula, nula, nula...

Utakmica protiv Portugala (u gostima, nadam se da si na tu mislio) jedna od najboljih ako ne i najbolja? Dobro tu si se salio kao i sa onim dresovima koji ce nam omoguciti prolaz baraza, kojeg u ostalom sada i nemamo, kvalifikacije tek pocinju i mogucnost je tu, da budemo i prvi.

Tako da...trebamo sacekati malo...pa onda sve ostalo.

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 11 jun 2010, 11:29

Svaka cast Carina na postu....

Odavno niko nista pametnije nije ekao..Ovo je sustina cijelog problema u BHF no jarane prij svega BHF nikad nije niti ce ikada skontati sustinu ovoga sto si rekao jer jednostavno vecina tih ljudi ne zivi u BIH i ne moze skontati taj problem....
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 jun 2010, 11:32

no comment je napisao/la:Znaci skeptici selektora Susica imaju kao alternativu Sergeja Barbareza i Vlatka Glavasa sa odredenom dozom bajki (Halihodzica i ostale)...Halihodzic je toliko kvalitetan da je dobio otkaz dje je gotovo nemoguce isti i dobiti...

Dobro, da budem fer, mozda bi Bajevic i bio neko rijesenje, ali on nije trener i stim se treba sada pomiriti i sacekati pocetak kvalifikacija.
Ako misliš na Obalu Slonovače onda mislim da griješiš. Nisam baš 100% siguran, ali neki dan gledam onaj "Road to Mundial" i izjaviše da je imao samo 1 poraz i da je zbog tog poraza i dobio otkaz.

@analiticar, do 15.06. ;)
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 11 jun 2010, 11:37

carina je napisao/la:Malo bih se osvrnuo na post HarisHP, u kojem kaze"---I dok ovce rade po svom, i krezavi kurjaci mogu da kolo vode--"...
Do kada nas treba smatrati ovcama? Da li bi krezavi kurjaci imali sta raditi da nema ovaca na tribinama?
Ja sam kao i uvijek za radikalna rjesenja, jer iako to mnogima izgleda smijesno, drugog rjesenja nema. Kao sto Platon kaze " Za skidanje anarhije, postoji samo jedno jedino rijesenje - sila"... I dalje tvrdim da smo trebali prekinuti tekmu BiH-Belgija na fin nacin da nas izbace iz kvalifikacija. Veliku odgovornost za ovakav savez vidim i u klubovima, zato i njema treba dati po usima. Nakon velikih ulaganja u izlazak u Europu, treba i njih kazniti, treba im "oduzeti" taj nastup i baciti ih u finansijski kolaps. Iduce godine bi gledali koje bi ljude, naravno ispred svojih politickih partija, gurali u savez...A postoje ljudi koji bi i zastupali nacionalne interese a i bili prevashodno sportisti...
Tako bi i zavrsio ovaj post sa jedinom recenicom HarisaHP, sa kojom se slazem:- "Sve dok ovce rade po svom, i krezavi kurjaci mogu da kolo vode"....
ahaaa..vidim poceo si kontati da nije safet nego SAVEZ ...-fino , fino...a da je dosao ttvoj ljubimac barbarez,pazi,i on ide preko saveza...??? sta ona.....
ja neidem na tekme repke od jednog PETKA A SVI znaju kojeg....kad se sve trablo promjeniti ... to sto je vama ciroguzi zamazao oci i vratio vas na tribinu to je VAS problem,ne moj,ja i susica,i ciru i trapatonija dok je ovog saveza cu gledati na TV .....
a ovo za klubove ti je bas NIDJE veze....znate pljuvati Hz kada se bori protiv kriminalaca u upravi,a na koji nacin DRUGI skinuti one iz SAVEZA...molitvom,molbom,plakanjem???? za bojkot nema teorije jer smo takav narod .... ja kontam da 10% vas nepodnosi susica zbog toga sto je njega doveo savez,ali ostalih 90% ima neki drugi problem ...ja nemogu tog covjeka mrziti ,jer ako dodje sutra barbarez,ili kodro opet,morat cu i njega,ili ako nebude tako ja nemam PRINCIP U ZIVOTU ja sam dvolican ;)

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.