Ako pobjedi u Mostaru, onda mora ostati bez obzira na sve. U kratkom periodu je totalno preokrenuo sezonu i izvukao maximum iz postojećeg kadra. Pobjedio je Borac i Želju, apsolutno nadigrao Zrinski na Koševu i sa pobjedom u Mostaru ne bi smjelo biti dileme oko njegovog ostanka. Ekipa je prije njega lagano poražana u svim duelima protiv nabrojanih protivnika. Jeste i podbacio u određenim utakmicama, ali u onim najbitnijim je pokazao da zaslužuje šansu.nokee je napisao/la: ↑12 dec 2025, 18:47Mario je po meni neka sresnja žalost. Nije on ni blizu Zekića niti se vide obrisi nekakve igre, ideje i automatizama. Do sada nismo odigrali bi jednu tekmu da sam impresioniran. Ok sad sa komsinicom je bilo na misice i kvalitet individualni, a realno i oni su bili qarina čista. Vise su oni losi bili nego što smo mi neku fantaziju odigrali kako bi rezultat rekao.
Ne kažem da je loš Mario, nabrije on njih lijepo, nekako je ekipa u skoro svakoj utakmici s njim pokazala volju i zelju.. Ali nekako ne vidim da ima to znanje da okrene stvari na terenu u toku utakmice, uglavnom je to izmjena poziciju za poziciju..
E sad, svakako je sezona za qurac, ja bi ga ostavio osim ako ne možemo bas neko ime dovesti.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nek odradi 3 prelazna roka i pripreme pa cemo vidjeti na cemu smo
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Za akademiju potpuno se slazem i podrzavam Mamica,kao i za prijelazni rok.Par odlazaka i max 3 dolaska,vise nam nije nista potrebno.Desni bek,napadac i ako se jos neka opcija otvori/zatrebanokee je napisao/la: ↑12 dec 2025, 18:47Mario je po meni neka sresnja žalost. Nije on ni blizu Zekića niti se vide obrisi nekakve igre, ideje i automatizama. Do sada nismo odigrali bi jednu tekmu da sam impresioniran. Ok sad sa komsinicom je bilo na misice i kvalitet individualni, a realno i oni su bili qarina čista. Vise su oni losi bili nego što smo mi neku fantaziju odigrali kako bi rezultat rekao.
Ne kažem da je loš Mario, nabrije on njih lijepo, nekako je ekipa u skoro svakoj utakmici s njim pokazala volju i zelju.. Ali nekako ne vidim da ima to znanje da okrene stvari na terenu u toku utakmice, uglavnom je to izmjena poziciju za poziciju..
E sad, svakako je sezona za qurac, ja bi ga ostavio osim ako ne možemo bas neko ime dovesti.
Sto se tice Cvitanovica,meni licno obicni demagog.Pokusava se svidjeti raji i uvesti tu neku pozitivu,zna fino razdrmati ekipu sto jeste ali sa fudbalske strane jako tanko,ne vidim ga kao neko dugorocno rijesenje za 2-3+ sezona.Mozda i najbolja utakmica ta prva kad smo Zrinjski sveli na minimum ali nismo pobjedili...Ruku na srce ne treba ni bjezati od cinjenice da je ekipu preuzeo u haosu,koju Husref nije uspio dohavizati.Ali i da ima najbolji i najskuplji tim.Vidjet cemo sutra,ako ponovimo dobru igru i rezultat ima napretka,ako bude nesto mlitavo dokaz da je derbi bio na blic volje i individualizam.
Ja se jos uvijek nadam da ce Zoran nazvati Peteva da povede ovo od januara.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Da imamo rezultat s Mariom, to je cinjenica !
Uzimajuci u obzir da smo nekoliko utakmica dobili/okrenuli iz kornera, penala, slobodnog udarca, tj na individualni kvalitet. I to je cinjenica.
Kako bi vi ocjenili igru nase ekipe na terenu, mehanizme, izgradnju napada, kreiranja šansi, kontinuiranih napada i kontrole utakmice u svakom segmentu igre 90 minuta ?
Uzimajuci u obzir da smo nekoliko utakmica dobili/okrenuli iz kornera, penala, slobodnog udarca, tj na individualni kvalitet. I to je cinjenica.
Kako bi vi ocjenili igru nase ekipe na terenu, mehanizme, izgradnju napada, kreiranja šansi, kontinuiranih napada i kontrole utakmice u svakom segmentu igre 90 minuta ?
Pa ne možeš ba do svega toga doći u mjesec dana. Daj uozbiljite se. Ekipa je bila praktično mrtva kad je preuzeo Cvitanović. Nismo postojali na terenu, od voljnog momenta, trke, taktičke prezentacije, ma apsolutno sve je bilo ispod svakog nivoa. A poseban problem su igrači koji su već dugo tu i postali su teret ekipi na određen način.mire971 je napisao/la: ↑12 dec 2025, 19:14Da imamo rezultat s Mariom, to je cinjenica !
Da vam kazem iskreno moje misljenje oko gostovanja. Mislim da se neko na vrhu drzave sa svih strana dogovorio da se ove sezone ne rade bilo kakva rizicna gostovanja, jer situacija moze vrlo lahko eskalirat, a to nikome ne treba. Mozda je ovako najbolje bar za ovu sezonu, dok se u svijetu situacija ne smiri, jer je sve kao bure baruta, i daj Boze da ovo ne pukne, a pogotovo nama ovde ne treba, koji smo tek dosli na nulu 30 godina poslije rata. Tek sad krecemo kao nesto da pravimo i opet belaj ne treba. Sacekat jesen, novu sezonu. Stadioni ce se izgradit i onda kada prodju izbori lijepo pustiti kapije. Moje relano misljenje..
**** su oni x godina, pa si se patio.nokee je napisao/la: ↑12 dec 2025, 18:47Mario je po meni neka sresnja žalost. Nije on ni blizu Zekića niti se vide obrisi nekakve igre, ideje i automatizama. Do sada nismo odigrali bi jednu tekmu da sam impresioniran. Ok sad sa komsinicom je bilo na misice i kvalitet individualni, a realno i oni su bili qarina čista. Vise su oni losi bili nego što smo mi neku fantaziju odigrali kako bi rezultat rekao.
Na Koševu si uzeo Borac i Zrinjskom bod poklonio, ne znam i to nešto govori.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Koliko god trener bio kriv za liše rezultate toliko mora biti "kriv" i za dobro, mada je ovo sad daleko od bajnog ali uzumajući u obzir gdje smo i kakavi smo bili nakon devetog kola ovo je premija. Bilo je kikseva po menei široki i Rudar ali u neku ruku i očekivano jer je sve nekako bilo prebrzo i bilo je teško taj nivo i skok zadržati. Mislim da nije postojao drugi trener koji bi došao u ovakvu situaciju u jednom klubu nakon dva trenera, loših rezultata i na ovakav igrački kadar.
Ono što meni zapada za oko svaki put i budi neku sumnju u njegov rad jeste taj odlazak Mamića na poluvremenu u svlačionicu, vjerovatno imaju taj neki dogovor ko će ga znat ali ima nekog pomaka i mi to trebamo gledati isključivo kroz Cvitanovića.
Ono što meni zapada za oko svaki put i budi neku sumnju u njegov rad jeste taj odlazak Mamića na poluvremenu u svlačionicu, vjerovatno imaju taj neki dogovor ko će ga znat ali ima nekog pomaka i mi to trebamo gledati isključivo kroz Cvitanovića.
Ko će uskočiti umjesto Bralića i Beganovića ?
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Brutalna reportaza,svaka cast Denisu

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- DoktorXabaras
- Kontakt:
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Turda na stopera, Francis na beka.
Gubimo previše ako stavimo Ristovskog na beka, onda opet jedan stoper fali.
Doduše, zaboravio sam da se Maroodza vraća, plus Mujkić, može komotno onda i Rile na beka.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Francis je loš na beku, bolje bi bilo da Turda igra a Rile na beku.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 dec 2025, 20:02Turda na stopera, Francis na beka.
Gubimo previše ako stavimo Ristovskog na beka, onda opet jedan stoper fali.
Doduše, zaboravio sam da se Maroodza vraća, plus Mujkić, može komotno onda i Rile na beka.
Ma ako ga ne planiraju ostavit i sljedecu sezonu, nek ide odma.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑12 dec 2025, 18:35Teško je nešto za Marija reći, bilo je i dobrih i loših trenutaka.
Mora mu se čestitati na derbiju, borcu, pa realno i Zrinjski smo odigrali dobro. Bilo je tu loših stvari tipa Rudar, Široki.
Sezona nam je svakako syebana, ostavio bih ga do kraja sezone pa kud puklo da puklo, jedino da nam neka kvalitetna opcija iskoči pa da vrijedi mijenjati, u suprotnom nek stoji kako jeste.
Doveo bih kvalitetnog napadača, stopera i beka, i onda do kraja roka, isto ko i za trenera, ako nešto izleti lako je dovesti.
Nama na ljeto promjene trenera nsita ne znace, europa se mora odigrat kako treba, a da neko dodje na ljeto to je jos jedna godina uzalud
- ErosViverosViv
- Kontakt:
koliko nam je falio ovaj bordotv, baš je na svjetskom nivou, a denis je pun pogodak.
Nevezano za to, tarik trbić sad bio na sjeveru, jedan od rijetkih bivših uposlenika koji navrati na koševo, a on je inače na zapadu koliko sam vidio, svaka mu čast
Nevezano za to, tarik trbić sad bio na sjeveru, jedan od rijetkih bivših uposlenika koji navrati na koševo, a on je inače na zapadu koliko sam vidio, svaka mu čast
Mario nije ni polusezonu završio, a mi već dajemo ocjene, pa zaista da li smo realni ?
Izgleda da smo svi u životu postigli određene uspjehe preko noći, pa tako i u FKS očekujemo da od očajne situacije za zadnjeg derbija na golubarniku za par mjeseci budemo top topova. Ne da nije realno, već je i bezobrazno.
Napredak je očigledan, primamo manje golova, gol razlika pozitivna, na tebeli očigledan pomak, a isti igrač kao i prije par mjeseci. Idealno nije, po meni napad škripi mnogo potencijala, ali može to bolje, igra bez lopte može i mora biti bolja, ali šta zamjeriti Mariu ?
Hajmo jednom u 30 godina istrpiti trenera 2 sezone, pa da sudimo.
Izgleda da smo svi u životu postigli određene uspjehe preko noći, pa tako i u FKS očekujemo da od očajne situacije za zadnjeg derbija na golubarniku za par mjeseci budemo top topova. Ne da nije realno, već je i bezobrazno.
Napredak je očigledan, primamo manje golova, gol razlika pozitivna, na tebeli očigledan pomak, a isti igrač kao i prije par mjeseci. Idealno nije, po meni napad škripi mnogo potencijala, ali može to bolje, igra bez lopte može i mora biti bolja, ali šta zamjeriti Mariu ?
Slicno ovome sto Mamic radi, poceo je Cioffi 2021, ali nije sproveo svoje do kraja, brzo je otisao. On je isto, odmah u startu uvidio, ko je ubleha i ko nije za Akademije.Turo je napisao/la: ↑12 dec 2025, 12:18Organizacione promjene u Akademiji FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da nije produžena saradnja sa Dženanom Hošićem, Edinom Bećarom, dok je sa Edinom Dudom dogovoren sporazumni raskid saradnje.
U skladu sa prioritetom razvoja mladih igrača i unapređenja stručnog rada, u narednom periodu biće imenovani novi treneri u kategorijama U-19 i U-9.
FK Sarajevo se zahvaljuje Hošiću, Bećaru i Dudi na dosadašnjem angažmanu i doprinosu rada Akademije, te im želi mnogo uspjeha u daljoj karijeri.
Ma realno nema potrebe da se komentarise, covjek dotegao odbranu fenomenalno a da kazemo tek dosao. Jos dok Gojkovic se vrati druga prica.Djulboni je napisao/la: ↑12 dec 2025, 22:04Mario nije ni polusezonu završio, a mi već dajemo ocjene, pa zaista da li smo realni ?
Solidno igramo, prekosutra satarite lazne i idemo rahat na pauzu. Samo je bitno fizicki spremit igrace za drugi dio i nema zime za nas.
Mozda 1-2 pojacanja i bice to top. Desni bek, se mora nabavit konkurencija Beganovicu. Mamicu nabavi kakvog spica da zabije 15 komada u drugom dijelu i elham

.png)